254 lamsfilet recepten

Lamsfilet met Couscous, gegrilde groenten en een knoflookjus

INGREDIENTEN

4 x 150 gr. Lamsfilet, 1 Courgette, 1 Aubergine, 1 Teentje Knoflook, ? liter bouillon, 1 dl lamsjus, 1 dikke schorseneer, peper/zout, olijfolie, boter, verse koriander, verse bieslook, 250 gr. Couscous,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Licht gerookt, met sallandse geitenkaas en saus

INGREDIENTEN

600 gr. Lamsfilet, Zout, Peper, Koriander, Saus:, 300 gr. Tomaat, zonder vel en, in blokjes gesneden, 25 cl. Kalfsfond (saus), Kruiden, 100 gr. Tomaat, zonder vel en, in blokjes gesneden, Sallandse Geitenkaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Nn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Lamsfilet met kruiden verpakt in een deegjasje

INGREDIENTEN

Benodigdheden :, Lamsfilets : 150g/pp, Kruidenpasta : 1 geplet knoflookteentje, fijngesneden peterselie, 10 gekneusde basilicumblaadjes, 1 takje tijm en rozemarijn fijngewreven, 2 zwarte geplette olijven, 1 blikje ansjovis in olie, peper en boter, 400g bladerdeeg,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lamsfilet op rode sla

INGREDIENTEN

300 gram Laqmsfilet,1eetlepel olijfolie,1 krop rode sla in blaadjes,bieslook,olijven,Parmezaanse kaas in plakjes,1 eetlepel grote kappertjes.1 eetlepel citroensap,2 eetlepels olijfolie,versgemalen peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig recept voor gebakken lamsfilet

INGREDIENTEN

Lamsfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamsvlees op zijn best!

INGREDIENTEN

600 g lamsfilet, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 takjes verse tijm, peper en zout, 1,5 dl lamsfond, 1 tl (tijm)honing, 1 el boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 gram lamsfilet - olijfolie - 2 grote aardappels - peterselie -bouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Zacht lamsvlees met een heerlijke pasta.

INGREDIENTEN

250 gr lamsfilet, 1 el pesto, 4 plakjes ontbijtspek, boter, 1 courgette, 1 groentebouillontablet, linguini voor 2 personen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gr. lamsfilet, 2 el. olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 takjes tijm, 1 1/2 dl. lamsfond, 1 tl. honing(bij voorkeur tijmhoning), 1 el. boter, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  •  
  •  30-60 min.

Mals roze lamsvlees met knoflook en scherpe mosterd is 'hemels' zondermeer

INGREDIENTEN

-500 g lamsfilet, -4 tenen knoflook (uit de knijper), -2 el Dijon mosterd, -2 el fijngehakte munt, -1 el fijngehakte koriander, -1 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 g lamsfilet 3 tomaten 2 middelgrote aubergines 250 g sperzieboontjes 1 bos lente-uitjes 1 teentje look olijfolie Provencaalse kruiden peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g lamsfilet, -2 el olijfolie, -1 teentje knoflook, -2 takjes verse tijm, -peper en zout, -1,5 dl lamsfond, -1 tl (tijm)honing, -1 el boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram lamsfilet,1/2 limoen 1,5 dl witte wijn 2 dl koksroom olijfolie 1 eetlepel groene peperkorrels, 1 flinke bos arperges peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig en voordelig

INGREDIENTEN

500 gr lamsfilet/ 1 ui/ 2 teentjes knoflook/5 preien/ 4 koppen rijst/peper /zout/solo /2 eetl olijfolie/2 eetl sojasaus/1 eetl scherry/15 blaadjes bassilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g lamsfilet, 150 g gemengde noten, 1 ei, 10 dl slagroom, 1 sneetje Fourme d'Ambert, enkele walnootpitten, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

700 g lamsfilet, 3 eetlepels olijfolie., Peper en zout, 1 koffielepel geplette roze peperbessen, 2 eetlepels citroensap, 500 g gepelde sjalotjes, 150 ml droge witte wijn, Snuifje tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 700 g lamsfilet, 4 vijgen, zout, peper, 2 tl honing, rookmot (kookwinkel), stoompan of rookoven of wok met rooster, , Notenpesto, 180 g gepelde walnoten, 100 g Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook, scheut olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gr. lamsfilet,- 10 teentjes knoflook,- 250 gr. champignons,- 2 sjalotjes,- 2 eidooiers,- 20 cl.verse room,- 50 gr. boter,- een beetje verse tijm,- peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 2 personen; Van :
"Nynke"

INGREDIENTEN

2 perssinaasappels, 4 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 theelepel tijm, ? theelepel rozemarijnnaaldjes, ? eetlepel vloeibare honing, 2 theelepels mosterd, 4 stukjes lamsfilet a 75 gr, zout, peper, 3 eetlepels creme fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker met tortilla's en wat zure room

INGREDIENTEN

1 komkommer, *1 ui, *200 gr doperwten (vers of diepvries), *1 limoen, *paar takjes koriander, *1/2 tl chilipoeder, *350 gr lamsfilet, *1 el olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gr lamsfilet, 150 gr gemengde noten (hazelnoten, walnoten, amandelen, pistaches...), 1 ei, boter, 10 cl room, 1 plakje(1 cm) Fourme d'Ambert (schimmelkaas), enkele walnootpitten, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Lamsfilet (4 stuks van elk 140 gr), solo, 4 velletjes brickdeeg, spinazie, wilde champignons, eigeel, 1 teentje look, 8 eetlepels bruine fond, 2 eetlepels balsamico azijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Lamsfilet : 800 gram, gemengde noten : 150 gram, ei : 1, boter 50 gram, slagroom : 10 dl, Fourme d'Ambert kaas : 1 snede van 150 gram, enkele walnootpitten, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Lamsfilet : 800 gram, tomaten : 3, middelgrote aubergines : 2, sperzieboontjes : 250 gram, lente-uitjes : 1 bosje, knoflook : 1 teentje, olijfolie, Provencaalse kruiden, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g lamsfilet, 3 tomaten, 2 middelgrote aubergines, 250 g sperzieboontjes, 1 bosje lente-uitjes, 1 teentje look, olijfolie, Provencaalse kruiden, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

800 gr lamsfilet -150 gr gemengde noten - 1 ei - boter - 2 dl slagroom - 1 sneetje Fourme d?Ambert - enkele walnootpitten - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine aubergine, 1 kleine courgette, 1 halfliterblik kikkererwten, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 kleine koolrabi, 500 gr lamsfilet in dunne plakjes, 25 gr pistachenoten, 2 eetlepels olie, 25 gr pijnboompitten, 1 verse rode peper of 4 gedroogde, 1 rode ui in halve ringen, 4 worteltjes, het sap van 1 limoen of citroen, allesbinder, kerrie, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een echt voorjaarsgerecht.Lekker met krieltjes en jonge sperciebonen
bevat per portie
345 kcal
32 g eiwit
19 g vet
13 g koolhydraten

INGREDIENTEN

2 perssinaasappels, 4 teentjes knoflook, in plakjes, 1 grote ui, gesnipperd, 1 theelepel tijm, ½ theelepel rozemarijnnaaldjes, ½ eetlepel vloeibare honing, 2 theelepels mosterd, 50 g boter, 4 stukjes lamsfilet à 75 g, 3 eetlepels crème fraîche

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

En dan nu het hoofdgerecht, deze combinatie is werkelijk heerlijk, serveer als nagerecht b.v. asperge ijs en je asperge menu is klaarik vind het een klassiek openings menu van het asperge seizoen, het lam staat voor de lente, de asperge voor de voorzomer.

INGREDIENTEN

± 700 gr lamslende ( of 4 st. Lamsfilet à 175 gr.), 8 st witte asperges, 50 gr. magere spekjes, takje rozemarijn, 4 blaadjes salie, 1 glas witte droge wijn, 1 dl. runderbouillon, 1 thl. honing ( zo mogelijk klaverhoning ), beetje wortel sjalot en knoflook, roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gr lamslever, 100 gr lamszwezerik, 1 lamsniertje, 1 klein uitje, 140 gr boter, 120 gr bloem, 1 liter lamsbouillon, 3 eieren, broodkruim, 1 kg tuinbonen, 50 gr ontbijtspek, 1 eetlepel tomatenpuree, 10 gr gedroogde morilles, 3 dl kalfsfond, 1 eidooier, zout, peper, 2 grote aardappelen, 1 courgette, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 gr lamsfilet, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Nu er volop braambessen zijn in de vrije natuur (gratis te plukken); dit heerlijke recept ! Wel niet te laag bij de grond plukken, want dat is niet zo goed doordat wilde dieren er tegen urineren om hun gebied af te bakenen !

INGREDIENTEN

- 500 g lamsfilet, -1 th lepeltje venkelzaadjes, -3 el olie, -enkele takjes rozemarijn, -2 fijngesnipperde sjalotjes, -2 kookbuiltjes Bosto Basmati & Wild Rice Mix, -1 bokaal kalfsfond, -250 g (diepvries)braambessen, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 perssinaasappels, 4 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 theelepel tijm, 1/2 theelepel rozemarijnnaaldjes, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 2 theelepels mosterd, 4 stukjes lamsfilet ? 75 gr, zout, peper, 3 eetlepels cr?me fra?che, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Land : Ethiopie
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : internet


van "esther"

INGREDIENTEN

500 g lamsfilet, 3 eetlepels olijfolie, 1 rode ui, in plakken, 1/2 theelepel geraspte verse gember, 2 teentjes knoflook, uit de knijper, 1/2 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt, 1 eetlepel geklaarde boter* of ghee, 2 theelepels berbiri**, zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht komt hier al 15 jaar met enige regelmaat op tafel als ik indruk wil maken op gasten. En dat lukt me keer op keer. Een verfijnd gerecht met bijzondere smaaksensatie.

INGREDIENTEN

4 stukjes lamsfilet, lamsmedaillon of lamslapjes., 2 Teentjes knoflook, 1 Zakje verse koriander, 50 gr. Pecannoten of cashewnoten, 1,5 dl. Gevogeltefond, 1 dl. Medium dry sherry, 2-3 el. Olijfolie, Bakboter, Zout & versgemalen peper naar smaak, 500 gr. Groene asperges,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 komkommer, *1 in ringen gesneden ui, *200 gram doperwtjes, *sap van 1 limoen, *2 eetlepels vers gehakt korianderblad, *? theelepel chilipoeder, *350 gram in reepjes gesneden lamsfilet, *1 eetlepel olijfolie, *tortilla?s, *frisee sla, *zure room,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Met lentegroenten

INGREDIENTEN

8 el olijfolie, 1 sjalotje, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 400 g lamsfilet, in hele dunne plakjes, 100 g bospeen, in schuine stukjes van 2 cm, 12 kleine sjalotjes, gepeld, 100 g kastanjechampignons, 100 g sugar snaps, 2 dl vleesfond, 1 el ma?zena, 2 el basilicum, in reepjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Benodigdheden:, ± 700 gr lamslende ( of 4 st. Lamsfilet à 175 gr.), 8 st witte asperges, 50 gr. magere spekjes, takje rozemarijn, 4 blaadjes salie, 1 glas witte droge wijn, 1 dl. runderbouillon, 1 thl. honing ( zo mogelijk klaverhoning ), beetje wortel sjalot en knoflook, roomboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

16 groene asperges, 8 kleine meiknolletjes, 8 courgettes, 8 kleine worteltjes, 5 ons lamsfilé, 3 takjes rozemarijn, 4 eetlepels balsamico azijn, 3 tenen knoflook, 1 dl witte wijn, 4 dl lamsbouillon, 60 gr koude roomboter, 4 eetlepels ver ingekooke gevogelte bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 2 personen:, 2 el Boter, 1 teentje Knoflook, 1el Olie, Royale scheut port, 1 uitje of sjalotje, 2 el honing, ½ tablet runderbouillon, Scheutje balsamico azijn, Tijm,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies