35 lamskotelet recepten

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 4 lamskoteletten a 150 g, 4 theel. majoraan, 5 eetl. margarine, zout, peper, 4 sprietjes bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 Lamskoteletten * 1 Courgette * 2 Uien * 1 tl. Kerriepoeder * 2 Eieren * 8 el. Olijfolie * Peper * Zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 dubbele lamskoteletjes, fijngehakte blaadjes van een bosje verse munt, 2 eetl gehakte walnoten, 2 gehakte knoflooktenen, 5 eetl olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 rode uien, 100g boter, 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 4 eetlepels balsamico-azijn, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 4 lamskoteletten, zout, peper, 50ml rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamskotelet op zijn lekkerst

INGREDIENTEN

75G, champignons., 1, ui, 6, spietjes bieslook., 4, plakjes bakon., 2, lamskoteletten., zout, peper., 35g, boter., 1 1/2 dl, yoghurt., 1, ei.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 rode uien, 100 gr. boter, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 4 eetl balsamico azijn, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 4 lamskoteletten, 50 ml, rode wijn, zout versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui4 tomaten4 lamskotelettenzoutpeper1? theel. gemalen rozemarijn5 eetl. margarine1 teentje knoflook1 theel. oreganotomatenketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijzonder lekker ovengerecht uit Rome

INGREDIENTEN

-4 lamskoteletten elk 125 g, -zout en gemalen witte peper, -wat gedroogde tijm, -snufje oregano, -20 g boter, -200 g tomaten (ontveld en in plakjes), -50 g linzen, -water, -30 g rijst, -2,5 dl water, -boter om in te vetten, -1/8 l warme vleesbouillon, -30 g geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten, 2 schaaltjes lamskoteletjes (a ca. 250 g), , 6 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper (fles a 250 ml), , 300 g couscous, , 4 tomaten, , 1 komkommer, , 1/2 pot groene pepers (a 290 g), , 1/2 citroen, , 5 eetlepels tomatenketchup,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 lamskoteletten, 1 teentje knoflook, zoutzwarte peper, 3 eetl. olie, 2 uien, boter, 150 gr. belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 rode uien, 100 g boter, 2 el lichtbruine basterdsuiker, 4 el balsamico-azijn, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 4 lamskoteletten, zout, versgemalen peper, 50 ml rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 eetl. olie3 eetl. rode wijnzoutversgemalen peper1? theel. rozemarijn2 teentjes knoflook4 dubbele lamskoteletjes1 ei6 eetl. paneermeel4 kleine tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 5 eetl. paneermeel, 1 citroen, 1 tomaat, 4 lamskoteletten (a ± 150 g), zout, peper, ? theel. marjolein, 75 g margarine, 1 theel. rozemarijnnaaldjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 takjes peterselie, 75 g Gorgonzola, 1/2 teentje knoflook, 100 g zachte boter, 4 dubbele lamskoteletten, 2 eetl. olie, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 lamskoteletten a 150 g, 2 eetl. (olijf)olie, zout, peper, kruizemunt, majoraan.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 schaaltjes lamskoteletjes (a ca. 250 g), 6 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, 300 g couscous, 4 tomaten, 1 komkommer, 1/2 pot groene pepers (a 290 g), 1/2 citroen, 5 eetlepels tomatenketchup,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 4 lamskoteletten, zout, versgemalen peper, ? theel. majoraan, 4 eetl. margarine, 1 zakje tomatensaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegraneerd met een mengsel van ganzeleverpastei, ontstaan heerlijke lamskoteletten

INGREDIENTEN

-8 lamskoteletjes of 4 dubbele, -zout, versgemalen witte peper, -1 teen knoflook (uit de pers), -30 g boter, -1 eetlepel tomatenpuree, -100 g ganzeleverpastei, -1 eetlepel cognac, -15 g sjalot (fijn gesneden), -2 hardgekookte eieren, -4 augurkjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk als voorgerecht of hoofdschotel bij feestelijke gelegendheden

INGREDIENTEN

-4 lamskoteletten (elk 200 g), -zout en verse gemalen witte peper, -1 teentje knoflook, -30 g boter, -1 eetlepel tomatenpuree, -100 g ganzeleverpastei, -1 eetlepel cognac, -15 g sjalot, -2 hardgekookte eieren, -4 augurkjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Dit barbecue recept bestaat uit 2 stappen. Eerst maak je de marinade waarmee je het vlees een lekker smaakje geeft. Daarna rooster je het vlees boven de barbecue gaar, zodat je een heerlijk stukje lamsvlees op je bord krijgt!

INGREDIENTEN

4 lamskoteletten 4 el olijfolie, 2 el citroensap 1 ui, 1 teen knoflook 1 tl dragon, 1 el chilisaus kruizemunt, tijm peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 4 lamskoteletten, 2 eetlepels Provencaalse kruiden, 4 eetlepels olijfolie, 3 grote vastkokende aardappels(Nicola), 250g slagroom, zout, peper, snufje nootmuskaat, 2 tomaten, 1 zak ratatouillegroenten(400g), 10 zwarte olijven.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige kotelletjes

INGREDIENTEN

8 lamskoteletten - 1 blik artichocharten - 250 gr parijse champignons - 1 teentje knoflook - 4 sjalotten - oregano - olijfolie - peper zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met een lekker sausje

INGREDIENTEN

Limoensap, peper, 1 tl. tijm (vers, gehakt), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 6 koteletjes. Voor de saus: zout, peper, 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 tl. bruine suiker, 1 tl. tijm (vers, gehakt), 0,125 l. magere yoghurt, 2 el. Pernod

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250gr gemengde bospaddestoelen 250gr witloof 2eetl fijngehakte bieslook 2dl lightroom 8lamskoteletten peper zout vetstof 2dl lamsfond

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 venkelknollen *, 600 gram aardappelen *, 10 cl room *, 150 gram zure room *, 12 kleine lamskoteletjes uit de rugfilet *, 1 teentje knoflook *, peterselie *, zout * peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 bos worteltjes, geschrapt en in schuine, plakjes gesneden, de blaadjes van drie takjes verse tijm, 25 g boter, 2 tl lichte basterdsuiker, zout, 1/2 el mediterrane roerbakolie (C1000), 8 lamskoteletten,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerd lamskotelet met uiensaus

INGREDIENTEN

4 dubbele lamskoteletten van 150gr per stuk, MARINADE:, 2 geschilde granaatappels*geraspte schil van een limoen*3 tl vers geperst linmoensap*3 tl rode bessengelei*3 tl vers gehakte tijm*1/4 tl zout*1/2 tl vers gemalen zwarte peper*, VOOR DE SAUS;, 30 gr boter*1 kleine rode ui,in dunne ringen*3 tl bloem*, VOOR DE GARNERING:, takjes rode bessen*plukjes tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

-

INGREDIENTEN

1 el komijnpoeder, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 500 gram lamskotelet, in reepjes, 4 tortillawraps, 4 tl zoete chilisaus, 1/2 komkommer, fijngesneden, 2 kerstomaten, fijngesneden, 1/2 rode ui, fijngesneden, 4 el Griekse yoghurt, vetarm, Evt. munt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een Servisch eenpansgerecht. Spreek uit djoewetsj. Stamp uit Servik, maar ook in Bulgarije ken men dit gerecht.

INGREDIENTEN

500gr. varkenskotelet; 500gr. lamskotelet; 40gr. reuzel; zout, 250 gr.uien; 250gr. rode groene paprika's; 100gr. sperziebonen; 500gr tomaten; 250 gr. aubergines; 150gr rijst; =ltr. vleesbouillon; paprikapoeder(scherp) peper uit de molen; peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Servisch eenpansgerecht dat enorm lekker is, en niet moeilijk !

INGREDIENTEN

-500 g varkenskotelet, -500 g lamskotelet, -40 g reuzel, -250 g uien (grof gesneden), -250 g rode en groene paprika (in reepjes), -100 g sperziebonen (afgehaald en in stukjes gebroken), -500 g toamten (ontveld en in 4 gesneden), -250 g aubergine (ontveld en in plakjes), -150 g rijst, -1/2 l vleesbouillon, -paprikapoeder, -peper uit de molen, -peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.

Lamskoteletjes uit de oven met ui,tomaat, aardappelplakjes en knoflookolie. Wordt in de oven bereid. Jammer dat ik hier geen foto van gemaakt heb toen ik dit gerecht maakte. Maar zo gauw ik dit recept herhaal plaatst ik een foto erbij.

INGREDIENTEN

4 lamskoteletjes van elk. ca. 150 gram 100 gram mozzarella in 8 plakjes gesneden 1 grote ui, in ringen gesneden 4 el olijfolie 3 teentjes knoflook zout en peper 2 grote aardappels, in dunne plakken gesneden 2 vleestomaten, elk in 4 plakjes gesneden 4 takjes rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 aubergines * 1 dl oijfolie * 1 uitje * peper * zout * peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bij lamsvlees of spies van de BBQ

INGREDIENTEN

*olijfolie, *tomaten, *1 rode en 1 groene paprika, *courgette, *2 teentjes knoflook, *2-3 rode uien, *verse basilicum en peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-1 aubergine, -2 eetlepels olie, -2 bosuitjes, -½ pepertje, -2 tomaten, -± 2 eetlepels citroensap, -1 teentje knoflook, -6 takjes peterselie, -peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

-1 aubergine, -2 eetlepels olie, -2 bosuitjes, -½ pepertje, -2 tomaten, -± 2 eetlepels citroensap, -1 teentje knoflook, -6 takjes peterselie, -peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies