244 indisch recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een pittig borrelhapje

INGREDIENTEN

1,5 zakje boemboe nasikruiden,300gr verse worst,1 el ketjap manis,sambal badjak,5 velletjes bladerdeeg,1 ei,2 el geraspte kokos en bakpapier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2014
  •  
  •  30-60 min.

Erg lekker als borrelhap of bij een buffet.

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 1 zakje nasikruiden, 1 ons rauwe boerenham of bacon, 2 eieren, paneermeel, 2 teentjes knoflook, ketjap manis,1 theel. sambal oeloek.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

700 g magere hamlappen, , in dobbelstenen, zout en versgemalen peper, 4 eetl. zonnebloemolie, of arachideolie, 3 uien, in grove stukken, 4 teentjes knoflook, gehakt, stukje (3 cm) verse, gemberwortel, geraspt, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 6 eetl. ketjap manis, 8 dl vleesbouillon (van tablet, of uit pot), (allesbinder of maïzena)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

700 gram magere hamlappen, in dobbelsteentjes, zout, peper, 4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 3 uien, in grove stukken, 4 teentjes knoflook,gehakt, stukje verse gemberwortel (circa 3 cm), geraspt, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 6 eetlepel ketjap manis, 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot), eventueel allesbinder of maïzena, ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


MET PITTIGE GEGLACEERDE WORTELTJES
EN GEKOOKTE KRIELTJES!

INGREDIENTEN

* 750 g Sucadelapjes, * 3 eetlepels Boter, * 2 Fijngesnipperde Uien, * 3 Tenen Knoflook(uit de pers), * 3 Theelepels Sambal Oelek, * 1 Theelepel Laos(galangawortel), * 1 Theelepel Ketoembar(koriander), * 1 Theelepel Djinten(komijn), * 1 Theelepel Serehpoeder(citroengras), * 1 dl Water, * 2 dl Kokosmelk(blik), * 1/2 dl Ketjap Manis, Pittige geglaceerde worteltjes:, * 1 Kilo Bospeen, * 2 eetlepels Boter, * 3 eetlepels Zoete Chilisaus, * 2 eetlepels Suiker, * 2 eetlepels Bakgember, Gekookte Krielaardappeltjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak.

INGREDIENTEN

800 g doorregen runderlappen in blokjes, Zeezout, Zwarte peper, 4 el zonnebloemolie, 2 grote uien, in stukken, 4 tenen knoflook, gehakt, 25 g verse gember, gehakt, ½ rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 el tomatenpuree, 5 el ketjap manis, 8 dl warme vleesbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk en makkelijk te maken Indisch gerecht dat jong en oud smaakt. Maak het dubbele recept en vries het in voor later. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, heb je de tijd of een snelkookpan dan neem je runderlappen.

INGREDIENTEN

500 gram vlees( varkenspoulet,rundvlees, of kip) * 2 tenen knoflook uit de pers * 2 gesnipperde uien * 1 bouillonblokje * 2 a 3 eetlepels suiker * 1 dl ketjap * 3 a 4 dl water * wat nootmuskaat * wat olie om het vlees in te bakken * wat gemberpoeder of gembersiroop

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

700 g magere hamlappen,in dobbelstenen, zout en versgemalen peper, 4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, 3 uien, in grove stukken, 4 teentjes knoflook, gehakt, stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 6 eetl. ketjap manis, 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot), (allesbinder of maïzena), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk draadjesvlees met een Indische smaak.

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel sereh, 1 theelepel djahe, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djintan, 3 flinke uien, 4 tenen knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flinke eetlepel sambal brandal, 50 gram boter, zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gehaktbrood met indische kruiden

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt - 8 el paneermeel - 1 ei - 2 t knoflook - peper - sambal oelek (of verse rode pepers) - ½ theekopje ketjap manis - 1 el laos - 1 el gember

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Speciaal voor de slanke lijn.

INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goereng., 50 gram rauwe ham., 250 gram rundergehakt., 400 gram tataar., 2 eieren., 3 beschuiten., 3 eetl. ketjap manis., mespunt sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het recept van m'n moeder

INGREDIENTEN

400g kip (filet, poot of drumsticks), 2 a 3 uien, groenten, bijv. paprika, champignons, tauge, prei, courgette etc., knoflook, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 blikje tomatenpaste, sambal, ketjap, zoet, bijv. gembersnippers, perzikpartjes, bruine suiker of stroop, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-1998
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Half zakje nassi kruiden, 50 gram rauwe boerenham, 500 gram half om half gehakt., 2 eieren, 50 gram paneermeel, 3 eetlepels ketjap (zout), flinke mespunt sambal badjak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker, maar makkelijk recept

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees , 3 grote uien, 2 el bruine suiker , 1 tl gemberwortel, ? tl sambal , Flinke scheut ketjap, ? fl tomatenketchup , scheutje azijn, zout - boter,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, half zakje nassi kruiden, , 50 gram rauwe boerenham, , 500 gram half om half gehakt., , 2 eieren, , 50 gram paneermeel, , 3 eetlepels ketjap (zout), , flinke mespunt sambal badjak,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk stoofpotje van visfilet met fruit.

Ook zeer lijnvriendelijk

INGREDIENTEN

1 stukje verse gember1 teentke knoflook1 theel. sambal1 theel. laospoeder of stukje verse laos1 eetl. citroensap1 ui, gesnipperd150 gram prei, in ringen200 gram schelvisfilet of kabeljauwfilet of roodbaarsfilet, in blokjes2 eetl. zonnebloemolie1 eetl. ketjap1 eetl. azijn1 theel. suikeriets zout200 gram gekookte rijst (= ? 80 gram ongekookt)1 eetl. tomatenketchup1 appel1 banaan1 sinaasappel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olie -, 3 grote uien, gesnipperd -, 2 teentjes knoflook, gesnipperd -, 2 eetlepels sambal oelek -, 2 1/2 theelepels laos -, 2 1/2 theelepels djahe, gemberpoeder -, 750 gram magere riblappen, in blokjes -, 3 eetlepels ketjap manis -, zout -, 2 eetlepels gemalen kokos, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

700 gr. hamlappen in dobbelstenen, zout en versgemalen peper, 4 eetl. zonnebloem olie, 3 uien in grove stukken, 4 teentjes knoflook gehakt, stukje gember (3 cm), 1 rode peper fijngehakt, 1 blikje tomatenpuree (70gr), 6 eetl. ketjap manis, 8 dl vleesbouillon (mag ook van tablet of pot)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Daging Smoor op mijn manier.
Dit Indisch- getintte stoofvlees leent zich vooral goed om in grote porties gemaakt te worden. Lekker om wat van in te vriezen voor dagen met weinig kooktijd.

INGREDIENTEN

1500 gr doorregen rundvlees in stukken, 450 gram ui, gesnipperd, 4 tenen knoflook, 1 groot stuk gemberwortel, ca 8 cm, 1 tl corianderzaad, ? tl komijnm gemalen, 2 el tamarinde pasta, 1 liter warm water, 2 rode pepers, ketjap, 400 ml kokosmelk, 200 gram gemalen kokos, zout, citroensap, gembersiroop, , olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 stuk(s) prei, 2 stuk(s) worteltjes, 100 gram ham, 1 zakje(s) kroepoek (gebakken), 1 kilogram gehakt (runder), 1 zakje(s) nasi goring mix, 2 theelepel(s) sambal oelek, 2 eetlepel(s) ketjap manis (zoet),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-1999
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 stuk komkommer, , 1 stuk peper, rode, verse, gehakte, , 2 teentjes knoflook, fijngehakte, , 1 stukje (van 3 cm.) gemberwortel, geschilde, , 5 el. citroensap, , 1 tl. koenjit, gemalen, , 2 dl. azijn, , 2 ml. zoetstof, vloeibare,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 el olie, 3 grote uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 el sambal oelek (Conimex), 2 1/2 tl laos (Conimex), 2 1/2 tl djahe (gemberpoeder, Conimex), 750 g magere riblappen, in blokjes, 3 el ketjap manis (Conimex), zout, 2 el gemalen kokos (Sundream),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 zakje nasikruiden * 50 g rauwe ham, fijngesneden * 500 g gehakt, half-om-half * 2 eieren * 50 g paneermeel * 3 el zoete ketjap * mespunt sambal * verse bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Simpel en slank

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal oelek, 2,5 theelepels laos, 2,5 theelepel gemberpoeder (djahe), 750 g magere riblappen, 3 eetlepels ketjap manis, zout, 2 eetlepels gemalen kokos

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke risolles.

INGREDIENTEN

500 gr. mgr gehakt, ui + knoflook, 1 dunne prei, bosje selderij, sambal, olie, maggieblokjes, 250 gr bloem, 3 eieren, 1/2 ltr. melk, paneermeel, nootmuskaat, kerrie en suiker, ketjap "A", peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 el olie*3 grote uien,gesnipperd*2 teentjes knoflook,gesnipperd*2 el sambal oelek*2 1/2 tl laos*2 1/2 tl djahe*750 gr magere riblappen,in blokjes*3 el ketjap manis*zout*2 el gemalen kokos

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olie * 3 grote gesnipperde uien * 2 gesnipperde teentjes knoflook * 2 eetlepels sambal oelek * 2 1/2 theelepel laos * 2 1/2 theelepel gemberpoeder * 750 gram in blokjes gesneden magere riblappen * 3 eetlepels ketjap manis * zout * 2 eetlepels gemalen kokos.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g runderpoulet (of zelf snijden van stoof/sucadelappen), zout/peper, scheut ketjap, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat in blokjes gesneden, 1 gare aardappel geplet of in blokjes, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 2 eetlepels olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk pittig recept

INGREDIENTEN

6 speklappen, 2 deciliter ketjap, 1 theelepel sambal manis, 1 theelepel ketamboer, 1 theelepel djintan, 1 theelepel djahe, 2 teentjes knoflook, 1 theelpel kerrie, peper/zout, 1 klein blikje tomatenpuree, bouillonblokje, 3 deciliter water, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept van life&cooking

INGREDIENTEN

80 gram rijst, 1 dunne prei, 25 gr boter, 150 gr gehakt half om half, 1/2 teentje knoflook, 1theel kerriepoeder, 1 theel papikapoeder, 1theel gemberpoeder(djahe), 1 eetl tomatenketchep, 1 eetl ketjap manis, 1 appel, 1 banaan

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Witte kool klaargemaakt met indische kruiden geserveerd met aard.puree.

INGREDIENTEN

1 witte kool, 3 uien, 4 ons HOH gehakt, zout, peper, zakje of pakje nassikruiden., Aardappels, melk, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een lekker en gemakkelijk recept voor bij de rijst, wat rauwkost erbij en smullen maar

INGREDIENTEN

800 gram magere runderlappen, 2 uien, 3 eetlepels azijn, 6 eetlepels ketjap, halve fles tomatenketchup, 1 zakje nasi groenten/kruiden, 250 gram champignons, 3 eetlepels pindakaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

700 gram magere hamlappen, in dobbelstenen, zout en vergemalen peper, 4 eetl. zonne- of arachideolie, 3 uien, grof gesneden, 6 teentjes knoflook, geperst, gemberwortel, 8 cm, klein gesneden, 30 druppels tabasco, 1 blikje tomatenpuree (70 gr.), 6 eetl. ketjap manis, 1 liter vleesbouillion (van tablet), 1 blikje ananasstukjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Pittig Indisch gemarineerd rundvlees

INGREDIENTEN

Ingredi?nten (2 personen), 1000 gram rundvlees, 2 uien, 2 theelepel sambal, 4 eetlepels ketjap, 2 eetlepel olie, 3 theelepels bruine suiker, 2 teentje knoflook, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 sjalotjes (of 2 uien), 750 gram riblappen, 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie, zout, 2 tenen knoflook, 1 (2 voor heet gerecht) theelepel chilipoeder, 1 salamblad (evt laurierblad), 1/2 theelepel laospoeder (evt peper, maar dan minder), 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 liter vleesbouillon, 4 eetlepels ketjap manis, 125 ml kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk, pittig (verminder de sambal des gewenst!), en niet moeilijk te bereiden.

INGREDIENTEN

3 el olie, 3 grote uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 el sambal oelek (Conimex), 2 1/2 tl laos (Conimex), 2 1/2 tl djahé (gemberpoeder), 750 g magere riblappen, in blokjes, 3 el ketjap manis (Conimex), zout, 2 el gemalen kokos

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goereng, 50 gram rauwe ham, 250 gram rundergehakt, 400 gram tataar, 2 eieren, 3 beschuiten, 3 eetl. ketjap, mespunt sambal.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

- 1 kg rundvlees, - 1 of 2 kleine uien, - 1 knoflook, - 1 schijfje djahe (gember) wrijven/stampen, - 1 tomaat, - 2 a 3 blaadjes djeroekpoeroetblaadjes, - stukje sereh van 2 a 3 cm, - 1 bouillonblokje voor de smaak, - schepje sambal oelek naar smaak en heet, - olie voor om te fruiten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wie van kip houdt, moet dit zeker eens uitproberen. Het is heerlijk!!!

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 7 1/2 ons kipfilet, 8 grote uien, 2 eetlepels sambal, 3/4 kopje water, 3/4 kopje ketjap, 3 eetlepels suiker, 1 bouillon tablet, 1 1/2 blikje tomatenpuree, en 3/4 kopje schaschliksaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indische stoof

INGREDIENTEN

300 g riblap, 3 kemerinoten, 1 tl trassi, 1/2 plakje gula djawa, 4 sjalotten, 1 tn knoflook, 2 rode lomboks (ontpit), 2 salamblaadjes, 4/5 djerukpurutblaadjes, 3 cm laoswortel (vers), 2 el olie1 tl asem, 1 bouillonblokje, 1 dl santen, 1 tl zout, 5 dl water

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies