2 kiembrood recepten

  • Populariteit
  • Keuken

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Men neemt aan dat de Petrus-vis de vis is, waarvan Jezus voorspelde dat hij een shekel voor de belasting in zijn bek zou hebben (Matth. 17:27)

INGREDIENTEN

6 kleine vissen (bijv. Sint Petrus-vis (zonnevis), zeebrasem of makreel), 1-2 el zout, 125 g fijngehakte peterselie, 2 fijngesnipperde uien, 150 ml olijfolie, 70 ml azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Radijs is een van de oudste groenten van het Heilige Land. Alle delen van de plant werden gegeten: de bladeren werden gekookt als groente, uit de zaden werd olie geperst en de wortels werden gekookt gegeten of rauw geraspt in azijn voor een scherpe dipsaus

INGREDIENTEN

6 visfilets (bijv. bot, tong of kabeljauw), 1 tl zout, 250 g volkorenmeel, 300 ml olie om te frituren, 70 ml zoete witte wijn, 300 ml groentebouillon, 350 g geraspte radijs (witte of rode), korianderblad, gesnipperde lente-uitjes, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies