1.450 monchou recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaasje is natuurlijk altijd heerlijk. Geweldig om deze te vullen met Kaas, pijnboompitten, kruiden en omwikkelen met bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 kleine varkenshaasjes van ca 100 gr75 gr geraspte oude kaas 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl tijm 100 gr Mon Chou zout en peper, 30 gr pijnboompitten25 gr boter, 6 plakjes diepvriesdeeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam. 1 pakje monchou van 100 gram, 125 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 75 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

INGREDIENTEN

1 pakje cafe noir 100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine anderhalve dl sterke koffie 100 gram suiker 3 el whisky 250 ml slagroom 200 gram MonChou 2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g MonChou: Verse Roomkaas, 10 sprietjes bieslook, tabasco, 3 plakken gerookte zalm (ca. 100g), huishoudfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

Mon-chou, ham en ui

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen!

Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen....

INGREDIENTEN

, , -200 gram monchou (pakjes a 100 gram, liefst niet het doosje zacht en romig van 200 gr. Wordt de vulling niet echt stevig genoeg vind ik!), - 200 gram bastognekoeken, - 1 blik kersenvlaaivulling (Hak, bij de bakafdeling), - 120 gram gesmolten boter, - 250 ml slagroom, - 25 gram suiker, - 3-5 eetlepels melk, - 1 zakje klopfix, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 150 g bastognekoeken of volkorenbiscuits, 75 g gesmolten boter, 1 pot kersen zonder pit (ca 350 g), 4 blaadjes gelatine, 2 bekertjes zure room 125 ml, 75 g basterdsuiker, 1 beker slagroom 125 ml,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een Boerenkoolschotel is in een ander (maar zeer makkelijk jasje gestoken.)

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels geschild 500 gram boerenkool gesneden 2 flinke uien gesnipperd. 1 pond gehakt zout en peper klein pakje Mon Chou ca. 50 ml koksroom of slagroom olijfolie zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 1/2 pot aardbeienjam, 250 g verse aardbeien, 1 taartbodem, 1/2 zakje taartgeleipoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pakje monchou, 100 gram achterham(liefst vierkant) 1 klein uitje en wat bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

175 g cafe noir, , 100 g gesmolten boter, , 6 blaadjes gelatine, , 1 1/2 dl sterke koffie, , 100 g suiker, , 3 eetlepels whisky, , 1/4 l slagroom, , 200 g MonChou, , 2 dl vanillevla, , moccaboontjes of chocolaatjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pakje kalkoenfilet(vleeswaren) *peper/zout, blikje ananasstukjes * kerrie * monchou,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Ziet er gezellig uit en smaakt weer eens anders

INGREDIENTEN

12 dadels, 100 gr MonChou, gepelde amandelen of walnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  •  
  •  10-20 min.

Makkelijk

INGREDIENTEN

100 gram Monchou, peper, zout, tabasco, 10 sprietjes bieslook, 3 plakken gerookte zalm, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g MonChou: Verse Roomkaas, 1 1/2 dl vanillevla, 3 el basterdsuiker, 1/2 el citroensap, 2 kiwi's, 150 g aardbeien, 8 taartschelpen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker en verrassend

INGREDIENTEN

Pasta soort, pakje monchou, 150 gram hamreepjes, 250 gram champignons, 5 el zoete chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 g MonChou, , 8 eetlepels abrikozenjam, , 1/8 l slagroom, , 1 klein blik abrikozen, , 5 Luikse wafels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 4 blaadjes gelatine, 100 g volkorenbiscuit, 2 theelepels cacaopoeder, 80 g boter, 1/4 l slagroom, 7 eetlepels advocaat, 50 g basterdsuiker,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou, 4 blaadjes gelatine, 125 gram cruesli, 75 g gesmolten boter, 50 g basterdsuiker, 1 groot blik peren, 25 g geroosterd amandelschaafsel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijk borrelhapjes, staat leuk en is erg lekker.

INGREDIENTEN

1 pakje verse roomkaas, 150 gram ham (liefst van AH, plakjes zijn lekker stevig), kwart rode paprika, ui, peterselie, zout en peper, prikkers.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

1 pakje monchou prakken met 1,5 sjalotje, dan pak je een plakje casselerib of kipfilet en daar leg je de vulling in en dan sla je hem dicht en dan leg je het op een toast.

INGREDIENTEN

1 pakje monchou, 1,5 sjalotje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijk romig gerecht

INGREDIENTEN

200 gr rijst, 250 gr kipfilet, 100 gr Monchou, 3 bosuitjes, 2 dl kippenbouillon, 20gr boter, 2 thl kerriepoeder, 1 thl suiker, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Frisse mon-chou taart met vruchten naar eigen keuze.

INGREDIENTEN

2 pakjes mon-chou, 1/4 liter slagroom, 1 blikje vlavulling, 1 pakje maria-koekjes, 150 gr. boter, 150 gr. suiker, vruchten naar keuze

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Ingredienten:
1 Rol Tarwe Biscuit (200 Gram),
150 Gram Roomboter,
150 Gram Witte Basterdsuiker,
1 Bakje Monchou,
0,25 Liter Slagroom,
Vlavulling.

Bereiding:
Koekjes fijnmaken, de boter smelten en door de koekjes doen.
Dit gebruik je als bodem.
Mix de monchou met de basterdsuiker.
Klop de slagroom, zonder suiker toe te voegen.
Hierna voeg je de slagroom bij de monchou mix.
Dit nogmaals kloppen tot een geheel.
Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
Doe de vlavulling eroverheen en zet de taart in de koelkast.
Je kunt er eventueel nog wat kersen overheen doen.

INGREDIENTEN

1 Rol Tarwe Biscuit (200 Gram), 150 Gram Roomboter, 150 Gram Witte Basterdsuiker, 1 Bakje Monchou, 0,25 Liter Slagroom, Vlavulling,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kan natuurlijk ook met andere roomkazen

INGREDIENTEN

100 gr Monchou, 250 ml vanillevla, 2 el. hazelnootpasta, 1 zakje vanillesuiker, 125 ml slagroom, perzikken of bananen (wat je lekkerder vindt), decoratiechocolaatjes, gebaksschelpen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Makkelijk te maken en erg lekker!

INGREDIENTEN

600 g panklare broccoliroosjes;, 300 g gerookte kipfilet;, 150 g MonChou (kan ook de vloeibare Monchou pan&oven zijn);, 1 zakje witte wijnsaus;, 2 kippebouillontabletten;, 9 dl water; zout en peper; nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g MonChou: Verse Roomkaas, 1 eetlepel melk, 50 g geraspte, belegen kaas, 1 eetlepel, fijngehakte peterselie, 4 dungesneden plakken ham, 2 eetlepels gembernat, 4 sneetjes brabants roggebrood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200g MonChou Zacht & Luchtig, 2 eetlepels suiker, 1 1/2 dl vanillevla, 8 eetlepels sherry of sinaasappellikeur, 8-10 dunne plakjes cake, 450g vers fruit of 300g uit blik, (uitlekgewicht), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

, 200 gr MonChou, , 4 blaadjes gelantine, , 100 gr volkorenbiscuits, , 2 lp cacaopoeder, , 80 gr boter, , 1/4 l slagroom, , 7 lp advocaat, , 50 gr basterdsuiker, , paaseitjes en slagroom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze hamrolletjes zijn zo gemaakt en altijd een groot succes!!

INGREDIENTEN

- 8 plakken achterham, - 1 pakje mon-chou, - 1 zakje tuinkruidendressing.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  •  
  •  0-10 min.

Apart, lekker bij de borrel

INGREDIENTEN

Ca. 4 sjarlotjes, 2 pakjes mon-chou, 2 ons dun gesneden! ham, bieslook (flinterdun)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Antiliaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 100 g gebrande hazelnoten, 150 g volkoren biscuits, 1 eetlepel cacao, 75 g gesmolten boter, 4 blaadjes gelatine, 50 g basterdsuiker, 2 dl vanillevla, 4 eetlepels hazelnoot pasta

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pakje monchou, 1 teentje knoflook, 15 sprietjes bieslook, 8a10 plakjes schouderham, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

I pak droge koekjes -, 2 pakjes Monchou -, 150 gr Basterdsuiker -, 125 gr Roomboter -, 1/4 liter slagroom -, 2 pakjes vanillesuiker -, 1 blik kersenvlaaivulling -,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pakje MonChou: Pan & Oven, 100 g geraspte kaas, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 pakje lasagnebladen, tomaten gehaktsaus, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pakje MonChou: Pan & Oven, 2 eetlepels mosterd, groentenat of citroensap, versgemalen peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

MonChou 100 grams verpakking, 1.5 dl vanillevla, 2-3 eetlepels chocolade- of hazelnootpasta, 2 eetlepels basterdsuiker, 1 klein blik perziken, 6 kant-en-klare taartschelpen, 6 chocoladesticks of garneerchocolaatjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2008
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies