119 limoncello recepten

Limoncello is een digestieve likeur, afkomstig uit het zuiden van Italie. Er bestaat geen officieel recept; de Italiaanse vrouwen die limoncello maken, krijgen het recept door van hun voormoederen en passen het aan aan de smaak van de familie.

INGREDIENTEN

10 of meer citroenen, van de beste kwaliteit, met een dikke schil en niet te rijp, Het is belangrijk dat de citroenen NIET behandeld zijn met chemische bestrijdingsmiddelen. Koop geen citroenen bij de supermarkt in een netje, deze kunnen zijn behandeld met een soort was, wat de smaak beinvloedt, suiker, Het gewicht mag varieren tussen de 300 tot 800 gram. Dit is afhankelijk van persoonlijke smaak., alcohol, Er is een liter pure alcohol nodig. Eventueel kan er ook de beste kwaliteit wodka gebruikt worden., water, 1 liter om de suiker in op te lossen.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Italiaans
  •  120 min. <

Italiaanse citroenlikeur

INGREDIENTEN

Schil van 7 citroenen, 1 liter alcohol(95%), 1 kg suiker, 1 liter water.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Italiaans
  •  120 min. <

Zelfgemaakte limoncello

INGREDIENTEN

5 grote citroenen met dikke schil (biologische) 1 fles wodka (1liter), 350 gr suiker, 4,5 dl water, sap van de 5 citroenen (sap invriezen)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-03-2010
  • Italiaans
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-1999
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 citroenen, in 8 partjes gesneden - 100 gram fijne suiker - 750 ml droge vermouth

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Italiaans
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 1 liter alcohol (80%), * 10 onbespoten citroenen, * 1,5 lit water, * 1 kg suiker

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-11-2012
  • Italiaans
  •  120 min. <

Dit is zo lekker na een zware maaltijd.........
Heerlijk...Heerlijk
Ook lekker van de zomer in de tuin.

INGREDIENTEN

5 onbespoten Citroenen, waarvan 1 net niet rijpe (groenachtig), De originele komen uit Sorrento (mij te ver)., 5 dl. Sterkedrank zoals, gin, grappa, wodka of witte rum., Ik zelf heb voor de wodka gekozen maar wie ben ik., 150 gram Suiker.,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-06-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Voor 1 liter:, 5 biologische citroenen, 400 gr kristalsuiker, 500 ml alcohol (ca. 94%), 500 ml mineraalwater,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-03-2013
  •  …
  •  120 min. <

Heerlijk drankje, ijskoud gerserveerd als aperitivo. In een fraaie fles ook leuk om cadeau te geven.

INGREDIENTEN

8 biologisch geteelde citroenen, 950 ml alcohol, 410 gram suiker, 410 ml. bronwater zonder koolzuur

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Italiaans
  •  120 min. <

«Alla mia festa di compleanno, abbiamo mangiato un grande semifreddo.»
Op mijn verjaardagsfeest hebben we een grote ijstaart gegeten.

INGREDIENTEN

- rasp en sap van 2 (bio)citroenen, - 4 el fijne kristalsuiker, - 160 ml limoncello, - 325 g lemoncurd, - 250 g verse, stevige roomkaas, - 250 g mascarpone, - 34 lange vingers, , citroensiroop:, - 100 g fijne kristalsuiker, - 1 (bio) citroen, de schil in flinterdunne reepjes, - sap van 1 citroen (optioneel)

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-07-2012
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <

Serveren als spoom maar ook lekker voor of na het eten.

INGREDIENTEN

400 ml. citroen sorbetijs, flinke scheut Limoncello, 1/2 fles ijskoude Prosecco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bodem:, 1 kop amandelkoekjes, 3 eetl. suiker, 3 eetl. gesmolten boter, , Vulling:, 680 gr. kwark, 1 kop suiker, 2 eetl. limoncello, 1 eetl. citroenrasp, 1/2 theel. vanille, 3 eieren, 1 eiwit, , Sierlaag:, 3/4 kop suiker, 2 eetl. maizena, 1/2 kop water, 3 eetl. limoncello, 1 eigeel,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-01-2009
  • Italiaans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Lekkere starter voor een uitgebreid diner

INGREDIENTEN

Per Glas:, 25 ml limoncello, 100 ml Prosecco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

450 g ricotta, 5 eierdooiers, 100 g fijne kristalsuiker, 6 eetlepels Limoncello

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2007
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een andere versie van tiramisu met limoncello en citroen

INGREDIENTEN

120 g suiker, 250 g masrcarpone, 250 ml slagroom, rasp van 1 citroen, 200 g ameretti koekjes (klein), limoncello

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

24 lange vingers.250 ml slagroom.250 gram mascarpone.120 gram poedersuiker.80 ml citroensap.80 ml Limoncello.2 citroenen.Om te serveren poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 250 ml slagroom, * 2 eetl suiker, * 50 ml limoncello (Italiaanse citroenlikeur), * Rasp van een halve citroen,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-07-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

ijsblokjes, 160 ml witte rum, 60 ml citroensap, 60 ml limoncello, 1 eetlepel fijne suiker, 4 citroenschijfjes, , Extra: cocktailshaker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 150 gram cantuccini (amandelkoekjes), * 90 gram boter, * 2 (onbespoten) citroenen, * 6 eieren, * 220 gram (basterd)suiker, * 90 gram fijngemalen amandelen, * 500 gram ricotta, * 3 eetlepels limoncello (citroenlikeur), * poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Geraspte schil en sapp van 2 biologische limoenen, 1 liter koud water, 80 gr. fijne kristalsuiker, 3dl limoncello llikeur

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Italiaans Tussengerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk "fris" dessert, bereiding 15 minuten, wachttijd 30 minuten.
(mini baba o.a. verkrijgbaar bij AH)(' http://www.ah.nl/' )

INGREDIENTEN

3 eieren, 60 g suiker, 250 g mascarpone, 3 of 4 eetlepels limoncello, 1 pot mini babà al limoncello (300 g), stuk sukade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 lange vingers, 75 ml limoncello, 75 ml sinaasappelsap (vers geperst), 250 gr mscarpone, 50 ml melk, 2 eetl poedersuiker, 1 theelepel vanillepasta, rasp van 1/2 citroenschil, 2 doosjes frambozen, chocolade snippers

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze lekkere frisse cheesecake is eigenlijk meer een kwarktaart, hij is niet gemaakt van roomkaas, maar van kwark. De taart is heel makkelijk te maken en is niet al te veel werk. Deze taart is echt geschikt voor een warme, zomerse dag.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 260 gram cantuccini met amandelen, gemalen, 7 el fijne kristalsuiker, 125 gram roomboter, gesmolten, 2,5 tl citroenrasp (ik heb die uit een potje gebruikt), , Voor de kwarklaag:, 900 gram volle kwark, 100 gram fijne kristalsuiker, 6 el limoncello, de rasp van 2 citroenen, 3/4 tl vanille extract, 4 eieren en 1 eiwit, 2 tl citroensap, , Voor de topping:, 75 gram fijne kristalsuiker, 3 el maizena, 185 ml water, 4,5 el limoncello, 1,5 eigeel,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-03-2013
  •  …
  •  120 min. <

Variatie op een klassiek Italiaans toetje.

INGREDIENTEN

2 eigelen, 200ml suikersiroop, de geraspte schil van 1 citroen, 65 ml Limoncello, 75 ml licht geslagen room

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In de zomer houd ik van frisse smaken, voor al na het tafelen of na de bbq
is er toch niets lekkerder dan een zelf gemaakt en fris dessertje voor je gasten op tafel te kunnen zetten. Deze Trifle met citroen en limoncello wordt toch altijd zeer gewaardeerd.

INGREDIENTEN

1 potje Lemoncurd (liefst zelfgemaakt), 1 fles limoncello of voor de alcoholvrije versie citroen limonade, 1/2 roomboter cake, 150 ml slagroom, 200 gram mascarpone, 35 gram suiker, rasp van 1 citroen, 1 reepje witte chocolade van goede kwaliteit

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2013
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 250 gr bloem + extra om te bestuiven, * 0.5 zakje gedroogde gist, * zout, * 100 gr gesmolten lauwe boter +extra boter om in te vetten, * 5 eetl lauwe melk, * 3 eieren, * 200 gr suiker, * 150 ml limoncello

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-03-2013
  • Italiaans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Zelf drink ik geen alcohol,maar toch verdwijnt dit drankje altijd als sneeuw voor de zon,vooral op warme dagen.

INGREDIENTEN

Heel veel geduld,in ieder geval 3 weken., 5 grote,onbespoten citroene, 1 fles goede wodka, 350 gram kristalsuiker, sap van 1 citroen, 4.5 dl water

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-07-2009
  • Italiaans
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op25-08-2006
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Likeur di limone is kant en klaar te koop, maar je eigen recept op zwoele en warme zomerse dagen zal zeker en vast in de smaak vallen van eenieder ! Eén probleempje (je zult 7weken geduld moeten hebben...) Dit recept is voor 1 liter pure verwennerij !

INGREDIENTEN

-1/2 liter wodka, -6 grote citroenen, -350 g fijne kristalsuiker, -2 dl mineraalwater zonder koolzuur

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een zelfgemaakt limoncello-room drankje

INGREDIENTEN

De dunne schil van 2 schoongeboende citreonen, 450ml wodka, 450ml melk, 225ml water, 250ml suiker

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Italiaans
  •  120 min. <

Zomers toetje met fruit en ijs

INGREDIENTEN

8 kiwi's, 4 el gembersiroop, limoncello flinke scheut, scheutje room, 2 el suiker, roomijs, muntblad

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker fris sorbetijs

INGREDIENTEN

750 g vruchtvlees van een watermeloen, 150 ml limoncello

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2010
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 60 gram suiker, 1/8 ltr droge witte wijn, ½ citroen, 3 eetlepels limoncello (Ital. Citroenlikeur), 3 rijpe perziken (bij gebrek aan verse perziken kan dit eventueel met perziken uit blik worden gemaakt), citroen sorbetijs

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Als je dit nou wilt maken,dan moet je misschien even naar mijn recepten,daar staat het recept voor limoncello,maar dan moet je wel 3 weken geduld hebben!Dus misschien toch maar even langs de slijter!

INGREDIENTEN

4 kleine friszure appeltjes,zonder schil,in blokjes, 0.5 dl limoncello, 2 eetl vanillesuiker, 100 gr bloem, 100 gr suiker, 90 gr boter,koud!!In kleine blokjes, snufje zout, beetje boter voor het invetten, 125 ml lobbig geklopte ongezoete slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Frisse pannenkoeken met citroen en aardbeien uit de BK pannenkoekpan

INGREDIENTEN

1 pak pannenkoekmix, 2 eetlepels limoncello, 1 eetlepel citroen, 500 ml yoghurt, muntblaadjes, 500 g aardbeien

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In plaats van de traditionele tiramisu hier een frisse variant: een fruit tiramisu met Limoncello. Heerlijk voor deze tijd van het jaar. Limoncello wordt gemaakt van citroenen en is een Italiaanse alcoholische (circa 35%) drank. Serveer deze likeur bij voorkeur gekoeld ( 4-5 °C), uit de diepvries of in bevroren glaasjes. Met het fruit kan naar keuze worden gevarieerd.

INGREDIENTEN

1 pak lange vingers, 1,5 dl Limoncello (neem voor kinderen 1 dl water met ½ dl citroenlimonadesiroop), ½ dl citroensap, 500 gram mascarpone, 2 zakjes vanillesuiker, 100 gram poedersuiker, sap en rasp van 1 (biologische, goed schoongeboende) sinaasappel, 300 gram aardbeien, 3 nectarines, 6 abrikozen, 3 pruimen, citroenmelisse

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-08-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  120 min. <

Een heerlijk italiaans zomerdessert in de tuin met een drankje erbij

INGREDIENTEN

750 g mascarpone., 500 ml slagroom, stijfgeklopt met suiker., 1,5 pot lemon curd( 350 gr) lange vingers voor 1 of2 of 3 lagen., 1citroen in hele dunne plakjes voor garnering., 2 dl limoncello.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Opmerking van Caroline op haar blog:
Je koopt allemaal wel eens aardbeien buiten het seizoen, waar kraak noch smaak aanzit. Gino geeft deze fantastische tip om ze te marineren in de limoncello of amaretto, dit haalt de smaak helemaal op. Gino gebruikt in dit recept magere yoghurt, dat past natuurlijk beter in zijn Italiaanse dieet, maar aangezien ik magere yoghurt niet lekker vind, heb ik dat vervangen door Griekse yoghurt. Een recept is het eigenlijk niet, maar wel erg lekker!

INGREDIENTEN

- 500 g aardbeien- 3 el limoncello- 1 el vloeibare honing- 500 ml Griekse yoghurt- 4 basilicumblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op29-05-2014
  • Italiaans Nagerecht
  •  

Kan ook als voorgerecht neem dan de helft van de ingrienten

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, e.v.t. met borstbeen, met vel., 3 grote citroenen, 250 ml. limoncello., 40 gram boter, 2 eetl. olijfolie, rucola voor de carnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies