7 leverpate recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit menu is ideaal om op een koude winterse dag geserveerd te worden en het zal bij iedereen in de smaak vallen. De paté kan ook juist voor de maaltijd gemaakt worden, maar de smaak zal verbeteren als ze in de loop van de dag gemaakt wordt en koud weggezet.

INGREDIENTEN

150 gram smeerleverworst * 1 kleine fijngehakte ui * 4 eetlepels rom * 1 klein fijngepesrt teetnje knoflook * 1 eetlepel cognac * zout * versgemalen peper * gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gram goede smeerleverworst* 1 kleine fijngehakte ui* 4 eetlepels room* 1 klein teentje uitgeperste knoflook* 1 eetlepel droge sherry of cognac* versgemalen peper en zout* gehakte peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Leverworst is licht gekruid en gerookt en kan fijn of wat grover zijn. Dit recept komt uit Braunschweig en geeft een ?instant? pate.

INGREDIENTEN

300 g Duitse leverworst*60 g gesmolten boter, het liefst ongezouten* 1 teentje knoflook, gekneusd* 0.3 dl cognac* zout* peper* tuinkers en zwarte olijven om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Duits
  •  20-30 min.

Makkelijke amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

*100 gr leverpastei*enkele druppels cognac*versgemalen peper*25 gr salami*25 gr gekookte ham*2 eetl pistachenoten*roggebroodrondjes*1 bakje daikonkers of enkele radijsjes*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  •  
  •  10-20 min.

Smakelijk* Verrasend* Subliem

INGREDIENTEN

8 gekookte baby artisjokken, 2 vleestomaten, enkele blaadjes verse munt, 4 el mosterdvinaigrette, zout en peper, voor de vulling, ------------------, 200 g fijne leverpate, 1 el gehakte ui, 3 el gehakte peterselie, 1 el kappertjes, 1 kl olijfolie

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Belgisch Tussengerecht
  •  10-20 min.

Pate con brevas. Een eenvoudige maar heerlijke tapa.

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, doormidden gesneden in plakjes van 1 a 1? cm, 60 gram pate, bij voorkeur een vrij stevige leverpate, in plakken van ?cm, 4 eetlepels room, takjes peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.

Deze farce is ook heerlijk in kip

INGREDIENTEN

1 ui, 1 knoflookteentje, 75 gr baconreepjes, 75 gr champignons, 75 gr broodkruim, 50 gr leverpastei, 150 gr kastanjepuree(blik), bieslook, 2 el room, boter, bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Frans
  •  0-10 min.


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies