445 kouseband recepten

INGREDIENTEN

5 bossen kouseband, 40 gram margarine, 2 bouillonblokjes, zout, nootmuskaat, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Kouseband Aantal personen

4-6


Tijd

1 uur



Herkomst
Suriname



Omschrijving

De bekendste Surinaamse groente.De bekendste Surinaamse groente.

INGREDIENTEN

Ingredienten, , 5 bossen kouseband, 40 gram margarine, 2 bouillonblokjes, zout, nootmuskaat, ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker bij lamsvlees massala

INGREDIENTEN

300 g kouseband, 1 fijngesnipperde rode ui, 1 rode peper in dunne ringetjes, 1/2 groentebouillonblokje, 1 t knoflook (of meer als je dat lekker vindt), beetje olie om in te fruiten, zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker bij Roti

INGREDIENTEN

500 gr kouseband
1 ui
5 el olie of 75 gr margarine
zwarte peper
1 a 2 runderbouillonblokjes
1 tl Aji-No-Moto

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker makkelijk Surinaams groentegerecht

INGREDIENTEN

500 gram kouseband, 2 eetl. olie, 1 ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1 bouillonblokje, peper en nootmuskaat naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr kouseband, 1 ui, 1 teentke knoflook, 2 etl olie, 1 bouillonblokje, peper, noormuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaams gerecht voor bij de roti of rijst

INGREDIENTEN

1 pond kouseband, 2 maggieblokjes, 1 teen knoflook, 1 ui, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 tomaat, 1/4 gele peper, adjoema of madam Jeanet.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groentegerecht.

INGREDIENTEN

In stukjes gesneden: 200 gram Kouseband, 4 volle eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (Roerbaksaus), trassie, 5 eetlepels olie, zout, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4-5 ons kouseband - 1 flinke ui - 2 teentjes knoflook - 2 middelgrote aardappels - 2 tomaten - 1 rode lombok of 1/2 madame jeanet peper (of een tl sambal)- 1 1/2 el massala kerrie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

HET POPULAIRSTE SURINAAMSE GROENTEGERECHT

INGREDIENTEN

1 potje Faja Lobi Kouseband-Mix, 200 gr kouseband gesneden, olie, trassie., De Surinaamse ingredienten koop ik bij Albert Heijn en C1000.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg kouseband, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 2 el tomatenpuree, 1 ? dl runderbouillon van een blokje, olie, zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg.kouseband, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode spaanse peper, 30.gr. bakboter, 2 eetl.tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband is een soort persie bonen.
Het komt uit suriname .

INGREDIENTEN

1uitje fijn gesneden, 2 teentjes knoflook ., wat zout en zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hartige surinaamse haricoverts.

INGREDIENTEN

200a250 gr spekblokjes,1 gr ui,1 gr blik haricoverts(of spercibonen)1 blikje tomatenpuree,scheutje ketjap en evt. sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaams groente gerecht die bij de roti of bij rijst gegeten wordt, heel lekker.

INGREDIENTEN

500 gr kouseband, 1/2 ui, 2 eetl olie, klein stukje peper 2 knoflook, 1 tl aji no moto, 2 tl masala, 1 bouillonblokje

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

400 gram kouseband, 1 madam jeanette, 2 tenen knoflook(geperst), 5 el Faja Jobie kouseband-mix(toko), zout, 3 tl tomatenpuree, 12 el olie, 1/2 ui, 1 kopje water, 300 gr middelgrote garnalen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gestoofd kouseband met zoutvlees

INGREDIENTEN

250 gr zoutvlees, 600 gr kouseband, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 15 gr boter, 1/2 tl geraspte nootmuskaat, 1/2 tl paprikapoeder, 1 tomaat, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Lekker recept voor bij Roti Dalbhari.
Recept uit Exclusieve Surinaamse Recepten van Mariana Diepenhorst.

INGREDIENTEN

150 gram kouseband, 100 gram Zoutvlees, 1/2 ui, 5 eetlepels olie, zwarte peper, 1 a 2 bouillon blokjes, 1 theelepel Aji-No-Moto

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaams groentegerecht voor bij witte rijst.

INGREDIENTEN

* 300 gram kouseband * 250 gram Masterbeef zoutvlees * 1 teen knoflook * 1 middelgrote ui * 1 flinke tomaat * 2 el olie * 1/4 potje Faja Lobi Masterbeef Surinaamse roerbakmix

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 gesnipperde uien, 4 fijngehakte teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 200 gr gerookte kip in reepjes, 3 grote tomaten in stukjes, 1 kippenbouillontablet, 300 gr kouseband in schuine stukjes, peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pond-per-dag-methode, eiwitrijk, visgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 gr kouseband (verse sperziebonen kan ook als kousenband niet te krijgen is), 2 uien, 20 gr boter, zout, 2 eetl koriander, 3 eetl ketjap, 250 gr gepelde gekookte garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kouseband zijn een soort lange groene langerekte Surinaamse bonen. Ze zien er uit als een specieboon, maar je snijdt ze schuin af als een snijboon.

INGREDIENTEN

300 gram kouseband - 100/150 gram spekblokjes (niet gerookt!) - 50 gram boter - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 tomaat - 1 bouillonblokje - zwarte peper - zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr kouseband, 150 gr zoutvlees, 50 gr boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 bouillonblokje, zwarte peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een smaakvol gerecht.

INGREDIENTEN

400 gr. kouseband, 1 peper, 3 teentjes knoflook, een bakje roerbakmix voor groente, zout,1 ui, 1 tomaat, 3 theel. tomatenpuree, olijfolie, 1 kopje water, 250 gr. middelgrote garnalen., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept van Sandhia

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband -, 1 Madam Jeanette peper -, 4 theelepels Exotimex Knoflook -, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix) -, zout -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 tomaat -, 12 eetlepels olie -, 1/2 ui -, 1 kopje water -, 250 gram middelgrote garnalen, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram kouseband, 250 gram rundervlees, 200 gram droge garnalen, 2 tomaten, 1/2 pak margarine, 2 kleine uien, 2 eetlepels aromat, 1 theelepel vetsin, 2 theelepels knoflook, 2 rijpe bananen, olie, rijst, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kouseband, kippepoten, rijst, aromat, suiker, asinomoto, zwarte peper, knoflook, zoete soja saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

Blikje tonijn op water,, Olijfolie Extra Virgini,, 1 vleestomaat,, 1 rode ui,, 100 gram kouseband,, 2 flinke eetlepels mayonaise,, peper en zout naar smaak,, ciabatta broodjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2014
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram kouseband, 100 gram middelgrote garnalen (vers of gedroogd), 1 peper (madam jeanette), 1 ui, 2 eetlepels knoflook, 1/2 verse tomaat, 1 theelepel masala, 2 scheplepels olie, 3 bouillonblokjes, 1 mespuntje tung chun spice powder, 1 theelepel aji-no-moto

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr Pandan-rijst(te koop in de wereldwinkel, beslist geen andere), zout, 6 kruidnagels, 3 etl olie, 4 sjalotjes, 300 gram kouseband, 2 tl milde kerriepoeder, 75 gr cashewnoten, 4 etl seroendeng, 2 tomaten, 1 etl verse koranderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram Kouseband, -1 Madam Jeanette peper, -4 theelepels Exotimex Knoflook, -5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), -zout, -3 theelepels tomatenpuree, -1 tomaat, -12 eetlepels olie, -1/2 ui, -1 kopje water, -250 gram middelgrote garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram Kouseband, 1 Madam Jeanette peper, 4 theelepels Exotimex Knoflook, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), zout, 3 theelepels tomatenpuree, 1 tomaat, 12 eetlepels olie, 1/2 ui, 1 kopje water, 250 gram middelgrote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram Kouseband, -3 theelepels Exotimex Knoflook, -5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), -1 Madam Jeanette peper, -mespuntje gemalen komijnzaad, -mespuntje gemalen komijnzaad, -4 aardappelen, -12 eetlepels olie, -3 theelepels tomatenpuree, -1 theelepel suiker, -1/2 ui, -3/4 kopje water, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept van Sandhia

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix) -, 1 Madam Jeanette peper -, mespuntje gemalen komijnzaad -, 4 aardappelen -, 12 eetlepels olie -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 theelepel suiker -, 1/2 ui -, 3/4 kopje water -, zout, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijst met kouseband is een traditioneel surinaams gerecht. Kouseband is een 30 cm lange boon en het wordt gemaakt met zoutvlees, een gepekeld stuk rundvlees. De ingredienten zijn verkrijgbaar bij chinese, indische of surinaamse winkels, toko's

INGREDIENTEN

1/2 pond kouseband, 200 gram zoutvlees of runderpoulet, 2 kopjes rijst, 1 a 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 el olie, 25 gram margarine, sambal naar eigen smaak, 1 madam Janet, een scheutje zoute ketjap, 1/2 el tomaten puree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Kouseband, knoflook, ui, spaanse peper, gember(poeder), tandoorikruiden, wijn, creme fraiche, creamed coconut

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2003
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Traditioneel Surinaams gerecht

INGREDIENTEN

Gekookte Rijst,
, stukje margarine,
, 2 bosjes Kouseband,
, Dobbelsteentjesspek of gezouten varkensvlees,
, 2 tomaten,
, 1 ui,
, 2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Indisch

INGREDIENTEN

Een bos kousehand, liefst de dunne, 1 of anderhalf grote ui gesnipperd, drie theelepers drinkboullon opgelost in wat heet water, peper, 2 tomaatjes fijn gesneden, 1 blik mais, stukje fijngesneden santen (ongeveer 1 afgestreken eetlepel), een stukje braadboter,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse kouseband met garnalen

INGREDIENTEN

350 gr kouseband(in de sur toko te krijgen), 175 gr noorse garnalen of gedroogde sur.garnalen., 1 sjalote ui, 1 desertlepel groente bouilonpoeder, teentje knoflook., eetlepe olie,bv slaolie

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-1999
  • Surinaams Tussengerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 personen
van "moesje2"

INGREDIENTEN

Gekookte Rijst, stukje margarine(kwart), 2 bosjes Kouseband, Dobbelsteentjesspek of blokjes ham, of Zuurkoolspek of Gezouten Varkensvlees, 2 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook., Zout en zwarte peper naar smaak (weinig zout iets meer zwarte peper 1, theelepel), Kwart kopje water,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Kouseband

Kouseband

Kouseband is een peulvrucht, die erg veel weg heeft van sperziebonen. Het verschil tussen beiden is dat de kouseband een pittigere smaak heeft. Het wordt dan ook gebruikt bij veel gerechten uit de Surinaamse keuken, die overwegend pittige gerechten bevat. Kouseband is bijvoorbeeld een belangrijk ingrediënt voor roti, maar je kunt het ook eten in combinatie met rijst en kip. De plant waaraan de peulen hangen die wij kennen als kouseband, is afkomstig uit West-Afrika. In Zuid-Amerika en Zuidoost Azië groeit het echter ook. Er zijn veel recepten voor het bereiden van gerechten met kouseband. Je vindt ze hieronder.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies