62 kalkoengebraad recepten

INGREDIENTEN

1kalkoengebraad van 1kg,375ml rode wyn,30ml cognac,200gr wortelen,1ui,20gr boter,3soepl.room,1soepl.aalbessenjam,bindmiddel voor bruine saus,1koffiel.sterke mosterd,5jeneverbessen,10bollekes zwarte peper,2laurierblaadjes en 1 takje thym.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Brussels streekgerecht met gueuze van Belle-Vue

INGREDIENTEN

150 gr boter - 1 kalkoengebraad - 1 el bloem - 2 el tomatenpuree - 75 cl gueuze - 1 takje tijm - 2 laurierblaadjes - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoengebraad met frambozenconfituur

INGREDIENTEN

1 kg kalkoengebraad - 5 soeplepels pickels - 3 soeplepels witte suiker - 2 koffielepels curry - 1 kleine tomatenpuree - 1/2 fles rode wijn - 3/4 pot frambozenconfituur

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zaaalig !!!

INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad, 2 grote blikken peren, 1 glas witte wijn, boter, peper, zout, 1 potje room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Dit is een superlekker fruitig gerecht. Ik boek er altijd succes mee als ik thuis gasten heb. Je kan het gemakkelijk op voorhand klaarmaken en op het nodige moment opwarmen in de oven. Het is een smaak die iederen bevalt.

INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad (800 g) - 8 plakjes vetarme smeltkaas - 3/4 blikje tomatenpuree - 50 ml cognac - 1/2 l fruitsap appel/kers - 1/2 l vetarme kippenbouillon - 1 bakje champignons - gesnipperde peterselie - aardappelzetmeel - 1 bakje kerstomaatjes - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad (600-800gr), 400 gr witte druiven, 1dl water, 1dl witte wijn, 2 eetlepels suiker, 12 blaadjes basilicum, boter 100 gr voor de saus, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Kalkoengebraad van 800 gr-1 glas witte wijn-1/2 bouillonblokje-30 gr gehakte dragon-1/4 l room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bouquet garni bestaande uit tijm, laurier en peterseliestengels,50 g boter,4 wortels,100 g spekblokjes,geraspte muskaatnoot, 100 g zilveruitjes,peper en zout,2 appels,800 g kalkoengebraad,2,5 dl cider,2,5 dl kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een gemakkelijk te bereiden feestgerecht.

INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad van ongeveer 1 kg of iets meer - 500 gr champignons - 1 kleine ui - boter - zout peper en paprikapoeder - muskaatnoot - 250 cc room - maizena

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram kalkoengebraad, 60 gram boter, zout en peper naar smaak, 200 gram champignons, 1 ui; 2 eetlepels paneermeel, 120 gram achterham, 100 gram belegen kaas in plakjes, 150 gram geraspte pittige kaas, 25 gram bloem, 3,5 dl. melk.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeer lekker sausje en gemakkelijk om te maken

INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad 800 gr 10 sjalotten 2 glazen droge witte wijn peper zout 200 cc room boter gehakte peterselie kippebouillonblokje een beetje suiker (naar smaak),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Morellen zijn grote, zure, donkerrode kersen.

INGREDIENTEN

? een kalkoengebraad van 700gr, ? Solo, ? frambozenazijn, ? kippenbouillon, ? roze peper, ? groene peper, ? 5 jeneverbessen, ? creme de cassis, ? 1 wortel, ? 1 ui, ? 1 sjalotje, ? 1 teentje look, ? 1 blaadjes laurier, ? 1 takje tijm, ? 125 g morellen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.



Morellen zijn grote, zure, donkerrode kersen. Je kunt ook gewone kersen gebruiken, maar morellen geven dit gerecht meer smaak. De moeite dus om ernaar op zoek te gaan !

INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad van 1,4 kg * boter * 2 eetlepels frambozenazijn * 6 dl kippenbouillon * 1 eetlepel roze peper * 1 eetlepel groene peper * 10 jeneverbessen * 5 cl creme de cassis * 2 wortels * 1 ui * 1 sjalotje * 1 teentje look * 2 blaadjes laurier * 1 takje tijm * 250 g morellen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere klassieker die makkelijk te bereiden is, we serveren dit feestelijk gerecht met kroketjes en een groentenkrans

INGREDIENTEN

-kalkoengebraad van 700 - 800 gr., -kruidenmengeling ( paprikapoeder, peper, zout en wat curry ), , -500 gr. champignons ( naar keuze ), -5 dl. room, -een goeie scheut cognac, , - Ma?zena, kruidenmengeling ( peterselie, bieslook, kervel, peper, zout en oregano ), , Voor de groentenkrans:, , -Worteltjes, - bloemkool, -broccolli, , , , , , kalkoengebraad van 700 - 800 gr., kruidenmengeling ( paprikapoeder, peper, zout en wat curry ), , 500 gr. champignons ( naar keuze ), 5 dl. room, een goeie scheut cognac, , Ma?zena, kruidenmengeling ( peterselie, bieslook, kervel, peper, zout en oregano ), , Voor de groentenkrans:, , Worteltjes, bloemkool, broccolli, , Bereiding:, , Verwarm de oven voor op 160?C. Kruid het stuk vlees en leg het in een braadslede., , Braad het vlees ongeveer 3 kwartier. Maak de saus : Kuis de champignons en stoof lichtjes in wat boter. Blus met de cognac en de room. Voeg de kruiden toe en laat 1 min. zachtjes doorpruttelen. Bind de saus met Ma?zena. Stoom de groentjes gaar. Snij het vlees in sneetjes en schik alles mooi op een verwarmd bord. Serveer er kroketjes bij. , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


bereidingstijd = 10 min. + 1 u in de oven, voor 4 personen

INGREDIENTEN

- 1 kg kalkoenfiletgebraad, , - 5 eetl. cognac, , - 2 dl lichte room, , - 400 ml gevogeltefond, , - 1/4 blokje tuinkruidenbouillon, , - 2 eetl. olijfolie, , - verse kruiden:, , , 5 takjes tijm, , 1/4 plantje bieslook, , 6 blaadjes basilicum, , 2 takjes peterselie, - instantsausbinder (facultatief), - 1 koffiel. paprika, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg borstfilet van kalkoen -, 2 dl kalfsbouillon -, 1,5 dl room -, 0,5 dl cognac -, 3 eetlepels boter -, 1 eetlepel bloem -, sap van een citroen -, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie -, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg kalkoenfiletgebraad,5 eetl. cognac,2 dl lichte room,400 ml gevogeltefond,1/4 blokje tuinkruidenbouillon,2 eetl. olijfolie,verse kruiden:5 takjes tijm,1/4 plantje bieslook,6 blaadjes basilicum,2 takjes peterselie,instantsausbinder,1 koffiel. paprikapoeder,p+z.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor wie van een zoete bereiding houdt

INGREDIENTEN

*1 extrakalkoengebraad-*3 lepels mosterd-*3 lepels bruine suiker-*1/4 fles porto -*1/4 fles droge witte wijn-*1/2 l bouillon (kip) -*ma?zena

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1kg kalkoengebraad, 250gr champions, 1potje philadelphia met kruiden, 1grote ui, gevogelte fond 250ml,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2008
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Feestelijk en niet te duur!

INGREDIENTEN

Kalkoengebraad(800gr -1kg), 200 gr gehakt(kalkoen), 1 sjalot, 1 groene paprika, p&z voor de saus:, 500 gr rode paprika's, 1 ui, 1dl groentenbouillon, /2dl room, olijfolie, paprikapoeder

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Belgisch
  •  120 min. <

Hoofdgerecht, 4 pers.; bereidingstijd 10 min. + 1 uur in de oven

INGREDIENTEN

1 kg borstfilet van kalkoen; 2 eetlepels boter; peper en zoutVoor de lentesaus:, 2 sjalotten; 1 eetlepel + 100 g boter; het sap van 1/2 citroen, 1.5 dl droge sherry; 2 eetl gesnipperd bieslook; peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Kalkoen.Frambozen azijn, kippenbouillon,roze en groene peper en cssis en jeneverbessen.Solo margarine. de hoeveelheden waren niet aangegeven.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

-kalkoen gebraad van 800 gr-10 fijn gesneden sjalotten-2 glazen droge witte wijn-peper-zout-200 cc room-boter-gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en lekker gerecht

INGREDIENTEN

-1 kg borstfilet van kalkoen, -2 eetlepels boter; peper en zout, VOOR DE LENTESAUS:, -2 sjalotjes (gesnipperd), -1 eetlepel + 100 g boter, -sap 1/2 citroen, -1,5 dl droge sherry, -2 eetlepels gesnipperd bieslook, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemakkelijk te bereiden.
Echt iets voor kerstdag

INGREDIENTEN

Boter 60 gram,kervel 1 snuifje(s),champignon(s) 250 gram, Cognac 2 soeplepel(s), dragon 1 snuifje(s), gevogeltefond in poeder 2 koffielepel(s,) sjalot(ten) 2,peper en zout kalkoengebraad 1, witte wijn 1 dl, bijgerecht: gekookte aardappellen of aardappellennoten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

60 gr. boter - 1 snuifje kervel - 250 gr. champignons - 2 soeplepels Cognac - 1 snuifje dragon - 2 koffielepels gevogeltefond in poeder - 2 sjalotten - peper en zout - 1 kalkoengebraad - 1 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.



INGREDIENTEN

600 g kalkoengebraad - 100 g rozijnen - 200 g kleine uitjes - 2 eetlepels groene peper - 1 tros witte druiven - tijm en laurier - zout -, 20 cl ontvette bouillon - 20 cl ongesuikerd druivesap - 1 koffielepel mosterd - 1 koffielepel aardappelmeel - 1 eetlepel bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad van 1 kg, 2 roze pompelmoezen, 2 rode uien, 1 blik veenbessen, 1/2 l ontvette kippenbouillon, 3 el boter, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 gr kalkoengebraad, 100 gr rozijnen, 1 eetlepel boter, 100 gr kleine zilveren uitjes, 2 eetlepels groene peper (blikje), tijm en laurier, 2 dl ontvette bouillon, 2 dl druivensap, 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel ma?sbloem, 1 doos ontpitte druiven

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoengebraad overgoten met een exotisch sinaasappelsausje:
gegarandeerd feest. .van "moesje2"

INGREDIENTEN

Voor het kalkoengebraad, 900 g kalkoenfilet, opgerold tot een mooi braadstuk, boter of olijfolie, 1 zakje kipkruiden, Voor de sinaasappelsaus, 2,5 dl sinaasappelsap, sap van een halve citroen, 1/2 dl water, 70 g suiker, 1 stukje zeer fijn gesneden sinaasappelschil, zonder wit, 1 eetlepel ma

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Look: 4 teentje(s), kaneelpoeder: 1 koffielepel(s), komijnpoeder : 1 soeplepel(s), Cayennepeper: 0,50 koffielepel(s), verse geraspte gember: 2 soeplepel(s), zout, olijfolie: 3 cl, zwarte peper: 0,50 koffielepel(s), kalkoenboutgebraad: 800 gram, suiker: 1 koffielepel(s), yoghurt: 1, citroen(en) natuur: 1

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 60 minuten

INGREDIENTEN

1 kalkoenfiletgebraad - 2 blikjes gepelde tomaten in stukjes - 1 citroen - 1 teentje knoflook - wat olijfolie - enkele takjes verse peterselie, bieslook - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoenfiletgebraad - 2 blikjes gepelde tontaten in stukjes - 1 citroen - 1 teentje knoflook - wat olijfolie - enkele takjes verse peterselie, bieslook - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoenfiletgebraad, 2 blikken gepelde tomaten in stukjes, 1 citroen, 1 knoflookteentje, wat olijfolie, enkele takjes verse peterselie, bieslook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 venkelknollen,1 eetlepel olie,2 eetlepels vloeibare honing,peper en zout,1 eetlepel muntblaadjes,800 g kalkoenfiletgebraad,1 eetlepels ciderazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een meer eenvoudige variant op Orloff I

INGREDIENTEN

400 g. kalkoenborstfilet (aan een stuk), 30 g. boter, 100 g. achterham in plakjes, 150 g. Mascarpone, 150 g. geraspte pittige kaas, zout, peper en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Iets moeilijker, Redelijk,55 min.

INGREDIENTEN

50 gram, boter: 4 nectarines:, peper en zout, 800 gram, kalkoengebraad: 2 soeplepels groene peper in bolletjes:, 50 cl, zoete witte wijn (Monbazillac)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk maar bewerkelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

400 g. kalkoenborstfilet (aan een stuk), 50 g. boter, 100 g. achterham in plakjes, 100 g. belegen kaas in plakjes, 1 ui, 200 g. champignons, 2 eetlepels paneermeel, Voor de saus:, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem, 2 dl. melk, 50 g. geraspte pittige kaas, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker en snel klaar, ideaal voor bezoek

INGREDIENTEN

800 gr kalkoen filet, een scheutje whisky, 2 eetl. mosterd, 2 eetl. ketchup, 1 eetl. roze peperbolletjes, 1 eetl. groene peperbolletjes, 3 dl room, peper en zout, gevogeltebouillon

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Makkelijk

INGREDIENTEN

Kalkoenfiletgebraad : 800 gram(men), rijpe -romatomaten : 1 kg, aubergine : 1, teentje knoflook : 1, origano, olijfolie dl, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies