280 kalfslever recepten

Mensen die beweren niet van lever te houden, het is nog malser dan menig biefstuk.
Door het krostje is het niet meer als lever te herkennen.

INGREDIENTEN

1 kalfslever, paneermeel, zout, peter, paprikapoeder, appel, rode paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, , --------------------------------------------------------------------------------, 4 plakken kalfslever - 50 gram boter - 4 sjalotjes - 40 gram bloem - 0,3 dl cognac - 0,3 dl slagroom - mosterd - bieslook - zout, peper, , --------------------------------------------------------------------------------

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Goed klaargemaakt zo zalig!

INGREDIENTEN

150 gr kalfslever,bloem, peper,roomboter of olijfolie, paprikapoeder en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een lekkernij voor de liefhebbers !

INGREDIENTEN

-600 g kalfslever, -80 g mager gerookt spek, -100 g champignons gesneden, -1 dl kalfsfond, -knoflookteentje, -Madera, -room, -peper en zout, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 sneden kalfslever, 100 g in blokjes gesneden gezouten spek, 1 eetlepel siroop, 1 eetlepel maisbloem, 40 g margarine

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Belgisch Tussengerecht
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

2 dl kalfsfond - 3 cl Safari - 4 plakken kalfslever - bloem - 3 klontjes boter - peper en zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Portugese Zondagsschotel

INGREDIENTEN

, 450 g kalfslever, 150 g rauwe ham, 50 g boter, 1 el citroensap, 3 el diverse aromatische verse tuinkruiden, fijngehakt, 1 el sojasaus

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Portugees Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

700 gr kalfslever, 250 gr champignons, 3 el boter, nootmuskaat, zout en peper. Voor de saus: 300 ml kalfsfond, 3 el room, 3 el boter, 3 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

700 g kalfslever.250 g champignons.3 eetlepels boter.Nootmuskaat.Peper en zout., , VOOR DE SAUS:, 300 ml kalfsfond.3 eetlepels room.3 eetlepels boter.3 eetlepels bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ¼ pond kalfslever, in dunne plakjes gesneden, ½ tot 1 kopje bloem, gekruid met, Zout, peper, paprikapoeder, droge mosterd naar smaak, 3 theelepels spekvet, 2 gele uien, dun gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2010
  •  …
  •  10-20 min.

Grieks voorgerecht

INGREDIENTEN

Marineertijd: minimaal 1 uur,, 250 gr kalfslever, in smalle reepjes gesneden

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever, 30 g boter, 80 g bloem, mosterd, 1 dl bouillon, 2 sinaasappels, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever, 70 g boter, 60 g bloem, 1 blik ananas, mosterd, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelfs als je niet van lever houd is kalfslever nog een lekkernij.

INGREDIENTEN

700 gram kalfslever, 250 gram champignons, 3 eetlepel boter, muskaatnoot, peper en zout, , Voor de saus:, 3 deciliter kalfsfond, 3 eetlepel room, 3 eetlepel boter, 3 eetlepel bloem, , Wat fijngesnipperde peterselie., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 krop eikenbladsla, , 2 plakjes kalfslever, , 6 cl olijfolie (extra vierge), , 4 cl balsamicoazijn, , 6 blaadjes salie, , peper, , zout, , 2 eetlepels pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes kalfslever ? peper en zout ? 1 ui ? 1 ei ? 4 eetl melk ? 2 eetl bloem ? 50 gr boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 krop eikenbladsla, 2 plakjes kalfslever, 6 cl olijfolie (extra vierge), 4 cl balsamicoazijn, 6 blaadjes salie, peper, zout, 2 eetlepels pijnboompitten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever, 60 g boter, 12 plakjes gerookt spek, saliepoeder, marjolein, 2 grote uien, 1 kg appels, bloem, kaneel, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram kalfslever - zout - 5 eetlepels bloem - oijfolie - 1 eetlepel witte wijnazijn - 3 eetlepels water - 2 laurierblaadjes - 1 theelepel fijngehakte rozemarijn.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 schijven kalfslever (75 a 100 gr per stuk), 4 dunne schijven doorregen rookspek, 1 ui of wat sjalotjes, zout, peper, bloem, 80 g boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een lekkere combinatie

INGREDIENTEN

350 g. kalfslever, 45 g. koude boter, 1 dl. rode wijn, 1 dl. zwarte bessensap, 1 appel, ? citroen, zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept gekregen van mijn grootmoeder.

INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever, 100 g boter, 3 grote uien, 100 g bloem, 1 wortel, tijm, laurier, peterselie, 2 dl bouillon, 1 dl madera, tomatenpuree, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 mooie plakken kalfslever, 200 gram gerookt spek, 800 gram witte druiven, 1 dl. witte wijn, 0.5 citroen, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 4 plakken kalfslever, van ca. 18o graam, 2 eetl. milde mosterd, 3 eetl. bloem, 4 eetl. olie, zout, sap van 3 sinaasappels, 1 eetl. boter, 1 klein glas sinaasappellikeur.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram kalfslever - zout, peper - 200 gram knolselderij - 200 gram wortel - 1 kleine ui - 1 jonge prei - 10 champignons - 1 el fijngehakte bieslook - 1 el fijngehakte peterselie - 60 gram boter - 2 1/2 dl droge witte wijn - 3 el slagroom - 10 groene peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Orgaanvlees is in de Brusselse streekkeuken altijd van de partij geweest. Deze kalfslever in frambozenbier is dan ook een bewerking van een oud Brussels streekgerecht

INGREDIENTEN

1 sjalot, gehakt - 50 gr boter - 25 cl frambozenbier - 2 tl geconcentreerde kalfsfond (van Carte d'Or bijvoorbeeld, zie mijn produktrecensie) - 4 mooie stukken kalfslever - 4 el bloem - 2 el dikke room - 24 frambozen (vers of diepvries) - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk recept uit de Antilliaanse keuken, met dank aan Koos Manders.

INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever - 50 g boter - 1 dl droge witte wijn - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 citroen - 2 bananen - oregano - 1/2 dl rum - zout - peper - 1 el fijngehakte groene pepers.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een onvergetelijk sausje maken van dit recept een topper !

INGREDIENTEN

, 4 plakken kalfslever - 50 gram boter - 4 sjalotjes - 40 gram bloem - 0,3 dl cognac - 0,3 dl slagroom - mosterd - bieslook - zout, peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk recept van mijn schoonzus.

INGREDIENTEN

? 4 plakken kalfslever a 125 gram, ? 8 plakjes ontbijtspek, ? 50 gram boter, ? 1 goudreinet, (andere appel mag ook), ? 50 gram rozijnen, ? 1 flinke ui in ringen, ? 1 eetlepel bloem, ? 2 dl. rode port,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 plakken kalfslever a 125 gram, 1 blikje frambozen (nettogewicht 200 gram), zout, peper, 1 tl tijm, 2 el bloem, 40 gram boter, 2 bosuitjes, 2 aardeien, 1/2 tl bouillonpoeder, 3/4 dl droge rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht. Kalfslever en Zwezerik op een bedje van prei, wortel en gebakken appel met madeirasaus.

INGREDIENTEN

400 gr. Kalfszwezerik; 400 gr. kalfslever; bloem; 40 gr. boter; 250 gr. prei(schoon); 100 gr. wortel; 2 appels(cox); 1 eetl. suiker; 1 sap van sinaasappel; SAUS: 3 dl kalfsfond; 1 dl. madeira; boter; 3 eetl. ge- slagen room; peper en zout; GARNITUUR: 1 zakje veldsla; 5 cherry-tomaatjes.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een volstrekt andere manier van bereiden komt uit het vierde grootste land ter wereld..Brazilie...erg bijzonder van smaak!!!

INGREDIENTEN

VOOR DE MARINADE:, -1/8 l witte wijn, -2 eetlepels citroensap, -1 ui (grof gesneden), -1 teen knoflook (uit de pers), -zout, -2 laurierblaadjes, -1 th lepel majoraan, VERDER:, -4 plakken kalfslever (elk 150 g), -4 eetlepels olijfolie, -zout, witte peper, -3 bananen, -4 eetlepels rum, -2 eetlepels citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr. ui, -50 gr. boter, -600 gr. kalfslever, -1 dl. wijn, witte, droge, -4 el. olijfolie, -4 el. peterselie, verse, gehakte, -Peperkorrel, zwarte, gemalen, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

400 gr ui - 50 gr boter - 600 gr kalfslever - 1 dl droge witte wijn - 4 el olijfolie - 4 el verse gehakte peterselie - versgemalen zwarte peper - zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 pl kalfslever(? 175 gr en 1 cm dik)/gewone bloem/25 gr boter/2 el pl olie/2 el rodewijnazijn/2-3 el kippenbouillon/1 el heldere honing/zout/peper/takje waterkers(garnering)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.



"Foie de veau aux courgettes"

INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever - 4 mooie dikke courgettes - 2 rode uien, in dunne ringetjes - 2 el suiker - 1/3 kopje balsamico-azijn - 15 cl kippenfond - 1 el roomboter - 2 el koude roomboter in klontjes - 2 el olijfolie - versgemalen zwarte peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 plakken kalfslever - 60 gram boter - mosterd - marjolein - 4 ansjovisjes - 1 ui - 1 dl witte wijn - tomatenpuree - peterselie - zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een geurige soep met pestosaus en een krokante crouton.

Tussengerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

150 g kalfslever, 2 grote uien, 25 g bloem, 25 g boter, 3/4 l vleesbouillon (1,5 tablet), 4 el pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 el olijfolie, zout, peper,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 gram ui -, 50 gram boter -, 600 gram kalfslever -, 1 dl. droge witte wijn -, 4 eetlepels olijfolie -, 4 eetlepelsvers gehakte peterselie -, gemalen zwarte peperkorrels -, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 2 eetlepels bloem, 2 bananen, 4 eetlepels geschaafde amandelen, 4 plakken kalfslever a 100 gr, zout en peper, 60 gr boter of margarine, 2 eetlepels citroensap, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies