Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lactosevrij recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Lactosevrije cakejes op basis van biscuitdeeg

INGREDIENTEN

1 ei, 35 gr. bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, kofielepel koek- en speculaaskruiden, 40 gr. zelfrijzend bakmeel, garneer amandelen, , 8 papieren cakevormpjes, muffinbakvorm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2008
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Recept geschikt voor prikkelbare darm

INGREDIENTEN

200 ml Rijstemelk, 30 gr havervlokken, 5 gr chiazaad, 50 gram blauwe bessen, 25 gram avodado, Eventueel honing naar smaak.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2016
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze cake is lactosevrij, rijk aan goede vetten en is overheerlijk! Het verschil met een traditioneel cakerecept: olijfolie in plaats van boter of margarine, een beetje water, een langere baktijd en een luchtiger eindresultaat.

INGREDIENTEN

250g suiker, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 3 eieren, 200 g (dus niet ml!!!) olijfolie, ook voor invetten van de cakevorm, 75 g water, 250 g cakemeel, Evt. paneermeel voor bestrooien van de cakevorm, scheut citroenbrandewijn (ongeveer een borrelglaasje)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sinds een tijdje ben ik er achter dat ik lactose-intollerant ben. Opzich gaat het koken prima, maar mijn vriend vroeg of ik alsjeblieft weer eens die lekkere pasta met Boursin wilde maken. Uuuhm.... Opzoek naar een lactosevrije variatie dan maar! Ik maakte het recept met Arla Lactofree roomkaas en voegde kruiden toe om vriendjelief én mijn buik tevreden te houden. Hij proefte het verschil niet! Ik moet er wel bijzeggen dat ik tijdens het koken veel op gevoel doe. De cashewnoten heb ik bijvoorbeeld nog nooit gewogen, net zoals de tomaatjes. Ik doe gewoon iets zodat het er gezellig uitziet, hahaha.

INGREDIENTEN

200g Pasta (soort naar keuze, ik gebruikte volkoren macaroni), 200g Kipfilet in blokjes, 400g Spinazie (kan diepvries of vers. Verse spinazie kan nog even kleiner gesneden worden), Bakje Arla Lactofree roomkaas, 1-2 teentjes knoflook kleingesneden (net wat je lekker vindt), Handje Cashewnootjes, Zongedroogde tomaatjes, Verse of gedroogde Italiaanse kruiden kleingesneden, (evt kaas, maar dat is natuurlijk niet lactosevrij!)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke appeltaart, gezond smullen! Deze variant op de beroemde normandische appeltaart is lactosevrij, glutenvrij en zonder suiker.

INGREDIENTEN

200 gr verse dadels, 250 gr havermout, 1 ei, 100-125 ml rijstolie, 2-3 appels, 150 gr blanke amandelen, scheutje appeldiksap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

115 gr. Mix C Schär, 20 gr. plantaardige margarine(wajang), 1 thl. bakpoeder, 15 gr. basterdsuiker, snufje zout, kopje rozijnen/krenten, 75ml. water, (recept voor ca. 8 scones)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2010
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze cake is lactosevrij, rijk aan goede vetten en is overheerlijk! Het verschil met een traditioneel cakerecept: olijfolie in plaats van boter of margarine, een beetje water, een langere baktijd en een luchtiger eindresultaat De kruidcake is een variant op de gewone olijfolie cake. De kristalsuiker is vervangen door donkere basterdsuiker voor een donkere cake. Er gaat geen vanillesuiker en citroenbrandewijn in, maar wel zelf samengestelde speculaaskruiden!

INGREDIENTEN

Speculaaskruiden: (volle theelepels, met een kop erop), 2 theelepels kaneel, theelepel gemberpoeder (djahe, theelepel nootmuskaat, theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel cacao, 1 snufje peper, , Overige ingredienten:, snufje zout, 250 g. donkere basterdsuiker, 3 eieren, 200g. (dus niet ml. !!!) olijfolie, ook voor invetten van de cakevorm, 75g. water, Evt. paneermeel voor bestrooien van de cakevorm, 250 g. cakemeel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een puur recept voor muffins die glutenvrij, gistvrij en zonder fructose gemaakt zijn. Dus geschikt voor mensen met een fructose intolerantie / malabsorptie Deze muffins zijn eveneens eivrij, koemelkvrij en gemaakt zonder bakpoeder. Wanneer u de geklaarde boter vervangt door olie (bv. zonnebloemolie) zijn de muffins volledig lactosevrij.

INGREDIENTEN

- 200 gr rijstmeel, - 50 gr (geklaarde) roomboter, - 150 ml spa rood, - 100 gr druivensuiker, - snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Het lekkerste en gezondste Bananenbrood met Haver en zonder gluten, suiker en lactose

INGREDIENTEN

, 135 gr Scottish Oats Porridge (Havermout), vermalen via: http://www.glutenfreewebshop.com/scottish-oats-porridge-inhoud-500-gr.html, 3 Bananen, gepureerd, 3 Eieren, 10 Dadels, gepureerd, 3 el Kokosolie, 1 tl Xanthaangom verkrijgbaar via: http://www.glutenfreewebshop.com/xanthaangom.html, 2 tl Kaneel, liefst Ceylon, 1 tl Cardamom, 1/2 tl Nootmuskaat, Snufje Zout, Optioneel: grote hand rozijnen & een hand pecannoten wat klein gesneden, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een vegetarische ovenschotel die daarenboven ook gluten- en lactosevrij is. 

INGREDIENTEN

600 g fijngehakte quorn (diepvries), 700 g vruchtvlees van pompoen (of pompoenblokjes (diepvries)), 4 lente-uitje, 7 zoete aardappel, 1 ui, 1 dl plantaardig alternatief voor lichte room (bv. Alpro Cuisine light), 3 eetl. lactosevrije vetstof (bv. Alpro soya Bakken & Braden), 200 g gezouten pindanoten, 5 eetl. glutenvrij paneermeel, 2 eetl. olijfolie, 1 koffiel. tijm (gedroogd), 1 koffiel. Provençaalse kruidenmix (molen), 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. kerriepoeder, 1 mespunt nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Ik eet geen geraffineerde suikers meer maar ben wel gek op lekkere dingen. De recepten welke ik lekker vind deel ik graag! glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij

INGREDIENTEN

250 g amandelmeel, 1 el kaneel of speculaaskruiden (of half om half), 1/2 tl zuiveringszout (baking soda), 1 tl zeezout, 1 appel of peer in stukjes (of half om half), 100 g gedroogde abrikozen in stukjes, 100 g. gedroogde pruimen zonder pit in stukjes, 4 eieren, 1 el honing of agavesiroop, 50-75 ml water, evt. 50 g. walnoten of pecannoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2015
  • Biologisch
  •  10-20 min.

Glutenvrije cupcakes gemaakt met rijstmeel.

INGREDIENTEN

125 gram zachte boter (plantenmargarine van bv AH voor lactosevrij) 125 gram (riet)suiker 2 eieren 2 eetlepels melk (vruchtensap / citroensap voor lactosevrij) 75 gram rijstmeel 50 gram ketanmeel (kleefrijstmeel) 4 gram bakpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  •  
  •  20-30 min.

Een gerecht dat men Iran meestal in gezelschap van vrienden eet met nieuwjaar. Dit gerecht heb ik als bijgerecht bij Perzische kip// klik hier voor het recept geserveerd, maar kan ook uitstekend dienen als vegetarisch hoofdgerecht. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden

INGREDIENTEN

3 saffraandraadjes, 6 eieren, 1,5 prei, schoongemaakt, 1/4 krop icebergsla, 100 gram bladspinazie, 2 lente uitjes, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 1,5 el fijngehakte bieslook, 2 el fijngehakte koriander, 1 teentje knoflook uit de pers, 2 el walnoten (voor vegetariërs eventueel meer), gehakt, 25 gram boter (*of een plantaardig lactosevrij alternatief), zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2010
  • Iraans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Glutenvrij en lactosevrij door de bloem te vervangen door maismeel.

INGREDIENTEN

200 gr. maismeel (bij de turkse winkel) 200gr suiker 4 eieren 200 gr boter/margarine. (geen lactose: vervang 200gr boter voor 200gr zonnebloemolie), 2 zakjes vanille suiker, 50 gr gewassen rozijnen, 1 (of 2 kleine) appel bestrooien met kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke, zelfgemaakte champignonsoep! Meestal hoor je dat er verhitte alcohol in de champignonsoep zit maar deze is geheel alcohol vrij! Ook voor de lactose intoleranten is hij lactosevrij!

INGREDIENTEN

250 gr champignons, , Scheutje olijfolie en scheutje voeibare bakboter, , 1¼ kippenbouillonblokje, , 2 eetlepels maizena, , 1 hand gesnipperde uien, , 1 hand fijngesneden prei, , 3 eetlepels crème fraîche, (voor lactose intoleranten is crème fraîche van het merk Minus L lactosevrij), , 1200 ml water, , peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

Te verwerken naar keuze met rozijnen, chocoladedruppels,enz.

INGREDIENTEN

500 g No-Risk glutenvrije bloem, 1 ei, 1 pakje instant droge gist (= 11 g) of 25 g verse gist, 15 g margarine of boter, 10 g zout, 30 g suiker, 325 ml melk (325 ml water indien lactose-vrij)*, 200 g croissant-margarine*, , * vloeistof (melk of water) en croissant-margarine dienen vooraf gekoeld te worden tot koelkasttemperatuur!,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Glutenvrij-, melk- en suiker vrij brood

INGREDIENTEN

700 ml niet te koud water, 600 gram mindermuhle lactose-vrij meel, 1 klein-maat afgestreken schepje zout, 3/4 groot-maat schep maismoutsuiker, 2 grote- maat scheppen maisolie, 1 zakje droge instant gist (11 gram van Bruggeman),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit makkelijke Superfood ontbijt/lunch is Supersnel, Supergezond, Superlekker, Gluten vrij, én ook heerlijk als tussendoortje!

INGREDIENTEN

, 2 el glutenvrije Dear Me Breakfast, 1/2 kop van je favorite melk (lactosevrij, amandel, gewoon...), 1 tl Cacao Nibs, 2 el vers fruit (rood fruit, mango, ananas...), Eventueel: Lucuma poeder, Honing (bio) of Agave Siroop om het wat zoeter te maken, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  •  
  •  0-10 min.

Een heerlijke muffin! Dus geen cupcake(!). Natuurlijk kun je in plaats van blauwe bessen ook ander zacht zomerfruit gebruiken.  Ik eet zelf lactosevrij en gebruik voor dit recept plantenmargarine (AH) en lactosevrije yoghurt. 

INGREDIENTEN

110 gram boter, op kamertemperatuur, 220 gram bloem plus 2 eetlepels, 2 theelepels bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 150 gram kristalsuiker, 2 eieren (maat M), 115 gram yoghurt, 150 gram blauwe bessen (meer kan ook), poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2015
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

*Glutenvrij: Gebruik mihoen(op rijstbasis) of een glutenvrije spaghetti. Lees goed de verpakking van de sojasaus. **Suikervrij: Neem een schep honing of een snufje zoetstof of Stevia.

INGREDIENTEN

175 gr. udon noedels (gedroogd, uit een pak)*, 750 ml. groentebouillon, 1 tl. donkerbruine basterdsuiker**, 1 steranijs, 1 tl. verse gemberwortel, fijngemaakt, 2 el. sojasaus, 75 gr. taugé, 75 gr. sugar snaps, 75 gr. shii-take, in plakjes, 2 kropjes baby-paksoi, in dunne reepjes, 2 el. verse koriander, gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Voor iedereen die lactosevrij en/of koemelkvrij wil smullen. Niet schrikken van het rare ingrediënt avocado, want je proeft er niets van! De topping, waar de avocado in zit, is ook héél geschikt om te gebruiken als topping of vulling voor een biscuittaart; bereid dan een dubbele portie. Maak hem zo stevig als je zelf wilt door meer of minder kokosvet toe te voegen.

INGREDIENTEN

200 gr suiker, 125 gr bloem, 38 gr cacaopoeder, 3/4 tl bakpoeder, 3/4 tl baking soda (toko), 1/4 tl zout, 1 groot ei, 60 ml rijstmelk *, 3/4 tl vanille essence of merg van 1 vanillestokje, 60 ml maïsolie (event. zonnebloemolie), 100 gram rijpe banaan, fijngeprakt met een spriets citroensap, , voor de topping, , 35 gram cacaopoeder, 40 gram ontpitte gedroogde dadels ( ongeveer 4 stuks)**, 60-80 gram poedersuiker, 80 gram avocado, 100 gram rijpe banaan, fijngeprakt met een beetje citroensap, kokosvet/cocoscream, zonder kokosgeur of smaak), circa 50 gram***, citroensap naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk als ontbijt. Glutenvrij, lactosevrij en zo gezond mogelijk!

INGREDIENTEN

Voor het beslag:, 125 ml amandelmelk, 1 ei, 1 banaan, 1 avocado, 100g kikkererwtenmeel, , , 1 el kokosolie, appelstroop om te beleggen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze koekjes zijn lactosevrij, plantaardig, veganistisch, zonder ei, zonder boter, zonder bloem, zonder toegevoegde suiker (alleen een beetje in de chocolade die ik gebruikte)

INGREDIENTEN

3 rijpe bananen, 180 gr havermout, 20 dadels, 50 ml olie of kokosolie, Snufje kaneel, Snufje zout, 75 gr donkere chocolade (75-85% cacao)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snel - slank en lactosevrij

INGREDIENTEN

- 150 gr varkenshaas, - 1 el wokolie, 1 1/2 el gembersiroop, 1 1/2 el limoensap, 1 teen knoflook fijngesneden, 100 gr sugarsnaps, 125 gr cherry tomaatjes, 125 gr (verse) ananasstukjes, 150 gr Basmatirijst, 1 à 2 bosuitjes in schuine stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lactosevrij toetje

INGREDIENTEN

4 handperen, 15 el poedersuiker, 1 el citroensap, 300 gr. chocolade extra puur (72%), 1 pakje Alpro Soya cuisine 250 ml

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2014
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

De traditionele Rendang komt oorspronkelijk bij het Indonesische volk/stam Minang Kabau vandaan. Nadat wij hier een bezoek hebben gebracht zijn we gespireerd geraakt en hebben we dit gerecht meegenomen naar nederland. Geen potjes/pakjes. Ouderwets koken met eerlijke producten. Soja- en lactosevrij. De ingrediten zijn in ieder geval verkrijgbaar bij de Indonesische toko, maar grotendeels ook in de normale supermarkt.

INGREDIENTEN

750 gram sukade, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 4 kemirienoten/ (alternatief macadamia`s), 1 tomaat, 1,5 tl tamarinde pasta, 1 tl trassi, 2 rawit pepers (kleine scherpe peper), 1 theelepel koenjit (geelwortel), 1 theelepel Djinten/ Komijn, 3 hele kruidnagels, 2 middelgrote djeroek poeroetblaadjes (citroenblad), 2 stengels ser (citroengras), 1 mespunt djah(gemberwortel), 1 theelepel laos

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Uit de Japanse keuken, (h)eerlijk gerecht dat volledig lactosevrij is .

INGREDIENTEN

5 eieren, 1 bosje lente-uitjes, 150 g sojascheuten, 200 g edamamebonen (diepgevroren), 2 eetlepels bloem, peper en zout, sojasaus (naar smaak), 660 g €miso soup' Saitaku, 1.4 l kokend water, 2 eetlepels panko, 300 g udonnoedels, 400 g varkenslapjes, 1.5 dl druivenpitolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2017
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoe gezond wil je het hebben, lactosevrij, glutenvrij en koolhydraatarm. En het belangrijkste, erg lekker!

INGREDIENTEN

50 gr kokosschaafsel, 230 gr blanke amandelen, 50 gr kokosolie + wat extra om in te vetten, 30 gr honing, 260 ml kokosmelk, 340 gr pure chocolade (minimaal 70%), 350 gr diepvries bramen, beetje poedersuiker om te bestrooien

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2016
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top