2 kiembrood recepten

  • Populariteit
  • Keuken

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Men neemt aan dat de Petrus-vis de vis is, waarvan Jezus voorspelde dat hij een shekel voor de belasting in zijn bek zou hebben (Matth. 17:27)

INGREDIENTEN

6 kleine vissen (bijv. Sint Petrus-vis (zonnevis), zeebrasem of makreel), 1-2 el zout, 125 g fijngehakte peterselie, 2 fijngesnipperde uien, 150 ml olijfolie, 70 ml azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Radijs is een van de oudste groenten van het Heilige Land. Alle delen van de plant werden gegeten: de bladeren werden gekookt als groente, uit de zaden werd olie geperst en de wortels werden gekookt gegeten of rauw geraspt in azijn voor een scherpe dipsaus

INGREDIENTEN

6 visfilets (bijv. bot, tong of kabeljauw), 1 tl zout, 250 g volkorenmeel, 300 ml olie om te frituren, 70 ml zoete witte wijn, 300 ml groentebouillon, 350 g geraspte radijs (witte of rode), korianderblad, gesnipperde lente-uitjes, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies