8 leverpate recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit menu is ideaal om op een koude winterse dag geserveerd te worden en het zal bij iedereen in de smaak vallen. De paté kan ook juist voor de maaltijd gemaakt worden, maar de smaak zal verbeteren als ze in de loop van de dag gemaakt wordt en koud weggezet.

INGREDIENTEN

150 gram smeerleverworst * 1 kleine fijngehakte ui * 4 eetlepels rom * 1 klein fijngepesrt teetnje knoflook * 1 eetlepel cognac * zout * versgemalen peper * gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gram goede smeerleverworst* 1 kleine fijngehakte ui* 4 eetlepels room* 1 klein teentje uitgeperste knoflook* 1 eetlepel droge sherry of cognac* versgemalen peper en zout* gehakte peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Leverworst is licht gekruid en gerookt en kan fijn of wat grover zijn. Dit recept komt uit Braunschweig en geeft een ?instant? pate.

INGREDIENTEN

300 g Duitse leverworst*60 g gesmolten boter, het liefst ongezouten* 1 teentje knoflook, gekneusd* 0.3 dl cognac* zout* peper* tuinkers en zwarte olijven om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Duits
  •  20-30 min.

Makkelijke amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

*100 gr leverpastei*enkele druppels cognac*versgemalen peper*25 gr salami*25 gr gekookte ham*2 eetl pistachenoten*roggebroodrondjes*1 bakje daikonkers of enkele radijsjes*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  •  
  •  10-20 min.

Smakelijk* Verrasend* Subliem

INGREDIENTEN

8 gekookte baby artisjokken, 2 vleestomaten, enkele blaadjes verse munt, 4 el mosterdvinaigrette, zout en peper, voor de vulling, ------------------, 200 g fijne leverpate, 1 el gehakte ui, 3 el gehakte peterselie, 1 el kappertjes, 1 kl olijfolie

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Belgisch Tussengerecht
  •  10-20 min.

Pate con brevas.

Een eenvoudige maar heerlijke tapa.

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, doormidden gesneden in plakjes van 1 a 1? cm, 60 gram pate, bij voorkeur een vrij stevige leverpate, in plakken van ?cm, 4 eetlepels room, takjes peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.

Zoetzure confituur

INGREDIENTEN

750 gr ajuin (witte of rode),3/4 l ciderazijn of frambozenazijn, 750 gr fijne witte suiker,40 gr roze peperbolletjes, 200 gr witte rozijnen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Deze farce is ook heerlijk in kip

INGREDIENTEN

1 ui, 1 knoflookteentje, 75 gr baconreepjes, 75 gr champignons, 75 gr broodkruim, 50 gr leverpastei, 150 gr kastanjepuree(blik), bieslook, 2 el room, boter, bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Frans
  •  0-10 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies