102 monchoutaart recepten

Monchoutaart met bodem van biskwie.

INGREDIENTEN

200 gr. volkoren biskwie, 150 gr. margarine, 2 kleine pakjes monchou, 1/8 l slagroom, 100 gr. witte basterd, 1 zakje vanillesuiker, 1 blik vlaaivulling (Jonkerfris of Hero)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam. 1 pakje monchou van 100 gram, 125 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 75 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk gebak naar origineel oma´s recept, neem nooit genoegen met andere recepten voor Monchoutaart! Elke verjaardag gaat deze taart als eerste op!

INGREDIENTEN

- 200 gram Bastognekoeken, - 75 gram margarine, - 250 ml gekoelde slagroom, - 1 zakje slagroomversteviger, - 200 gram Monchou, - 125 gram witte basterdsuiker, - 1 blik vlaaivulling kersen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker romige taart

INGREDIENTEN

Boter(100 gram), Volkoren Biscuit of Bastogne koek(175 gram, 1 pakje Monchou, 1/4 liter slagroom, 75 gram witte basterd suiker, blikje vruchten bijv. Kersen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

De beste monchoutaart die er is en altijd een succes! Geen oven nodig.

INGREDIENTEN

Half pakje roomboter, 100 - 150 g basterdsuiker, 1 pakje monchou, kwart liter slagroom, 1 rol (maria)biscuit, blikje Jonkerfris kersenvlaaivulling.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou Verse Roomkaas, 100 g boter, rasp van een halve citroen, 250 g bitterkoekjes, 5 eetlepels suiker, 3 eetlepels advocaat, 3 blaadjes gelatine, 1/4 l slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak biskwie San Francisco, 1 pakje klopvast , 175 gr roomboter , 1/4 l slagroom , 125 gr basterdsuiker wit , 1 pakje monchou , 1 pakje vanillesuiker , 1 blikje vlavulling kersen , Springvorm 24 cm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

75 gram boter, 100 gram monchou, ? liter slagroom, 1 pakje bastogne koeken, 2 blikjes kersen, Bakpapier,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een light-variant op de bekende Monchou-taart dus. Hij is erg lekker, je proeft gewoon niet dat deze taart veel minder calorieën bevat dan de "normale" monchou-taart! Een aanrader voor de lijners!

INGREDIENTEN

, , Ingrediënten:, 2 pakjes monchou, 1 pakje bastognekoeken, 100 gram bak en braad, 2 pakjes klop klop (instant moussepoeder), 100 ml. halfvolle melk, 1 blikje vlaaivulling (kers of aardbei), voor de garnering: aardbeien of bessen, , Extra:, bakpapier, mixer, springvorm, ---, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 g boter, , rasp van een, , halve citroen, , 250 g bitterkoekjes, , 200 g MonChou, , 5 eetlepels suiker, , 3 eetlepels advocaat, , 3 blaadjes gelatine, , 1/4 l slagroom

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  > 120 min.

Super!!!

INGREDIENTEN

100 g boter, rasp van een halve citroen, 250 g bitterkoekjes, 200 g monchou, 5 eetlepels suiker, 3 eetlepels advocaat, 3 blaadjes gelatine, 1/4l slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 gr. boter, 1/2 pot bosbessenjam (a 450 gr.), 1 pak theebiscuit (240 gr.) Euroshopper, 2 pakjes verse roomkaas MonChou (a 100 gr.), 125 gr. basterdsuiker, 1 beker slagroom (250 ml), 1 zakje vanillesuiker (8 gr.), 1 zakje slagroomversteviger (bakproduct, 8 gr.), 3 bananen, 1 blik vlaaivulling kersen (430 gr.)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2011
  •  
  •  60-120 min.

Machtige, maar lekkere taart.
GEEN OVEN NODIG!!!!

INGREDIENTEN

1 pak bastognekoeken (- 2 koekjes), 125 gram boter, 200 gram monchou, 150 gram witte basterdsuiker, 1/4 liter slagroom, slagroomversteviger, vlaaivulling

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een lekkere fris-zoete taart, die je in de koelkast bakt.

INGREDIENTEN

1 pak bastognekoeken, 6 blaadjes witte gelatine, 1 blikje ananas, 1/4 l slagroom, 2 pakjes monchou, sap van 1 citroen, 150 gram roomboter (zacht), 100 gram suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  •  
  •  > 120 min.

Lekker gebak voor de verjaardag!

INGREDIENTEN

1 pak biscuit (niet te duur, die willen niet goed. Bastognekoeken kan ook, maar dat is minder lekker), 2 ons boter, 100 gr. suiker, 1 blikje kersenvlaai (andere smaak mag ook), 1 pak monchou, 1/4 liter slagroom

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.

Zelf taart maken voor de verjaardag.

INGREDIENTEN

*1 blik kersen (Jonker-fris), *2 p Monchou, *2 p langetjes (verkade), *? liter slagroom, *1 p klopvast, *50 gr suiker, *200 gr boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een heerlijke frisse taart

INGREDIENTEN

1 1/2 rol tarwebiskwie; 75 gr.basterdsuiker; 100gr. gesmolten boter;, 3 pakjes monchou kaas; 75gr. poedersuiker; 1/2 liter slagroom; 2 blikken kersenvlaaivulling.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Apart door de banaan

INGREDIENTEN

300 gr monchou, 200 gr creme fraiche, 0,2 liter geklopte slagroom, 150 gr witte basterdsuiker, 2 bananen, 1 blik vlaaivulling kersen, 1 pak bastognekoeken, 150 gr boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker als nagerecht of verjaardagstraktatie

INGREDIENTEN

150 gr boter (roomboter), 200 gr beschuit, 1 pakje Mon Chou, 150 gr witte basterdsuiker, ¼ L slagroom, Blik vlaaivulling,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijke, frisse taart; makkelijk te maken zonder oven! Succes gegarandeerd

INGREDIENTEN

1 rol volkorenbiscuit; 1 pakje roomboter; 2 bakjes Monchou (of 1 groot bakje); 1 zakje KlopKlop; 100 gram suiker; 1 blik kersenvlaaivulling

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150-200 gr tarwebiscuits, 150 gr boter (gesmolten), 100 gr basterdsuiker, 1 pakje monchou, kwart liter slagroom, 1 pakje klopvast, 1 blikje vlaaivulling,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  •  
  •  10-20 min.

Een simpele monchou taart die net iets anders is dan hoe je hem uit de winkel haalt

INGREDIENTEN

1 pak tarwe biscuit, 150 gr boter, 80 gr basterd suiker, 2 pakjes monchou, 1/4 l slagroom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Klassieker!

INGREDIENTEN

150 gram roomboter/margarine, 100 gram witte basterdsuiker, 1 rol tarwebiscuits, 2 pakjes (a 100 gram) Monchou, 250 ml slagroom, 2 blikken vlaaivulling kersen of aardbeien (a 425 ml)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Simpel en snel te maken taart met biscuitbodem, monchoulaag en variabele bovenlaag, bv. kersenvlaaivulling.

INGREDIENTEN

250 gram theebiscuit, 250 gram roomboter, 0,25 liter slagroom, 1 pakje klopvast, 250 gram Monchou, 125 gram basterdsuiker, 1 a 2 blikjes vlaaivulling (kersen is een aanrader),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  •  
  •  20-30 min.

Lekker en gemakkelijk klaar

INGREDIENTEN

, I pak droge koekjes, 2 pakjes Monchou, 150 gr Basterdsuiker, 125 gr Roomboter, 1/4 liter slagroom, 2 pakjes vanillesuiker, 1 blik kersenvlaaivulling,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.

Heerlijke taart, zonder oven!

INGREDIENTEN

1 pakje biscuit (liefst San Francisco), 250 ml liter slagroom, 2 pakjes klopvast, 1 pakje vanille suiker, 2 pakjes monchou (yoghurt kaas), 175 gram roomboter, 120 gram witte basterd suiker, 1 blikje Jonker Fris kersenvlaai.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g. koffiekoeken (bastogne koeken), 125 g. roomboter, 1/2 l. slagroom, 2 pakjes klop-fix, 1 pakje monchou (200 g.), 125 g. witte basterdsuiker, 1 blik kersenvlaaivulling

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rol biskwie, 1 1/2 ons roomboter, 80 gr., witte basterdsuiker, 1/4 liter slagroom, 1 pakje klopvast, 2 kleine pakjes monchou, 1 blikje taartvulling (kersen).,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  •  
  •  10-20 min.

Lekkere frisse taart met eigen gemaakte bodem

INGREDIENTEN

Bakje monchou, bekertje slagroom(250 ml), 1 1/2 rol tarwebiskwie, pot jam (smaak naar keuze), 2 zakjes vanille suiker, suiker, 50 gr. boter eventueel vruchten voor garnering, alu folie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  •  
  •  10-20 min.

Een heerlijke taart die gemakkelijk te bereiden is. Altijd een succes!!

INGREDIENTEN

1 bakje monchou, 2 pakjes slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje slagroomversteviger, 1 pak bastognekoeken, 1 blik taartvulling (bij voorkeur kersen), suiker, boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Ik gebruik als zoetstof tagatesse, gebruik je een ander soort zoetstof dan de hoeveelheid aanpassen want elke zoetstof heeft een andere zoetkracht.

INGREDIENTEN

Taartbodem:, 150 gr. bloem, 25 gr. basterdsuiker of 15 gr. tagatesse, 125 gr. boter in blokjes, 1 el water, , Vulling:, 2 pakjes monchou van 100 gr., 125 gr. basterdsuiker of 70 gr. tagatesse, 250 ml slagroom, 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje slagroomversteviger

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pakje tarwebiskwie, 1/2 pakje roomboter, 375 ml slagroom, 1 pakje monchoukaas, 100 gram witte basterdsuiker, 1 blik Jonker Fris (Kersen of wat je lekker vindt),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekkere en makkelijke taart

INGREDIENTEN

1 vlabodem, 1 pakje monchou ( roomkaas, klein pakje), 2 eetlepels witte basterdsuiker, 1 kwartliter slagroom, 1 blikje vlavulling

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gr. volkoren biskwie, 150 gr. margarine, 2 kleine pakjes monchou, 1/8 l slagroom, 100 gr. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 blik vlaaivulling

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  •  
  •  20-30 min.

Lekkere romige taart

INGREDIENTEN

1/4 l slagroom; 2 pakjes monchou; 150 gr boter; 125 gr basterdsuiker; 1 zakje vanillesuiker; 1 blikje kersenvulling; 1 rol volkorenbiscuit; 2 blaadjes gelatine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  •  
  •  20-30 min.

Een echte verslaving

INGREDIENTEN

200 gram biscuit (bv. digestive of bastognekoeken), 90 gram boter en een beetje boter om de springvorm in te vetten, 1 zakje vanillesuiker, 2 zakjes slagroomversteviger, 100 gram witte basterdsuiker, 2 pakjes monchou van 100g, 1/2 liter slagroom, 1 blik kersenvlaaivulling (jonker fris)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  •  
  •  30-60 min.

Roomkaastaart

INGREDIENTEN

200 gr. speculaas, 50 gr. boter, 2 pakjes monchou of 1 pakje roomkaas, 1 dl. water, 6 blaadjes gelatine, 1 citroen, 8 eetlepels suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 0,25 liter slagroom, 1 blik (b.v.) kersenvlaaivulling, slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Taart

INGREDIENTEN

150 gram boter., 150 gram biscuitjes., 2 pakjes monchou., 0,5 liter slagroom., 125 gram witte basterdsuiker., 1 blikje vruchten vlaaivulling kersen., , , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter, 225 gram bosbessenjam, 240 gram theebiscuit, 200 gram MonChou, 125 gram witte basterdsuiker, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje klop-fix, 3 bananen, 1 blik vlaaivulling kersen (430 gram), springvorm van 24 cm doorsnede,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2010
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/4 ltr. slagroom., 1 zakje klopvast., 1 zakje vanillesuiker., 125 gr. witte basterdsuiker., 1 pakje monchou., 2 bl. vlaaivulling (kersen of bosvruchten)., cakebodem.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies