Kippenbout
Met appel uit de oven. p.p. 100Kcal
Zie bereiding
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-05-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Thais kippenbout
Steranijs, gember en citroengras, kan niet missen.
1 kippenbout per persoon en elk kippenbout in 4 delen verdeeld, 1 volle t Thaise rode curry, 2 e zonnebloemolie, olie voor bakken, zout naar smaak
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-08-2014Thais Bijgerecht> 120 min.
Gestoofde kippenbout met
Gestoofde kippenbout met portsaus.
4 kippenbouten (met rugstuk);, 20 g boter of margarine ;, 4 eetl. olie;, 2 dl kippenbouillon ;, 1 dl rode port of Franse Cotes du Rhone wijn ;, zout en peper ;, eventueel allesbinder;, 250 g ontpitte witte druiven., ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-07-2003Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Kippenbout met krulsla
4 kippenbouten,zak krulsla, enkele amandelen, 1 appel, 2 uien, 16 gedroogde abrikozen, 12eet lepels olijfolie, peper, zout, 1 koffielepel honingazijn
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-06-2005Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
KIPPENBOUT CAJUN
Smaak lekker als bijgerecht bij grilleerde vleessoorten met salade en gebakken aardappeltjes
6 kippenbouten elk in 3 delen verdeeld, 1 t karwijzaad of kummelpoeder, 1 t koreanderpoeder, 1 vol t knoflookpoeder, 1 e paprikapoeder, 1/2 t zout, 2 e citroensap, 5 laurierbladeren fijngemalen, 1 t cayennepeper, 1 t gemalen komijn, 1 t mosterdpoeder, 1/2 t gedroogde tijm, 3 e cognac of vieux,
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2007Multi-cultureel Bijgerecht30-60 min.
KRUIDIGE KIPPENBOUT
KIP IS EEN VAN MIJN FAVORIETEN DUS ELK RECEPT WORDT GEPROBEERD.DEZE WIL IK MET JULLIE DELEN OMDAT HET ZO LEKKER IS
4 kippenbouten, 1 sinaasappel, 1 kleine rode paprika, 2 tenen knoflook, 200 g zachte verse roomkaas, 2 eetlepels fijgehakte bieslook, ? eetlepel verse tijmblaadjes, zout, versgemalen peper, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, , , ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-01-2005Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Kippenbout met kruidenkwark.
2 eetl. magere kwark1 teentje knoflook2 eetl. peterselie (diepvries)? theel. tijm? theel. dragon1 theel. paprikapoederzoutpeper4 kippenbouten2 eetl. olie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
kippenbout met kruidendressing..
Recept gekregen van Hannie Merkelijn Bij de kruidige kippenbouten maakt u een frisse dressing.
Ingredienten., 3 el. olijfolie, , 1 tl. provencaalse kruiden, , zout, , peper, , 4 kippenbouten, , 2 citroenen, in partjes, , , Voor de dressing., , , 6 e. olijfolie 2 el. baksamico-azijn, , 1 teentje knoflook, fijngesneden, , 1 el. kappertjes, , 2 el. fijngesneden kruiden, (basilicum,oregano, tijm),
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-09-199930-60 min.
Kippenbout Florida
Exotisch: De geroosterde amandelen geven het gerecht iets feestelijks. Dien op met traditonele frietjes. De kinderen gaan je meer dan belonen voor gedane moeite.; Voor 4 personen
4 kippenbouten, 4 schijven ananas, 4 halve perziken, peper en zout, 50 g suiker, 1 dl olijfolie, 100 g amandelschaafsel, een koffielepel paprikapoeder, een eetlepel tomatenpuree, een eetlepel tomatenketchup, 1 dl sojasaus, 1 dl witte wijn, 50 g boter, bloemsuiker,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Cassoulet met kippenbout
Cassoulet eens op een andere manier, maar net zo lekker.
, 4 kippenbouten, 1 blik witte bonen (bonen in tomatensaus kan ook), hoeveelheid pas je aan volgens smaak, 4 tomaten, 4 kippenworsten, 4 repen dik buikspek (? cm), 2 sjalotten, 1 bussel peterselie, ? l rode wijn, takje tijm, laurierblad, peper en zout, 1 dl olijfolie, 20 g tomatenpuree, bloem, ,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-08-2002Frans0-10 min.
Kippenbout met kaneel.
2 kippenbouten, citroensap (1/3 citroen of uit het flesje), eetlepel peterselie en/of bieslook (of - maar dan iets minder- tijm), olijfolie, kaneelpoeder, ev. theelepel gemberpoeder,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-08-2001Hoofdgerecht60-120 min.
Kippenbout met paprikasaus
4 kippenbouten, met rugstuk -, 2 eetlepels olie -, 15 gram boter -, 3 eetlepels verse gepelde zilveruien of 1 grote gehakte ui -, 2 a 4 teentjes gepelde en kleingesneden knoflook -, 1 groene paprika in reepjes -, 1 rode paprika in reepjes -, 3 vleestomaten in partjes -, 1 wortel in blokjes -, 1 dl hotketchup -, 1 eetlepel Oosterse kruiden of boemboe, kruidenmengsel -,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-11-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Blanquette met kippenbout
Klassiek : Variatie op de wel bekende vol-au-vent.
4 kippenbouten, 2 wortels, 1 bussel groene asperges, 150 g champignons, 250 g kippengehakt, 1 prei, 3 sjalotjes, 3 takjes selder, tijm, laurierblad, nootmuskaat, peper en zout, 50 g bloem, 70 g boter, 1 dl room, 1 dl olijfolie, broodkruim, 1 l water .
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-12-2003Belgisch Bijgerecht20-30 min.
Kippenbout 'Florida'.
Met dit exotisch gerecht bekoor je zeker het jonge volk!.
4 kippenbouten-, 4 schijven ananas-, 4 halve perziken-, peper en zout-, 50 g suiker-, 1 dl olijfolie-, 100 g amandelschaafsel-, een koffielepel paprikapoeder-, een eetlepel tomatenpuree-, een eetlepel tomatenketchup-, 1 dl sojasaus-, 1 dl witte wijn-, 50 g boter-, bloemsuiker.
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-11-2003Belgisch Bijgerecht10-20 min.
Kippenbout en bulgursalade
Gemarineerde kippebout (citroen en sambal) met marokkaanse salade (bulgur) met verschillende verse kruiden
6 biologische kippenbouten, sambal, 3 citroenen, 150 gr Bulgur, 60 gr krenten, 2 el olijfolie, 2 rode uiten, gesnipperd, 1 theelepel kaneel, 2 theelepels piment, 1 theelepel kardemompoeder, 1 el geraspte verse gember2 stengels bleekselderij (dunne plakjes), 1 rode peper, zonder zaadjes, dunne plakjes, 200 gr kikkererwten, 60 gr pijnboompitten. licht geroosterd, 1 handvol verse koriander, 1 handvol bladpeterselie, 1 muntblaadjes ruw gehakt, 3 limoenen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2010Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Cassoulet met kippenbout
Gedroogde witte bonen moeten een nacht van tevoren in de week gezet worden, ze koken niet altijd even gemakkelijk gaar. Je kunt ze vervangen door bonen uit blik.Voor 4 personen
4 kippenbouten, 200 g witte bonen (12 uur geweekt in koud water), 4 tomaten, 4 kippenworsten, 4 repen dik buikspek (? cm), 2 sjalotten, 1 bussel peterselie, ? l rode wijn, takje tijm, laurierblad, peper en zout, 1 dl olijfolie, 20 g tomatenpuree, bloem,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kippenbout met Brie
4 kippenbouten (poten met rugstuk), peper uit de molen, 25 g boter of margarine, 1 eetl. olijfolie, 8 plakjes Brie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-12-2003Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Kippenbout met sinaasappel.
4 kippenbouten, 3 sinaasappels, 0.5 citroen, 1 ui, 1 dl droge witte wijn, boter, salie, peper, zout.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-04-2003Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Kippenbout met abrikozenvulling
1 saucijsje (? 75 gr), 1 sjalotje, 2 gedroogde abrikozen, 2 maiskippenbouten, 2 eetlepels olie,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kippenbout Met Kruidendressing
Kip voor op de BBQ met een kruidendressing
, 3 el olijfolie, 1 tl Provengaalse kruiden, zout, peper, 4 kippenbouten, 30 minuten voorgekookt, 2 citroenen, in partjes, , voor de dressing:, 6 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, 1 tn knoflook, fijngesneden, 1 el kappertjes, 2 el fijngesneden kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-06-199960-120 min.
Kippenbout Met Kruidendressing
Kruidige Kip van de BBQ
, 3 eetl olijfolie, 1 theel provencaalse kruiden, zout & peper, 4 kippebouten, 2 citroenen,in partjes, , VOOR DE DRESSING :, 6 eetl olijfolie, 2 eetl balsamico-azijn, 1 teentje knoflook,fijngesneden, 1 eetl kappertjes, 2 eetl fijngesneden kruiden, ( balsilicum, oregano en tijm )
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-07-199960-120 min.
Hongaarse kippenbout
4 kippenbouten, poten met rugstuk -, 2 eetlepels paprikapoeder edelzoet -, zout en peper -, 100 gram salami in blokjes -, 4 eetlepels zonnebloemolie -, 4 gehakte uien -, 2 teentjes knoflook -, 1 rode paprika in reepjes -, 1 gele paprika in reepjes -, 1 groene paprika in reepjes -, 2 vleestomaten in partjes -, 4 eetlepels creme fraiche -, 2 1/2 dl rode Eger, Hongaarse wijn,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-11-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kippenbout met pepersaus
4 kippenbouten, poten met rugstuk -, peper uit de molen -, 25 gram boter -, 1 eetlepel olijfolie -, 3 dl bruine saus kant-en-klaar -, 2 eetlepels verse groene peperkorrels en/of roze peperbessen -, 1 borrelglas cognac -, 1 1/4 dl sour cream -, zout,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-11-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Blanquette met kippenbout
4 kippenbouten, 2 wortels, 1 bussel groene asperges, 150 g champignons, 250 g kippengehakt, 1 prei, 3 sjalotjes, 3 takjes selder, tijm, laurierblad, nootmuskaat, peper en zout, 50 g bloem., 70 g boter, 1 dl room, 1 dl olijfolie, broodkruim, 1 l water .
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-03-2003Belgisch0-10 min.
Blanquette met kippenbout
Variatie op de wel bekende vol-au-vent, er kruipt wat werk in maar is echt niet moeilijk.Voor 4 personen
4 kippenbouten, 2 wortels, 1 bussel groene asperges, 150 g champignons, 250 g kippengehakt, 1 prei, 3 sjalotjes, 3 takjes selder, tijm, laurierblad, nootmuskaat, peper en zout, 50 g bloem, 70 g boter, 1 dl room, 1 dl olijfolie, broodkruim, 1 l water,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kippenbout met cassoulet
4 kippenbouten, 200 gram witte bonen (12 uur geweekt in koud water), 4 tomaten, 4 kippenworsten, 4 repen dik buikspek (halve centimeter), 2 sjalotten, 1 bussel peterselie, 1 have liter rode wijn, takje tijm, laurierblad, peper en zout, 1 deciliter olijfolie, 20 gram tomatenpuree, bloem,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Snelle couscous met kippenbout
Snelle couscous met kippenboutwww.albertheijn.nl
? 300 g couscous (pak a 400 g, Biologisch), ? 2 uien, ? 2 teentjes knoflook, ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 pak gezeefde tomaten (500 g), ? 1 pot rode puntpaprika's (paprika piquillo, 370 ml), ? 1 zakje verse basilicum (15 g), ? 2 schaaltjes gegrilde kippenbout (ca. 500 g),
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-12-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
GEMARINEERDE KIPPENBOUT met HONING
Een pikant gemarineerde kip in de magnetron.
4 flinke kippenbouten, 150 gr.gedroogde abrikozen, 2 eetl. bloemenhoning, 3 eetl. ketjap, citroensap, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. sambal.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-01-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Gentse waterzooi met kippenbout.
Dit wordt een voltreffer bij je vrienden!.
, 4 kippenbouten, 100 g bloem, 120 g boter, 3 dl room, 100 g champignons, 2 sjalotten, 2 wortels, 2 prei, 3 takjes selder, 1 bussel peterselie, peper en zout, nootmuskaat, paprikapoeder, 1 dl olijfolie, 1/2 liter water, enkele blaadjes basilicum.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-05-2004Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Kippenbout op z'n provencaals
Hoofdmaaltijd voor 4 pers.; bereidingstijd 45 min. (voorbereiding 15 min., bereiding 30 min.) 5 points per pers.
200 ml witte wijn; 1 gevogeltebouillonblokje; 1 ui; 1 kofl olie; 4 kippenbouten; 1 kofl gemengde kruiden; 30 g mager spek; 2 grote tomaten in blokjes; 1 laurierblaadje; 250 g kleine parijse champignons; 2 el fijngehakte peterselie; peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2004Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Gegrilleerde kippenbout met kruidenkaas
Makkelijk en lekker
1/2 rode paprika, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden, fijngehakte bieslook3 eetlepels verse kruidenkaas 2 kippenbouten
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-10-2011Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Kippenbout in groenten-tomatensaus
Lekker stoofpotje met kip voor een winterse dag.
2 uien2 stengels bleekselderij1 winterwortel1 kleine prei4 tomaten1/2 dl droge witte wijn1 kippenbouillontablet4 kuikenbouten(? 900 gram)zout en peper4 eetl. olie2 teentjes knoflook1 eetl. tomatenpuree2 takjes peterselie
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-09-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Gegrilde kippenbout met honing
LEKKER !!
4 kippenbouten **30 gr zachte boter **2 el vloeibare bloemenhoning **2 tl geraspte citroenschil **2-3 tl sojasaus **peper en salie
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-07-2002Bijgerecht30-60 min.
kippenbout in zoutkorst
Kip redelijk naturel gebakken met als bijgerecht een eigen keuze maar ik wok vaak een gesnipperde ui, paprika ( geel), aubergine in een woksausje.
4 kipfilet of 4 kippenbouten, grof zeezout : 150 gram, bloem 400 gram, 1/2 citroen, paar takjes thijm, sjalotje, teentje knoflook, 1 ei, 1 dl water
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-02-2012Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kippenbout met gemengde groenten
2 groene paprika's3 tomaten2 appels2 aardappelen2 theel. bouillonpoedertabasco4 kuikenboutenzoutpeper1 theel. paprikapoeder1 theel. kerriepoeder2 eetl. boter of margarine
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-06-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Pot au feu met kippenbout
Eenpansgerecht, snel klaar. Voor diegenen die niet van kluiven houden snijden het vlees van de beentjes en serveren de pot au feu met stukjes kippenvlees. Voor 4 personen
4 kippenbouten, 2 l water, tijm, laurier, 3 kruidnagels, 5 korianderkorrels, een bussel peterselie, 1 prei, 2 takjes selder, peper en zout, 2 wortelen, 2 raapjes (of broccoli), 100 g sperzieboontjes, 50 g doperwtjes, 100 g boter, teentje look, een bussel basilicum, 2 dl olijfolie,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Met appelstroop gecarameliseerde kippenbout met spinazie
Combinatie van zoete kip en spinazie die zoete, zoute, notige en kruidige smaken bevat.
4 grote kippenbouten, 1 bouillon blokje (kip), 4 el. appelstroop, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 6 el. olijfolie, 2 pakjes spinazie (diepvries), rozijnen of krenten, pijnboompitten, nootmuskaat, room, peper en zout
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-09-2012Hoofdgerecht60-120 min.
Toscaanse kippenbout met sjalot
Waarom een sjalot: De sjalot geeft dit gerecht een pittige en volle smaak Soort gerecht: lekker eenpansgerecht tijdens de vakantie, bijvoorbeeld op de camping, maar natuurlijk ook voor thuis een heerlijk recept.
4 kippenbouten, 4 sjalotten (100 g), 2 teentjes knoflook, 6 vastkokende aardappelen (nieuwe oogst), 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 takje verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, 5 g koriander, met stelen, 2½ dl olijfolie, Zout en peper,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2007Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kippenbout voor mix grill
Gegrild Kippenbout als onderdeel van een samengestelde mix grill.
2 kippenbouten, elk bout in 3 delen gesneden, 1 t knoflookpoeder, 1 t gemalen komijn, ½ t gemalen koriander, ½ t gerookte paprikapoeder of gewone, 1/2 t zeezout, 1/4 t zwarte peper, 2 eetlepel olijfolie
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-04-2016Multi-cultureel Bijgerecht30-60 min.
kippenbout met ontbijtspek en uien
4 kippenbouten, (versgemalen) peper, zout, 1 el tarwebloem, 100 g ontbijtspek (vleeswaar), 1 kg uien, in grove parten, 1 kg C1000 panklare vastkokende aardappelen,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-04-2008Hoofdgerecht30-60 min.

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »