49 macarons recepten

Macarons fantasie,* gevuld met mandarijn crème en *foie gras. Lekker bij een glaasjes champagne..

INGREDIENTEN

, 3 eiwitten, 20 gram fijne suiker, 150 gram amandelpoeder, 30 gram suiker, 30 gram cacao poeder, ganzenlever paté op kamertemperatuur.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Voor 10 a 12 stuks(bitterkoekjes)

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 120g. bloemsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150g gemalen amandelen (vervangen door gemalen kokos voor kokosmacarons), boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

? 60 Stuks

Een behoorlijk oud recept

INGREDIENTEN

, , < 280 g amandelen, , < 250 g suiker, , < ? 4 eiwitten, , < vanille, , < 6 bladen ouwel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een recept uit 1934, voor electrisch koken.
(ca 24 stuks)

INGREDIENTEN

150 g gepelde amandelen, 125 suiker, geraspte citroenschil, twee eieren, eenige bladen ouwel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/3 cup suiker., 1 Groot eiwit., 1 Cup geraspte kokos., 1/4 cup amandelen, fijngehakt., paar druppeltjes vanillearoma., snufje zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Macarons maak je makkelijk zelf met de Magimix.

INGREDIENTEN

150 gram amandelen, 200 gram poedersuiker, 3 eieren, 100 gram boter, kleurstof, 2 eetl. creme fraiche, 1 theel. vanillesuiker, 2 eetl. kristalsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2013
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 eetl supersterke versgezette koffie., 175 gr. zeer fijn gemalen amandelen., 3 eiwitten van middelgrote eieren, mespuntje zout, 175 gr + 200 gr poedersuiker, 100 gram zachte roomboter, 75 gram Monchou, , amandelen.175 gr. + 200 gram poedersuiker., , 3 eiwitten van middelgrote eieren.mespuntje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Basisrecept Macarons, , Voor 40 stuks of 20 met vulling:, 200 g poedersuiker ~, 100 g amandelpoeder ~, 120-125 g eiwit (± 3 eieren) ~, mespunt zout ~, 40 g zeer fijne kristalsuiker, , Ingrediënten: vulling, , 1 x basisrecept ~, gele kleurpasta ~, chocoladestrooisel ~, Voor vulling: 6 passievruchten ~, 150 g pure chocolade, gehakt ~, 150 ml slagroom ~, 1 el lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker ~, mespunt zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

40 Chocolade Macarons

INGREDIENTEN

-180 gram amandelpoeder, -200 gram poedersuiker, -30 gram cacao, -75 ml water, -200 gram fijne kristalsuiker, -80 gram eiwit, -80 gram ongeklopt eiwit, -225 gram extra pure chocola, -200 ml slagroom, -1 eetlepel suiker, -50 gram stukjes boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Van cupcakerecepten.nl

INGREDIENTEN

115 gram amandelmeel : Zelf maken of kant en klaar?, 160 gram poedersuiker, 3 eiwitten van grote eieren ( 90 gram eiwit) op kamertemperatuur, 90 gram fijne kristalsuiker, Snufje zout, Drupje kleurstof

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-01-2014
  •  …
  •  

Van daag is de dag van de Macaron, dus een lekker receptje mag niet ontbreken.

INGREDIENTEN

Macarons, , 40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker, 0.5 tl cacaopoeder, Witte chocolade ganache, , 300 ml room, 50 g suiker, 575 g witte chocolade

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-03-2013
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Macarons, , 40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker, 0.5 tl cacaopoeder, Witte chocolade ganache, , 300 ml room, 50 g suiker, 575 g witte chocolade

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Frans Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 2 eiwitten, * naar smaak zout, * 150 gr gemalen amandelen, * 200 gram suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Duurt ff maar is het wachten waard.

INGREDIENTEN

Kg.amandelpoeder,kg.suiker,250 gr.eiwit,100 gr,honing,100 gr.appelcompote.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter pasteibakkersroom * 3 macarons * 1 eetlepel abrikozenconfituur * 4 appelen * 30 gram boter * 30 gram poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gram lange vingers - 1/2 dl kirsch - 400 gram frambozengelei - 150 gram macarons - 150 gram poedersuiker 450 gram verse frambozen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 30 gram poedersuiker - 1/2 borrelglas frambozenlikeur - 1 dl slagroom - 1 blikje frambozen op siroop - 70 gram kleine macarons

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor 24 stuks.

INGREDIENTEN

225 g melkchocolade, 2 eierdooiers, 25 g boter, 2 eetlepels room, 65 g macarons (bitterkoekies), 2 eetlepels amandellikeur, 200 g pure chocolade, cacaopoeder.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons), ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

= 285 ml slagroom, = 4 eetl.poedersuiker, =200 ml champagne, of witte mousserende wijn. = macarons of andere schuimkoekjes.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2008
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 4 kleine macarons - 0,3 dl cognac - 0,3 dl groene chartreuse - 35 gram boter - 35 gram suiker - 2 schuimpjes - 1 sinaasappel - 70 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk zomers!

INGREDIENTEN

Bakje aardbeien, 500 gr marscarpone, 75 gr poedersuiker, 200 gr italiaanse koekjes(bv macarons), 4 eigelen, sinasappelikeur(of andere fruitlikeur)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), , 150 g suiker, , 2 zakjes vanillesuiker, , 6 eieren, , 5 dl room, , 50 g bitterkoekjes (macarons)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons), ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 5 dl room, 50 g bitterkoekjes (macarons)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 5 dl room, 50 g bitterkoekjes (macarons)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Streekgerecht uit grootmoeders tijd, heerlijk!

INGREDIENTEN

-500 g oudbakken kramiek, -1 liter melk, -150 g bruine suiker, -200 g macarons (bitterkoekjes), -50 g rozijnen, -50 g gekonfijt fruit, -kaneel, -6 eieren, -2 eetlepels rum

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), -150 g suiker, -2 zakjes vanillesuiker, -6 eieren, -5 dl room, -50 g bitterkoekjes (macarons),

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g griessuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/4 l verse room, 100 g bitterkoekjes (macarons).

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

De Limburgers en hun vlaaien,ze zijn onafscheidelijk......

INGREDIENTEN

Ingredienten voor het Gistdeeg:, 200 gr bloem,75 gr boter,1 ei,10gr suiker,1 dl lauwe melk,10 gr gist,een snuifje zout., , Ingredienten voor Vlaai:, 170gr gistdeeg,200 gr vette witte kaas,3 eieren,100 gr bloemsuiker,4 macarons of bitterkoekjes,1/3 dl room,200 a 250 gr kersen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

En na het kermisfeestmaal, het dessert

INGREDIENTEN

350 gr zanddeeg, 200 gr plattekaas of pottekaas, 3 eierdooiers, 3 eiwitten, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel vanillesuiker, 30 gr roomboter, 1 eetlepel bloem, 6 cl verse room, 30 gr vers gemalen amandelen, 4 verkruimelde amandelkoekjes (macarons), 1 snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Voor 4 pers. hartverwarmend nagerecht.....

INGREDIENTEN

16 volkorenbeschuitjes;, 3 bitterkoekjes (macarons);, 50 g boter (roomboter);, 1/2 theelepel amandelextract;, 1/2 theelepel kaneelpoeder;, 350 g chocolade (witte chocolade);, 1.25 dl slagroom;, 675 g roomkaas;, 120 g suiker;, 4 eieren;, 2 eetlepels amaretto;, 1/2 theelepel vanille-extract;, 4.4 dl zure room;, witte chocoladeschilfers, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker zoet dessert, dat je ook bij de bakker kan kopen in aluminium schaaltjes - het lijkt een beetje op broodpudding

INGREDIENTEN

1 liter halfvolle melk, 500 ml donker candijsiroop, 160 g bruine suiker, 35 g bloem, 2 eieren, 120 g peperkoek, 100 g macarons (kokoskoekjes), 4 beschuiten, 150 g melkcaramellen (Lutti), snuifje kaneel, snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten, 150 gram marsepein, 2 eetlepel bloemsuiker, decoratiemateriaal (evt. een lint of mokka-essence om het ei te beschilderen), boter, , Voor de afwerking:, 75 gram macarons (kokoskoekjes), Voor de witte vulling: 3 blaadjes gelatine 125 gram zure room 60 gram griessuiker 2 eierdooiers 1eetlepel amaretto 175 gram yoghurt Voor de gele vulling: 2 blaadjes gelatine 125 gram room 25 gram griessuiker 2 eierdooiers 1 eetlepel cognac 100 gram advocaat ,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-04-2000
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

50 g magere plattekaas, 1 eetlepel matszetmeel, 90 g bloem, 3 eieren, 1 theelepel geraspte citroenschil, 50 g suiker, 15 cl melk, 350 g rabarber, 2 eetlepels olie, 100 g macarons (amandelkoekjes), 40 g amandelen, poedersuiker, vanille-ijs.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 doos macarons-fijne suiker-5 hele eieren-slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 kleine of 6 grote, stevige handperen* 1 fles rode wijn (Beaujolais, Morgon)* 150 g suiker* 1 kaneelstokje* 1 vanillestokje* 6 peperkorrels* 1 kruidnagel* schil van onbespoten sinaasappel* 1 glas creme de cassis de Dijon.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Mmmmm...Heb het gegeten zonder de saus, was ook lekker!!!

INGREDIENTEN

500 gr marscarpone; 120 gr poedersuiker;3 eigelen;4 eiwitten;4 dl room;12 g gelatine;200 gr pure chocolade;150 gr macarons(kokoskoekjes); 3/4 dl amaretto, Voor de saus: sap van sinasappels;50 gr suiker(fijne);1 dl grand-marnier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2005
  •  …
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies