Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

27 kerstmenu recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Kerstmenu "groot-schuylenburg" in apeldoorn.

INGREDIENTEN

Kerstavond:, , kerstsalade.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Ik weet dat het nog geen Kerstdagen is, maar ze komen er wel aan. Daarom heb ik voor U al het een en ander opgezocht. Dit is een voorgerecht: Deense schotel met Zalm

INGREDIENTEN

400 gram gefileerde zalm. 1 1/2 tablet voor visbouillon. 4 tomaten ontveld. 1.1/2 eetlepel (kruiden) azijn;zout;witte peper; 5 eetlepels (zonnenbloem) olie; 4 hard gekookte eieren; ca.16 zwarte olijven; 3 eetlepels mayoniase; 3 eetlepels creme fraiche; 1 eetlepel fijn gesneden dille;250 gram gemengde slasoorten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Glace aux noix. Notenijs:

INGREDIENTEN

80 gram gehakte walnoten. 6 eierdooiers. 120 gram honing. 5 dl volle melk.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Noix de veau au romarin. Kalfsfricandeau met rozemarijn

INGREDIENTEN

1 kilo kalfsfricandeau, 100 gram boter, 1 mespunt fijne Marne mosterd, 2 kleine takjes rozemarijn, 1 potje van ca. 4 dl kalfsvleesfond, 4 dl rode wijn bv. Cotes du Rhone, 1 kruidenboeketje (4 kleine takjes peterselie. 2 takjes bladselderij, 1 takje tijm, en 1 klein blaadje laurier).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Veloute aux morilles. Licht gebonden soep met morieljes

INGREDIENTEN

12 gram gedroogde morieljes. Zelfgetrokken en ontvette kippenbouillon. 35 gram boter; 30 gram bloem; 2 eierdooiers; 5 eetlepels slagroom; 1 eetlepel fijn gehakte verse koriander of peterselie.,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Scandinavisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik bedacht, toen ik niet kon slapen, omdat ik de poes nog niet binnen kreeg, en het koud was, ha ha . zo ineens kwamen de idee,en vanzelf, en wil dat graag met jullie delen.

INGREDIENTEN

6 sjalotten, 2 laurierblaadjes, half pakje roomboter, dikke plak peperkoek naturel,750 gram magere runderstooflappen, beetje zwarte peper uit molen, zout naar smaak, 3 eetlepels zoete ketjab, kopje rode wijn, bindmiddel voor de jus., , erbij, gefrituurde diepvries-aardappelbolletjes, sfoofpeertjes ui de pot, met geweekte rozijnen en scheutje rum-essence,rodekool, ontdooid met extra zelfgebakken appelschijfjes, en kaneel., , als toetje, caramelijs, met schocoladesaus en bonbon, ernaast slagroom mooi opgespoten,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2016
  • Europees
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Kerstdiner a la Frantzen., Voor 4 personen., Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs., , Briesoep met tamme gerookte eendenborst., 8 dl sterke kippenbouillon, 2,5 dl ongezoete slagroom, 200 gram brie, 50 gram roomboter, 200 gram gerookte tamme eendenborst, kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Proef het heerlijke oosten met deze bijzondere Indische hamburgertjes met pindakaas en zoete saus. Ideaal als bijgerecht voor het kerstmenu of tijdens de gourmet op kerst- of oudejaarsavond. Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda's. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door Dr. John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda's.

INGREDIENTEN

500 gram gemengd gehakt, 3 eetlepels pindakaas, 2 theelepels sambal, 3 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel paprikapoeder, zoete chilisaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2014
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Ongelooflijk lekker gerecht. Creatie: Hermes Vanliefde (Rock-Fort, Brugge). Op het familiaal kerstdiner 2004 heb ik dit geserveerd als amuse. Ieder een ravioli dus...Ganse familie vroeg zich af waarom ik hier niet wat meer van had bereid. Staat op het Kerstmenu 2005: als voorgerecht!

INGREDIENTEN

- 1 pakje wontonvellen, - 3 l kippenbouillon, - 1 ei, - 250 g ganzenlever, - 100 g truffel, - basilicum, - 1 dl kalfsfond, - 1 dl port, - truffelsap, - 50 g sjalotten, - 1 dl syrahazijn (of gewone wijnazijn), - grof zeezout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kerstmenu Potatoes

INGREDIENTEN

3 grote (oranje) zoete aardappels (750g) , 2 bollen knoflook , 24 blaadjes salie , 250 g bloem , stukje parmezaanse kaas (50g) , 50 g boter , 2 el olijfolie , peper en zout uit de molen , snuf gemalen nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

DIT KERST-DINER IS VAN DE CHEFKOK VAN RESTAURANT VIVALDE. DIT WORDT TEVENS MIJN KERST-DINER VOOR DE EERSTE KERST-DAG.

INGREDIENTEN

Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs., , Briesoep met tamme gerookte eendenborst., 8 dl sterke kippenbouillon, 2,5 dl ongezoete slagroom, 200 gram brie, 50 gram roomboter, 200 gram gerookte tamme eendenborst, kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Varkenshaasjes uit de oven met een port-mosterdsaus.

INGREDIENTEN

1 varkenshaas voor twee personen, glaasje port, bakboter (half olie half boter), 1 eetlepel mosterd, peper en zout, 1 doosje room culinair, vloebare monchou of koksroom., 4 sateprikkers, 4 kerstomaten, basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht uit het eerste Vrouw Online kerstmenu

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook uitgeperst2 el olijfolie2 dubbele of 4 halve lamskoteletjes1 sjalotje gesnipperd2 el boter2 dl runderbouillon (blokje)1 tl gedroogde tijm2 tl dunne honing1 doosje Maggi Puree a la Minute

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/4 l mascarpone, 3 el gele basterdsuiker, 2 zakjes slagroomversteviger, 6 el bakgember, 1/2 l mokkaijs, 8 merenguenestjes, 1/2 el cacao, 16 stukjes gecomfijte gember, 16 mokka-chocoladesticks

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Bevat p.p. ca.: 69 kcal

INGREDIENTEN

1,5 l kippenbouillon, zelf getrokken uit een pot of van tabletten, 50 gr. snelkokende rijst, 2 blikken gepelde tomaten in blokjes, 1 dunne steel prei, 2 el sojasaus, 2 tl honing of suiker, 1 el azijn, zout, paar druppels tabasco of versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Chinees
  •  20-30 min.

Bladerdeegpakketjes met amandelspijs en peer

INGREDIENTEN

8 velletjes diepvriesbladerdeeg, 1 ei, 60 gram amandelspijs, 2 rijpe peren, 50 gram geschaafde amandelen, Eau de vie de poire williams (hoeft niet)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 pakken aardappelidee van Honig, 1200 gram geschilde aardappelen, 2 potten (van een liter) flageolets, 1/8 l zure room, 3 el fijngeknipte bieslook

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram geitenkaas, 1 bosje dragon, 8 dunne kalfskoteletten, 2 teentjes geperste knoflook, peper, zout, 100 gram boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In combinatie met tagliatelle/courgette schotel zie het recept elders op mijn smulpagina

INGREDIENTEN

6 parelhoenfilets, 75 g boter, zout, Japanse citroenpeper, 1 1/2 dl citroensap, 1 1/2 dl kippenbouillon, 3 tl suiker, 2 dl creme fraiche, 3 tl ma?zena, 6 takjes citroenmelisse

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is niet zo maar een alledaags soepje. Het is er eentje met allure. Het heeft een hele volle smaak en is prima geschikt voor als je gasten krijgt of voor de feestdagen. Ook goed te combineren in een wild- of kerstmenu. Wij zijn u alvast voorgegaan en hebben er heerlijk van zitten smullen. De beukenzwammetjes zijn eventueel te vervangen door andere paddenstoelen of gebruik hiervoor een mix van meerdere soorten. N.b. Andere namen voor beukenzwammen zijn: Brown Beech Mushroom en Brown Shimeji.

INGREDIENTEN

- 1 ui, - 1prei, - olijfolie, - 1 liter kippenbouillon (1 liter water en 2 bouillonblokken), - 1 blik kastanjepuree (+/- 400 gram), - (zwarte) peper, - zout (of fleur de sel), - 150 gram beukenzwammetje (andere paddenstoelen kan ook), - 3 bos uitjes, - eventueel een paar druppels truffelolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.

Knorr kerstmenu 1

INGREDIENTEN

2 maal een halve liter ijs naar smaak, 2 el nougatine, kerstchocolaatjes en versiering, 1 flesje chocoladesaus, ronde kom - inh. 1 liter., ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Bevat p.p. ca.: 552 kcal.

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg, 50 g hazelnoten (vers of uit een zakje), 4 el suiker, 2 el melk, 1 doosje aardbeien, 1/4 l. slagroom, 3 el chocoladepasta met hazelnoten, 1 flesje chocoladesaus, desgewenst poedersuiker en cacaopoeder voor de garnering.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1200 g zalmfilet, -peper en zout, -Voor de saus:, -2 sjalotjes, -2 bosje waterkers, -100 g boter, -4 dl witte wijn, -4 dl visbouillon, -4 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram hazenrugfilet, 220 gram shii-take, 400 gram broccoli, zout, peper, 2 uien, 2 tomaten, 6 el sojaolie, 50 gram boter, 1 el ma?zena, 1 dl oestersaus, 1 dl wildbouillon, meergranenrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Om een lekker kerstmenu te krijgen wil ik elke maand een menu maken en het lekkerste menu wil ik dan met de kerstdagen maken voor de gasten die we krijgen. Zo hoef ik aan het einde van het jaar niet lang na te denken wat we willen. ​Dit is het hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 citroenen schoongeboend, 200 gram kastanjechampignons of paddenstoelenmix, schoongeboend, 600 gram varkenshaas, 75 gram boter, 3 sjalotten, in ringen, 200 ml crème fraîche,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zo'n middagje dat je aan het experimenteren bent. Omdat het rotweer is en omdat je voor de feestdagen een mooi, maar gezond en licht menu voor je klanten wilt verzinnen. Goed glas wijn erbij en dit werd het resultaat.

INGREDIENTEN

125 gr entrecote (haal het vlees ruim van tevoren uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Dit komt de malsheid en smaak ten goede), , roze ui in dunne ringetjes, , scheutje rode wijn, , 5 krieltjes in schil in kleine blokjes, , theelepel crème fraiche, , stukje zoete aardappel in dunne plakjes met dunschiller, , paprikapoeder, zout, , spruitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2016
  • Frans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top