Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Lekkerbekje

Lekkerbekje recepten (123) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Lekkerbekje van heekfilet

Meestal halen we lekkerbekjes bij de visboer, maar ik ben het nu zelf gaan uitproberen en een heerlijk resultaat.

INGREDIENTEN

2 Heekfilets met vel, 120 gram bloem, 1 eetlepel viskruiden, 1 flesje pils, peper en zout uit de molen, zonnebloemolie of frituurolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

lekkerbekje met knoflook-limoensaus

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, gepeld, 4 el C1000 mayonaise, 3 el volle yoghurt, 1 el limoensap, (versgemalen) peper, 2 bakken C1000 gevulde aardappelen à 4 stuks, 4 lekkerbekjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkerbekje met caesarsalade

INGREDIENTEN

2 pakken Saladbar Caesar salade (Knorr), 2 zakken ijsbergsla met, tuinkruiden à 200 g (C1000), 250 g cherrytomaten, gehalveerd, 2 scharreleieren, hardgekookt, 4 lekkerbekjes, ravigotesaus (Calvé),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkerbekje met kruiden-knoflookyoghurt

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 lekkerbekken, 6 el Griekse yoghurt, 4 el fritessaus, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 4 el verse peterselie (C1000), fijngehakt, 1 pot witte bonen à 360 g, 6 Roma-tomaten, in stukjes, 1 rode ui, in ragdunne partjes, 1 potje dressing knoflook-bieslook (C1000), 1 zak verse frites à 700 g (C1000), olie om te frituren,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

lekkerbekje met witlofsalade

INGREDIENTEN

2 bakken Vitaal krieltjes à 425 g (CèlaVìta), 500 g witlof, 2 sinaasappels, 1 el crema balsamico sinaasappel (Drogheria Alimentare), 3,5 el olijfolie extra vierge, (versgemalen) peper, zout, 4 lekkerbekjes, 2 el geroosterde pijnboompitten (C1000, smaakmakers),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittig lekkerbekje

INGREDIENTEN

4 lekkerbekjes - 500 gram aardappelen - 500 gram winterwortel - 1 grote ui - 4 eetlepels olijfolie - zout en peper - 2 eetlepels hotketchup - 2 eetlepels ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

sajoer lekkerbekje

Een zalig gerecht

INGREDIENTEN

1 pond sperziebonen, 400 gram champiginons, 1 bakje sajoer voor sperziebonen, 2 lekkerbekjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zeeuws lekkerbekje

INGREDIENTEN

2 winterwortelen -, 1 struik bleekselderij -, 2 eetlepels boter -, 1 zakje Maggi Groentesmoor Room-Tuinkruiden -, 4 lekkerbekjes -, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidig lekkerbekje met perziksalsa

INGREDIENTEN

4 halve perziken uit blik, in kleine stukjes (C1000 Selectie), 1 bosuitje, fijngehakt, 2 el abrikozenjam, tabasco, 4 gebakken lekkerbekjes, 4 el seroendeng (Conimex),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

lekkerbekje met kruidige aardappelpuree

INGREDIENTEN

1 schaaltje verse basilicum a 15 g (C1000), zakjes aardappelpureemix, pak a 10 zakjes (C1000), el rode pesto, 1 el olijfolie extra vierge (C1000), 4 lekkerbekjes, zak Italiaanse slamelange a 75 g (C1000), schaal maaltijdsalade mozzarella a 400 g (C1000)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkerbekje met frisse bieslooksaus

INGREDIENTEN

4 lekkerbekjes, 12 Amsterdamse uien, 4 partysticks zoetzuur (Koeleman), 4 el wortelsalade (Uyttewaal), 1 pot Calve today, frisse bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkerbekje Met Zoetzure Saus

INGREDIENTEN

4 lekkerbekjes, 1 grote ui, 1 bos lente-uitjes, 3 el slaolie, 1 blikje ananasstukjes, 4 el zoete chilisaus, 1 el azijn, 2 el ketjap manis, 1 el aardappelzetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kruidig lekkerbekje met perziksalsa

INGREDIENTEN

4 halve perziken uit blik, in kleine stukjes -, 1 bosuitje, fijngehakt -, 2 eetlepels abrikozenjam -, tabasco -, 4 gebakken lekkerbekjes -, 4 eetlepels seroendeng, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kruidig lekkerbekje met perziksalsa

INGREDIENTEN

4 halve perziken uit blik, in kleine stukjes -, 1 bosuitje, fijngehakt -, 2 eetlepels abrikozenjam -, tabasco -, 4 gebakken lekkerbekjes -, 4 eetlepels seroendeng, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkerbekje met frisse bieslooksaus

Lekkerbekje met frisse bieslooksaus

INGREDIENTEN

4 lekkerbekjes, 12 Amsterdamse uien, 4 partysticks zoetzuur (Koeleman), 4 el wortelsalade (Uyttewaal), 1 pot Calve today, frisse bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkerbekje met witlof en mandarijn

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen vastkokend, geschild, 2 el olijfolie, 2 x 2 stuks lekkerbekjes (pak 3 stuks, diepvries), 700 g witlof, 4 mandarijnen, 1 kleine rode ui, in dunne ringen, 3 el halfvolle slasaus (fles 500 ml), 1 tl gedroogde dille..

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2011
  •  
  •  20-30 min.

Lekkerbekje met pittige appelsalsa

INGREDIENTEN

4 lekkerbekjes, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels seroendang of gemalen kokos, 1 limoen, 2 stevige appels, 1 bosuitje, 2 eetlepels gember ? of ananasjam, 1 theelepel sambal oelek, 1 zakje geraspte wortel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tien simpele, maar lekkere sauzen voor over je vis

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-2012
  • Vis
  •  0-10 min.

Chicken Fajita

Kipgerecht met tortilla's

INGREDIENTEN

2 dubbele kipfilets in stukjes gesneden, 1 bekertje zure room, 500 gram vleestomaten ontveld en in kleine blokjes gesneden., 2 rode pepers zaden en steeltjes verwijderen en in stukjes snijden., 1 eetlepel fijngehakte koriander, 1 ui in ringen, 1 teentje knoflook uitgeperst, 1 groene paprika in stukjes gesneden, 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden., 1/2 theel. gemalen komijn, 2 eetl. olie, 8 tortilla's

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pangasiusfilet met een spaanse draai

INGREDIENTEN

4 st. Pangasiusfilet, 1 grote ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 150 gr champignons in plakjes, 1 groene paprika in kleine blokjes, l blik tomatenblokjes à 400 gr., olijfolie, peper en zout, gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

lekkerbekjes met sinaasappel-sherrysaus

Ooit ergens in een kookboek gelezen en naar eigen smaak aangepast

INGREDIENTEN

1 lekkerbekje per persoon, boter, 1 a 2 uien suiker, 1 a 2 sinaasappels, rijstwijn of droge sherry, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Mediterrane kibbeling met paprika

INGREDIENTEN

500 gr. kibbeling of lekkerbekje, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 4 el. olijfolie, 1/2 el. chilipoeder, 1 el. fijngehakte Provencaalse kruiden, vers of gedroogd, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2010
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Krakend krokant, kruidige, gebakken verse vis

Een heerlijk, gezond, stuk krokant gebakken Noordzee vis. Net iets lekkerder dan een lekkerbekje en snel en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

800 gr stevige verse visfilets zonder graten (Kabeljauw, Schelvis, Wijting, Roodbaars, Heek), 2 eieren, 100 gr bloem, Sap van een citroen, Een hele citroen (garnering), Flink viskruiden, Snufje zeezout, 120 ml pils, Arachide (pinda) olie of zonnebloem olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tomatensnack

Lekker snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

Per lekkerbekje:, 3 tomaten(ovaal), ontveld-, 1 pijpajuintje met groen, gesnipperd-, 1 teentje knoflook, gesnipperd-, handvol basilicum(kan ook met een takje groene selder)gesnipperd-, snuifje paprikapoeder-, snuifje provencaalse kruiden-, flinke draai uit de pepermolen-, 1dl room .

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ind. gebakken vis met saus

INGREDIENTEN

Gebakken vis (lekkerbekje of zo. Gewoon kant-en-klaar halen bij de visboer), 6 eetlepels suiker, 2,5 dl water/05, dl water, Winterwortel (een centimetertje of tien), kleingesneden, 2 uien, in stukjes, 3 plakjes djahé, of 1,5 tl in poedervorm, 3 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap, 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel maïzena, 2 lomboks, fijngesneden (denk om je lenzen als je de pitjes er met je handen uithaalt!), 1 prei, fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekruide Tonijnsalade

Salade voor een buffet

INGREDIENTEN

3 blikken tonijn in olie, 1 gesnipperde ui, 4 eetlepels groene erwtjes of maiskorrels., 1 klein gesneden groene paprika, zwarte peper, 1 theelepel mosterdpoeder, 1/2 theelepel gemalen kummel, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels droge witte wijn, 1 theelepel citroensap.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zalmsla Met Ei En Selderie

Lekkere salade voor bij een buffet

INGREDIENTEN

2 grote blikken rode zalm, 2 fijngemaakte harde eieren, 3/4 kop kleingesneden bleekselderie, 1/2 kop mayonaise, 2 eetlepels gesnipperde ui, 2 eetlepels gehakte groene paprika, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel droge witte wijn, zout, cayennepeper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

smoor kip

Heerlijk zelfgemaakt smoorgerecht

INGREDIENTEN

6 eetl donkere basterd suiker, 12 eetl ketjap, 6 eetl tomaten ketchup, 6 tl paprika poeder, halve dl water, 750 gr kipfilet in stukjes, 3/4 pakje boter, 4 of 5 grote uien in ringen, 1 bakje champignons in plakjes, 6 eetl bloem om met melk een papje te maken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolschotel

INGREDIENTEN

500 gr vastkokende aardappelen, 1 kleine bloemkool, 1 ei, 1 dl. room, 2 eetl. tomatenpuree, 2 theel. paprikapoeder, peper en zout, 75 gr. geraspte (oude) kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thaise saus

INGREDIENTEN

± 1 theelepel rode currypasta, 2 eetlepels mayonaise, een blokje santen van 1 cm³, 1 eetlepel water of melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  •  
  •  0-10 min.

Mozzarella-Tomatensalade

INGREDIENTEN

300 gram mozzarella* 350 gram tomaten* 20 gram verse basilicum* versgemalen peper* 2 eetlepels olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Tonijnmayonaise

INGREDIENTEN

2 dl belgische mayonaise met extra citroen. (liefst Delhaize huismerk) (kan ook met hollandse mayo met wat citroen), 1 blikje tonijn in olie, 1/2 blikje ansjovisfilet, 2 eetl kappertjes, verse peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Romige Tomatendressing

INGREDIENTEN

1 dl tomato frito (pakje)* 1 bekertje creme fraiche* 1 mespunt suiker* 1 eetlepel olijfolie* zout* peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Verse Salsa

INGREDIENTEN

Handvol korianderblaadjes., 1 grote rode ui, 1 blik tomaten (650gram), 1-4 teentjes knoflook, 2 rode pepers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Gevulde courgette

INGREDIENTEN

2 courgettes, in de lengte gehalveerd -, zout -, 25 gram bakboter -, 1 rode paprika, in stukjes -, 1 blikje mais a 300 gram -, 3 bosuitjes, in ringetjes -, Tabasco -, peper -, 100 ml creme fraiche -, 75 gram belegen kaas, gerasp, , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Krabsalade

Buffetsalade

INGREDIENTEN

1 kop mayonaise, 1/4 kop geklopte slagroom, 1/4 kop chilisaus, 2 eetlepels gehakte groene paprika, 1 eetlepel gesnipperde ui, 1/2 theelepel zout, cayennepeper, 3 blikken krab, 2 hardgekookte eieren, 2 tomaten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ravigotesaus

Hier het recept voor de heerlijke ravigotesaus, die een lekkerbekje of kibbeling nog lekkerder maakt.

INGREDIENTEN

2el mayonaise, 2el yoghurt, 1tl mosterd, ½ kleine ui, 4 kleine augurkjes, 1,5tl gedroogde bieslook, 1,5tl gedroogde peterselie, 1tl suiker (meer naar smaak), ½el kappertjes, 1tl gedroogde dragon, Evt. citroensap

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2016
  • Vis Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bamisoep

INGREDIENTEN

3 ons kippenvlees, 2 preien, 1 bami groentenpakket, 1 zakje bamikruiden, 1½ l. kippenbouillon, 1 nest mihoen, 1 theel. sambal, 1 eetl. sojasaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

winters stoofpotje

INGREDIENTEN

700 gr sukadelappen, 3 uien, 300 gr wortel, 300 gr prei, 400 gr aardappelen, 3 dl. runderbouillon, bakboter of margarine, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Courgettebrood

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 1 eetl. olijfolie, 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 courgette van 200 gr., l theel. gedroogde oregano, 100 gr.geraspte jong belegen kaas, 2 eetl. zwarte olijven fijngehakt, 1 ei, 3 eetl. melk, zout - peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-2011
  • Mediterraan
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top