159 kippenbout recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Met appel uit de oven. p.p. 100Kcal

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Steranijs, gember en citroengras, kan niet missen.

INGREDIENTEN

1 kippenbout per persoon en elk kippenbout in 4 delen verdeeld, 1 volle t Thaise rode curry, 2 e zonnebloemolie, olie voor bakken, zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2014
  • Thais Bijgerecht
  •  > 120 min.

Smaak lekker als bijgerecht bij grilleerde vleessoorten met salade en gebakken aardappeltjes

INGREDIENTEN

6 kippenbouten elk in 3 delen verdeeld, 1 t karwijzaad of kummelpoeder, 1 t koreanderpoeder, 1 vol t knoflookpoeder, 1 e paprikapoeder, 1/2 t zout, 2 e citroensap, 5 laurierbladeren fijngemalen, 1 t cayennepeper, 1 t gemalen komijn, 1 t mosterdpoeder, 1/2 t gedroogde tijm, 3 e cognac of vieux,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten,zak krulsla, enkele amandelen, 1 appel, 2 uien, 16 gedroogde abrikozen, 12eet lepels olijfolie, peper, zout, 1 koffielepel honingazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KIP IS EEN VAN MIJN FAVORIETEN DUS ELK RECEPT WORDT GEPROBEERD.DEZE WIL IK MET JULLIE DELEN OMDAT HET ZO LEKKER IS

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 1 sinaasappel, 1 kleine rode paprika, 2 tenen knoflook, 200 g zachte verse roomkaas, 2 eetlepels fijgehakte bieslook, ? eetlepel verse tijmblaadjes, zout, versgemalen peper, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Exotisch: De geroosterde amandelen geven het gerecht iets feestelijks. Dien op met traditonele frietjes.
De kinderen gaan je meer dan belonen voor gedane moeite.; Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 4 schijven ananas, 4 halve perziken, peper en zout, 50 g suiker, 1 dl olijfolie, 100 g amandelschaafsel, een koffielepel paprikapoeder, een eetlepel tomatenpuree, een eetlepel tomatenketchup, 1 dl sojasaus, 1 dl witte wijn, 50 g boter, bloemsuiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetl. magere kwark1 teentje knoflook2 eetl. peterselie (diepvries)? theel. tijm? theel. dragon1 theel. paprikapoederzoutpeper4 kippenbouten2 eetl. olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cassoulet eens op een andere manier, maar net zo lekker.

INGREDIENTEN

, 4 kippenbouten, 1 blik witte bonen (bonen in tomatensaus kan ook), hoeveelheid pas je aan volgens smaak, 4 tomaten, 4 kippenworsten, 4 repen dik buikspek (? cm), 2 sjalotten, 1 bussel peterselie, ? l rode wijn, takje tijm, laurierblad, peper en zout, 1 dl olijfolie, 20 g tomatenpuree, bloem, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Recept gekregen van Hannie Merkelijn

Bij de kruidige kippenbouten maakt u een frisse dressing.

INGREDIENTEN

Ingredienten., 3 el. olijfolie, , 1 tl. provencaalse kruiden, , zout, , peper, , 4 kippenbouten, , 2 citroenen, in partjes, , , Voor de dressing., , , 6 e. olijfolie 2 el. baksamico-azijn, , 1 teentje knoflook, fijngesneden, , 1 el. kappertjes, , 2 el. fijngesneden kruiden, (basilicum,oregano, tijm),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-1999
  •  
  •  30-60 min.

Gestoofde kippenbout met portsaus.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten (met rugstuk);, 20 g boter of margarine ;, 4 eetl. olie;, 2 dl kippenbouillon ;, 1 dl rode port of Franse Cotes du Rhone wijn ;, zout en peper ;, eventueel allesbinder;, 250 g ontpitte witte druiven., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kippenbouten, citroensap (1/3 citroen of uit het flesje), eetlepel peterselie en/of bieslook (of - maar dan iets minder- tijm), olijfolie, kaneelpoeder, ev. theelepel gemberpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemarineerde kippebout (citroen en sambal) met marokkaanse salade (bulgur) met verschillende verse kruiden

INGREDIENTEN

6 biologische kippenbouten, sambal, 3 citroenen, 150 gr Bulgur, 60 gr krenten, 2 el olijfolie, 2 rode uiten, gesnipperd, 1 theelepel kaneel, 2 theelepels piment, 1 theelepel kardemompoeder, 1 el geraspte verse gember2 stengels bleekselderij (dunne plakjes), 1 rode peper, zonder zaadjes, dunne plakjes, 200 gr kikkererwten, 60 gr pijnboompitten. licht geroosterd, 1 handvol verse koriander, 1 handvol bladpeterselie, 1 muntblaadjes ruw gehakt, 3 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, met rugstuk -, 2 eetlepels olie -, 15 gram boter -, 3 eetlepels verse gepelde zilveruien of 1 grote gehakte ui -, 2 a 4 teentjes gepelde en kleingesneden knoflook -, 1 groene paprika in reepjes -, 1 rode paprika in reepjes -, 3 vleestomaten in partjes -, 1 wortel in blokjes -, 1 dl hotketchup -, 1 eetlepel Oosterse kruiden of boemboe, kruidenmengsel -,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Klassiek : Variatie op de wel bekende vol-au-vent.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 2 wortels, 1 bussel groene asperges, 150 g champignons, 250 g kippengehakt, 1 prei, 3 sjalotjes, 3 takjes selder, tijm, laurierblad, nootmuskaat, peper en zout, 50 g bloem, 70 g boter, 1 dl room, 1 dl olijfolie, broodkruim, 1 l water .

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met dit exotisch gerecht bekoor je zeker het jonge volk!.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten-, 4 schijven ananas-, 4 halve perziken-, peper en zout-, 50 g suiker-, 1 dl olijfolie-, 100 g amandelschaafsel-, een koffielepel paprikapoeder-, een eetlepel tomatenpuree-, een eetlepel tomatenketchup-, 1 dl sojasaus-, 1 dl witte wijn-, 50 g boter-, bloemsuiker.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gedroogde witte bonen moeten een nacht van tevoren in de week gezet worden, ze koken niet altijd even gemakkelijk gaar. Je kunt ze vervangen door bonen uit blik.Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 200 g witte bonen (12 uur geweekt in koud water), 4 tomaten, 4 kippenworsten, 4 repen dik buikspek (? cm), 2 sjalotten, 1 bussel peterselie, ? l rode wijn, takje tijm, laurierblad, peper en zout, 1 dl olijfolie, 20 g tomatenpuree, bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten (poten met rugstuk), peper uit de molen, 25 g boter of margarine, 1 eetl. olijfolie, 8 plakjes Brie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 3 sinaasappels, 0.5 citroen, 1 ui, 1 dl droge witte wijn, boter, salie, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 saucijsje (? 75 gr), 1 sjalotje, 2 gedroogde abrikozen, 2 maiskippenbouten, 2 eetlepels olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip voor op de BBQ met een kruidendressing

INGREDIENTEN

, 3 el olijfolie, 1 tl Provengaalse kruiden, zout, peper, 4 kippenbouten, 30 minuten voorgekookt, 2 citroenen, in partjes, , voor de dressing:, 6 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, 1 tn knoflook, fijngesneden, 1 el kappertjes, 2 el fijngesneden kruiden (basilicum, oregano, tijm)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-1999
  •  
  •  60-120 min.

Kruidige Kip van de BBQ

INGREDIENTEN

, 3 eetl olijfolie, 1 theel provencaalse kruiden, zout & peper, 4 kippebouten, 2 citroenen,in partjes, , VOOR DE DRESSING :, 6 eetl olijfolie, 2 eetl balsamico-azijn, 1 teentje knoflook,fijngesneden, 1 eetl kappertjes, 2 eetl fijngesneden kruiden, ( balsilicum, oregano en tijm )

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-1999
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, poten met rugstuk -, 2 eetlepels paprikapoeder edelzoet -, zout en peper -, 100 gram salami in blokjes -, 4 eetlepels zonnebloemolie -, 4 gehakte uien -, 2 teentjes knoflook -, 1 rode paprika in reepjes -, 1 gele paprika in reepjes -, 1 groene paprika in reepjes -, 2 vleestomaten in partjes -, 4 eetlepels creme fraiche -, 2 1/2 dl rode Eger, Hongaarse wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, poten met rugstuk -, peper uit de molen -, 25 gram boter -, 1 eetlepel olijfolie -, 3 dl bruine saus kant-en-klaar -, 2 eetlepels verse groene peperkorrels en/of roze peperbessen -, 1 borrelglas cognac -, 1 1/4 dl sour cream -, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 200 gram witte bonen (12 uur geweekt in koud water), 4 tomaten, 4 kippenworsten, 4 repen dik buikspek (halve centimeter), 2 sjalotten, 1 bussel peterselie, 1 have liter rode wijn, takje tijm, laurierblad, peper en zout, 1 deciliter olijfolie, 20 gram tomatenpuree, bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 2 wortels, 1 bussel groene asperges, 150 g champignons, 250 g kippengehakt, 1 prei, 3 sjalotjes, 3 takjes selder, tijm, laurierblad, nootmuskaat, peper en zout, 50 g bloem., 70 g boter, 1 dl room, 1 dl olijfolie, broodkruim, 1 l water .

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Variatie op de wel bekende vol-au-vent, er kruipt wat werk in maar is echt niet moeilijk.Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 2 wortels, 1 bussel groene asperges, 150 g champignons, 250 g kippengehakt, 1 prei, 3 sjalotjes, 3 takjes selder, tijm, laurierblad, nootmuskaat, peper en zout, 50 g bloem, 70 g boter, 1 dl room, 1 dl olijfolie, broodkruim, 1 l water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle couscous met kippenboutwww.albertheijn.nl

INGREDIENTEN

? 300 g couscous (pak a 400 g, Biologisch), ? 2 uien, ? 2 teentjes knoflook, ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 pak gezeefde tomaten (500 g), ? 1 pot rode puntpaprika's (paprika piquillo, 370 ml), ? 1 zakje verse basilicum (15 g), ? 2 schaaltjes gegrilde kippenbout (ca. 500 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit wordt een voltreffer bij je vrienden!.

INGREDIENTEN

, 4 kippenbouten, 100 g bloem, 120 g boter, 3 dl room, 100 g champignons, 2 sjalotten, 2 wortels, 2 prei, 3 takjes selder, 1 bussel peterselie, peper en zout, nootmuskaat, paprikapoeder, 1 dl olijfolie, 1/2 liter water, enkele blaadjes basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een pikant gemarineerde kip in de magnetron.

INGREDIENTEN

4 flinke kippenbouten, 150 gr.gedroogde abrikozen, 2 eetl. bloemenhoning, 3 eetl. ketjap, citroensap, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hoofdmaaltijd voor 4 pers.; bereidingstijd 45 min. (voorbereiding 15 min., bereiding 30 min.) 5 points per pers.

INGREDIENTEN

200 ml witte wijn; 1 gevogeltebouillonblokje; 1 ui; 1 kofl olie; 4 kippenbouten; 1 kofl gemengde kruiden; 30 g mager spek; 2 grote tomaten in blokjes; 1 laurierblaadje; 250 g kleine parijse champignons; 2 el fijngehakte peterselie; peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

LEKKER !!

INGREDIENTEN

4 kippenbouten **30 gr zachte boter **2 el vloeibare bloemenhoning **2 tl geraspte citroenschil **2-3 tl sojasaus **peper en salie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kip redelijk naturel gebakken met als bijgerecht een eigen keuze maar ik wok vaak een gesnipperde ui, paprika ( geel), aubergine in een woksausje.

INGREDIENTEN

4 kipfilet of 4 kippenbouten, grof zeezout : 150 gram, bloem 400 gram, 1/2 citroen, paar takjes thijm, sjalotje, teentje knoflook, 1 ei, 1 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker stoofpotje met kip voor een winterse dag.

INGREDIENTEN

2 uien2 stengels bleekselderij1 winterwortel1 kleine prei4 tomaten1/2 dl droge witte wijn1 kippenbouillontablet4 kuikenbouten(? 900 gram)zout en peper4 eetl. olie2 teentjes knoflook1 eetl. tomatenpuree2 takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1/2 rode paprika, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden, fijngehakte bieslook3 eetlepels verse kruidenkaas 2 kippenbouten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 groene paprika's3 tomaten2 appels2 aardappelen2 theel. bouillonpoedertabasco4 kuikenboutenzoutpeper1 theel. paprikapoeder1 theel. kerriepoeder2 eetl. boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, (versgemalen) peper, zout, 1 el tarwebloem, 100 g ontbijtspek (vleeswaar), 1 kg uien, in grove parten, 1 kg C1000 panklare vastkokende aardappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten., 3 el olijfolie., 1/2 kippenbouillontablet., 2 tenen knoflook in plakjes., 1 citroen in plakjes., 100 gr groene olijven zonder pit., zout en peper., 3 el fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*300 gr couscous, *2 uien, *2 teentjes knoflook, *3 eetl. olijfolie, *1 pak gezeefde tomaten (500 gr), *1 pot paprika piquillo's (puntpaprika's)(gewone zijn ook goed), *15 gr verse basilicum, *4 kippenbouten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kippenbouten, 1/8 liter slagroom, 2 eetl.mosterd, 1 eetl.honing, 1 eetl.sherry, 1 eetl.vers gesneden dragon, sap van een sinaasappel, 50 gram boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, poten met rugstuk -, zout en peper -, 2 eetlepels bloem -, 35 gram boter -, 1 dl. rode port -, 1 1/2 dl kippenbouillon -, 2 a 4 geschilde appelen, Elstar, in plakjes -, 1 theelepel kaneelpoeder -, 20 gram amandelstaafjes -, 1 dl slankroom of slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies