950 lamsbout recepten

INGREDIENTEN

1 Lamsbout, 1/2 citroen, Rozemarijn, 1 teen knoflook, olijfolie, 4 takjes rozemarijn, 1 theelepel zout, aubergine

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2011
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg. lamsbout met been, zout, witte peper, takjes rozemarijn, tijm, knoflook, boter, 1 glas rode wijn, room of crème fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekkere malse lamsbout in de oven

INGREDIENTEN

1lamsbout van ongeveer 1 kg, 1 ui, stukje wortel, 1 tomaat, 1 laurierblad, snufje tijm, 2 a 3 tenen knoflook, boter, room.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsbout uit de oven

INGREDIENTEN

1 Lamsbout van 1,5 kg, 250 gr soepgroenten, 1 laurierblad, 1 takje rozemarijn, 1 fles droge witte wijn, 12 teentjes knoflook, 50 gr.vet gerookt spek, 50 gr. mager gerookt spek, 2 uien, 3 vleestomaten, zout, peper en 2 dl droge witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze lamsbout is zelf verzonnen en is super simpel om te maken. Belangrijk is dat het vlees van goede kwaliteit is en er kan niks fout gaan! Imponeer je schoonmoeder of vader ermee zou ik zeggen.

INGREDIENTEN

- 1 lamsbout van 1,5 kilo (met bot), - 1 bosje rozemarijn, - 50 gr spekvet (in blokjes), - 1 bol knoflook (gepeld en grote tenen doormidden gesneden), - 4 winterwortelen, - 4 sjalotten, - grof zeezout, - zwarte peper, - 50 g boter, - pittige olijfolie, - milde olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een soort irisch struw heerlijk en boter zacht

INGREDIENTEN

Lamsbout paprika aubergine champignons ui knoflooktenen 5,tomaat aardappel rozemarijn thijm olijfolie rode port peper en zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2008
  • Iers
  •  30-60 min.

Doorprikt met look

INGREDIENTEN

1 lamsbout, 5 teentjes look, tijm en laurier, 5 sjalotten, 5 tomaten, 12 soeplepels water, boter, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 lamsbout - 150 gr gember - 2 gesnipperde uien - 1 tl sambal - 2 el sojasaus - 2 dl bouillon - 2 teentjes knoflook - 3 el olijf- olie - 2 el grove mosterd - 4 el room,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een geweldig feestgerecht

INGREDIENTEN

1 lamsbout (zonder been)ca. 1,2 kilo, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1theel.fijngehakte selderij, 3 teentjes knoflook(uitgeperst), 1 mesp. fijngewreven verse of gedroogde thijm, 2 eetl olijfolie, 125 gr. boter, zout en versgemalen zwarte peper, eventueel 35 gr. koude boter in stukjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  •  
  •  30-60 min.

Gevuld met tapenade.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 80 gr groene olijven zonder pit, 80 gr zwarte olijven zonder pit, 1 el kappertjes, 1 el groene pesto, 2 dl olijfolie olie om te bestrijken, 4 ansjovisfilets, 1 el citroensap, 1 lamsbout zonder bot (ca. 700 gr), zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 lamsbout ong. 1kg (klein bot),750gr ontvelde en ontpitte tomaten blokjes, 1el oregano,1/2 el basillicum, 6 tenen knoflook,1/2 el dragon,zout en versgemalen peper naar smaak.sap van een halve limoen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamsbout met 60 tenen knoflook

INGREDIENTEN

1 lamsbout, 200 gram boter, 60 tenen knoflook 16 gepelde sjalotten, 1 glas Armagnac, evt. wat honing. wilde tijm., 2 glazen zoet witte wijn (Monbazilac of Bergerac), zout peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zwitserse lamsbout gemarineerd.

INGREDIENTEN

1 lamsbout van 500 gram, 2 eetlepels basilicum, 1 eetlepel dragon, 1 theelepel roosmarijnblaadjes, 1 theelepel oregano, 3 teentjes knoflook, 5 eetlepels worcesterhiresaus, 2 dl lamsfond, 100 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamsbout met groenekruidensaus

INGREDIENTEN

1 lamsbout van 1.5 kilo, 125 gram boter, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, peper zout, 6 gedroogde tomatenop olie, 2 eetlepels bloem, halve eetlepel tijm, halve eetlepel oregano, 2 dl. rode wijn, 1dl. citroensap, enkele takjes munt en rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1,5 kg lamsbout aan één stuk (zonder bot), 4 el olijfolie, 1,5 ras el hanout (specerijenmengsel, Marokkaanse of Turkse winkel), 1 el zeezout, 1/2 el zwarte peper, 2 envelopjes saffraan (kruidenvak of toko), 8 teentjes knoflook, 4 grote uien, 3 pomodorotomaten, 2 el verse tijmblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Een kilo lamsbout, bosjes verse of anders flink wat gedroogde tijm, rozemarijn en salie, 250 gr. gedroogde pruimen, 1 bolletje knoflook, 1/2 fles Ruby Port, 1 bosje lente-uitjes, 50 gr. boter, 50 gr. suiker, 1/2 citroen, vers gemalen peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 1 takje selderij, 1 laurierblad, 6 peperkorrels, 1 theel. rozemarijnnaaldjes, 2 dl. rode wijn, 750 g lamsbout, zout, peper, 1 theel. tijmblaadjes, 100 g boter, 1 bekertje zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit feestgerecht uit de Rhone streek (Frankrijk) is iets voor begin september, als verse noten en vijgen te koop zijn

INGREDIENTEN

-1 ui (fijngehakt), -1 wortel (fijngehakt), -olijfolie, -1 lamsbout (circa 2 kg), -zout, -1 groene of zwarte vijg per persoon, -500 g druiven, -enkele jeneverbessen, -2 glazen rode Rhone wijn, -bloem en water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Frans
  •  > 120 min.

Ovenschotel met rode wijn, knoflook en spekjes

INGREDIENTEN

Spekblokjes, rode wijn, rozemarijn, knoflook, lamsbout van ongeveer een kilo

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit de oven met rodewijn en spekjes

INGREDIENTEN

Spekblokjes, rode wijn, rozemarijn, knoflook, lamsbout van ongeveer een kilo

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsbout met gratinaardappeltjes

INGREDIENTEN

*Lamsbout(met been), mosterd, knoflook, fonds, chocolade,ui,...., *aardappelen, melk, knoflook, gemalen kaas,..., * lookboter, * groentjes: boontjes,witlof,worteltjes,...

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamsbout van de barbecue op Spaanse wijze

INGREDIENTEN

*1 lams- of geitenbout, met bot,ca 1,5 kg;*1 glas rode wijn, Rioja tinto;*4 knoflook teentjes,uitgeperst;*1 eetlepel fijngesneden thijm;*2 theelepels grofgehakte rozemarijn;* 2 laurierblaadjes,fijn verkruimeld;*zwarte peper uit de molen;*enkele druppels honing;* 4-5 eetlepels olijfolie;* zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk recept voor lamsbout en je staat niet lang in de keuken. Ik heb het bij het Ultieme recept geplaatst, ik moest er overigens wel lang over nadenken, omdat het zo makkelijk te maken is en eigenlijk altijd lekker is. Ik maak het redelijk vaak, ook voor gasten en het is altijd een succes.

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, lamsbout zonder bot ca. 1 kg., theelepel salie, zout, peper, boter, 1/4 l slagroom, 2 ons roquefort, scheut(je) witte port.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gerecht uit de Romertopf!


Met Knoflook en Honing



INGREDIENTEN

1 Lamsbout - Honing - Olijfolie - Peper - Zout - 6 teentjes Knoflook of Knoflookpasta - Herbes de Provence of Persillade - evt.Lamsvleeskruiden - 2 Bouillonblokjes - Room.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

1 bosje verse rozemarijn., 2 kg lamsbout, 2 flinke tenen knoflook, elk in 8 plakjes gesneden., 60 ml olijfolie, 40 g boter, 1 kleine ui, gesnipperd (of een paar sjalotjes), 2 eetl bloem, 125 ml droge rode wijn(bvb rode shiraz), 375 ml runderbouillon zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk lamsvleesrecept

INGREDIENTEN

1 lamsbout van ca. 1000gr., 2 tenen knoflook, peper/ zout/ rozemarijnpoeder, 4 sjalotjes, 1 eetl. honing, 2 dl. witte wijn, 3 dl. kalfsfond, 2 dl. room, kervel, peterselie, dragon, rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ongelooflijk lekker recept dat ik al regelmatig heb klaargemaakt.

In plaats van rozemarijn kan je ook salieblaadjes gebruiken.

Lamsvlees is praktisch het hele jaar door lekker en hoewel lamsvlees in de vroege lente heerlijk mals is, is mei een van de beste maanden, het aroma, karakter en textuur van het lamsvlees zijn meer ontwikkeld.

INGREDIENTEN

- 1 stuk lamsbout, - 1/2 citroen, - rozemarijnnaaldjes, - 1 teen knoflook, - 1/2 el olijfolie, - 4 takjes verse rozemarijn, - 1 tl zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Superlekker met een gebakken tomaat, groene boontjes en kaaspatatjes.

INGREDIENTEN

Lamsbout, uien, peterselie, look, mosterd, boter, kruiden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1kg. lamsbout, 1kg.aardappels,1 tl. saffraandraadjes, 1 dl.olijfolie,1 citroen,zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker als je van knoflook houd.

INGREDIENTEN

1 Lamsbout, 3 Bollen knoflook losgemaakt en geschild, Zout, 1dlBouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mmmmmm!!! Heerlijk bij 'n aardappel en sperziebonen in 'n spekjasje.

INGREDIENTEN

1,5 kg lamsbout zonder bot, 6 teentjes knoflook, 6 takjes rozemarijn, peper, 6 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kg lamsbout, 4 winterwortels, 4 ajuinen, 3 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 4 takjes rozemarijn, 4 teentjes look, peper en zout, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor 4 pers.; Uit : Modern Classics

INGREDIENTEN

2.5 kg lamsbout, 12 aardappelen (Bintje), olijfolie om te bakken, zeezout, 4 takjes rozemarijn, 4 eetlepels mosterd, 4 eetlepels honing (vloeibaar), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een snelle manier om het lamsbout op een hele lekkere manier klaar te maken. Met 45 minuten is je bout klaar!
Daarbij is het ook eenvoudig te snijden en te verdelen aan je gasten.

INGREDIENTEN

- Lamsbout, - halve ui knoflook, - verse rozemarijn, - grof zout, - peper, - olijfolie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg lamsbout, 3 teentjes knoflook, 1 tl. rozemarijn, zout, zwarte peper, 100 gr. boter, 3 eetl. olijfolie, 1 dl droge witte vermout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Simpel stevig portugees gerecht

INGREDIENTEN

1 lamsbout van 1 a 1.5 kilo, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 glas droge witte wijn, 200 gr. boter, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-1999
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 lamsbout van ruim 1 kg, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, grof zeezout, 1 theelepel rozemarijn, 1 glas sherry, jeneverbessen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 1 lamsbout, * scheut olijfolie, * handje tijm en rozemarijn(vers), * zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-11-2011
  • Internationaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 1 lamsbout, * 2 teentjes knoflook gehakt, * 1 theel garam masala, * 200 gr honing, * 0.5 dl ketjap, * 2 eetl gember in siroop gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 a 1 1/2 Kg lamsbout, 150 gram harde geitenkaas, flink veel fijngehakte bieslook, lamskruiden, klein glas witte wijn,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Montignac
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies