4.176 mosselen recepten

Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook.

INGREDIENTEN

Ui, knoflook, rode peper, 4 rijpe vleestomaten, 1 limoen, 4 kg. mosselen, olie, 1 dl. witte wijn, flink wat gesneden basillicumblad en peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Mosselen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

24 GROTE MOSSELEN, 24 PLAKJES BACON, PEPER, BOTER

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De lekkerste mosselen volgens zeeuws recept.

INGREDIENTEN

Ongeveer 2 kg mosselen per persoon. Per 2 kilo...1 ui, 1 winterwortel, 2 knoflook tenen,2 stukken bleekselderij of bladselderij,1dl witte wijn (pinot blanc is het lekkerst hierbij.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 2 preien, 1 winterwortel, peper uit de molen, een paar takjes selderij, 1 dl droge witte wijn, , Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan. Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die daardoor dichtgaan op de groenten. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht. Verwijder mosselen die dan ook nog open blijven staan en kapotte mosselen. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de wijn erover. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Licht als het vocht kookt de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook. Herhaal dit ongeveer drie keer tot alle mosselen in ongeveer 8 minuten open staan. Laat de mosselen in een vergiet even uitlekken en serveer ze in de pan met stokbrood, frites, een gemengde salade en verschillende sausjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosselen

INGREDIENTEN

Zak mosselen (2kilo), Zakje mosselmix (kruiden), Zakje mosselgroente, Klein flesje witte wijn, Knoflooksaus, Whiskeysaus, , stokbroodje

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zo gemakkelijk dat eenieder het kan, en uitermate lekker en snel klaar !

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 150 gram paprikamix (groengeelrood), 4 ajuinen, 1 flesje pils, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

1 kg mosselen - 1 el olie - 1 ajuin - 1 stengel selder - 125 ml witte wijn - 1 el room - 1 el peterselie  kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Voor mensen die gek op mosselen zijn.

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 2 wortels, 1 kleine prei, 2el selderieblad, 2el peterselie, 100ml witte wijn, 100ml water, 70g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Mosselen, 300 gram boerensoepgroenten, 2 uien, 3 tenen knoflook, 1 fles witte wijn (droog), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker mosselen op de gril!!!

INGREDIENTEN

Per persoon :250 gr mosselen, Ui, selder, tym,boter en currypoeder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 kg mosselen, * 200 gram mosselgroenten, * 4 bosuitjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

*

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 2 laurierblaadjes, 2 in ringen gesneden preien, peper uit de molen, 1 in plakken gesneden winterwortel, een paar takjes sellerie, een flinke scheut witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte mosselen

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 2 laurierbaadjes, 2 prei, 1 winterwortel, peper, scheutje wijn wit, paar takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen met citroen en koriander

INGREDIENTEN

2 kilo verse mosselen, 400 gram mosselgroente, 1 teentje knoflook, 1 grote citroen, 1 zakje verse koriander.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 2 preien, 1 winterwortel, peper uit de molen, een paar takjes selderij, ongeveer 1 dl droge witte wijn,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen 4 tenen knoflook oestersaus olie soepgroente sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eindelijk!!

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 150 gr wortel prei ui knolselderij, 15 gr mossel kruiden, witte wijn, knoflook teentje, iets water,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Op zijn Zeeuws,puur en zonder poeha.
Zo eten wij ze het liefst.

INGREDIENTEN

3 kg mosselen., 100 gr selderij, fijngesneden., 3 eetlepels peterselie,fijngehakt., 1 kleine ui,in ringen gesneden., zwarte peper,versgemalen., 1,5 dl droge witte wijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

4 kilo mosselen - 2 uien - 2 laurierblaadjes - 2 in ringen gesneden preien - peper uit de molen - 1 in plakken gesneden wortel - een paar takjes selderie - een scheutje droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zelf mosselen inleggen

INGREDIENTEN

1 zak mosselen, 1/3 azijn 2/3 kokend water, uienringen, 1 theel.mosterdzaad, 1 klein laurierblaadje, 1spaanspepertje, 6 jeneverbessen, 6 witte en 6 zwarte peperkorrels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 1 ui, 1 laurierblaadje, 1 gesneden prei, een paar takjes selderie, 1 gesneden wortel, peper, scheutje droge witte wijn of water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosselen met monchou-boter

INGREDIENTEN

3 takjes peterselie 3 tenen knoflook, 1 pakje monchouboter a 100 gr, 2 el boter 1 zak mosselen a 2 kg, 1 dl droge witte wijn 150 gr soepgroenten, peper 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het is een recept van gekookte mosselen op basis van een oosters tintje.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen,400 gram ingevroren soepgroenten, 2 uien, 2a3 theelepels laos, 2a3 eetlepels oestersaus, witte wijn 30cl, 2 theelepels italiaansekruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Mosselen, prei,ui,peterselie bleekselderij riesling dl, Saus sjalotje,20 Gr. Boter 20 Gr. Bloem 2 dl visbouillon 1 dl kookroom 1 tl mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pnd gekookte Mosselen, 50 gr.roomboter, 1/4 slagroom, peterselie, 2 uien middel groot, 2 teentjesknoflook, 1/2 zakjes Parmenzaanse kaas, 1/2 zakje Vette kaas 40, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Van die lekkere Zeeuwse,de zgn.hangcultuurmosselen verdienen de voorkeur.

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen,2 uien,2 preien,1 winterwortel,peper uit de molen,een paar takjes selderij,ca. 1 dl droge witte wijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk en makkelijk

INGREDIENTEN

Ui 1 tntj knoflook plantje bieslook half plantje peterselie el kervel creme fraiche 1/2 l visbouillon 1/4 l witte wijn 2 kg mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kg mosselen, panklaar, 5 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, stukje gemberwortel van 4 cm, 3 eetlepels roerbakolie, 2 dl witte wijn, 1 dl kokosmelk, 2 limoenen of citroenen, 4 bosuitjes of 1 prei

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De lekkerste mosselen volgens zeeuws recept.

INGREDIENTEN

Ongeveer 2 kg mosselen per persoon. Per 2 kilo...1 ui, 1 winterwortel, 2 knoflook tenen,2 stukken bleekselderij of bladselderij,1dl witte wijn (pinot blanc is het lekkerst hierbij.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Klassiek mossel gerecht voor twee.
drink er een witte pinot blanc d`alsac of pinot blanc cave de beblenheim uit de elzas bij

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 prei, 1 winterwortelen, 4 eetl. fijn gehakte peterselie, 250 ml visbouillon [van 1 tablet], 50 gram boter, in kleine blokjes., 3 eetl. mayonaise, 3 eetl. volle yoghurt, 1 teentje knoflook, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Mosselen met zoetzure chilisaus

INGREDIENTEN

2 el gesnipperde gemberwortel, 2 stengels sereh, 2 kg mosselen, 10 verse basilicumblaadjes, 2 rode paprika's, 2 knoflookteentjes, 3-4 tl sambal oelek, 2 el olie, 4 el bruine basterdsuiker, 6 el witte wijnazijn, 1 tl zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen met knoflook en amandelen

INGREDIENTEN

*3 kilo mosselen, *100 gr boter, *2 tenen knoflook, gehakt, *0,5 deciliter kokosmelk, *1 gehakt rood pepertje zonder zaadjes, *sap van halve citroen, *30 gr amandelen, gehakt, *4 eetlepels gehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Mosselen met Koriander en Limoen.

INGREDIENTEN

* 4 kg verse mosselen., * 2 limoenen { of 1 citroen}., * 1 prei., * 4 teentjes knoflook., * 1 klein bosje { c.a.30 grm} koriander., * 3 dl droge witte wijn., * 4 eetlepels olijfolie., * zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo mosselen* takjes peterselie* stukje wortel* 1 ui in ringen* stukje prei in stukjes* verkruimeld blaadje laurier* peper* glas witte wijn*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

(slank)hoofdgerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

(slank)hoofdgerecht voor 4 personen., , 2 teentjes knoflook gepeld, 4 eetlepels mayohalf, 3 eetlepels yoghurt, 3 eetlepels melk, Versgemalen peper en zout, 2 bakken mosselen a 2 kilo, 1 flesje Belgisch bier, 250 gram panklare prei, 4 eetlepels selderij geknipt, 2 theelepels kerriepoeder.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Middeleeuwse Mosselen, , , , --------------------------------------------------------------------------------, , Ingredienten:, , , , , , , , , , , 2 kg verse mosselen, paar schijfjes citroen, 150 ml witte wijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 flinke ui, fijngehakt, 2 preien, dungesneden, 40 gram gemalen amandelen, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel saffraanpoeder, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, 450 ml melk, 2 eetlepels witte wijnazijn, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekookte mosselen met frites en eigengemaakte saus

INGREDIENTEN

, 5 kilo mosselen, bosje selderij, 2 uien, flesje bier, theelepeltje sambal.Voor de saus: potje mayonaise, 4 kleingehakte augurken, klein fijngehakt uitje, 2 eetlepels kervel, 1 eetlepel basterdsuiker,snufje zout en 2 eetlepels sherry of cognac, alles mengen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker met brand imperator.

INGREDIENTEN

2 uien in grove stukken, 1 winterpeen geschild en in grove stukken, 1 prei in ringen en paar takje selderij.1 brand Imperator. (mag ook ander speciaal bier zijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Mosselen

Mosselen

Iedereen is natuurlijk bekend met de Hollandse mosselpan, maar probeer voor de verandering eens mosselen bereid op Italiaanse wijze. De mosselen worden dan gekruid met onder andere knoflook, en krijgen een heel andere smaak dan wanneer ze op de Hollandse wijze bereid worden. De moeite waard om een keer uit te proberen dus! Bij sommige recepten wordt voor een pittige smaak ook nog ansjovisfilet toegevoegd. Kijk bij de recepten hieronder voor verschillende manieren om Italiaanse mosselen te bereiden. Kies het recept dat je het lekkerste lijkt uit en ga aan de slag. Verras je vrienden met mosselen op een heel andere manier bereid.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies