83 marokaanse recepten

INGREDIENTEN

500 gr. Gamba's, 4 soepl. Olijfolie, 2 gehakte tenen knoflook, 1 soepl. Komijnpoeder, plakje verse gember, fijn gehakt, beetje paprikapoeder, beetje chilipoeder, Handvol korianderbladeren, fijn gehakt, Zout, Stukken citroen bij het serveren, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 2 tengels bleekselderij, 1 cm verse gemberwortel, 2 el olijfolie, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 1 tl kurkuma, ½ tl paprikapoeder, snufje gemalen kaneel, 2 el bloem, 2 groentebouillonblokjes, 1 blikje tomatenblokjes op sap (375 ml, Super de Boer), 600 g kikkererwten uit blik 1

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2010
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Pak (diepvries) filodeeg, 200 g Kipfilet in fijne reepjes, 1 Ui, 3 Eieren, 2 eL Olie, 50 g Boter, 50 g Geroosterde amandelen, 4 eL Bloemsuiker, 1 tL Gemberpoeder, 1/2 Dopje safraan, 1/2 tL Kaneelpoeder, 3 Takjes verse koriander, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2008
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Lekker pittige kip voor de liefhebbers

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 2 el Olijfolie, 0,5 L kippenbouillon, zelfgetrokken uit pot ot van blokjes, 1 blik kikkererwten (800 g), voor de harissa:, 1 ui, 1 pot of blik geroosterde en ontvelde rode paprika (400 g), 2 rode spaanse pepertjes, 2 teentjes knoflook, 2 tl Korianderpoeder, 2 tl Komijnpoeder, 1 tl Gemberpoeder, 1 tl Kaneel, 1/2 tl Kruidnagelpoeder, 4 el Olijfolie, sap van 1/2 citroen, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225 gram boter *, , 225 gram suiker *, , 675 gram bloem *, , 150 gram fijn gehakte walnoten of amandelen *, , kaneel.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr boter., 150 gr dadels., 100 gr gehakte walnoten., 2 eieren., 100 gr suiker ( mag ook iets minder zijn)., 2 theelepels bakpoeder., 1 eetlepel oranjebloesemwater ( marokkaanse of turkse winkel )., 1 theelepel kaneel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Gehakt uien, koriander beetje knoflook, peper en zout gember en kaneel, safraan bouillonblokje, rode en groene paprika's, olijf of zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere gehaktballen van Lamsgehakt.

INGREDIENTEN

250 gr. Lamsgehakt, 250 gr. Aardappelen,gekookt en gepureerd, 2 Eieren, geklopt, 30 gr. Peterselie gehakt, 2 Uien, fijngehakt, 1/4 thl Versgemalen zwarte peper, 1/2 etl Cayennepeper, Zout, 4 etl Bloem, 2 dl. Olijfolie, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Marokkaanse spinaziesalade

INGREDIENTEN

* 1 kg. spinazie, * ? thee. komijn, * 1 bosje koriander, * ? ingemaakte citroen, * 2 bosjes peterselie, * sap van ? citroen, * ? stengel bleekselderij, * zout, * 4 teentjes knoflook, * 3 eetl. olie, * ? theel. cayennepeper, * olijven om te garneren., * 1 eetl. mild paprikapoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g trostomaten, 1/2 groene paprika, 2 bosuitjes, 1/2 zakje verse dille (11 g), 5 takjes peterselie, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten), (zee)zout, (versgemalen) peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2009
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*500 gram trostomaten.*1/2 groene paprika.*2 bosuitjes.*1/2 zakje verse dille.*5 takjes peterselie.*3 eetlepels olijfolie.*1 eetlepel rode-wijnazijn.*ca 2/3 theelepel gemalen komijn.(djinten).*zeezout.*versgemalen peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 courgette,1teentje knoflook, 0,5 eetlepel, korriander, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels (olijf)olie, 0,5 eetlepel poedersuiker, 1/4 theelepel djintan, zout en zwarte peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Marokaanse marinadesaus lekker over gegrild of gebakken vlees.

INGREDIENTEN

1 bosje verse peterselie fijngehakt / 1 bosje verse koriander fijngehakt / 2 fijn gestamte teentjes knoflook / 1/2 dl uitgeperste citroensap / 1/2 el rode wijn azijn / 3 tl. paprikapoeder / 3 tl. gemalen komijn / 1/2 tl. cayennepeper / 1 dl. olijfolie / zout en vers gemalen zwarte peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2002
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zonnebloemolie of boter, , een dubbele kipfilet, ui, tomaat, selderij of koswa, rozijnen, marokaanse poeder(1 theelepel), half glas water(hoeft niet), amandelen(voor de garnering).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijgerecht

INGREDIENTEN

1 kg auberginnes; 3 tomaten; 3 teentjes knoflook, geplet; 1/2 bosje platte peterselie, gehakt; 1/2 bosje verse koriander, gehakt; 1 tl komijnpoeder; 1/4 tl pili-pili; 5 el olijfolie; peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Marokaanse gehaktballetjes

INGREDIENTEN

500 gr. Rundergehakt, 1 ui, 1 tl. sambal, zout, peper, 2 tenen knoflook, 1? tl. djintan, 2 el. verse koriander, 1 blik tomaatstukjes (400g), 1 el. verse peterselie, kruidenbouillonblokje, 1 courgette, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kan in de oven of op de gril
lekker voor op de barbeque

INGREDIENTEN

1 pond varkenspoulet, 2 teentjes knoflook, 1 ui, scheutje azijn, scheutje olie, 1 theelepel kerry - peper-suiker-ve tsin-djinten-katoenbar-babi pangangang poeder en zout, zoete sojasaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

18 pakketjes.

INGREDIENTEN

1/3 pak gehakte spinazie (deelblokjes), 6 kleine vellen filodeeg(diepvries,ontdooit), 150 gram fetakaas, 2 eieren, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1/2 eetlepel fijngehakte munt, 1 1/2 theelepel gedroogde grofgemalen rode peper., 2 eetlepels paneermeel., olie om in te frituren.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Makkelijk voordelig en zonnig

INGREDIENTEN

450 gr lamsgehakt, 50 gr gedroogde abrikozen, 2 teentjes knoflook, 2 el mango chutney, 150 gr joghurt, 2 kl bloem, 1 el olijfolie, 1 kl gemalen komijn, 4 el verse muntblaadjes, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemaakt tijdens de cursus"marokko culinair"

INGREDIENTEN

1 kg gehakt(volgens recept lamsgehakt maar kan ook met om het even welk ander gehakt) 2 uien 1 builtje verse koriander zout peper pigment(te verkrijgen in marokaanse winkeltjes,zakjes kleurstof saffraan) kurkuma ras el hanout paprikapoeder zwarte peper gember komijn (of mengsel marrokaanse kruiden) olie 1tomaat

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 personen nieuwe aardappelen in schil, in 4-en, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 1/2 tl komijn (niet fijn gemalen maar de grove zaadjes), 1 el paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, peper, zout, olijfolie (om te bakken)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2012
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht; Recept voor 4 personen uit Marokko; van "vifke"

INGREDIENTEN

600 gr uien, geschild en in plakken gesneden, 600 gr lamsvlees, in flinke dobbelstenen, 2 rijpe handperen, geschild, klokhuis eruit en in stukken van +/- 3 cm, 50 gr rozijnen, gewassen, 50 gr gepelde amandelen (zakje baukje), 1 eetl olijfolie, 1 theel komijn, 1 theel ketoembar (gemalen koriander), 1 theel gemberpoeder, 1 theel kaneel, 1 theel zwarte peper, zout naar smaak, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk snel/makkelijk gerecht uit de Marokaanse keuken.

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, 1 blik kikkererwten 400 gr, 1 blik tomatenblokjes 400 gr, 200 ml kippenbouillon, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 1 el kurkuma, 1 el komijn, 1 el gemalen komijn, 1 tl kaneel, 1 citroen, 3 tomaten, 250 gr couscous, 1/2 kopje pijnboompitten, griekse yoghurt, munt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoete stoofschotel van vlees met fruit

INGREDIENTEN

Ingredienten, 600 gr uien, geschild en in plakken gesneden, 600 gr lamsvlees, in flinke dobbelstenen, 2 rijpe handperen, geschild, klokhuis eruit en in stukken van +/- 3 cm, 50 gr rozijnen, gewassen, 50 gr gepelde amandelen (zakje baukje), 1 eetl olijfolie, 1 theel komijn, 1 theel ketoembar (gemalen koriander), 1 theel gemberpoeder, 1 theel kaneel, 1 theel zwarte peper, zout naar smaak, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Uit marokko:

INGREDIENTEN

2 groene paprika,s, 4 tomaten, 1 salotje, 1 teentje knoflook, 3 eetl. olie, 1 a 2 eetl. citroensap., Zout, (vergemalen)zwarte peper, ? theel. komijn(dijnten), 3 takjes koriander, 2 takjes peterselie, schone plastic zak.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 knoflookteentjes, 2 el zonnebloemolie, 500 gram lamsgehakt, 1 tl kaneel, mespuntje gemalen kruidnagel, 1 tl kerrie, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 gram rozijnen, 3 el gesnipperde koriander, 5 el gesnipperde peterselie, peper en zout, 50 gram boter, 12 velletjes fillodeeg, ontdooid,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verrassende kruidige curry soep

INGREDIENTEN

500gr.Pompoen, 500gr.wortel, blik 400gr.boterboontjes, 2 uien gesneden in, 4 teentjes knoflook fijn gesneden, 3 cm verse gember fijngesneden, 1tl.paprikapoeder, 1tl.gem.komijn., 1tl.kurkuma, 500ml.groenteboullion, handje peterselie en koriander. Als topping schepje yoghurt.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2012
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

BRON:Tip.... Goed voor 150 ml

INGREDIENTEN

4 tl komijnzaad, 6 tl korianderzaad, zout, versgemalen peper, 1 citroen (liefst biologisch), 4 tenen knoflook, 2 rode pepers zaadjes en lijsten verwijderd en grof gesneden, 1 takje munt fijngesneden, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Is een heerlijke kruiden mengsel

INGREDIENTEN

12 rode peperbessen(potje), 8 kruidnagels, 3 theelep zwarte peperkorrels, 2,5 theelkorianderzaadjes, 2 theelep komijnezaad(of djinten), 1/2 theel cayennepeper, 3 theelkaneelpoeder, 2 theel gemberpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Een heerlijk snel soepje. Lekker apart, het komt van de site van Epicurious. 152 mensen hebben een reactie gegeven en 94% van die mensen gaat de soep vaker maken. Kijk naar http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Carrot-Soup-357911 en lees de enthousiaste reacties.

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 150 gram ui klein gesneden, 450 gram wortel in schijfjes, 7 dl kippenbouillon, 1 ½ theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel honing, 1 theelepel citroensap, 1/8 theelepel allspice (piment), 1.2 dl yoghurt, losgeroerd, peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2012
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg gehakt, 5 geraspte tomaten, 1 ui, 1 ui geraspt voor het gehakt, 3 tl paprikapoeder, 2 tl komijn, 1 tl peper, half bosje peterselie, half bosje koriander, 1 volle tl zout, half eetlepel tomatenpuree, 1 teentje knoflook olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Fris bijgerecht met veel verse kruiden

INGREDIENTEN

500 gr. trostomaten, 1/2 groene paprika, 1/2 bosje verse dille, 5 takjes peterselie, 3 el. olijfolie, 1 el. rode wijnazijn, ca. 2/3 tl. komijn, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 100 gram gewelde abrikozen, 1 eetlepel olijfolie, 1 zakje Silvo Wok It Marokko, 1 groentepakket (600 gram), 350 gram couscous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2009
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Koken voor 4 personen voor minder dan 10euro;

INGREDIENTEN

500 gr kippenhaasjes,300 gr couscous met specerijen, 700 gr diepgevroren couscousgroenten,1 kl marokaanse kruiden typ ras-el-anout,1 el arachideolie,1 nootje margarine,zot, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je gek bent van lamsvlees is dit een heerlijke recept.

INGREDIENTEN

1 kilo lamsschouder in stukken 750 gr venkelknol, in vieren 1 ui, fijngehakt 3 teentjes knoflook 2 tomaten in stukjes, 1 tl gemberwortel, fijngehakt, 1 bosje bladpeterselie, gehakt, 1 bosje koriander, gehakt, 100 ml zonnebloemolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een aparte versie van de klassieke rijstpap. Vol en romig van smaak. Oranjebloesemwater is een typische smaak, als je hier niet van houd kun je dit ook vervangen door vanille (stokje of aroma). Mijn ervaring met het koken van rijstpap in water eerst en vervolgens melk is dat hij hierdoor extra romig en smeuig wordt

INGREDIENTEN

250 g ronde rijst (risottorijst), 1,5 l volle melk, 60 cl water, 120 g suiker, 1 el boter, 50 ml room, 1/2 el oranjebloesemwater, 1/2 tl kaneelpoeder, snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  •  …
  •  30-60 min.

DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!

INGREDIENTEN

1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 500 g (lams)gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 el peterselie, 1 el munt, paar blaadjes salie, 1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of, ½ el komijn, 1 tl cayenne peper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, olijfolie, om in te bakken, , Voor de saus:, 2 el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, ½ tl kaneel, 1 blik tomaten blokjes of gepelde tomaten, 1 sinaasappel, 1 citroen, 1 el harissa (pas op: heet!), 1 runderbouillonblokje, ½ el suiker, 4 eieren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2010
  •  …
  •  20-30 min.

SOGAN DOLMA: Een lekker en verrassend bij of hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 kg grote uien, 200 g rundergehakt, 200 g lamsgehakt, 100 g rijst, 50 g worteltjes, 50 g selderij, 200 ml creame fraiche of kajmak (Turkse of Marokaanse winkels), 1 citroen, zwarte peper, milde paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2006
  • Balkan Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies