Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Knolvenkel recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lamsvlees met venkel

Heerlijk

INGREDIENTEN

800 gr. lamsvlees in blokjes4 eetl. olijfolie1ui400 gr. tomatenz&p650 gr. knolvenkel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht van worteltjes en kabeljauw

Lekker romig vispotje, gemakkelijk en super-lekker !

INGREDIENTEN

-450 g aardappelen (geschild en in 4 gesneden), -450 g wortels (schrapen en in plakjes ), -1 knolvenkel met groen, -1 teen knoflook, -25 g boter, -1,5 dl droge witte wijn, -3,5 dl groentebouillon, -250 ml creme fraiche, -4 lente uitjes, -450 g diepvries kabeljauwfilet, -2 th lepels maizena en 2 th lepels water, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hot salad .Uit de Studentenkeuken.

INGREDIENTEN

4 eetlepels rozijnen 1 knolvenkel 1 bos radijs 2 eetlepels radijs 2 eetlepels (olijf)olie 3 eetlepels azijn peper, zout mespunt suiker.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hot salad

Lekker snel en makkelijk verrassend lekker

INGREDIENTEN

4 eetlepels rozijnen, 1 knolvenkel, 1 bos radijs, 2 eetlepels (olijf)olie, 3 eetlepels azijn, peper, zout, mespunt suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Venkel perentaart

Lekker makkelijke venkel perentaart, volgens recept van Houtsmuller (gezond!)

INGREDIENTEN

Pakje roomboterbladerdeeg, 300 gram knolvenkel, 75 gram walnoten, 2 eetlepels olijfolie, 500 gram handperen, 1 eetlepel tarwebloem, 3 eieren, 2 dl. Zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel-Venkelkasserol met kaas

Heerlijke ovenschotel

INGREDIENTEN

-700 g ongeschilde aardappelen, -450 g kleine knolvenkel, -2 eieren (geklopt), -zout, peper, -250 g ricotta, -5 lente uitjes (gehakt), -85 g gruyere (fijngeraspt), -2 eetlepels broodkruim

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

PAPILLOTJE VAN TONGSCHARROLLETJES, VENKEL EN SJALOTJES

Wilt u zeker spelen en aankleven aan het barbecuerooster vermijden, dan bestaat de veiligste methode erin de vis te roosteren in een beschermende verpakking. Voor filets en moten van magere vissoorten zoals tong is dit zelfs noodzakelijk, want ze blijven meestal aan het rooster plakken. Bakpapier is sterker dan aluminiumfolie om een papillot te maken. Een papillot van aluminiumfolie heeft als voordeel dat de bereiding zeer lijnvriendelijk is, er komt geen vet aan te pas en de natuurlijke smaak van de vis blijft maximaal behouden. Je kan de papillot natuurlijk ook in de oven klaar maken. - voor 10 personen -

INGREDIENTEN

30 tongscharfiletjes, opgerold, 1 knolvenkel, fijngesneden, 5 sjalotten, fijngesneden, 1 glas witte wijn, 10 vellen aluminiumfolie of bakpapier, 200 g boter, dille, dragon, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  •  
  •  10-20 min.

cioppino, italiaanse visstoofschotel

Cioppino, Italiaanse visstoofschotel voor 4 personen . Bron:ah.

INGREDIENTEN

Ingredienten, peper, zout, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 1/2 dl droge witte wijn, 2 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 prei, 1 kleine knolvenkel, 1 ui, 2 takjes verse selderij, 1 laurierblaadje, 1/4 zakje verse bieslook, 1/2 zakje italiaanse kruidenmix, 1/2 pot visfond (a380 ml), 1 blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree a 70 g, 250 g fruits de mer, 200 g kabeljauwfilet, 250 g coctail garnalen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

cioppino

Italiaanse visstoofschotel

INGREDIENTEN

1 ui., 1 prei., 2 bosuitjes., 2 stengels bleekselderij., 1 groene paprika., 1 kleine knolvenkel., 1/2 zakje verse italiaanse-kruidenmix., 4 el olijfolie., 2 teentjes knoflook., 1 blik gepelde tomaten 400g., 1 laurierblad., 1 klein blikje tomatenpuree 70g., 1 1/2 dl droge witte wijn., 1/2 pot visfond 380 ml., zout., peper., 200g kabeljauwfilet., 250g fruits de mer., 250g cocktailgarnalen., 1/4 zakje verse bieslook.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cioppino

Italiaanse visstoofschotel voor 4 personen

INGREDIENTEN

Peper, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 1/2 dl droge witte wijn, zout, 2 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 ui, 1 laurierblaadje, 1/4 zakje verse bieslook, 2 takjes verse selderij, 1/2 pot visfond (a380 ml), 1 kleine knolvenkel, 1 blik gepelde tomaten, 1/2 zakje italiaanse kruidenmix, 250 g fruits de mer, 200 g kabeljauwfilet, 1 blikje tomatenpuree a 70 g, 250 g coctail garnalen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Steengoede gebakken sardientjes

Een recept van Jamie Oliver. Je kunt de sardientjes als snack, of als voorgerechtje eten.

INGREDIENTEN

1 kleine knolvenkel, 1 oud ciabattabrood, 1 handvol pijnboompitten, (licht geroosterd) 1 handvol verse marjoleinblaadjes, zeezout, zwarte peper, olijfolie, 8 plakjes pancetta of bacon, 8 verse sardientjes(schoon en gefileerd) 8 rozemarijntakjes of coctailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2003
  •  
  •  0-10 min.

Terrine van gemarineerde tonijn en mozzarella met venkel

INGREDIENTEN

, 600 g verse tonijnfilet, , sap van 2 limoenen, , 5 el sojasaus, , 2 el suiker, , 1 tl korianderpoeder, , 2 tl fijngehakte verse gember, , versgemalen witte peper, , 600 g mozzarella (in rechthoekige vorm), , maiskiemolie, , 1 knolvenkel, , 1 bakje tuinkers, , Voor de vinaigrette :, , 1,5 dl olijfolie, , sap van 1 limoen, , 1 el sojasaus, , peper, , zout, , snuif suiker

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Safraanpilaf Met Garnalen

KARIDESLI PILAVIn dit recept worden garnalen gebruikt, maar Sint-Jacobsschelpen, inktvis of gekookte octupus zijn ook lekker.

INGREDIENTEN

60 g boter500 g garnalen, gepeld1 ui, fijngehakt2 stengels bleekselderij of 1 kleine knolvenkel, gehakt3 grote tomaten, ontveld, ontzaad en gehakt330 g langkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt1/2-1/4 theelepel safraandraden, fijngewreven en in 4 eetlepls warm water geweekt1 theelepel zout1/2 theelepel versgemalen peper7,5 dl vis- of kippebouillon4 eetelepels gehakte verse peterselie of dille

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

cioppino, italiaanse visstoofschotel

Cioppino, Italiaanse visstoofschotel voor 4 personen . Bron:ah.

INGREDIENTEN

Ingredienten, peper, zout, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 1/2 dl droge witte wijn, 2 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 prei, 1 kleine knolvenkel, 1 ui, 2 takjes verse selderij, 1 laurierblaadje, 1/4 zakje verse bieslook, 1/2 zakje italiaanse kruidenmix, 1/2 pot visfond (a380 ml), 1 blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree a 70 g, 250 g fruits de mer, 200 g kabeljauwfilet, 250 g coctail garnalen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

cioppino, italiaanse visstoofschotel

Cioppino, Italiaanse visstoofschotel voor 4 personen .

INGREDIENTEN

Ingredienten, peper, zout, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 1/2 dl droge witte wijn, 2 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 prei, 1 kleine knolvenkel, 1 ui, 2 takjes verse selderij, 1 laurierblaadje, 1/4 zakje verse bieslook, 1/2 zakje italiaanse kruidenmix, 1/2 pot visfond (a380 ml), 1 blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree a 70 g, 250 g fruits de mer, 200 g kabeljauwfilet, 250 g coctail garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Cioppino

Vispannetje

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 1 kleine prei, 2 bosuitjes, 2 stengels bleekselderij, 1 groene paprika, 1 kleine knolvenkel, 1/2 zakje verse italiaanse kruiden, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 1 laurierblad, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl droge witte wijn, 1/2 pot visfond, zout/peper, 200 gr kabeljauw, 250 fruits de mer, 250 gr cocktailgarnalen, 1/2 zakje verse bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Groenlof met venkel

Een lekker fris kip-groente-stoofpotje! De hoeveelheden groente kun je naar smaak varieren, natuurlijk!

INGREDIENTEN

300 g. groenlof, 300 g. venkel, 1 rode paprika, 350 g. kipfilet, 1 grote appel, 2 theel. kerriepoeder, zeezout en peper naar smaak, olijfolie/boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cioppino

Italiaanse visstoofschotel.

INGREDIENTEN

250 gr. Fruits de mer-, 200 gr. Kabeljauwfilet-, 250 g Coctail-Garnalen-, Peper-, Zout-, 2 teentjes Knoflook-, 4 el. Olijfolie-, 1 1/2 dl. droge witte Wijn- 2 Bosuitjes-, 1 groene Paprika-, 1 Prei-, 1 kleine Venkelknol-, 1 Ui-, 2 takjes verse Selderij-, 1 Laurierblaadje-, 1 zakje verse Bieslook-, 1 zakje Italiaanse Kruidenmix, 1 pot Visfond (a 380 ml)-, 1 blik gepelde Tomaten-, 1 blikje Tomatenpuree a 70 gr., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makreel A La Orange

Een lekker recept voor wie van vis houdt. Dit is een echte aanrader.

INGREDIENTEN

25 g. boter*1 ui, gepeld en kleingesneden*2 stengels bleekselderij,schoongemaakt en ragfijn gesneden*75 g. gare rijst*1 sinaasappel, tot op het vruchtvlees geschild en in kleine stukjes gesneden*geraspte schil van 1 sinaasappel*1 dl. sinaasappelsap*50 g. cashewnoten,grof gehakt*1 tl. gedroogde oregano*zout*peper*4 makrelen a ca. 225gram*1 sinaasappel,schoongeboend en met schil in plakken gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top