30 lamsschenkel recepten

Door de vele groenten, kruiden en de cantharellen zet je een heerlijk geurige bouillon op tafel. Licht verteerbaar, dus heel goed te serveren bij een diner met meerdere gangen.

INGREDIENTEN

500 gram lamsschenkel, 2 uien, 1 winterwortel, 1 prei, 2 stengels bleekselderij, 5 takjes peterselie, 5 takjes selderij, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 100 gram cantharellen of shiitake, 4 takjes rozemarijn, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Echt de beste manier om een lamsschenkel te maken.jammer genoeg alleen voor de gene met een combisteamer...

INGREDIENTEN

Lamsschenkels, 20 stuks, lima kaffirblad, oftewel limoenblad oftewel Daun Dejeroek, 10 blad, beetje roux, zout voor pekel, knoflook en evt een matignon,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen en amandelen

INGREDIENTEN

Voor het vlees :, 1,2 kg lamsschenkel, 5 fijngehakte teentjes knoflook, 1 koffielepel fijngehakte verse gember, witte peper, saffraan, 1 kaneelpijpje, olijfolie, Voor de gedroogde pruimen :, 100 g gedroogde pruimen, 2 el gepelde en fijngehakte amandelen, olijfolie, een klontje boter, 1 el suiker, 1 el honing, een snuifje kaneelpoeder, 1 el sesamzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

6 stukken lamsschenkel van 200 g elk, 30 g reuzel, Zout, Peper, 3 knoflookteentjes, 1 stukje verse gember van 2 cm, 1 l bouillon, 4 el sojasaus, 1 bosje soepgroenten, 300 g rijst, 2 el kurkuma, 300 g rode linzen, 2 bosjes lente-uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 stuks lamsschenkel (licht gepekeld), ? 1 wortel (in reepjes), ? 1 prei (in reepjes), ? 50 gram spek (dunne reepjes), ? ? paprika (rode, gele en groene,in blokjes), ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 sjalot (fijngesneden), ? 1 courgette (in blokjes gesneden), ? 400 gram aardappelen (rauw, schijfjes), ? 50 gram boter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen en amandelen

INGREDIENTEN

Voor het vlees :, 1,2 kg lamsschenkel, 5 fijngehakte teentjes knoflook, 1 koffielepel fijngehakte verse gember, witte peper, saffraan, 1 kaneelpijpje, olijfolie,, Voor de gedroogde pruimen :, 100 g gedroogde pruimen, 2 el gepelde en fijngehakte amandelen, olijfolie, een klontje boter, 1 el suiker, 1 el honing, een snuifje kaneelpoeder, 1 el sesamzaad

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 lamsschenkels a 250 gram, 1 aubergine, zout, 3 el olie, 300 gram uien, 2 teentjes knoflook, zout, peper, 2 1/2 dl rode wijn, 2 1/2 dl vleesbouillon, 150 gram yoghurt, 1 el maizena, munt

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een tagine is een stoofgerecht uit Marokko. Het heeft de zelfde naam als de aardewerk pot waarin het gerecht bereidt wordt, hoewel het evengoed te bereiden is in een braadpan. De specifieke smaak onstaat door de taginekruiden die op de markt te koop zijn.

INGREDIENTEN

4 lamsschenkels * 2 uien * 4 tomaten * 3 teentjes knoflook * 2 eetlepels taginekruiden * 4 aardappels * 20 gedroogde pruimen * 200 gram ontvliesde amandelen * 1 liter gevogeltebouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Maak dit recept2dagen van te voren, bewaar in de koelkast of vrie maximaal 1 maand in.
Warm het vlees op in de saus, voeg eventueel wat extra water toe.

INGREDIENTEN

* 2eetl olijfolie, * 8 lamsschenkels, * 1 ui grof gesnipperd, * 2 wortelen grof gesneden, * enkele takjes verse rozemarijn, * 3 laurierblaadjes, * 4 teentjes knoflook, * 2 eetl bloem, * 1 eetl tomatenpuree, * 3.5 dl witte wijn, * 5 dl lams- of kippenbouillon

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Internationaal
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 4 lamsschenkels van ca.500gr., * 2 eetlepels bloem., * 2 eetlepels olijfolie., * 2 rode uien,in ringen., * 2 eetlepels rozemarijnblaadjes., * 3 teentjes knoflook,gehakt., * 1 dl balsamicoazijn., * 2 dl rode wijn., * 50 gr ontpitte zwarte olijven,in vieren., * 40 gr zongedroogde tomaten,in reepjes., * 1.75 dl water., * Peper & zout., *

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-02-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Deze pastei is echt smullen!!

INGREDIENTEN

VOOR KORST:, Zure room korstdeeg, , VOOR VULSEL:, 3 kg lamsschenkels, 500 ml kippen of groentebouillon, 1 grote ui waar 10 kruidnagels is ingedrukt, 1 verscheurd laurierblad, 5 peperkorrels, 4 medium-groot aardappelen, in blokjes gesneden, , VOOR SMAAKSTOFFEN:, 1 t koriander, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2 t cayenne, 2 t mosterd poeder, 2 t witte suiker, 4 e witte wijnazijn, 2 t zout, 1/2 t gemalen zwarte peper, maïzena aangemaakt met water, 1 grote ui waar 10 kruidnagels is ingedrukt, 1 geklopt eidooier

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-03-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 4 lamsschenkel of ev kalkoenschenkel, * 100 gr verse gember geschild, * 8 teentjes knoflook, * 2 stengels sereh of 1eetl serehpoeder, * 5 dl lamsbouillon of runderbouillon, * 5 dl ketjap manis, * 1 eetl gesneden korianderblad, * 1 rode peper, * 2 eetl zonnebloemolie, * 150 gr pandan rijst, * atjar tjampoer, * kroepoek,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekker alles in een pan

INGREDIENTEN

4 lamsschenkels, 1 chorizoworstje, 1 ui, 1 teen knoflook, 10 lekkere, stevige aardappelen, 1 tak rozemarijn, 1 theelepel Spaans paprikapoeder, olijfolie, groene olijven, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


Een ouderwets sudderrecept met een exotische- touch

INGREDIENTEN

VOOR DE TCHERMILA:1 tl saffraandraadjes, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar), 1 tl gemalen komijn, 1 rode peper, zaden en lijsten verwijderd, in stukjes, 1 ui fijngesneden, 1 el harissa (Marrokaanse winkel of het recept staat in mijn receptenlijst), 1 tl pikante paprikapoeder, 3 el olijfolie, , VOOR DE LAMSSCHENKELS: De Lamsschenkels worden 2 - 8 uur gemarineerd, 4 lamsschenkels a 450-500 g, zout, vers gemalen peper, 2 el zonnebloemolie, 1 ui, fijngesneden, 1 cm verse gemberwortel, fijngesnden, 1 tl. kaneelpoeder, 400 g tomaten (blik), in stukjes, 1 1/2 dl vers sinaasappelsap, 2 dl vleesbouillon (tablet) of water, , VOOR DE PIKANTE AUBERGINES: 2 grote aubergines, 3 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl gemalen komijn, 1/2 el harissa (Marokaanse winkel of recept staat in mijn receptenlijst)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Zacht gestoofde lamsschenkel met lamstong, honing en rozemarijn

INGREDIENTEN

4 lamsschenkeltjes, 200 gr per persoone, 8 lamstongetjes, 100 gr wortel in blokjes, 100 gr ui in blokjes, 50 gr prei in stukjes, 1 hele knoflook, 2 laurierblaadjes, 2 flinke takken rozemarijn of tijm, 100 cl rode wijn, 4 dl lams- of kalfsbouillon, peper en zout, , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 lmsschenkels of 1 lamsbout, olie, 1 eetl gedroogde rozemarijn, 4 ongepelde knoflookteentjes, 4 paprika`s, 4 takjes trostomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Zacht gestoofde lamsschenkels met Thaise smaken, heerlijke combi!

INGREDIENTEN

4 lamsschenkels; 100 gram verse gember (geschild); 8 teentjes knoflook; 2 stengels sereh (of 1 eetlepel serehpoeder); 5 dl lamsbouillon (eventueel runderbouillon); 5 dl ketjap manis; 1 eetlepel gesneden korianderblad; 1 rode peper; 2 eetlepels zonnebloemolie; 150 gram pandanrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-05-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  120 min. <


INGREDIENTEN

Voor het vlees : 1,2 kg lamsschenkel - 5 fijngehakte teentjes knoflook - 1 koffielepel fijngehakte verse gember - witte peper - saffraan - 1 kaneelpijpje - olijfolie., Voor de gedroogde pruimen : 100 g gedroogde pruimen - 2 el gepelde en fijngehakte amandelen - olijfolie - een klontje boter - 1 el suiker - 1 el honing - een snuifje kaneelpoeder - 1 el sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het vlees : 1,2 kg lamsschenkel - 5 fijngehakte teentjes knoflook - 1 koffielepel fijngehakte verse gember - witte peper - saffraan - 1 kaneelpijpje - olijfolie., Voor de gedroogde pruimen : 100 g gedroogde pruimen - 2 el gepelde en fijngehakte amandelen - olijfolie - een klontje boter - 1 el suiker - 1 el honing - een snuifje kaneelpoeder - 1 el sesamzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 lamsschenkeltjes, 200 gram per persoon *, 8 lamstongetjes *, 100 gram wortel in blokjes *, 100 gram ui in blokjes *, 50 gram prei in stukjes *, 1 hele knoflook *, 2 laurierblaadjes *, 2 flinke takken rozemarijn of tijm *, 100 cl rode wijn *, 4 dl lams- of kalfsbouillon *, peper * zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Het vocht waarin je de lamsschenkels gaart is subliem van smaak en gebruik je als jus voor dit heerlijke gerecht.

INGREDIENTEN

12 kleine aubergines, 8 kleine lamsschenkels, 2 uien, 1 bol knoflook, 3 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn, 2 dl rode wijn, 1 l lamsjus of -bouillon, 2 sjalotjes, olijfolie, 150 g risottorijst, 1 dl witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 2 dl room, 25 g geraspte Parmezaanse kaas, 100 g roomboter, in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1kg lamsschenkel (lamspoten in stukken gezaagd), olijfolie, zout en versgemalen peper, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, halve struik bleekselderij, 2 dunne preien, 2 laurierbladen, 1 takje rozemarijn, fles stevige rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gram lamsschenkel, 2 uien, 1 winterwortel, 1 prei, 2 stengels bleekselderij, 5 takjes peterselie, 5 takjes selderij, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 100 gram cantharellen of, shitake, 4 takjes rozemarijn, peper en zout

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Nederlands
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het boek Kookkaravaan.

INGREDIENTEN

800 gr lamsschenkel of rundvlees, in stukken gesneden, 3 el zonnebloemolie, 1 grote ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, geplet, klein bosje bladpeterselie en koriander, samengebonden, 1 tl gemberpoeder, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl ras el hanout, 10 draadjes saffraan, 1/2 tl zout, 1/2 tl gemalen peper uit de molen, 1 kaneelstokje, , pruimensaus, 200 gr gewelde pruimen, 3 eetlepels honing, 1 tl oranjebloesemwater, 1/2 tl kaneelpoeder, , garnering, 150 gr gepelde amandelen, geroosterd, handje sesamzaadjes, geroosterd, 3 eieren, gekookt en gepeld

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker bij de couscoussalade!

INGREDIENTEN

Ongeveer 2kg lamsschenkel of lamsnek,zout,peper,echte boter,bloem,1,5dl droge witte wijn,laulierblad,8tot12 kleine uitjes, 8tot12 kleine champignons,4tot6 worteltjes in plakken 3eetlepels room,peterselie,bieslook, kervel, basilicum,tijm fijngehakt totdat je een eetlepel in totaal hebt van al de kruiden samen,rode paprika fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze franse (pittige)bonenstoofpot is een streekspecialiteit van de Gascogne

INGREDIENTEN

-1 varkenshammetje (850 g), -600 g gedroogde witte bonen, -1/2 schoongemaakte eend (800 g), -300 g lamsschenkel, -1/2 th lepel zout en versgemalen witte peper, -1 el paprikapoeder, -1 th lepel fijngehakte tijm, -1 klein afgeplukt takje rozemarijn, -100 g doorregen rookspek, -150 g wortels en 150 g prei (in stukjes), -100 g bleekselderij (in stukjes), -1 gehalveerde ui, -2 geplette knoflookteentjes, -200 g tomaten (ontveld en in stukjes), -1 el olie, -200 g gekruide worst (in schijfjes), -1,5 liter vleesbouillon, -paneermeel om te bestrooien

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Internationaal recept; Voor 4 pers.,

INGREDIENTEN

Couscous ('semolina' in het Marokkaans), , Voor de groenten:, >br>7 groenten naar keuze (wortel, courgette, raapjes, tomaten, ui, paprika, witte kool, tuinbonen enz.), , Voor het vlees:, , 800 g stukken lamsschenkel en -bout (of rund), 1 fijngehakt bosje verse koriander, 1 fijngehakte kleine ui, 1 koffielepel fijngehakte verse gember, witte peper, saffraan, olijfolie, een klontje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 varkenshammetje (ca. 900 g), zout, 600 g gedroogde witte bonen, 1/2 schoongemaakte eend (ca. 800 g), 300 g lamsschenkel, 1/2 tl zout, 1 el paprikapoeder, mild, 1 tl fijngehakte tijm, 1 klein takje rozemarijn, afgeplukt, 100 g doorregen rookspek, 150 g wortelen, in stukjes gesneden, 150 g prei, in ringen gesneden, 100 g bleekselderij, in boogjes gesneden, 1 gehalveerde ui, 2 geplette teentjes knoflook, 200 g tomaten, ontveld en in stukjes, 1 el olie, 200 g gekruide worst, in schijfjes, 1 1/2 liter vleesbouillon, paneermeel om te bestrooien,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Saus die je op voorraad maakt om te gebruiken voor gehaktballetjes , lamstahine etc

INGREDIENTEN

2 rode paprika`s, 2 grote uien, 2 bollen knoflook gepeld, groot stuk gember, 1 rode peper, 1 grote kop olijfolie, 3 eetlepes gemalen komijn, 2 theelepels venkelzaadjes, 2 kg tomatenblokjes met 2 kopjes tomatensap, half kopje rode wijnazijn, kopje bruine suiker, zest van een citroen ( rasp van de schil), eetlepel fijngemalen zwarte peper, eetlepel zout, 2 tl chilivlokken ( optioneel), een halve bos grof gehakt korianderblad

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2013
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Lamsvleespotje met o.a. gember, knoflook en en pepers. Bij de bereiding wordt lamsfond gebruikt; het recept voor deze fond staat onder 'voorbereiding'

INGREDIENTEN

500 g lamsvlees, 2 tenen knoflook, 3 cm verse gemberwortel, 2 uien, 2 groene Spaanse pepers, 3 aardappelen, 3 el arachideolie, 1/2 tl komijnzaad, 1/2 tl maanzaad, 2 kaneelstokjes, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 2 dl lamsfond, 75 g ongezouten cashewnoten, 2 dl kokosmelk, Hierbij komen nog de ingredienten voor de lamsfond, zie onder 'voorbereiding'.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies