Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

407 indonesisch groente recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

.

INGREDIENTEN

1 rode peper, 2 uien, in kwarten, 4 tenen knoflook, 5 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 1 el gemalen koriander, 1 el gemalen laos, 1 el gemalen geelwortel, 1 el gemalen komijn, 1 limoen, uitgeperst, 3 el zonnebloemolie, 500 g runderriblappen, op kamertemperatuur +, 1 pakje pure creamed coconut (200 g), , , , citroen, 60 g bruine basterdsuiker, 1 tl sambal oelek, 1 mango, niet al te rijp, 1 stevige handpeer (bijv. conference), 1 appel (bijv. jonagold), 1 komkommer, ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

.

INGREDIENTEN

1 rode peper, 2 uien, in kwarten, 4 tenen knoflook, 5 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 1 el gemalen koriander, 1 el gemalen laos, 1 el gemalen geelwortel, 1 el gemalen komijn, 1 limoen, uitgeperst, 3 el zonnebloemolie, 500 g runderriblappen, op kamertemperatuur +, 1 pakje pure creamed coconut (200 g), , , , citroen, 60 g bruine basterdsuiker, 1 tl sambal oelek, 1 mango, niet al te rijp, 1 stevige handpeer (bijv. conference), 1 appel (bijv. jonagold), 1 komkommer, ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Ik had van alles nog in de koelkast liggen, het werd tijd om weer eens een keer bami goreng te maken. Van oorsprong is nasi of bami goreng ook bedoeld als gerecht om restjes weg te werken. 

INGREDIENTEN

350 g hamlappen, in reepjes, 100 g gerookte spekreepjes, 200 g schouderham, in reepjes, olie voor bakken, 1 rode ui, in blokjes, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 2 rode pepers, fijn, 1 t komijnpoeder, 2 t korianderpoeder, 1 t geelwortel, 1 middelgroot wortel, in blokjes, 1 prei in dunne halve ringen, 100 g witte kool, geschaafd of heel dun gesneden, 1 rode paprika, in blokjes, 100 g taugé, 1 t aromat, sambal naar smaak (of doen sambal op tafel zodat elkeen kan pakken als ze pittiger wil), 1+1/2 e ketjap manis ABC (niet teveel), roerei van 2 eieren (lekker korrelig),  , spiegelei voor garnering, Ingemaakte knoflook rode pepers,  , 1. Bak hamlap reepjes en spekjes gaar in wok en haal uit pan., 2. Doen nu de ui, knoflook, gember en rode peper in olie en roerbak tot geuren vrijkomen., 3. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en geelwortel toe en bak tot geuren vrijkomen., 4. Voeg nu de groenten volgens hardheid toe, beginnende met de wortel, kool, paprika prei en de taugé voeg je aan het einde van bereidingstijd toe, dit moet nog knapperig zijn., 5. Zodra alle groenten goed vermengd zijn roer je de aromat, hamlap reepjes de spekreepjes en de ham reepjes erdoor en voeg de ketjap manis toe., 6. Doen deksel op wok en smoor de groenten gaar, maar nog knapperig en meng dan taugé en roerei door mengsel., 7. Lek de mie uit en meng mie door groente en vleesmengsel tot alles goed warm zijn., 8. Verdeel over 4 borden en garneer met spiegelei en ingemaakte knoflook rode pepers of anders met sambal oelek. 

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk.

INGREDIENTEN

450 g magere hamlappen, 1 zakje boemboe nasi goreng, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 bami pakket, 1 prei, 1 plak ham 50 g, sambal, 1 el ketjap manis,eventueel 2 tenen knoflook en 250 g elleboogjesmacaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Groenten:, 400 gr gemengde groenten (spitskool, wortel, bloemkool, sperzieboontjes, peultes, mais, etc.), in mooie stukjes gesneden en kort geblancheerd., 1 liter groente bouillion, 2 hardgekookte eieren, in partjes, 1 komkommer, 2 eetlepels gebakken uitjes, , voor de saus:, 1/2 pot pindakaas, 3 eetlepels ketcap manis, 1 teentje knoflook, 1/2 eetlepel sambal ulek, 2 theelepels Jahewortel, fijngehakt, 1 eetlepel suiker, water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2011
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht.

INGREDIENTEN

Voor de pindasaus:, 125 g ongezouten pinda`s, 1 el olie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 1 tl trassi (toko), 1 el goela djawa (palmsuiker, toko) of bruine basterdsuiker, 2 dl kokosmelk, sap van 1/2 citroen, 1-2 el ketjap manis, , voor de gado gado:, 4 eieren, 150 g winterwortel, in schuine plakjes, 150 g sperziebonen, 1 kleine spitskool (± 400 g), in repen van 1 cm, 150 g taugé, 2 el verse korianderblaadjes, 50 g emping belindjoe

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 el olie, *1rode paprika zaadjes verwijderen en in reepjes, *1/2 chinese kool in dunne reepjes, *250 g sperciebonen schoongemaakt, *125 g taugé, *200 ml kokosmelk, , voor de kruidenpasta, *1 gesnipperde ui, *1 teentje fijngehakte knoflook, *1tl gedroogde laos, *1 stengel verse citroengras, binnenste gedeelte fijngehakt, 1tl bruine suiker, *1/2 tl sambal trassie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2008
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Recept uit het "Nieuw Indonesich Kookboek" is weer net even anders dan uit het "Groot Indonesich Kookboek"

INGREDIENTEN

2 dikke preien (of 500 gr kool, andijvie of spinazie), 2 rode uien, 4 tenen knoflook, olie om te bakken, 1 theelepel djahe of geraspte gemberwortel, 1 lombok of 1 theelepel sambal oelek, 1 klein stukje trassi, citroensap, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

100 gr worteltjes # 1 kleine bloemkool # 150 gr sperziebonen # 1 ui # 2 tenen knoflook uit de knijper # 3 theelpl sambal trassi # 1/2 deciltr ketjap manis # 100 gr taoge

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk groente recept (kankung ) kan je bij een toko kopen.

INGREDIENTEN

1 kilo kangkung,4pitjes knoflook, 1 theel trasie (toko)(garnalen pasta), 1 verse peper,2 thl bruine suiker, 1 thl zout. olie om te bakken en een vijzel om de knoflook en peper en trasie fijn te maken .

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rujak manis. Voor dit recept zijn vooral exotische vruchten gebruikt. u kunt echter ook de bekende fruitsoorten zoals appels peren en bananen gebruiken. Deze salade is zowel als hoofdgerecht ook lekker als bijgerecht met kipfilet in bieslook-roomsaus en gebakken krieltjes. Let wel op de calorieen.

INGREDIENTEN

1 nashipeer zonder klokhuis, in dunne plakjes., 1 kleine yam, geschild in dunne reepjes, 150 gram verse tauge kort geblancheerd, 2 dikke schijven verse ananas geschild in stukjes ( of een blikje ananas ), 1 middelgrote rode ui in ringen, 1 kleine komkommer in dunne plakjes, 1 ? stengel bleekselderij, schuin in plakjes gesneden, 2 bosuitjes in dunne ringen, slabladeren voor het serveren, 1 carambola, in plakjes voor de garnering, 2 el gehakte en geroosterde pinda's.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr sperziebonen, in stukken van 4 cm, 170 gr tauge, 1 tl gedroogde garnalenpasta, 1 verse chilipeper, zaadjes verwijderd, gehakt, 1 klein teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl zout, 100 gr geraspte kokos of diepvrieskokos,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Simpel roerbakgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 1 winterwortel in dunne reepjes, 1? savooiekool in reepjes, olie, 400 gr. gehakt, 1.5 el bakgember, 05, tl. sambal oelek, 1 el. ketjap zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? ? blok tahu, ? taogeh, ? snijbonen, ? bambushoots, ? groene lombok, ? 2 tl assemwater, ? ve-tsin, ? gedroogde garnalen, ? trasi, ? santen, ? ui, ? 6 bawang putih, ? laos, ? paprikapoeder, ? daon salam, ? petehbonen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Halve spitskool of 1 kleintje, half pond gehakt, 3 rauwe eieren, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 theel. sambal, wat trassi, 1 eetl. assem, 2 sallam blaadjes, 1 theel laos poeder, 1 theel suiker, 1 bouilonblok,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Indonesie is onvoorstelbaar groot (56x Nederland)en dan is het logisch, dat er b.v. voor Nasi Goreng diverse samenstellingen zijn.Vaste bestanddelen zijn echter:gekookte (afgekoelde)rijst, kleingesneden varkensvlees of kip en diverse kruiden.Groente wordt vaak toegevoegd en alles wordt in een koekenpan gebakken

INGREDIENTEN

Gekookte rijst,kleingesneden varkensvlees of kip, plantaardige olie, gesnipperde uien, gebroken spercibonen of kleingesneden witte kool,prei,ketoembar,djintan,sambal oelek,ketjap,peper,zout (evt.knoflook).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Omelet met vegetarische vulling

INGREDIENTEN

DE VULLING:, , 400 gram Thaise rijst (parfumrijst)/, 0,75 liter water /, zout/, 2 chilipepers /, 15 gram verse gemberwortel /, 10 gram citroengras /, 80 gram bosuitjes/, 80 gram bleekselderij/, 100 gram witte kool/, 100 gram wortels /, 200 gram rode paprika/, 400 gram rijpe bakbananen /, bloem om te bestuiven /, 5 eetlepels plantaardige olie /, 1 theelepel grofgemalen szechuanpeper /, 1,5 deciliter groentefond /, 3 eetlepels lichte sojasaus/, 0,5 fijngehakte Vietnamese koriander, OMELETTEN:, 100 gram bloem/, 1,25 deciliter water/, 2 eieren /, zout/, versgemalen witte peper/, 2 eetlepels plantaardige olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr taugeh, 200 gr fijngesneden witte kool, 1/2 fijngesneden komkommer, sambal, 2 stukjes trassie, zout, 1/2 kopje azijn, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Supermakkelijk te maken, ook ideaal om gasten te serveren, bijna iedereen vindt het lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 uien, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden), 2 el azijn, 9 el ketjap, 4 el ketchup, 6 el bruine basterdsuiker, 1,5 tl sambal (of naar smaak), 4 el pindakaas, 300 gr. tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een bami is altijd lekker, hoeveel mensen kopen er niet een bak in een supermarkt of halen het bij een afhaalchinees. Alleen deze bami kun je zelf maken en is uiterst compleet. Bovendien is hij vreselijk voedzaam en lekker. Eet er voorgemarineerde (kip)saté bij en neem er wat satésaus bij of zoetzure saus. Dit gewokte bamigerecht is goed in te vriezen. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke maaltijd ! Ik had deze vorige week gemaakt en de pan was leeg zo lekker.

INGREDIENTEN

500 gr mie nestjes, 300 gr hamlappen (in blokjes), 1 rode peper (fijn, zonder zaad), 150 gr prei (fijn), 150 gr witte kool (fijn), 1 kleine courgette (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 winterwortel (geraspt), 1 ui (gesnipperd), 3 el wokolie, 1 t kurkuma, 1 t zeezout, 1 t djahé, 1 t djinten, 1 t korianderpoeder, 2 e sojasaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Deze balletjes hebben we geproefd op de 80e verjaardag van tante Jo en ze waren heerlijk! Dank aan Wil voor het recept.

INGREDIENTEN

1 pond HOH gehakt 1 zakje gedroogde nasi groente 1 ui 1 zakje gedroogde kokos 1 ei 1 dunne prei paneermeel paprikapoeder 1 teen knoflook ketjap manis sambal peper en zout uit de molen 1 el vloeibare croma

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Nasi is altijd lekker, hoeveel mensen bestellen het wel niet in het weekend bij de afhaalchinees. Tientallen kilos, zakken vol gaan er over de toonbank. Maak hem zelf en dan is hij gelijk wat rijker gevuld. Echt niet veel werk, maar zoveel lekkerder. Echte nasi goreng blijft een favoriet bijgerecht bij velen. Dit is de lekkerste van al mijn nasis.

INGREDIENTEN

Bosje lente uitjes (heel fijn gesneden), 150 gr spitskool of Chinese kool (fijn), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 4 plakken bacon (vleeswaren in kleine blokjes), 2 plakken varkensfricandeau (vleeswaar, in kleine blokjes), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr langkorrelrijst, 600 ml kippenbouillon heet van tablet, Zeezout, 1 mespuntje vetjin, 1 t laos, t djinten, 1 t ketoembar, 1 t gemberpoeder of djahOlie om in te wokken (arachide)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ik gebruik het altijd als snack bij de borrel en bij een indonesich rijsttafel.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 1 bamie pakket, als extra groente doe ik er nog een klein preitje bij., 1 klein uitje als dat niet in het pakket zit, een scheut ketjap manis, 2 eetlepels sambal oelek, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel ve-tsin, olie om in te bakken (het liefst arachide olie), bladerdeeg 20 plakken, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Hou je van echt pittig, probeer dit dan eens! Van origine uit de keuken van India, langzaamaan richting Indonesie gegaan en daar een iets andere draai aan gegeven door de chefs aldaar. Heel erg lekker, als je van pittig houd!!!!!!!

INGREDIENTEN

750 gr kipfilet (in blokjes), 4 el arachide-olie, 2 uien (fijngesneden), 6 teentjes knoflook (fijngesneden), 3 Spaanse pepers (ragfijn gesneden, zaadjes eruit), 2 el kerriepoeder Madras, stukje gemberwortel (ca 3 cm), ragfijn gesneden, 1 el tomatenpuree, 2 dl kokosmelk, 3 dl kippenbouillon (van 1 blokje), fijngesneden koriander of peterselie naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2013
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Heerlijk Kip gerecht wat ik heb gekregen van een buurvrouw die ontzettend lekker kan koken !

INGREDIENTEN

- 600 gram kipfilet in stukjes, - 4 uien, - 3 el olijfolie, - 3 t knoflook, - 1,5 kopje drinkbouillon (tuinkruiden), - 3 el azijn, - 13 el ketjap, - 6 el ketchup, - 9 el bruine basterdsuiker, - 1,5 el sambal, - 6 el pindakaas, - 450 gr. Taug?.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipfilet met ketjap/pinda en tauge

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, 3 uien, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden), 2 el azijn, 9 el ketjap, 4 el ketchup, 6 el bruine basterdsuiker, 1 el sambal, 4 el pindakaas, 300 gr tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Kip en groente van alles wat je maar lekker vind.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote rode paprika, grote ui, 2 teentjes knoflook, 5-6 kemirienoten, 1 stengel sereh, 5-6 eetlepels olie, 2 djeroek poeroetblaadjes, 2 doan salamblaadjes, 2 schijfjes laos van 1 cm dik (of 2 theelepels laospoeder) 2 schijfjes verse gemberwortel van 1 cm, 3 tomaten (of klein blikje tomatenpuree), ?-1 theelepels trassi, 25 gr goeloe djawa of bruine suiker, 400 gr kipfilet en 4 drumsticks, 3-4 dl kokosmelk (uit blik), zout, sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere hete babi pang gang saus om zelf makkelijk te maken. Dit is een iets verbeterde versie en iets pittiger dan mijn andere babi pangang saus recept. Het is veeeeeeeeeeeeeeel lekkerder dan de babipangang saus van de meeste restaurants (op een heel enkele uitzondering na uiteraard).

INGREDIENTEN

70 gram tomaten puree, steelpan bodempje groente bouillon, 2 EL chillibonensaus, 2 EL ketjap manis (merk abc), naar smaak kristalsuiker toevoegen, 1 TL Djahe.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Licht pittig bijgerecht. Lekker bij Rendang.

INGREDIENTEN

800 gr sperziebonen, 2 rode uien, 3-4 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 bouillonblokje (rund of groente-), 1 schep bruine suiker, 1 el sambal oelek, 1 el wokolie, 1 el djahe, 1 el laos, 1 cm santen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

De bekende indonesische ballen kennen de meeste wel. Toch is hier iets anders aan toegevoegd waardoor ze net even lekkerder smaken.

INGREDIENTEN

1 kg gehakt, 1 zakje roerbakgroenten, 6 eetlepels seroendeng(kokos met pindamix), 2 tl. sambal, 1 eetlepel ketjap manis, kruiden naar eigen inzicht.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Supersnel, en elke keer een groot succes. Je moet het 1 keer maken dan zul je het regelmatig maken.

INGREDIENTEN

1 krop sla, 2 blikken boontjes, 1 blik taugeh, 4 gekookte eieren, 1 doosje gebakken uitjes (go tan), 1 zak kroepoek, 1 groot pak gado gado saus (toko).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze worstenbroodjes kan je van te voren maken en invriezen.op de dag van gebruik ontdooien en op 175 graden 10 min. in de oven opwarmen.

INGREDIENTEN

1/2 zakje conimex groente en kruidenmix voor bahmi goreng, geweld in 50ml gekookt water-4 braadworsten-1 el. ketjap- 1/2 tl. sambal- sesamzaadjes-1 ei- 6 plakjes bladerdeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Hollands zijn de aardappels, de boerenkool smaakt als een oosterse groente

INGREDIENTEN

*aardappels zoveel als je gewent bent als je boerenkool maakt* boerenkool, idem aardappels* 350 gram rundergehakt *1 flinke ui * 3 cm. stukje geschilde geraspte gember * 2 tenen knoflook *theelepel kerriepoeder * blikje kokosmelk *1 runderbouillonblokje * klein blikje ananasstukjes op sap * eetlepel geraspte kokos

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1.1/2 kilo aardappelen.( of 2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotels maggi), 125 g magere spekblokjes, 1 teentje knoflook, gesneden Chinese kool, sambal, scheutje ketjap, seroendeng (geroosterde kokos met pinda's)., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Smoor van rundvlees

INGREDIENTEN

500 gram mager rundvlees, 2 rode uien, $ tenen knoflook, blije tomaten puree, stukje laoswortel, stukje djahe, 2 rode pepers of 2 eetlepels sambal, ketjap 6 eellepels., rundvlees bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gado Gado met kipfilet, groentes, courgette en ei

INGREDIENTEN

Rijst, 1 courgette, 300 gr gemengde groente, 1 prei, kipfilet, 1 potje gado gado kruiden (conimex) 1 zakje satesaus (conimex) ongeveer twee eieren per persoon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geweldig oosters gerechtje, helemaal niet moeilijk om te maken en heerlijk met rijst of noedels

INGREDIENTEN

, 500 gram rundvlees, 2 flinke uien, 2 tenen knoflook, 25 gr. margarine, 1 blik tomatenblokjes van 400 gr., 3 Eetl. ketjap manis zoet, 5 Eetl. pindakaas, 1 chinees groente pakket van 400 gr., 1 zakje KNORR MIX voor STOOFPOTJE, 2 Eetl. gehakte lente-uitjes, om te garneren, 2 hardgekookte eieren, om te garneren, 2 Eetl. seroendeng, om te garneren, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2010
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pond gehakt, 1 zakje gedroogde bami/nassie groente, 1 ei, 1ui, sambal, 2 teentjesknoflook, 3 eetl ketjap, paneermeel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top