28 kerstmenu recepten

Kerstmenu "groot-schuylenburg" in apeldoorn.

INGREDIENTEN

Kerstavond:, , kerstsalade.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ik weet dat het nog geen Kerstdagen is, maar ze komen er wel aan. Daarom heb ik voor U al het een en ander opgezocht.
Dit is een voorgerecht:
Deense schotel met Zalm

INGREDIENTEN

400 gram gefileerde zalm. 1 1/2 tablet voor visbouillon. 4 tomaten ontveld. 1.1/2 eetlepel (kruiden) azijn;zout;witte peper; 5 eetlepels (zonnenbloem) olie; 4 hard gekookte eieren; ca.16 zwarte olijven; 3 eetlepels mayoniase; 3 eetlepels creme fraiche; 1 eetlepel fijn gesneden dille;250 gram gemengde slasoorten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Glace aux noix. Notenijs:

INGREDIENTEN

80 gram gehakte walnoten. 6 eierdooiers. 120 gram honing. 5 dl volle melk.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Noix de veau au romarin.
Kalfsfricandeau met rozemarijn

INGREDIENTEN

1 kilo kalfsfricandeau, 100 gram boter, 1 mespunt fijne Marne mosterd, 2 kleine takjes rozemarijn, 1 potje van ca. 4 dl kalfsvleesfond, 4 dl rode wijn bv. Cotes du Rhone, 1 kruidenboeketje (4 kleine takjes peterselie. 2 takjes bladselderij, 1 takje tijm, en 1 klein blaadje laurier).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Veloute aux morilles. Licht gebonden soep met morieljes

INGREDIENTEN

12 gram gedroogde morieljes. Zelfgetrokken en ontvette kippenbouillon. 35 gram boter; 30 gram bloem; 2 eierdooiers; 5 eetlepels slagroom; 1 eetlepel fijn gehakte verse koriander of peterselie.,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Scandinavisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Kerstdiner a la Frantzen., Voor 4 personen., Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs., , Briesoep met tamme gerookte eendenborst., 8 dl sterke kippenbouillon, 2,5 dl ongezoete slagroom, 200 gram brie, 50 gram roomboter, 200 gram gerookte tamme eendenborst, kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el citroensap, 1 1/2 dl champagne rose, 3 el zoete sherry, 3 el cognac, 6 el gele basterdsuiker, snufje nootmuskaat, snufje kaneel, 4 dl geklopte slagroom, 6 kaneelkoekjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

DIT KERST-DINER IS VAN DE CHEFKOK VAN RESTAURANT VIVALDE.
DIT WORDT TEVENS MIJN KERST-DINER VOOR DE EERSTE KERST-DAG.

INGREDIENTEN

Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs., , Briesoep met tamme gerookte eendenborst., 8 dl sterke kippenbouillon, 2,5 dl ongezoete slagroom, 200 gram brie, 50 gram roomboter, 200 gram gerookte tamme eendenborst, kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 pomodori-tomaten, 3 teentjes geperste knoflook, 3 el fijngehakte basilicum, 1 el olijfolie, grof zeezout, grofgemalen peper, 1 ciabatabrood, 300 gram Coppa di Parma

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 50 gram pijnboompitjes, * 1 sjalot, * 6 gedroogde tomaten + 4 el van de olie, * 400 gram verse (Schotse) zalm, * zout, * peper, * 1/2 tl poedersuiker, * 2 el fijngeknipte bieslook + wat sprietjes, * 3 el mayonaise, * 4 el geklopte slagroom

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Engels Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht

INGREDIENTEN

*300 gram gepelde garnalen, *2 dl mayonaise, *paprikapoeder, *tomatenketchup, *worcestersaus, *fijngehakte peterselie, *VOOR DE GARNERING:, *peterselie, *schijfjes citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3/4 liter citroensorbet-ijs, 2 dl Blue Curacao, 4 plakjes citroen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/4 l mascarpone, 3 el gele basterdsuiker, 2 zakjes slagroomversteviger, 6 el bakgember, 1/2 l mokkaijs, 8 merenguenestjes, 1/2 el cacao, 16 stukjes gecomfijte gember, 16 mokka-chocoladesticks

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Bevat p.p. ca.: 69 kcal

INGREDIENTEN

1,5 l kippenbouillon, zelf getrokken uit een pot of van tabletten, 50 gr. snelkokende rijst, 2 blikken gepelde tomaten in blokjes, 1 dunne steel prei, 2 el sojasaus, 2 tl honing of suiker, 1 el azijn, zout, paar druppels tabasco of versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Chinees
  •  20-30 min.

Bladerdeegpakketjes met amandelspijs en peer

INGREDIENTEN

8 velletjes diepvriesbladerdeeg, 1 ei, 60 gram amandelspijs, 2 rijpe peren, 50 gram geschaafde amandelen, Eau de vie de poire williams (hoeft niet)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Ravioli met een vulling van eendeborst en eendelever in een port-porcini saus.

INGREDIENTEN

* pasta:, 150gr farina di semola di grano duro;, 100-150ml eigeel;, scheutje olijfolie;, beetje zout., , ** ravioli vulling:, 40gr gerookte eendeborstfilet;, 40gr eendelevermousse;, 50 gr shitake;, 1/2 sjalotje;, 1 teentje knoflook;, 1-2 blaadjes salie;, 2 volle eetl. aardappelpuree., , *** saus:, 1/2 sjalotje;, 50ml rode port;, 200ml gevolgeltefond;, 10gr. gedroogde funghi porcini;, ca. 40gr. beurre manie (boter-bloem als bindmiddel);, pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Bevat p.p. ca.: 678 kcal.

INGREDIENTEN

8 kalkoenschnitzels van ca. 120 gr. per stuk, 4 el mosterd, 2 teentjes knoflook, 8 grote plakken rauwe ham, 4 el olijfolie, 1/4 l. appelsap, 2 tl bouillonpoeder, 1 bekertje creme fraiche (125 gr.), zout, versgemalen peper, 600 gr. tagliatelle of andere pasta naar keuze, klontje boter, 100 gr. versgeraspte oude Gouse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In combinatie met parelhoenfilets met citroensaus, zie elders op mijn smulpagina

INGREDIENTEN

2 courgettes, 500 gram verse tagliatelle, zout, 50 gram boter, 2 teentjes knoflook, Japanse citroenpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 pakken aardappelidee van Honig, 1200 gram geschilde aardappelen, 2 potten (van een liter) flageolets, 1/8 l zure room, 3 el fijngeknipte bieslook

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram geitenkaas, 1 bosje dragon, 8 dunne kalfskoteletten, 2 teentjes geperste knoflook, peper, zout, 100 gram boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bosje lente-uitjes, 1 l kippenbouillon, 1/4 rode paprika, 1 el rijstazijn, 4 el sojasaus, 250 gram ravioli, 1 el sesamolie, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

* Bevat p.p. ca.:
11 gr. eiwit, 36 gr. vet, 10 gr. koolhydraten, 408 kcal en 1714 kJ

INGREDIENTEN

500 gr. selderijsalade, 1 blikje ananasblokjes, 150 gr. geroosterde hazelnoten, 2 kiwi's, 1 vleestomaat, 1 carambola (stervrucht), 1 zakje gemengde sla, 2 el sladressing, 8 plakken rauwe ham, 8 plakken gekookte ham.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

In combinatie met tagliatelle/courgette schotel zie het recept elders op mijn smulpagina

INGREDIENTEN

6 parelhoenfilets, 75 g boter, zout, Japanse citroenpeper, 1 1/2 dl citroensap, 1 1/2 dl kippenbouillon, 3 tl suiker, 2 dl creme fraiche, 3 tl ma?zena, 6 takjes citroenmelisse

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tussengerecht

INGREDIENTEN

*250 gram champignons, *100 gram boter, *30 gram bloem, *1 gesnipperde kleine ui, *2 glazen droge witte wijn, *1 liter kalfsbouillon, *zout en vers gemalen peper, *scheut room, *peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1200 g zalmfilet, -peper en zout, -Voor de saus:, -2 sjalotjes, -2 bosje waterkers, -100 g boter, -4 dl witte wijn, -4 dl visbouillon, -4 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bevat p.p. ca.: 552 kcal.

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg, 50 g hazelnoten (vers of uit een zakje), 4 el suiker, 2 el melk, 1 doosje aardbeien, 1/4 l. slagroom, 3 el chocoladepasta met hazelnoten, 1 flesje chocoladesaus, desgewenst poedersuiker en cacaopoeder voor de garnering.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1200 g zalmfilet, -peper en zout, -Voor de saus:, -2 sjalotjes, -2 bosje waterkers, -100 g boter, -4 dl witte wijn, -4 dl visbouillon, -4 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram hazenrugfilet, 220 gram shii-take, 400 gram broccoli, zout, peper, 2 uien, 2 tomaten, 6 el sojaolie, 50 gram boter, 1 el ma?zena, 1 dl oestersaus, 1 dl wildbouillon, meergranenrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies