Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Linzensoep recepten (363) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.

Linzensoep op Turkse wijze

INGREDIENTEN

300 gr bruine Linze, 300 gr lamsvlees, 2 uien, 2 teen knoflook, 1 rode peper, 2 vlees tomaten, 1 aardappel, 1 winterwortel, 3 stengels bleekselderij, 1 prei, 3 eetlepels olie, 1 theel. djinten, enkele takjes selderij, 2 liter bouillen, 1laurierblad, peper/zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze soep is snel klaar en bevat weinig calorieen of points, maar vult wel heel erg goed en is erg smaakvol.

INGREDIENTEN

1 blik linzen (400 gr.), 1 blik tomatenblokjes, 2 koffielepels olijfolie, 3 teentjes geperste knoflook, 1 in stukjes gehakte ui, 1 el. gedroogde (of verse) korianderblad, 1/2 el. korianderpoeder, 1/2 el. paprikapoeder, 1/2 tl. kerrie marsala, peper en zout, water, 4 kl. So Light room van Balade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Stevige linzensoep voor in de winter

INGREDIENTEN

350g linzen, 350g soepgroenten, 4 geschilde aardappelen (in blokjes), 1 rookworst (in plakjes), 1 grote prei (in ringen), 200g spek, 2 uien (gesnipperd), 4 bouillonblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze smaakvolle en stevig gevulde soep is met wat brood een goede maaltijd voor 2.

INGREDIENTEN

1 grote aardappel, 1 winterpeen, 1 ui, 1 rode paprika, 1 prei, 1 blik met tomaten blokjes, 2 groente boullion tabletten, blik lizen van bonduelle (400gr), 1 afgestreken eetlepel gemengde kruiden, 3 teentjes knoflook, 1 liter water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Deze linzensoep zal niet precies volgens het originele Turkse recept zijn, maar ach, onwijs lekker is -ie wel. Dit recept komt van Chickslovefood.com, een no nonsense foodblog met restaurantrecensies, recepten en andere foodfun.

INGREDIENTEN

- 200 gram rode linzen, - een kwart rood pepertje, heel fijn gesneden, - vijf tenen knoflook, fijn gesneden, - een grote ui, gesnipperd, - 3 theelepels paprikapoeder, - 1 groente- of kruidenbouillonblokje (voor een halve liter), - 3 theelepels gemalen komijnzaad, - een flinke klont roomboter, - twee eetlepels uitgelekte tomatenblokjes (uit blik). In het originele recept hoort een eetlepel tomatenpuree of paprikapuree, dat kan ook., - dikke Griekse of Turkse yoghurt, - olijfolie om in te bakken, - wat extra paprikapoeder ter garnering, - zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Turks
  •  30-60 min.

Mercimek corbasi - De hoofdingredienten zijn rode linzen en aardappelen. In eerste instantie is deze soep eenvoudig maar neem de tijd om het te maken. De soep kan eigenlijk zo dun of stevig gemaakt worden als je zelf wil. Ik geef de voorkeur aan een iets stevigere soep, maar ook een beetje waterig is deze soep nog steeds lekker. Het is in basis een eenvoudige soep die naar wens uitgebreid kan worden met andere ingrediënten. Welke ingrediënten? Dat laat ik aan jullie over. Sommigen zullen zich afvragen wat rode vlokkenpeper is, maar feitelijk zijn het grof vermalen gedroogde chilipepers ontdaan van zaadjes. Bij iedere Turkse supermarkt kan je ze wel vinden; vraag naar pul biber (= vlokkenpeper). Kan je in jouw buurt de rode vlokkenpeper niet vinden, dan kan je natuurlijk ook andere pepers gebruiken om de soep pit te geven.

INGREDIENTEN

1 theeglas (250 ml) rode linzen, 2 of 3 (kruimige) aardappelen, 1 ui, olijfolie, 2 el tomatenpuree, rode vlokkenpeper (pul biber), zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2013
  • Turks
  •  30-60 min.

Eenvoudige, heerlijke maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

, * 500 gram linzen, * zout, * 1 laurierblad, * 2 uien, * 2 kruidnagelen, * peperkorrels, * 1 stukje zuurkoolspek van 400 gram, * 4 aardappelen, * 2 preien, * 25 gram boter, * 700 gram verse worst, * 1 klein blikje tomatenpuree, * verse peterselie, bieslook, selderij, * worcestershiresaus

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk gevuld

INGREDIENTEN

3 grote vastkokende aardappels--? knolselderij--1 flinke winterwortel--2 uien--2 preien--3 tenen knoflook--1 pond bruine linzen--1 literblik tomaten, met sap--2 ons ontbijtspek--2 ? liter runderbouillon--olijfolie--2 blaadjes laurier--1 theelepel tijmblaadjes--peper u.d.m.--1 glas rode wijn--droge of rookworst, of, voor de vleesliefhebbers, alle twee.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Snelle makkelijke soep van linzen en pompoen

INGREDIENTEN

250 gr rode linzen, kleine pompoen, 1 ui, 1 lt water, 1 kruidenbouillonblokje, scheutje olijfolie, 2 theelepels chilipoeder, evt scheutje room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-1998
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Pittige Linzensoep met verse koriander

INGREDIENTEN

* 1 pak rode linzen (toko) * 1 ui * 1 rood pepertje* stukje winterwortel * 1 teentje knoflook * 1 theelepel kerrie* 1 theelepel paprikapoeder * 1 theelepel djahe (toko)* mespunt gemalen kruidnagel * 2 eetlepels fijngeknipte verse koriander (toko, Turkse of grote supermarkt)Het specifieke van dit recept zit hem in de verse koriander (toko, Turkse of grote supermarkt). Gebruik anders korianderpoeder (heet ook wel ketoembar), maar dan krijg je niet die specifieke smaak.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2004
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Griekse Fakes

INGREDIENTEN

300 gr. linzen, 1 flinke ui, 5 teentjes knoflook, 3 wortelen, 4 flinke rijpe tomaten, peterselie, selderie, 1 liter water, 1 bouillonblok, oregano, 3-4 laurierblaadjes, zout, olijfolie en azijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.

Pittige vegetarische soep

INGREDIENTEN

300 gr rode of gele linzen. 2 preien. 1 winterwortel. 3 stengels bleekselderij. 2 kruidenbouillonblokjes. 1 groot blik tomatenpuree. zout en peper.water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Zo moet een soep zijn!

INGREDIENTEN

1 kleine rookworst, 25 g boter, 200 g gesneden prei, 1 blik linzen (ca. 400 g), 1 runderbouillontablet, zout, peper, 4 eetl. zure room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-1999
  • Duits
  •  10-20 min.

Een lekkere soep met een arabisch tintje

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie, vol glas (250 ml) rode linzen, 1 grote ui, 2 bouillonblokjes (kip), 1 theelepel kerrie (masala), 2 theelepels gemalen koriander, 1 theelepel gemalen kardamom, peper, evt. wat nootmuskaat, 100 ml room, verse koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 250 gr rode linzen, ? 1 gesnipperde ui, ? 2 eetlepels tomaten puree, ? scheutje olijf olie, ? zout & peper naar smaak, ? 2 eetlepels fijn gehakte verse munt, ? 1 citroen,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zuidafrikaans

INGREDIENTEN

45 ml olijfolie - 2 500 ml kippenbouillon - 2 uien, fijn - 2 laurierbladeren in stukjes - 6 wortelen geraspt - 450 g tomaten uit blik, in stukjes - 500 g bruine linzen, pan klaar - 3 tenen knoflook, fijn - 2+1/2 e bruine basterdsuiker - 3 e rode wijnazijn - zout - peper - 150 g macaronie, gaar - 15 g selderij(voor granering) - 600 g gaargemaakte rundvlees, in stukjes gescheurd - 50 g parmazaanse kaas of pittige worstjes - brood croutons in olijfolie gebakken met knoflook gegeurd

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een pittige maaltijdsoep, afgemaakt met een yoghurt/koriandersaus

INGREDIENTEN

2 lamsschenkels met vlees, enkele wortels, 5 stengels bleekselderij, peper, zout, 200 gr rode linzen, 2 theelepels gemberpoeder, 1 knoflookworstje, sap van een halve citroen, 1 ui, 1 teentje knoflook, voor het yoghurtmengsel: yoghurt, 2 teentjes knoflook, zout, peper, koriander

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2000
  • Turks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 g linzen, ? 1 grote ui, ? 3 preien, ? 500 g vastkokende aardappels, ? 1 takje rozemarijn, ? 4 runderbraadworsten (magere), ? 1 teentje knoflook, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 2 kruidenbouillontabletten, ? (zee)zout, ? (versgemalen) peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle linzensoep

INGREDIENTEN

? 1 pak gezeefde tomaten (500 ml), ? 1 runderbouillonblokje, ? 1 chorizoworst (250 g), ? 1 kleine courgette, ? 2 blikken gekookte linzen (a 400 g), ? 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), ? 1 stokbrood (bruin), ? 1 pakje kruidenboter (100 g),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak gezeefde tomaten (500 ml), 1 runderbouillonblokje, 1 chorizoworst (250 g), 1 kleine courgette, 2 blikken gekookte linzen (a 400 g), 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), 1 stokbrood, 1 pakje kruidenboter (100 g), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Deze soep at ik voor het eerst toen ik 'n keer in Oostenrijk op vakantie was.Een aardige Chefkok liet mij zien hoe hij deze soep maakte,sinds die tijd maak ik 'm ook zo.

INGREDIENTEN

-6tot8 eetl.olie,-150gr.kleingesneden rookspek,-1 fijngesneden grote ui,-1 fijngesneden teentje knoflook,-100 gr.in kleine dobbelsteentjes gesneden bleek-of knolselderij,-100 gr.in kleine dobbelsteentjes gesneden wortel,-1/2 klein gesneden prei,-2 laurierblaadjes,-klein stukje foelie,-4 kruidnagels,-klein takje tijm,-peper uit de molen,-1 glas witte wijn,-1.5 liter kippenbouillon,-400 gr.voorgeweekte linzen,-1/2 bosje grof gesneden bladselderij.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Een maaltijdsoep die nogal op snert (erwtensoep) lijkt. Het is een soep zonder vlees, dus ook geschikt voor vegetariers. Je kunt in dat geval de vleesbouillon blokjes vervangen door tuinkruidenbouillon blokjes.

INGREDIENTEN

, - 500 gr linzen, - 1 knolselderij, - 2 grote aardappelen, - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - 2 el olijfolie, - 2 laurierblaadjes, - mespunt tijm, - 1? liter water, - 3 vleesbouillon tabletten, - 1 el rode wijnazijn, - zout & peper, - 4 el peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  •  
  •  60-120 min.

Supersnel en superlekker

INGREDIENTEN

1 pak roerbakgroente (500 g), olie, Curry Pasta (Pataks Milde Curry), gezeefde tomaten, 1 a 2 blikjes linzen, gerookte kipfilet, verse koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Turkse linzensoep, oftewel mercimek corbasi)

INGREDIENTEN

Rode linzen, winterpeen, aardappel, tomatenpuree, paprikapoeder, pepermunt, gekookt water, citroensap/citroenzuur, , evt. soepvlees, maar dan is het uiteraard geen vega gerecht meer!

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Turks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr rode linzen, 1 aardappel, 1worteltje, 2 uien, 4 el boter, 1 el bloem, 1 ltr bouillon, 2 1/2 dl melk, 1 eierdooier, zout, peper, paprikapoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Turks
  •  60-120 min.

Soepa Fakes

INGREDIENTEN

500 gr linzen * 2-3 rijpe fijngesneden tomaten * 2 middelgrote fijngehakte uien * 2-3 teentjes knoflook * 1/4 kopje sterke azijn * 1 laurierblaadje * 1 takje rozemarijn * zout en peper * 1/2 kopje olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lekkere soep met koud weer.

INGREDIENTEN

Blikje linzen, 150gr wortelen, 1 tomaat, 4 aardappelen, 1prei, 2 blaadjes laurier, 1 ui, 2 groentebouillonblokjes, 5 kruidnagels, pakje gezeefde tomaat, water, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2016
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g linzen, 1/2 l rode wijn, 2 uien, 25 g boter, 100 g mager rookspek (dobbelsteentjes), 2 el bloem, 1 l water, 3 worteltjes, 2 grote aardappelen, 1 prei, 1 bouillontablet, 1 tl zout, 2 laurierbladeren, tabasco, zure room, bieslook, roggebrood, katenspek (plakjes)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Internationaal
  •  > 120 min.

"geef me van dat rode, dat rode daar"Dat is wat Ezau zei tegen zijn jongere broer Jacob, die met deze soep het eerstgeborenrecht verkreeg. Deze soep is niet geheel authentiek omdat hier tomatenblokjes ingaan, die waren er in de tijd van de bijbel nog niet.

INGREDIENTEN

2 fijngehakte uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 tl fijngeraspte gember, 6 cups water, 1 cup rode linzen, 1 blikje kikkererwten, 1 blikje witte bonen, 1 blikje tomatenblokjes, 1/2 cup wortel (kl. blokjes), 1/2 cup fijngesneden bleekselderij, 1 tl garam masala, 1 1/2 tl kardamom, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl gemalen komijn, 1 el olijfolie, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

350 g groene linzen, 2 wortelen, in vieren, 2 stengels bleekselderij, in grove stukken, 150 g ontbijtspek, in heel dunne reepjes, 1 el olijfolie, 1 dl slagroom, 2-3 el pesto, zout, peper, frituurolie, 2 uien in heel dunne ringen, 1-2 el rijstebloem, gezeefd,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Weer eens wat anders

INGREDIENTEN

600 gram linzen, 2 liter water, 2 selderijknollen, bosje peterselie, 1 gesneden ui, peper, zout, runderworst (saucijzen) naar smaak,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-1999
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 grote kop oranje linzen, 1 el tomatenpure, klein handje vermicelli, 2 tl aroma of kipboullion, peper/zout, cayennepeper, boter, 1,5 L water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Smullen en snel klaar!

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, 1 eetlepel olijfolie, halve theelepel korianderpoeder, halve theelepel komijnpoeder, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1 liter runder of groenteboullion(water met vlees/groenteboullionblokjes...)250 gram ornaje linzen, 250 gram spinazie, zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Vegetarisch koken maar niet urenlang in de keuken staan. Dit is mogelijk, ook dankzij het gebuik van de Hooimadam.

INGREDIENTEN

200 gr linzen, 1 grote ui, teentje knoflook, blikje champignons, margarine om in te fruiten, 2 à 3 tomaten, in stukjes, halve eetl. karwijzaad (kummel), bloem, ca 2 l groente bouillon

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr bruine linzen, 750 gr kip(lekker is in de vorm van kippenpoten(zonder vel,is te vet!), kippenbouillonblokjes voor 3 liter, 400 gr prei, 200 gr wortel, 1/2 knolselderij, 250 gr aardappelen, bosje bladselderij, 1 afgestreken eetlepel grove mosterd, peper zout, tamari

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijke kruidige soep

INGREDIENTEN

250 gram splitlinzen (gele of rode), 1 liter bouillon (Kip), 1 ui gesnipperd, 2 cm verse gemberwortel, 1 teentje knoflook, ? eetl gemalen komijn, 2 eetl citroensap, 4 eetl creme frech, ? bos koriander gehakt, cayennepeper (mespuntje), zout / peper, olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

Varkenvlees, zoals voor erwtensoep - 250 g linzen - 2 l water - zout - 1 laurierblad - 1 kruidnagel - 100 g doorregen rookspek, in dobbelsteentjes - 1 ui, kleingesneden - 1 wortel, gesnipperd - 2 preien, in ringen gesneden - 1 gespleten knoflookteentje - 8 Frankfurter worstjes (eventueel uit blik) (Ik laat ze altijd een dag of drie, in uitgeperste knoflook, in de koelkast staan) - 1 eetlepel azijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2012
  • Duits
  •  30-60 min.

Lekkere stevige soep!

INGREDIENTEN

1 liter vleesbouillon of van een blokje,250 gr. geweekte linzen,400 gr. casselrib,100 gr. in dobbelsteentjes gerookt spek,2 grofgehakte uien,400gr. in stukken gesneden aardappelen,1 eetlepel basilicum,2 teentjes fijngeperst knoflook.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een vegetarisch gerecht, echte winterkost.

INGREDIENTEN

1 grote ui en anderhalve paprika, in stukjes,twee geperste knoflooktenen, een scheutje olijfolie, een half pak linzen, anderhalve liter water,Een half pond shoarma-reepjes-vlees,een half bekertje zure room, peper en drie bouillonblokjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top