1.547 linzen recepten

INGREDIENTEN

Linzen, water, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Makkelijke schotel

INGREDIENTEN

100 gram rode linzen, 100 gram feta in blokjes, 1 rode paprika, 1 eetlepel indiase curry-pasta (pas op heet!), Water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

400 gr koolraap in stukjes, 200gr orane linzen, gember(1 cm) 1theel komijn, 2 theel kerrie, 1 ui, teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(shula kalambar) Dit gerecht uit het oude Perzie moest zieken genezen, maar zou pas echt helpen als de ingredienten waren gekocht met geld dat bij elkaar was gebedeld op straat.

INGREDIENTEN

, , 250 g linzen, 500 g spinazie, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 1 teentje knoflook, zout, zwarte peper, 2 el boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Een heerlijk gekruide en prachtig gekleurde soep gemaakt van verse worteltjes, tomaten en linzen.

INGREDIENTEN

, 2 eetlepels olijfolie, extra virgine, 1 rode ui, in ringen gesneden, 2 flinke wortelen (geen grote winterpenen), in plakjes gesneden, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels djinten, 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel versgeraspte gember, 2 eetlepels tomatenpuree, 200 gr rode linzen, 1 blik tomaten in blokjes, 600 ml groenten- of kippenbouillon (blokje), 1,5 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, gemalen, Griekse of Turkse yoghurt (dikke dus),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram linzen, , ? 2 winterwortels, , ? 2 niet te dikke preien, , ? 1 knolselderij, , ? peterselie, , ? 1 rookworst, , ? Aromat.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker pikant !

INGREDIENTEN

-400 g linzen, -7 dl bouillon, -olie, -1 kleine ui (fijn gesnipperd), -1 teen knoflook (uit de pers), -kerriepoeder, -peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zeer rijk aan vezels, goedkoop en erg lekker

INGREDIENTEN

-200 g groene linzen, -2 wortelen, -1 witte selderij, -1 ui, -3 preiwitten, -2 tomaten, -3 tenen knoflook, -500 ml groentebouillon, -enkele blaadjes basilicum, -peper, -kruidnagel, -2 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 gekookte aardappel in blokjes, 15 g groene linzen, uitje, 2 worteltjes, 3 el (wijn)azijn, tl mosterd, zout en peper, mespunt suiker, bieslook, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

160 g groene linzen (ongekookt), 1 laurierblad, 1 takje rozemarijn, 1 ui, 4 kleine courgettes, 4 artisjokbodems (uit blik), 4 kleine wortelen, 1 knoflookteentje, 1 koffielepel komijn, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 braadworstjes (varkensvlees), linzen voor 4 personen, bladselderij, 2 teentjes knoflook, chilipepers, gedroogde of verse tomaten, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een mooie volle groene soep.

INGREDIENTEN

- 1 courgette, in blokjes, - 300 gram spinazie (bijvoorbeeld diepvries), - 250 gram gekookte linzen van goede kwaliteit (bijvoorbeeld Le Puy), - 2 teentjes knoflook, geplet, - 2 eetlepels provencaalse kruiden, - 1 liter tuinkruidenbouillon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2011
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote Spaanse ui, 200 g gedroogde abrikozen, 30 g boter, 2 eetlepels kerriepoeder, 400 g groene linzen, zout, een snuifje suiker, 10 el room,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pittig kipgerecht

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, 250 gr rode linzen, 1/2 tl geelwortel, 4 eetl olie, 6 gekneusde kardemompeulen, 1 ui in ringen, 2 cm geraspte gember, 1 tl zout, 1 tl cayennepeper, 1 eetl citroensap, t tl komijnzaad, 2 teentjes geperste knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Linzen en rijst lijken wat vreemd op het eerste zicht...maar bij de eerste hap en bij de juiste kruidigheid is het een verrassing

INGREDIENTEN

-250 g linzen, -75 g rijst, -3/8 l water, -zout, -1 grote ui, -, -2 el olie, -1 el kerrie, -1 th lepel mosterd, -4 knakworstjes, -2 el zilveruitjes, -peterselie ter garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Apart, maar wel lekker.!

INGREDIENTEN

1 1/2 kop zilvervliesrijst 3/4 kop linzen 200 gr. kaas, , 1 paprika 250 gr. kwark 1 teentje knoflook, , 1/2 kop geraspte belegen kaas 1 grote ui een scheut melk of yoghurt,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Omschrijving In Italie wordt met nieuwjar een linzenschotel gegeten. de linzen staan voor geluk in het nieuwe jaar(munten)

INGREDIENTEN

200 gram Linzen; 500 gram gehakt hoh; 2 schijven witbrood; 1 blik tomaten, 1 blikje tomatenpuree; bleekselderij; 1 ui; 50 gr parmezaanze kaas; 50 gram rauwe ham; 2 eieren; zout, peper, olijfolie; rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gram linzen *, 1 ui * teentje knoflook *, 1 prei *, 1 grote wortel *, 1 stengel bleekselderij *, 1 kleine courgette *, (andere groentes kunnen ook).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

2 gehakte sjalotten, een beetje boter, 360 g groene linzen, 1 handvol gehakte lavas, 1 takje thijm, 1 stuk sinaasappelschil, lichte bouillon of water,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Zeker en vast een der lekkerste linzenrecepten die er bestaan !

INGREDIENTEN

-250 g linzen, -2 laurierbladeren, -1 th lepel gemalen korianderzaad, -3/4 th lepel gemalen komijn, -gekneusde zaden van 2 kardemompeulen, -1 ui (gepeld), -9 dl water, -zout, -4 el creme fraiche, -1 teen knoflook (fijngestampt met wat zout), -1 el fijngehakte munt, -1 el fijngehakte basilicum

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kop rode linzen, 3 eetlepels olie, 2 uien, fijngehakt, 2 rode pepers, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theelepel gemberpasta, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel koriander, 2 tomaten, in stukjes, 2 theelepel garam masala, 1 dl yoghurt, zout, naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijke vegetarische mousaka

INGREDIENTEN

1,5 dl olie, 1 ui, 4 stengels bleekselderij fijngesneden,1 teentje knoflook, 1 blik tomaten(ca. 400g),250g groene linzen,2 eetl. shoyu,1/4 theel.peper, 9 dl water, 500g aubergines,zout; voor de bovenlaag:2 eieren losgeklopt,1,5dl. cottagecheese ; om af te maken: 2 eetl.parmezaanse kaas.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

Montignac op klompen, hoofdgerechtgerecht, koolhydraat maaltijd, Fase 1 en 2.

INGREDIENTEN

600 gr gare linzen, 150 gr gare zilvervliesrijst, 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 rode paprika's, in blokjes, 1 theel kerriepoeder, 300 gr magere kwark, 6 eetl magere melk, 1 theel mosterd, zout en peper, 50 gr Zwitserse strooikaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Montignac
  •  30-60 min.

Sebzeli Merci Imek; 5 pers.; Bereiding : 01:00;

INGREDIENTEN

350 gram linzen (bruin) ; 250 gram rundvlees ; 200 gram tomaat ; 150 gram aardappel ; 50 gram boter (room-) ; 2, uien; 2 theelepel paprika (poeder); 2 eetlepel peterselie; 1 wortel; 1 prei ; peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere linzen met oesterzwammen en gekarameliseerde peer en parmezaanse crackers.

INGREDIENTEN

3 ons oesterzwammen;150 gr kleine rode linzen;150 gr kleine groene linzen;(of twee blikjes gekookte linzen);1 el groentebouillonpoeder;25 gr hazelnoten;2 peren in schijfjes;50 gr geraspte parmezaanse kaas;1 el olijfolie;50 gr boter;1 el fijne tafelsuiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vegetarisch stoofpotje

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 350 g zoete aardappel, in blokjes van 1 cm, 1 ui, fijngesneden, 1 wortel, fijngesneden, 1 prei, in ringen, 1 laurierblad, 85 gr linzen, 700 ml bouillon, 1 el fijngesneden verse salie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke variant op de geijkte erwtensoep. Je moet er wel de tijd voor nemen.

INGREDIENTEN

Grote Hamschijf > 1,2 kilo, Pond Hamlappen, Pond Speklapjes, 2 Rookworsten, Pond Kikkererwten, Pond Linzen, 2 Winterwortels, 2 Grote Uien, 2 Preistelen, 1 Knolselderij, 6 Bouillontabletten, Peper, Zout, 5 Liter water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een komplete pittige vegetarische maaltijdsoep !

INGREDIENTEN

-2 uien (fijngesnipperd), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -4 aardappelen (geschild en in blokjes), -400 g linzen, -30 g boter, -2 el currypasta, -2 laurierblaadjes, -2 liter groentebouillon, -1 prei (het wit in ringen), -3 el bladselderij, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oostenrijks stoofpotje, om U tegen te zeggen !

INGREDIENTEN

-800 g gehakt, -400 g in zout water geweekte en gekookte linzen, -2 el paneermeel, -2 eieren, -2 el gehakte peterselie, -3 uien, -1 el versnipperde muntblaadjes, -60 g bloem, -1 citroen, -4 el olijfolie, -2 tenen knoflook, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische 'hamburgers'

INGREDIENTEN

250 g rode linzen, 2 fijngehakte uien, 1 teentje knoflook, 2 el plantaardige olie, 300 g volkoren broodkruim, 1 el fijngehakte peterselie, 1 tl fijngehakte salie, 1 tl fijngehakte tijm, zeezout, versgemalen zwarte peper, 2 eieren, 125 g geraspte Cheddar kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

600 gram gare linzen, 150 gram gare zilvervliesrijst, 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 rode paprika?s, in blokjes, 1 theelepel kerriepoeder, 300 gram magere kwark, 6 eetlepels magere melk, 1 theelepel mosterd, zout en peper, 50 gram Zwitserse strooikaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Montignac
  •  30-60 min.

Pikant Indiaas gerecht te combineren met kip of lam. Goed te gebruiken in een Laag Glyceamisch dieet (Koolhydraat arm)

INGREDIENTEN

½ tl koriander zaad (10 stuks), 1 tl gemalen rode peper (pittigheid naar wens; meer of minder), ¼ (of minder) tl kurkuma, 1 tl fenegriek, ¼ tl komijnzaad, 2 grote knoflook tenen, 1 el komijnpoeder, ½ el korianderpoeder, (1 el pasta masala), 1 bosje verse koriander, 1 ui, 1 blikje tomatenpuree, zout, , 100 gr Gekookte Linzen, 200 gr Gekookte Kekererwten, 2 fijn gesneden uien, 1 el olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2011
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Goedkoop, gemakkelijk, klaar in 75 min, 4 personen

INGREDIENTEN

4 eendenbouten - 400 g linzen - 1 ui - 1 wortel - 2 teentjes knoflook - 2 blaadjes laurier - wat boter - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 eendenbouten - 400 g linzen - 1 ui - 1 wortel - 2 teentjes knoflook - 2 blaadjes laurier - wat boter - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker voor een dagje zonder vlees

INGREDIENTEN

200 gram gedroogde linzen, 3 laurierblaadjes, zout, 2 el. olie, 1 zak ratatouille roerbakmix, 1? el. hot curry, 1 tl. gemalen koriander, ? tl. kaneelpoeder, 2 el. citroensap, 4 takjes koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Indiaas
  •  30-60 min.



Bron:' www.C1000.nl'

INGREDIENTEN

2 el Bak & Braad vloeibaar (c1000), 1 ui, gesnipperd, 125 g gerookte spekreepjes, 2 runderbouillontabletten, 600 g vastkokende aardappelen (zak ? 2 kg), geschild en in stukken, 200 g gedroogde linzen (pak of zak), 2 vleestomaten, in stukjes, 1-2 el kerriepoeder, peper, zout, 4 el verse koriander, geknipt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bouquet garni van thijm,laurier en peterseliestengels,boter,2 wortels, kruidnagels,2 teentjes knoflook,2 sneetjes rookspek,4 uien,peper en zout,800 g varkensgebraad,300 g linzen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verrassende en heerlijke vulling voor een wrap.
Pittige linzen, pico de gallo, avocado en zure room.

INGREDIENTEN

-linzen (bv groot blik bonduelle, maar zelf koken kan ook (dan bij voorkeur bruine linzen die hun vorm behouden tijdens het koken), -1 avocado, -1 tomaat, -3 uien, -2 teentjes knoflook, -8 medium of 4 grote wraps, -klein bakje zure room, -1 eetlepel olie, -scheut limoensap, kruidenmengsel:, -1 theelepel chilipoeder, -1/4 theelepel djinten (komijn), -1/4 theelepel oregano, -1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper, -1 theelepel zelfrijzend bakmeel of bloem

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2013
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Een overheelijk gerecht

INGREDIENTEN

350 gr. mooie kleine linzen bijvoorbeeld de blauwgroene van le puy, 1 eetl. olie, 1 grote ui gesnipperd, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 lieter lichte kippenbouillon of water, een paar takjes peterselie, 1/2 theel. fijngewreven gedroogde salie, zeezout en versgemalen zwarte peper, 15 gr. boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Overheerlijk en erg eenvoudig te bereiden

INGREDIENTEN

-100 g linzen, -200 g tomatenpuree, -1 ui (fijn gesnipperd), -1 teen knoflook (uit de knijper), -1 dl sojamelk, -1 el gezeefd tarwemeel, -1 el olijfolie, -1/4 th lepel bonenkruid, -1 laurierblad, -snufje tijm, -peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Hongaars Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies