62 kerststol recepten

  • Eigen recept

Deze kerststol bakte mijn vader, dat was traditie bij ons thuis, 2 dagen voor de kerst. Dit recept heb ik altijd bewaard. Omdat ik dol ben op tradities. Ook ik heb dat steeds gedaan. Dus dit recept is van eigen makelei. Het is ook een familierecept.
Maar wil ik toch met u delen.

INGREDIENTEN

200 gram amandelen, 100 gram gekonfijte sinaaappelschil, 250 gram blanke rozijnen, 120 gram krenten, 100 gram sucade, 1 borrelglas rum, 300 gram bloem, 60 gram verse gist, 1/4 theelepel zout, 2 zakjes vanille suiker, 2 eieren, 250 gram boter, 1 dl melk, 100 gram amandelspijs, 30 gram poedersuiker, 1 citroen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een heerlijke stol om van te smullen,ook als het geen kerstmis is.Niet echt goedkoop maar wel heel lekker.

INGREDIENTEN

750gr bloem, 1 mespunt zout, 90 gr gist, 130 gr suiker, 1,8 dl melk lauwwarm, 350 gr roomboter, 350 gr rozijnen, 75 gr sukade, 75 gr geconfijte kersjes, 75 gr oranjesnippers, 75 gr gepelde/gehakte amandelen, 3 glaasjes rum of meer, 300 gr amandelspijs, 0,5 ei, 100 gr roomboter (gesmolten)voor het bestrijken van de stol, 100 gr poedersuiker voor het bestrooien van de klare stol, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Duits
  •  60-120 min.

Voor ong. 20 plakken.

INGREDIENTEN

100 gr rozijnen, 100 gr krenten, 1/2 - 3/4 dl calvados, 500 gr bloem - gezeefd, 40 gr gist - verbrokkeld, 1 1/2 dl lauwe melk, 1 ei - losgeklopt, 50 gr fijne tafelsuiker, 1 tl zout, 1/2 tl gemalen kaneel, 1/4 tl gemalen kardamom, 1/4 tl gemalen nootmuskaat, 225 gr gesmolten boter of margarine, 50 gr geconfijte sinaasappelschilletjes - grof gehakt, 300 gr amandelspijs, 1 eidooier, poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 g krenten, 200 g rozijnen, 4 eetl. rum, 1 pak witbroodmix, 1,5 dl lauw water, 1,5 dl lauwe melk, 25 g boter, 2 zakjes vanillesuiker, 1 theel. citroenrasp, 50 g bigarreaus, fijngehakt, 50 g gepelde walnoten, grofgehakt, 50 g gepelde blanke hazelnoten of amandelen, 1 eidooier, 200 g amandelspijs, 2 eetl. gesmolten boter, poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk zelfgemaakt.

INGREDIENTEN

7 g gedroogde gist150 ml melk1 citroen100 g roomboter2 eieren300 g krenten en rozijnen100 g blanke amandelen300 g amandelspijs400 g bloem1 theelepel zout3 el suiker1 theelepel kaneel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Smaakt ook met Pasen ...

INGREDIENTEN

75 g rozijnen, 75 g krenten, 50 g sucade, 50 g Franse vruchtjes, 1 pak wittebroodmix, ? dl rum, 4 eetlepels boter, 200 g amandelspijs, poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 portie zoet deeg, 25 gr geschaafde amandelen, geraspte schil van 1 citroen, 175 gr oranjesnippers en sukade, 50 gr bigarreaux, kleingesneden, 25 gr boter, gesmolten, 250 gr amandelspijs, 50 gr poedersuiker, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 g rozijnen, 75 g krenten, 50 g sucade, 50 g Franse vruchtjes, 1 pak wittebroodmix, ? dl rum, 4 eetlepels boter, 200 g amandelspijs, poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  •  
  •  60-120 min.

Bij vele loopt het water al in de mond zodra de feestdagen weer voor de deur staan,
dit komt uiteraard door de overheerlijke kerststol.
Natuurlijk kun je deze kopen in de winkel, maar probeer vooral hem zelf eens te maken met dit recept.
Stap voor stap maak je de ideale kerststol/kerstbrood gevuld met amandelspijs.
Ideaal tijdens het luxe kerst- en nieuwjaars ontbijt. 

INGREDIENTEN

400 gram (+extra voor bestuiving) bloem, 125 gram boter, 150 ml lauwe melk, 1 ei, 2 eetlepels bruine rum, 100 gram rozijnen, 50 gram krenten, 50 gram grof gehakte gepelde amandelen, 40-50 gram oranjesnippers, 1 theelepel speculaaskruiden, halve theelepel zout, 3 eetlepels lichte basterdsuiker, 1 citroen, 7 gram droge gist, voor de afwerking poedersuiker, Amandelspijs, 250 gram geschaafde amandelen, 250 gram poedersuiker, 1 ei, 30 ml water, 1 theelepel rasp van de bovenstaande citroen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2014
  •  
  •  > 120 min.

Voor ongeveer 20 plakken

INGREDIENTEN

Voor het deeg:500 gram bloem, 40 gram verse gist of 2 zakjes gedroogde gist, 50 gram witte basterdsuiker, 2 1/2 dl lauwe melk, 1 theel. gemalen kaneel, 15 draadjes saffraan, 50 gram zachte boter of margarine, 1 eidooier, ca. 3 theel. zout.Voor de vulling:200 gram rozijnen, 100 gram krenten, 100 gram grof gemalen amandelen, 75 gram geconfijte sinaasappelschil in stukjes, 1 eetl bloem, 250 gram amandelspijsVoor de afwerking:2 eetl. gesmolten boter of margarine, poedersuiker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

De lekkerste maak jezelf

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 300 gr rozijnen, 100 gr krenten, 50 gr sukade in stukjes, 50 gr oranjesnippers in stukjes, 10 gr zout, 25 gr witte basterdsuiker, 1/2 tl kaneel, geraspte schil van 1 citroen, 1 1/2-2 dl melk, 40 gr verse gist, 1 tl suiker, 1 ei losgeklopt, 75 gr boter gesmolten, 250 gr amandelspijs, 1-2 el koffieroom, 1-2 el citroensap, poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Speciaal brood voor de kerstdagen

INGREDIENTEN

Bloem water roomboter zout gist rozijnen sukade foelie anijs en amandelspijs evt noten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-1998
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Altijd lekker zo`n stol

INGREDIENTEN

200 g rozijnen, ? dl sonaasappellikeur, 500 g bloem, gezeefd, 40 g verse gist, verbrokkeld, 1? dl melk, 1 ei, losgeklopt, 30 g fijne tafelsuiker, 1 tl zout, 225 g gesmolten boter of margarine, 150 g amandelen of pijnboompitten, grof gehakt, 75 g gekonfijte sinaasappelschilletjes, grof gehakt, 300 g amandelspijs, 1 ei, poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit kerstbrood kan ruim voor Kerst al gebakken worden, bewaar het dan in de vriezer.

INGREDIENTEN

35 g verse gist - 3 el witte basterdsuiker - 1? dl melk - 1 citroen - 125 g boter - 350 g bloem - 1? zout - 1 tl koekkruiden - 2 eieren - 2 el rum - 200 g rozijnen - 150 g krenten - 50 g gepelde amandelen - 25 g oranjesnippers - 50 g sukade - 300 g amandelspijs - poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  •  
  •  60-120 min.

Voor ongeveer 20 plakken

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 500 gr bloem, 40 gr verse gist (of 2 zakjes gedroogde gist ca 7 gr), 50 gr witte basterdsuiker, 2 1/2 dl lauwe melk, 1 theelepel gemalen kaneel, 15 draadjes saffraan, 50 gr zachte boter, 1 eidooier, ongeveer 3 theelepels zout., Voor de vulling: 200 gr rozijnen, 100 gr krenten, 100 gr grof gemalen amandelen, 75 gr geconfijte sinaasappelschil, in stukjes 1 eetlepel bloem, 250 gr amandelspijs., Voor de afwerking: 2 eetlepels gesmolten boter, poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Met marsepein en noten(voor ca. 25 porties).

INGREDIENTEN

, VOOR HET DEEG:, 1 pakje(42 g)verse gist, 125 ml melk, 75 g fijne suiker, 200 g boter, 500 g bloem, snuifje zout, 300 g marsepein, 1 tl kaneelpoeder, 50 g gehakte walnoten, 150 g amandelsnippers, 75 g gehakte hazelnoten, 75 g pistaches, 1 ei, 3 el amandellikeur, VOOR DE AFWERKING:, 80 g boter, 60 g fijne suiker, 3 el bloemsuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor 3 broden :, , 1 kilo bloem -, 15 gram zout -, 250 a 300 ml melk -, 80 gram gist -, poedersuiker -, 2 eieren -, 100 gram gesmolten boter -, 750 gram rozijnen -, 100 ml rum of grand marnier -, 100 gram amandelen, gemalen of gehakt -, 30 gram fijne tafelsuiker -, 300 gram amandelspijs, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor circa 20 plakken., , 200 gram blanke rozijnen, ? Dl sinaasappellikeur, 500 gram bloem gezeefd, 1-2 eetlepels geraspte citroenschil, 40 gram verse gist, verbrokkeld, 1 ? dl lauwe melk, 1 ei, losgeklopt, 30 gram fijne tafelsuiker, 1 theelepel zout, 225 gram gesmolten boter of margarine, 150 gram pijnboompitten of amandelen, grof gehakt, 125 gram dadels, grof gehakt, Circa 300 gram amandelspijs, 1 ei, Poedersuiker.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gr rozijnen, 100 gr krenten, 2 el citroenschil, 60 gr bigareaux, 3 el rum, 7 g gedroogde gist, 0,8 dl water, 60 g boter, 1,2 dl melk, 125 gr basterdsuiker, 3 el sinaasappelsnippers, 400-500 gr bloem, 1/2 tl zout, 1 ei, 100 gr amandelspijs, 20 g extra boter, poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Amandelspijs

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

(recept uit 1895 van Oetker)

INGREDIENTEN

100 gr boter, 150 gr sucade, 30 gr amandelen - fijngehakt, 30 gr krenten, 30 gr rozijnen, 60 gr suiker, 1/4 l melk, 2 eieren, 2 x 250 gr meel, 1 zakje bakpoeder.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Duits
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Ongeveer 900 gram bloem, 60 gram suiker, 1 pak(je) droge gist, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel cardamom, 1 theelepel cinnamon, 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat, 70 ml. melk, 120 gram ongezouten boter, 60 ml. water, 2 eieren, 225 gram gemengd, gezoet fruit, 115 gram rozijnen, 115 gram gehakte walnoten, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 g verse gist, verkruimeld, 3 el witte basterdsuiker, 1 1/2 dl melk, 125 g boter, 350 g bloem + wat extra voor bestuiven, 1 1/2 tl zout, 1 tl koekkruiden, sap en rasp van 1 citroen, 2 eieren, 2 el rum, 150 g krenten, 200 g rozijnen, 300 g amandelspijs, 50 g gepelde amandelen, grofgehakt, 25 g gekonfijte sinaasappelschil, fijngesneden, 25 g sukade, poedersuiker,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Eigenlijk voor Kerst, maar de rest van het jaar ook heel lekker....

INGREDIENTEN

40 gram krenten, 40 gram rozijnen, 40 gram gekonfijte kersen (in kwarten gesneden), 40 gram gemengde citrusschillen (kleingehakt), 50 ml rum, 150 ml melk, 75 gram kristalsuiker, 1 volle eetlepel gedroogde gist, 150 gram ongezouten boter, 350 gram bloem, 1 groot ei (licht geklopt), ? theelepel zout, 25 gram gepelde amandelen (grof gehakt), de schil van ? citroen (geraspt)., , Voor het glazuur: 25 gram boter (gesmolten), 2 eetlepels kristalsuiker, ? theelepel kaneelpoeder, poedersuiker om te bestuiven, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Duits
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 gram krenten - 200 gram rozijnen - 4 eetlepels rum - 1 pak witbroodmix - 1 1/2 dl. lauw water - 1 1/2 dl. lauwe melk - 25 gram boter - 2 zakjes vanillesuiker - 1 theelepel citroenrasp - 50 gram fijngehakte bigarreaus - 50 gram grofgehakte walnoten - 50 gram gepelde blanke amandelen - 1 eidooier - 200 gram amandelspijs - 2 eetlepels gesmolten boter - poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 g bloem, 35 g verse bakkersgist, 1/2 dl melk, 75 g blonde basterdsuiker, 1 ei 1 eierdooier, 150 g magere verse kaas, 75 g boter, 2 eetlepels room, 2 eetlepels citroenrasp, 30 g oranjesnippers, 200 g sultanarozijnen, 50 g hazelnoten, 50 g amandelen, 250 g amandelspijs, 1 theelepel koekkruiden, zout, boter voor de vorm, bloemsuiker om te garneren.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Twee weken op smaak laten komen

INGREDIENTEN

- 20 gr. verse gist, - 2 dl lauwe melk, - 300 gr. tarwebloem, - 200 gr. rozijnen, - 5 eetl. rum, - 250 gr. volkoren tarwemeel, - 70 gr. suiker, - 200 gr. achter roomboter, - 1 ei, - 100 gr. gekonfijte sinaasappelschil, - 100 gr. gekonfijte citroenschil, - 1 eetl. zout, - 100 gr. gehakte amandelen, - 1/2 theel. kruidnagel- foelie- en kardemompoeder, , - 75 gr. roomboter, - 80 gr. poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een kerst lekkernij.

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 50 gr gist, 65 gr suiker, ? lauwwarme melk, 100 gr boter, 50 gr reuzel, zout, 2 eetl rum, 5 druppels bittere amandelolie, geraspte schil van ? citroen, 150 gr rozijnen, 100 gr biogaro?s (Franse vruchtjes), 75 gr sukade, 75 gr geconfijte ananas, 150 gr gebakken amandelen, boter om in te vetten, bloem om te bestuiven, 50 gr boter om te bestrijken, 50 gr gezeefde poedersuiker.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200g rozijnen,? dl sinaasappel-likeur,500g bloem,gezeefd,40g verse gist,verbrokkeld,1? dl lauwwarme melk,1 ei,losgeklopt,30g fijne tafelsuiker,1 tl zout,225g gesmolten boter,150g amandelen of pijnboompitten,grof gehakt,75g gekonfijte sinaasappelschilletjes,grof gehakt,300g amandelspijs,1 ei,poedersuiker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  •  
  •  > 120 min.

Deze kerststol is leuk en dankbaar om te maken, de hele familie heeft er plezier van! Het is een recept uit 'Rutger Bakt Feestelijk', het nieuwste bakboek van Rutger van Veen. Hij is de winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt.

Ruth: 'Er gaat niks boven een uitgebreide kerstbrunch met de hele familie. Een kerststol mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Rijk gevuld met vruchten, noten, specerijen en amandelspijs, en zo groot dat hij nog maar net op de bakplaat past.'

Lees hier ook de boekrecensie van Rutger Bakt Feestelijk!
http://www.smulweb.nl/artikelen/198330/Kennismaking-en-recepten-rugter-bakt-feestelijk

 

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 500 gram bloem, 12 gram zout, 14 gram gedroogde gist, 1 ei, op kamertemperatuur, 125 gram boter, op kamertemperatuur, 185 ml melk, lauwwarm, 1 citroen, rasp, 1,5 tl speculaaskruiden, 30 gram witte basterdsuiker, Voor de vulling, 100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes, 200 gram blanke rozijnen, 200 gram donkere rozijnen, 80 ml rum, 50 gram blanke amandelen, 50 gram blanke hazelnoten, Voor het amandelspijs , 250 gram blanke amandelen, 250 gram suiker, 0,5 citroen, rasp, 1 ei, Verder nodig, 50 gram boter, gesmolten, poedersuiker, om te bestuiven

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2014
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

8 sneetjes luxe kerststol, 2 scharreleieren, 3 dl melk, 25 g suiker, 1/2 tl kaneelpoeder, ± 50 g boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijk suikervrije kerststol, zonder geraffineerde suiker

INGREDIENTEN

Voor de kerststol:, , 2 zakjes gedroogde gist (biologisch), 1 el honing, 150 ml warme sojamelk (niet kokend), 350 gram volkorenmeel, 125 gram plantaardige boter, 150 gram rozijnen, 35 gram amandelen, 20 gram gedroogde cranberry`s, 5 gedroogde ongezwavelde abrikozen, 2 gedroogde dadels, 1 biologisch ei, (schil van) 1 sinaasappel, (schil van) 1 citroen, snufje zout, , Voor de amandelspijs:, , 225 gram amandelen, 1 ei, (schil van) 1 citroen, 100 gram oerzoet / palmsuiker / kokosbloesemsuiker,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

7g gedroogde gist (Dr. Oetker), 100ml warme melk, 1 citroen, 100g roomboter, 400g bloem, 1 theelepel zout, 3 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneel, 2 eieren, 50ml melk, 300g krenten en rozijnen, 100g blanke amandelen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  •  
  •  > 120 min.

Dit recept heb ik gekregen van Anneke, die het heeft van haar opa.

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 2,5 dl melk, 35 gr gist, 150 gr boter (room), 75 gr basterdsuiker, 1 ei, 1/2 theelepel amandelessence, 8 gr zout, de geraspte schil van 1 citroen, 125 gr gewassen en gedroogde krenten, 200 gr gewassen rozijnen, 50 gr fijngesneden sukade, 50 gr gehakte oranjesnippers, desgewenst 200 gr amandelspijs boter en poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 500 g Mix voor Witbrood (bijv. Koopmans), 200 ml lauwe melk, 100 g zachte boter of margarine, 2 eieren (m) op kamertemperatuur, 80 g gele basterdsuiker, 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker, 2 el Dr. Oetker Citroenrasp, bloem, , Voor de vulling:, 150 g krenten, 150 g rozijnen, Dr. Oetker Sukade, Dr. Oetker Amandelschaafsel, 175 g Dr. Oetker Amandelspijs, 1 tl Dr. Oetker Citroenrasp, 1 ei (m), , Voor decoratie:, Dr. Oetker Gebaksglazuur, 50 g gezeefde poedersuiker, , Extra nodig:, water, schone theedoek,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2007
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

42 gram verse gist * 1/4 liter melk * 200 gram suiker * 1 kilo bloem * 200 gram boter * 100 gram reuzel * 2-3 eieren * 1 theelepel zout * de geraspte schil van 1 citroen * 2 theelepels rum * 250 gram sultana rozijnen * 250 gram krenten * 125 gram amandelstiftjes * 50 gram fijngesneden sukade * 50 gram fijngesneden ornajesnippers * een snufje kaneel * een snufje nootmuskaat * een paar druppels amandelessence.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2007
  • Duits
  •  60-120 min.

Lekkere luxe kerststol om zelf te maken

INGREDIENTEN

200 gr rozijnen, 1/2 dl sinaasappellikeur, 500 bloem gezeefd, 40 gr verse gist, 11/2 dl lauwe melk, 1 ei losgeklpt, 30 gr basterdsuiker, 1 thl zout, 225 g gesmolten room boter, 200 gr walnoten grofgehakt, 150 g pure chocolade goede kwaliteit, en grof gehakt, 300 gram amandel spijs, 1 eidooier, poedersuiker om te bestrooien

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2005
  •  
  •  > 120 min.

Verrassend met gedroogde appeltjes en noten, om je vingers bij op te eten.

INGREDIENTEN

1 dl melk, 1 vanillestokje, 1 dl appelsap, 100 gr gedroogde appeltjes, 1 pakje amandelspijs (Baukje), 1 pak wit broodmix, 2 dl lauwwarm water, 2 eetl boter of margarine, 1 ei, samen 300 gr gele en bruine rozijnen, 1 eetl bloem, 100 gr gepelde walnoten, 1 theel koekkruiden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 stuk(s) citroen, 200 gram hazelnoten (gepelde), 125 gram suiker, 40 gram gist (verse), 2.50 deciliter(s) melk (lauw), 1 theelepel(s) suiker, 1 stuk(s) ei, 75 gram boter, 500 gram bloem, 1 theelepel(s) zout, 25 gram basterdsuiker (wit), 1 theelepel(s) kaneel, 300 gram rozijnen, 2 deciliter(s) abrikozensinaasappeldrank, 100 gram bigarreaux (fijngehakt), 100 gram sucade, naar smaak poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  •  
  •  60-120 min.

Dit recept voor een ouderwetse kerststol heb ik gekregen van Anneke, die het heeft van haar opa.
Ik heb dit recept ook bewerkt voor de broodbakmachine.

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 2,5 dl melk, 35 gr gist, 150 gr boter (room), 75 gr basterdsuiker, 1 ei, 1/2 theelepel amandelessence, 8 gr zout, de geraspte schil van 1 citroen, 125 gr gewassen en gedroogde krenten, 200 gr gewassen rozijnen, 50 gr fijngesneden sukade, 50 gr gehakte oranjesnippers, desgewenst 200 gr amandelspijs boter en poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies