487 mirin recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Bereiding 30 min. P.P. 150 kcal. Bijgerecht

INGREDIENTEN

1 kilo pompoen , half l dashi (recept, zie mijn pagina kopje sauzen) , 3 el mirin (zoete rijstwijn, toko) , 3 el japanse sojasaus , 1 el suiker , 50 g verse gemberwortel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

• Flinke scheut mirin, • Flinke scheut sojasaus, • 50 gram lichtbruine basterdsuiker, • 4 stukken zalm (125 gram), • 2 eetlepels rijstazijn, • 1-2 lente-uitjes in reepjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bij de toko. Mirin is zoete japanse rijstwijn. Tobiko is geel, maar de groene eitjes zijn gekleurd met wasabipoeder

INGREDIENTEN

40 ml mirin, 40 ml rijstazijn, 1 tl kristalsuiker, grof zeezout of rucola, voor erbij, 6 net geopende oesters. 1/2 daikon (Japanse rettich), geschild,geraspt evt. 2 tl groene viseitjes (tobiko)

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Japans Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vis leent zich uitstekend om in tempuradeeg te bakken.De wortelen was een nieuwe manier van bereiden. De wortelen gaan een beetje caramelliseren.Heel apart.

INGREDIENTEN

300 gr. verse schelvisfilet, 2 dl mirin ( zoete rijstwijn), 1 bos bospeen,1 vel nori, zeezout.5 dl zonnebloemolie., voor de tempura: 4 el tempurameel,el oestersaus, 4 ijblokjes, 2 kopjes water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze saus is zo zoet, fris (door de gember) en verrassend lekker, de meest ordinaire champignons zien er fantastisch mee uit. Is het lekkerste met boter en bieslook.

INGREDIENTEN

Zwarte sepia penne -, 1 grote bak witte champignons -, 100 ml mirin -, 150 g boter -, 1 el fijngeraspte gember -, 1 el ketjap manis -, zout -, verse peper -, , bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2008
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze saus is zo zoet, fris (door de gember) en verrassend lekker, de meest ordinaire champignons zien er fantastisch mee uit. Is het lekkerste met boter en bieslook.

INGREDIENTEN

Zwarte sepia penne -, 1 grote bak witte champignons -, 100 ml mirin -, 150 g boter -, 1 el fijngeraspte gember -, 1 el ketjap manis -, zout -, verse peper -, , bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2010
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten:
1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud)
2. appelflap met bite (16+) (warm/koud)
3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud)
4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud)
5. kersenflap (beetje zuur) (koud)
6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud)
7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud)
8. panga en zalmsnip (vis) (warm)
9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm)
10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm)
11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud)
12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis.

INGREDIENTEN

* 100 ml droge sherry (Japanse rijstwijn Mirin), * 100 ml Japanse sojasaus, * 3 eetlepels bruine suiker, * 600 gram kipfilet, * 2 tenen knoflook, * 1 cm verse gember(3 theelpels djahe), * 1/3 rode peper, * 1 kopje water, * 1 kippenbouillontablet, * 2 theelepel sesamzaadjes, * ½ rode ½ gele en ½ groene Paprika, * 3 eetlepels olie, * 100 gram tauge, * Half bakje Champignons, * Groenten mix met groene groenten peultjes broccoli

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Japans
  •  30-60 min.

Dikke sushirolletjes die er net zo kunstig uitzien en smaken als bij de Japanner.

INGREDIENTEN

Ruim voldoende voor 3 dikke rollen (18 sushi), 230 g sushi-rijst (Blue Dragon), 3,75 dl water, 3 el rijstazijn, 1 el mirin, 1,5 el suiker, 1 el zout, 3 nori-vellen (zeewier), Sojasaus (Kikkoman), Suggesties vullingen:, - Komkommer, lente-ui, wortel, verse tonijn, wasabi, - Lente-ui, komkommer, tonijn, avocado, wasabi, - Komkommer, lente-ui, wortel, verse of gerookte zalm, wasabi, - Wortel, ijsbergsla, avocado, lente-ui, zalmkaviaar, wasabi, - Garnalen, surimi, komkommer, avocado, wasabi, - Omelet, komkommer, surimi, wasabi,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2006
  • Japans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt), 100 ml Japanse sojasaus, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels zonnebloemolie, 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes, 1 cm verse gember geraspt, 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd, 1 bosuitje, in kleine ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker oosters hapje voor de feestdagen, of gewoon, zomaar.

INGREDIENTEN

250 gr. tonijnfilet, sashimikwaliteit, 100 gr. wakamé, 2 el. rijstolie, 2 el. sesamzaadjes, , Voor de sakésaus:, 1/2 tl. sesamolie, 1/4 tl. wasabipasta, 2 el. rijstazijn, 1 el. mirin, 1 el. sojasaus, 1 el. suiker

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies

INGREDIENTEN

400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


Dit is een heel gemakkelijk, maar toch smakelijk recept en het is echt japans!
Het belangrijkst is dat de saus wat dik wordt.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 6 el japanse sojasaus, 6 el mirin, 2 el sake, suiker naar smaak, shishimi togarashi(toko), getoaste sesamzaadjes voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Voor kookclub 2006 is het thema "rijst"recepten. Niet als bijgerecht maar als hoofdcomponent. In ons 1e restaurant had ik dit gerecht op de menukaart staan als vegetarisch hoofdgerecht, Ik heb er wokgarnalen bij gegeten. Maar kip smaakt er ook prima bij.Het recept heb ik ergens in een map zitten, maar vond het leuker om mijn eigen creatie zoveel jaren later ervan te maken.

INGREDIENTEN

250 gram basmatirijst, 200 cl water, 70 cl mirin (zoete rijstwijn).; 3 winterwortels, 1 paksoi, 100 gram shitake, 1 bos lenteui, 2 vellen nori, teryakisaus kant en klaar,8 eieren, 400 gram wokgarnalen uit de diepvries.japanse rijstazijn.oestersaus, zout.wokolie, sesamolie.Garnituur; ingelegde gember, wasabi en teryakisaus.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2012
  • Japans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst. Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker. ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Japans
  •  30-60 min.

Recept van Marco

INGREDIENTEN

1 kilo gefixeerde kippebouten -, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes -, , Yakitorisaus :, 4 dl donkere sojasaus -, 2 dl kippebouillon -, 2 dl sake -, 100 gram suiker -, 1 dl mirin, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere saus van sesamzaad

INGREDIENTEN

- 100 sesamzaadjes, - 2 el olie, - 1,25 dl japanse sojasaus, - 2 el mirin, - 3 tl bastardsuiker, - 80 gr instant dashikorrels, - 2,5 dl warm water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-1998
  • Japans
  •  10-20 min.

EEN HELE APARTE MAAR LEKKERE SMAAK.

INGREDIENTEN

450 GR. KIPFILET IN BLOKJES, 1 BOSJE LENTE-UI, GEROOSTERD SESAMZAAD, ZONNEBLOEM-OLIE, 50 ML. JAPANSE SOJASAUS, 25 ML. MIRIN, 15 GR. SUIKER, 25 ML. SAKE

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2001
  • Japans
  •  30-60 min.

Iglo-sushi!! Ziet er fantastisch uit en die rolletjes draaien met de sushimat lijkt ingewikkelder dan het is.

INGREDIENTEN

Voor de sushirijst:, 300 g sushirijst, 1 tl zout, 5 el rijstazijn, 3 el suiker, 2 el mirin (rijstwijn), Voor de sushi:, 150 g bladspinazie, ontdooid (pak met deelblokjes), 6 el geroosterd sesamzaad, 300 g verse tonijnfilet, 6 norivellen (zeewiervellen), 1-3 tl wasabi (Japanse mierikswortel)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.


Tonijn is een traditionele vis in de Japanse keuken. De sojamarinade geeft de tonijnmoten extra smaak.
Geen gerecht is zo eenvoudig als dit, maar het is net zo lekker als het gemakkelijk is.

INGREDIENTEN

4 plakken verse tonijn, 4 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, 2 el. mirin, 2 el. sake, 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, 3 el. suiker, 1 komkommer, 2 bosuitjes, 3 el. rijstazijn, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? kop rijstazijn, 2? eetl. suiker (of mirin), ? kop Dashi

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Off. Horenso no gomayogoshi
hartige spinazie

INGREDIENTEN

300 gr. verse(wilde) spinazie, 1 eetl. tahin, 2 theel. witte miso, 4 theel. Japanse sojasaus, 4 theel. suiker, 2 theel. mirin

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tempura-dipsaus

INGREDIENTEN

0.2 liter Dashi, 4 eetlepels Sojasaus, 2 eetlepels Mirin

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Japans
  •  0-10 min.

Kan zowel bij het ontbijt als dinner gesreveerd worden

INGREDIENTEN

1 ltr water, 1,25 dl dashi, 100 gr miso, 1 eetl mirin, 250 gr tahoe, bos lenteuitje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Japans
  •  20-30 min.

Uit: De complete Aziatische keuken. ISBN: 3-8290-0431-1

INGREDIENTEN

2 cm verse gemberwortel, 500 gr champignons, 6 lente-uitjes, 60 ml Japanse rijstwijn, 60 ml Japanse sojasaus, 2 el mirin

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 drumsticks, een flinke scheut Mirin (rijstwijn), ca. 8 eetlepels gochujang (Koreaanse rode peper pasta),

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-05-2012
  • Koreaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 tl suiker, 1 tl sake, 2 el kikkoman sojasaus, 1 el mirin, 4 stukken zalmfilet van 175 gram,waterkers en prei.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze saus kun je als Japanse Dip gebruiken bij bijvoorbeeld Tepanyaki gerechten.

INGREDIENTEN

1 scharrelei*, 1 el rijstazijn*, 2 dl zonnebloemolie*, 0.8 dl sour cream*, 2 el japanse sojasaus*, 2 el mirin*, 0,8 dl runderbouillon, ontvet*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Van soja- honingmarinade en sesam, een erg lekkere combi en snel klaar.

INGREDIENTEN

60 ml soja saus, 15 ml mirin (Japanese zoete wijn), 15 ml honing, 30 ml sesamolie, 15 ml rijst wijnazijn, 700 g tonijn steaks, 70 g sesamzaad, wasabi pasta, 15 ml olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een heel gemakkelijk, maar toch smakelijk recept en het is echt japans!.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 6 el japanse sojasaus, 6 el mirin, 2 el sake, suiker naar smaak, shishimi togarashi, geroosterde sesamzaadjes voor garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse spinazie met sesamdressing

INGREDIENTEN

750 gram Spinazie, verse, 2 eetlepels Tahin, 2 theelepels Miso, 1 eetlepel Sojasaus, Japanse ongesuikerde, 2 theelepels Mirin,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Favoriet gerecht voor in het weekeinde, altijd lekker en vele variaties mogelijk.

INGREDIENTEN

500gram grote wokgarnalen, gepeld (diepvries).voor de oestersaus; 1dl oestersaus, 1dl sojasaus, 2 dl mirin, 1tl aardappelmeel. 250 gram mihoen, 200 gram gemengde paddestoelen, 1 paksoi, 2 winterwortels, 2 vellen nori, nog een el oestersaus uit flesje om de garnalen mee af te blussen.wokolie/sesamolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2011
  • Japans
  •  20-30 min.

Een voedzame soep

INGREDIENTEN

250 g tofu* 1 lente-ui* 1 l water* 80 g dashikorrels* 100 g miso* 1 eetl. mirin.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Japans
  •  10-20 min.

6 VERSCHILLENDE MARINADES VOOR VLEES EN GEVOGELTE.

INGREDIENTEN

***ITALIAANSE MARINADE:, 4 el olijfolie,4 el rode of witte wijn,4 el sinaaasappelsap,een handvol fijngesneden verse kruiden(tijm,basilicum,rozemarijn,peterselie)., ***CHINESE MARINADE:, 3 cm geraspte gemberwortel,4 gesnipperde lente-uitjes,4 el sojasaus,2 el honing,2 geplette steranijsvruchtjes., ***ZUIDOOST-AZIATISCHE MARINADE:, 125 ml vissaus,4 el sake of wodka,1 el chili-olie., ***VIETNAMESE MARINADE:, 4 el vissaus,4 el mirin,1 el sesamolie,5 cm geraspte gemberwortel., ***GEMBERMARINADE:, 2 el pindaolie,2 cm geraspte gemberwortel,1 el wodka, 2 tl 5-kruidenmengsel,1 tl zeezoutvlokken,1 el chili-olie., ***GELE MAROKKAANSE MARINADE:, 1/2 tl gemberpoeder,2 tl saffraanpoeder,een snufje komijn(eventueel) 2 el olijfolie.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 4 stukken zalmfilet (à 150 gram), * 2 eetlepels olie, * 1 dl mirin of medium dry sherry, * 1 dl Japanse sojasaus, * 1 eetlepels suiker, * 2 bosuitjes (in dunne ringetjes), * 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk als nagerecht. Echter in Japan worden zoete gerechten niet of nauwelijk als nagerecht geserveerd. Tot besluit van een maaltijd geeft men hooguit wat in fraaie vormen gesneden stukjes fruit. Dit heeft mij er niet van weerhouden om dit Japanse gerecht als afsluiter van de maaltijd te serveren.

INGREDIENTEN

500 g verse, tamme kastanjes of 16 gepelde kastanjes uit blik of pot, 5 dl water, 3 eetl. mirin, mespuntje zout, 50 g poedersuiker, 1 theel. kaneel.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Japans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt) 100 ml Japanse sojasaus 3 eetlepels suiker 3 eetlepels zonnebloemolie 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes 1 cm verse gember, geraspt 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd 1 bosuitje, in kleine ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 450 gram kipfilet of kipdijvlees in blokjes, * 50 ml Japanse sojasaus, * 25 ml mirin, * 15 gr suiker, * 25 ml saké, * 1 bos lente-uitjes, * zonnebloemolie, * 1 el sesamzaad, geroosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Japans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 entrecotes, 1 teen knoflook, 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel, 2 el. suiker, 6 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, 6 el. mirin, 4 el. dashi, 1 tl. maizena, Water, koud,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Japans
  •  0-10 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies