85 kreeftensaus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een fluwelen saus met een subtiele hint van kreeft!

INGREDIENTEN

, 250 ml Kreeften fond van bv Astoria., witte wijn, verjus, 150ml room, 60gr boter, 1 theel zeekruiden, (citroen)peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Feestelijke saus, serveer bij gepocheerde vis.

INGREDIENTEN

2 eetl kreeftenvlees (uit blik), 1/4 l magere melk, 1/4 l magere visbouillon, 6 eetl bloem, zout, 1 eetl citroensap, 1 theel paprikapoeder, 2 eetl tomatenpuree, 1/4 uitje,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Lekker bij vele vissoorten

INGREDIENTEN

3 kg soepkreeften, 1 kg visgraten, 1 venkel, 1 winterpeen, 1 dl sojaolie, 2 preien, 3 uien, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje knoflook, 5 laurierblaadjes, 1/2 fles witte droge wijn, 25 cl cognac, 8 ltr water, 500 gr tomatenpuree,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Super lekkere (warme) feestelijke saus

INGREDIENTEN

-3 dl visfumet, -4 eierdooiers, -100 g boter (roomboter), -1 dl room, -2 theelepels kreeftenboter, -0.5 citroen, -peper, -zout, , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Heerlijke saus bij vele vis en witvlees gerechten

INGREDIENTEN

500 gram visgraten/koppen, 100 cc room, 1 el kreeftenboter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Kabeljauw, zalm, scampis,olie,look, kreeftensoep en room, stokbrood ( kan ipv kabeljauw en zalm diepgvroren zalm- en kabeljauw blokjes nemen)evnt. ook coquilles

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Feestelijk recept dat niet moeilijk is , maar een ware delicatesse !

INGREDIENTEN

-4 zeetongfilets van gemiddelde grootte, -250 g diepvrieserwtjes, -100 g basmatirijst, -1,3 liter visbouillon, SAUS:, -2,5 dl melk, -25 g roux (bloembotermengsel), -200 g kreeftensoep (blik), -mespunt gedroogde basilicumblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een visrecept waarin een blik soep op originele wijze tot saus verwerkt wordt. De oven doet het werk, krijg je gasten, doe er dan lekker luxe, rivierkreeftjes bij.

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets van 150gr, vers gemalen peper, 1 blik kreeftensoep, 3 el slagroom, 1 el paneermeel, 75 g oude geraspte kaas, 1 el boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2006
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram kalfszwezerik, 4 schoongemaakte en ontdooide gamba?s, 1 blikje kreeftensoep, 1/4 liter slagroom, 1 eetlepel cognac, boter, zout en peper, waterkers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 tongen, 125 gr. grijze garnalen,1 klein blikje kreeftensoep, 10 cl. verse room, 3 sjalotjes, een beetje gehakte peterselie, 25 gr. boter, een beetje bloem, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een heerlijk feestelijke visschotel,een combinatie van zeetong,zalm,garnalen en kreeftensaus.

INGREDIENTEN

-8 zeetongfilets,-8 zalmfilets van hetzelfde formaat als de zeetongfilets., Om de vis in te pocheren;, -prei ui,wortel,bladselderij kant en klaar, voorverpakt te koop,-klontje boter,-glas witte droge wijn,-glas water,-smaakstoffen., Voor de saus;, -1/2 blikje kreeftensoep[unox,cambell's],-2 dl. room,-beetje pocheervocht., -100 gr.Hollandse garnalen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram verse kabeljauw, 1 el citroensap, 1 dunne prei, in smalle reepjes van 4 cm., 1 rode paprika, in dunne reepjes van 4 cm., 50 gr. doorregen spek, in reepjes., 3 el geknipte peterselie, ½ blik kreeftsoep, niet geconcentreerd, 1 dl !Yroom culinair!?,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr. kabeljauwfilet2 grote uien fijngesneden1 teentje knoflook uit geperstpeper1 bakje champignons in plakjesklein blikje geconcentreerde kreeftensoepklein bekertje creme fraichecognacgeraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram kabeljauw, 1 blikje geconcentreerde kreeftensoep, 1 groot bekertje creme fraiche, 200 gram champignons, 1 grote ui, boter, 150 gram geraspte kaas, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 eiwitten -, 2 preien -, 1 zalmforelfilet -, 1 bouquet garni -, 2 kreeftenkarkassen -, 250 gram zalmfilet -, 150 gram snoekbaarsfilet -, 2 dl. witte wijn -, 3 dl. slagroom -, 1/2 dl. pastis -, 01/2 dl. cognac -, 1 eetlepel olijfolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 teentje knoflook -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 eiwitten -, 2 preien -, 1 zalmforelfilet -, 1 bouquet garni -, 2 kreeftenkarkassen -, 250 gram zalmfilet -, 150 gram snoekbaarsfilet -, 2 dl. witte wijn -, 3 dl. slagroom -, 1/2 dl. pastis -, 1/2 dl. cognac -, 1 eetlepel olijfolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 teentje knoflook -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

25 g boter,1 blik kreeftensoep,1 dl slagroom,125 g grijze garnalen,bloem,3 sjalotten,gehakte peterselie,peper en zout, 4 tongen

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  20-30 min.

Ongelooflijk voorgerecht

INGREDIENTEN

26 tong-zalmrolletjes(diepvries), 40 springkrab-staartjes(diepvries), 400 gram gerookte zalm, 6 deciliter droge witte wijn, 12 eetlepel kreeftensoep, 300 gram mascarpone kaas, Sap van 1 limoen, peper en zout, Garnituur:, , 600 gram broccoli-roosjes, 2 eetlepel boter, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1.5 eiwitten, -2 preien, -1 zalmforelfilet, -1 bouquet garni, -2 kreeftenkarkassen, -250 gr. zalmfilet, -150 gr. snoekbaarsfilet, -2 dl. wijn, witte, -3 dl. slagroom, -0.5 dl. pastis, -0.5 dl. cognac, -1 el. olijfolie, -1 el. tomatenpuree, -1 teentje knoflook, -Peper, -Zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 meervalfilets -, bloem -, 50 gram boter -, 1 blikje kreeftensoep -, 1 eetlepel cognac -, 1/2 dl. room -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 meervalfilets, -Bloem, -50 gr. boter, -1 blikje kreeftensoep, -1 el. cognac, -0.5 dl. room, -Peper, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk, snel en vooral een super lekker recept

INGREDIENTEN

-8 scampi per persoon, -2 tot 4 teentjes look, -4 middelmatige ajuinen, -visbouillon met tijm, laurier en ajuin, -1 doos kreeftesoep, -beetje room, -peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en gemakkelijk!

INGREDIENTEN

1 blik kreeftesoep, 4 kalfsoesters van 150 gr, Mosterd met zaadjes, Margarine, Sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25 gr boter, , 1 blik kreeftensoep, , 10 cl slagroom, , 125 gr grijze garnalen, , bloem, , 3 sjalotten, , gehakte peterselie, , peper en zout, , 4 tongen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gr. bloem, -75 gr. boter, -2 eieren, -300 tarbotfilet, -300 gr. zalmfilet, -5 dl. kreeftensaus, -50 gr. zeespinazie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een combinatie van asperges met vis, vergezeld van een lekkere Riesling uit de Elzas (een recept van gastrovino)

INGREDIENTEN

16 scampi's, witte peper, 1,6 kg asperges, 15 gr boter, 15 gr zout, suiker, bladfoelie, 16 peultjes, 1 blikje kreeftensoep (1/2 liter), enkele druppels cognac en 50 gr boter voor de saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Receptuur: 300 gr. tagliatelle- 300 gr. zeevruchten;, Kreeftensaus: 200 cc kreeftenfond- zout en peper;, Garnituur: 1 pot zalmeitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is zo simpel en lekker!Gekregen van een collega,die een kookgrage buurman heeft,snap je 'm?

INGREDIENTEN

*1-2 stukken tilapiafilet *blik kreeftensoep(A.H.roomkreeftensoep) *tabasco *worchestersaus *pakje boursin

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijk te maken, maar met een bijzonder luxueze uitstraling!

INGREDIENTEN

4 enkele kipfilets - 150 gr. gerookte zalm - zout - versgemalen peper - blikje kreeftensoep - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook uit de knijper - 1 borrelglas cognac - 3/4 dl. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

200 gr bloem * 75 gr boter * 2 eieren * 300 tarbotfilet * 300 gr zalmfilet * 5 dl kreeftensaus * 50 gr zeespinazie * 150 gr gepelde grijze garnalen * 8 gekookte rivierkreeftjes * verse groene kruiden voor de garnituur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Een 'machtig' lekker recept!

INGREDIENTEN

Tagliatelle, Saus:, 2,5 dl. slagroom - 150 gr. gerookte zalmblokjes - 30 gr. kreeftenpasta  cayennepeper - parmezaanse kaas - versgemalen zwarte peper - zout, Spinazie:, Boter - fijngesneden sjalot - 150 gr. diepvries bladspinazie - versgemalen zwarte peper  zout - versgemalen nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

16 scampi's- verse witte peper- olijfolie- 1,6 kg asperges- 15 gr. boter- 15 gr. zout- suiker-, bladfolie- 16 peultjes- 1/2 liter kreeftensoep- enkele druppeltjes cognac- 50 gr.boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker luxe hoofdgerecht

INGREDIENTEN

16 scampi's, 1 dl olijfolie, 1,5 kg asperges, 1 theelepel suiker, 1 ons peultjes, 1/2 blikje kreeftensoep, 0,5 dl cognac, 50 gram roomboter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

16 scampi's, verse witte peper, olijfolie, 1,6 kg asperges, 15 g boter,15 g zout,suiker,bladfolie, 16 peultjes,5 dl kreeftensoep, enkele druppels cognac,50 g boter

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

16 scampi's, , verse witte peper, , olijfolie, , 1,6 kg asperges, , 15 gr. boter, , 15 gr. zout, , suiker, , bladfolie, , 16 peultjes, , 1/2 liter kreeftensoep, , enkele druppels cognac, , 50 gr. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

16 scampi's, verse witte peper, olijfolie, 1,6 kg asperges, 15 gr. boter, 15 gr. zout, suiker, bladfolie, 16 peultjes, 1/2 liter kreeftensoep, enkele druppels cognac, 50 gr. boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

16 scampi's, witte peper, olijfolie, 1? witte asperges, 15 gr boter, 15 gr zout, suiker, bladfoelie, 16 peultjes, 1 blikje kreeftensoep (?, liter), cognac, 50 gr boter, ? liter visbouillon, 250 gr mie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

1 ui - 20 g boter - 250 g champignons - 1 glas witte wijn - 1 blik kreeftensoep - 2 eetl. creme fraiche - scheutje citroensap - zout en versgemalen peper - scheutje Pernod en scheutje cognac - allesbinder of maizena - 200 g zalmfilet, vers of uit diepvries - 200 g kabeljauw, vers of uit diepvries - 100 g grote garnalen - dille, vers of uit diepvries

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

16 scampi'switte peperolijfolie8 witte asperges, 15 gr. boter15 gr zoutsuikerbladfoelie16 peultjes1, blikje kreeftensoepcognac50 gr boter1/2 liter visbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Slibtongetjes in de oven met druiven en kreeftensaus.

INGREDIENTEN

Tongetjes, wilde spinazie, kreeftenpasta, room, witte druiven, thijm, zout en peper.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies