Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.079 hongaars recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep. De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot. Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood. Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje.

INGREDIENTEN

- 1 kg rundersucade, riblappen of ander stoofvlees, - 250 gram gerookte spekreepjes, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 3 rode (punt)paprika`s, - 4 tomaten, - 1 (klein) blikje tomatenpuree, - 2 el paprika poeder (indien mogelijk 1 mild en 1 pittig), - 1 tl komijn poeder of karwijzaad, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 2 el worchestersaus, - 250 ml rode wijn, - 250 ml runderbouillon.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Hongaars
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

3 trostomaten, 2 eetlepels olijfolie, 50 gram gerookte spekreepjes, 1 ui - grof gesnipperd + gedroogde tijm, 1 teentje knoflook - fijngehakt, 1 eetlepel paprikapoeder, 400 gram kipbraadstick, 2 zoete paprikapunten, 125 ml kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2011
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hongaren houden van traditioneel eten.En van pittige gerechten.Dit is er een van

INGREDIENTEN

750 gr rundergehakt, 1 tl zout, peper, foelie ( mespuntje ), piment ( mespuntje ), 1 el pittige paprikapoeder, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 1 ei, kopje melk, 5 beschuiten ( verkruimeld ), 150 gr in kleine blokjes gesneden ontbijtspek, 1 grote ui fijngesneden, 1 rode paprika in stukjes ( zaadlijsten eruit ), 1 el fijngesneden bieslook., 50 gr katenspek ( plakjes )

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Hongaars
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 500 gram varkenslappen, 200 gram magere speklapjes, 2 grote uien, 1 eetlepel paprikapoeder, zout, 3 eetlepels tomatenpuree, 3 dl bouillon, 1 laurierblad,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2007
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor de broodnodige variatie

INGREDIENTEN

2 paprika's (rood en groen), 2 uien, 2 el olie, 25 gram boter, 500 gram riblappen, 4 el zilveruitjes, 2 tl paprikapoeder, 1/2 liter bouillon (tablet), zout, peper, 2 tl aardappelzetmeel.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Balkan Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

450 gr bakkersbloem, 1/2 tl zout, 6 gr instant gist (zakje)13 gr van de nieuwe korelvarieteit, 85 gr fijne witte suiker, 2 tl citroenraspsel, 1 ei losgeroerd, 2 dl lauwe melk, 85 gr boter, gesmolten, afgekoeld, , Voor de vulling:, , 100 gr maanzaad, 15 gr boter, 2 el vloeibare honing, 100 gr walnoten, grofgehakt, 1 el citroenraspsel, 1 tl gemalen kaneel, 1 eiwit, stijfgeklopt, , Voor het glazuur:, , 1 ei losgeroerd met 2 el water,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Goulash-achtig stoofvlees, eigen recept.

INGREDIENTEN

1 kilo dikke riblappen, 2 vleesbouillonblokjes, zwarte peper, nootmuskaat, 150 gr. magere spekblokjes in dobbelsteentjes, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 liter heet water, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 3 grote tomaten, 3 gedroogde pepertjes, zonder pitjes, scheutje vloeibare boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter, 4 paprika's in reepjes, 750 gram aardappelen gekookt en in plakjes gesneden, 200 gram salami in kleine blokjes, 2 eieren, 2 dl. melk, 1 bekertje zure room, 1 eetlepel peterselie, mespuntje marjolein, zout, peper, 3 eetlepels paneermeel, 25 gram geraspte oude kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Makkelijk en compleet, echt "aardappel anders"

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 4 in reepjes gesneden paprika's, 750 gr. in plakjes gesneden, gekookte aardappelen, 200 gr. in kleine blokjes gesneden salami, 2 eieren, 2 dl melk, 1 bekertje zure room, 1 el peterselie, marjolein, peper, 3 el paneer-, meel, 25 gr. geraspte oude kaas, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg riblappen, 1 el boter, 2 el olie, 2 el zonnebloemolie, 2 grofgesneden uien, 2 fijngesneden knoflookteentjes, 2 el paprikapoeder, 2 rode in blokjes gesneden paprika`s, 1 flesje Maggi Vloeibare Jus Pikant, 1 el fijngesneden bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In het land van herkomst wordt dit gerecht zelfs als ontbijt gegeten

INGREDIENTEN

-50 g reuzel, -1 ui(fijngehakt), -250 g champignons (in plakjes), -500 g tomaten (ontveld en in stukjes), -4 eieren, -geraspte emmenthalerkaas, -zout,peper,paprikapoeder, -peterselie en bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Hongaars
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

180 gram gemengde zoute noten -, 180 gram volkorenbrood -, 180 gram gekookte zilvervliesrijst -, 3 stuks gedroogde tomaten op olie -, 3 blaadjes verse salie -, 1 takje versetijm -, 1 ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 theelepel marmite -, 200 ml. kokend water -, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gr bakkersbloem, 1/2 tl zout, 6 gr instant gist (zakje), 85 gr fijne witte suiker, 2 tl citroenraspsel, 1 ei losgeroerd, 2 dl lauwe melk, 85 gr boter, gesmolten, afgekoeld, Voor de vulling:, , 100 gr maanzaad, 15 gr boter, 2 el vloeibare honing, 100 gr walnoten, grofgehakt, 1 el citroenraspsel, 1 tl gemalen kaneel, 1 eiwit, stijfgeklopt, Voor het glazuur:, , 1 ei losgeroerd met 2 el water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Hongaars
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

180 gram gemengde gezouten noten - 180 gram volkorenbrood - 180 gr gekookte zilvervliesrijst - 3 gedroogde tomaten op olie - 3 blaadfjes verse salie - 1 takje verse tijm - 1 ui, 2 teentjes knoflook - 1 tl Marmite (groente-extract, smaak lijkt op lavas) - 2 dl kokend water - olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Hongaars
  •  30-60 min.

Bijzonder lekkere goulash volgens traditioneel recept

INGREDIENTEN

1 kg mooie licht doorregen runderlappen (liefst van een zelfslachtende boer, maar in elk geval niet van de kiloknaller!), 2-3 flinke stukken ossenstaart, 1 kalfs- of runderschenkel, rundervet, 2 paprika`s, 2-3 flinke uien, 1 middelgrote wortel, 2-3 teentjes knoflook (of meer als je van knoflook houdt), 1-2 pepertjes (of meer als je van heet houdt), 1 pond mooie rode tomaten (niet van die waterballen en niet ontvellen want dan verdwijnt er veel smaak en kleur), 1 citroen of limoen, 1 afgestreken eetlepel chilipoeder (of meer als je van wat scherper houdt), 1 el. bruine of rietsuiker, bloem, zout en peper, , Alles wat je gebruikt moet zo vers mogelijk zijn, dat bepaalt de smaak!!

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg riblappen, 1 el boter, 2 el olie, 2 el zonnebloemolie, 2 grofgesneden uien, 2 fijngesneden knoflookteentjes, 2 el paprikapoeder, 2 rode in blokjes gesneden paprika`s, 1 flesje Maggi Vloeibare Jus Pikant, 1 el fijngesneden bladselderij,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg riblappen *, 1 el boter *, 2 el olie *, 2 el zonnebloemolie *, 2 grofgesneden uien *, 2 fijngesneden knoflookteentjes *, 2 el paprikapoeder *, 2 rode in blokjes gesneden paprika`s *, 1 flesje Maggi Vloeibare Jus Pikant *, 1 el fijngesneden bladselderij * bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 lamsrug - paprikapoeder - 150 gram ansjovisfilets - 150 gram boter - 1, teentje knoflook - armagnac - slagroom - 8 kleine tomaatjes - 3 uien -, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een apparte snack

INGREDIENTEN

350 - 400 gram gebraden rundvlees (restant);, 4 sneetjes witbrood, zonder korsten;, 1 ei, 4 eetl.melk;, 1 rode paprika;, 1 kleine rode peper;, 1 bosuitje, met veel fris groen, in stukjes gesneden;, 2 knoflookteentjes;, zout;, zwarte peper uit de molen;, ca. 2 eetl. bloem, gezeefd;, 2 eetl. (olijf)olie;, 25 gram boter;, 2 eetl. fijngehakte (blad)peterselie;, eventueel enkele toeven (krul)peterselie voor de garnering.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram paling * 1 uitje * olijfolie * peper * zout * paprikapoeder * tijm * 2 laurierblaadjes * 4 dl witte wijn * visgelei.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2005
  • Hongaars Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg runderlappen of riblappen,bloem,1 eetl.boter,1 eetl.olie,2 eetl.zonnebloemolie,2 gesneden uien,2 fijngesneden knoflooktenen,2 eetl.paprikapoeder,2 rode in blokjes gesneden paprika's,1 flesje Maggi vloeibare jus Pikant,1 eetl. fijngesneden bladselderij

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2005
  • Hongaars
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo riblappen -, 1 eetlepel boter -, 2 eetlepels olie -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 grofgesneden uien -, 2 fijngesneden knoflookteentjes -, 2 eetlepels paprikapoeder -, 2 rode in blokjes gesneden paprika`s -, 1 flesje Maggi Vloeibare Jus Pikant -, 1 eetlepel fijngesneden bladselderij, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg riblappen, 1 el boter, 2 el olie, 2 el zonnebloemolie, 2 grofgesneden uien, 2 fijngesneden knoflookteentjes, 2 el paprikapoeder, 2 rode in blokjes gesneden paprika`s, 1 flesje Maggi Vloeibare Jus Pikant, 1 el fijngesneden bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Römertopfrecept

INGREDIENTEN

, 750 à 1000 g braadvlees (ribstuk, staartstuk), zonnebloemolie, peper, zout, 200 g gesneden soepgroenten, 4 eetlepels zure room, 2 gehakte ansjovisfilets, 2 klein gesneden paprika's, 1 eetlepel citroensap, iets geraspte citroenschil, 1 eetlepel kappertjes, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 ui, 2 tomaten, 1 eetlepel bloem, ½ kopje rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote braadkip - peper - zout - 150 g spek - 2 uien - 2 eetlepels zachte paprikapoeder - 1 theelepel rozemarijn - 2 blaadjes salie - 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika - 500 g tomaten - 75 g zure room - 1 theelepel bloem - cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

DIT IS EEN OVEN HEERLIJK HONGAARS RECEPT.

INGREDIENTEN

, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zak diepvries aardappelschijfjes, 2-3 el. kruidenboter, 250 gr. salami in plakjes, 2 dunne preien, 1 rode paprika, 1 1/2 dl. koffieroom, 2 eieren, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 zak diepvries aardappelschijfjes, 2 tot 3 eetlepels kruidenboter, 250 gram salami in plakjes, 2 dunne preien, 1 rode paprika, 1? dl koffieroom, 2 eieren, 100 gram geraspte kaas (belegen), ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Jo etvagyat! (Hongaars voor eet smakelijk)

INGREDIENTEN

, 1 kg sperciebonen, 2 el olie, 1 ui, 1 el paprikapoeder, zout, 3 dl zure room of slagroom, 2 el bloem, , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Hongaars Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 harde bolletjes, boter, 1 rode en 1 groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el. olie, 1 blik goulashsoep, peper, zout, kummelzaadjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2009
  • Hongaars
  •  10-20 min.

1 PERSOONSGERECHT.

INGREDIENTEN

1 koolrabi - 1/2 paprika - kaasplakjes - boter - zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. magere varkenslappen,200 gr. speklappen,50 gr. boter,3 grote uien,1 volle theelepel paprikapoeder,zout,1 groene,1 rode paprika,4 tomaten,2 bekertjes zure room ongeveer een halve eetlepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Yummie, yammie dit is wel n van de lekkerste stukjes gehakt om te eten voor mensen die van gekruid en pittig gehakt houden. Het lijkt op Cevapcici, maar is het niet want hier zit meer smaak aan door gebruik van verschillende soorten paprika en pepers. Echt een gehakt smaaksensatie, niet droog, maar supermals. In de zomer ook prima en snel op de barbecue te bereiden.

INGREDIENTEN

500 gr mager rundergehakt, 500 gr HOH gehakt, 4 teentjes knoflook, 1 bosje (35 gr) verse peterselie, 2 grote rode uien, Rijkelijk olijfolie, 2 el paprikapoeder zoet of gerookt zoet, 2 el paprikapoeder pikant, 1 afgestreken el vers gemalen 4 seizoens- of bij gebrek zwarte peper, Zeezout, 3 el paneermeel of 3 beschuitjes, 1 tl bakpoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2014
  • Balkan Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kilo jonge spinazie * gezuiverd krijt * 75 gram boter * paneermeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2006
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 4 personen van"moesje2"

INGREDIENTEN

8-10 eieren, scheutje water, zout peper of eikruiden, beetje olie of boter of margarine en, vulling: reepjes rode, groene en gele paprika en paprikapoeder.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Lekker en goedkoop.

INGREDIENTEN

25 gram boter, 1 zoete ui, grofgesnipperd, 1 eetlepel milde paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 750 gram verse zuurkool, uitgelekt, 2 theelepels karwijzaad (kummel), 2 theelepels gedroogde tijm, 250 ml kruidenbouillon (kippenbouillon kan ook)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pubers vinden paprika`s absoluut niet lekker en met de precisie van een chirurg kunnen ze de stukjes paprika uit ieder gerecht vissen. Maar met dit gerecht scoor je hoog bij jouw pubers!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, , , , Grof zout en gemalen peper, , , 350 gram dunne Tagliatelle, , , 1 eetlepel olijfolie of plantaardige boter, , , 400 gram varkensvlees, liefst varkenshaas, in blokjes gesneden, , , 2 rode paprika`s in stukken gesneden, , , 2 eetlepels zoete paprikapoeder, , , 2 eetlepels olijfolie of plantaardige boter, , , 1 grote ui in ringen gesneden, , , , 1 blik tomaten op sap, , , 125 ml sauer cream, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bloem, zout, peper, paprikapoeder, 4 a 6 kippenbouten, 75 gr boter, 50 gr rauwe ham in miniblokjes, 2-3 paprika's in blokjes, 1 grof geraspte wortel, stukje grof geraspte selderijknol, 1 grote gesnipperde ui, 2 eetlepels broodkruim of paneermeel, 2 eetlepels geraspte kaas, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top