Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Herman den blijker recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een super lekker sateetje van chefkok Herman den Blijker. Makkelijk te maken en geschikt voor barbecue, grillplaat of grillpan. Deze staat ook op de lunchkaart van restaurant Las Palmas.

INGREDIENTEN

400 gram procureur, 1 stuks verse gemberwortel, 1 kopje ketjap manis, 1 el ketjap asin, 40 ml gembersiroop, 40 ml ahornsiroop, 1 el sambal oelek, 1 theelepel honing, 1 limoen, sap, uitgeperst, 1 citroen, sap, Uitgeperst, 1 el vijfkruidenpoeder, 1 stengel citroengras, in stukken gesneden, 1 rode peper, fijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van Herman den Blijker. Lekkere mosselen.

INGREDIENTEN

2 kg Bouchotmosselen of Zeeuwse mosselen, een paar takjes verse tijm, naaldjes van 1 takje rozemarijn, paar takjes peterselie, 4 tenen knoflook, handje zwarte peperkorrels, 3 el druivenpitolie, 1 el roomboter en stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kwam deze tegen op facebook want HdB deelt nog wel eens wat met zijn vrienden. Weer een totaal andere versie van CCC dan ik hem maak want deze versie heeft wat Italiaanse invloeden. Kan in de winter, maar ook in de zomer gegeten worden en is erg lekker.

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 rode ui, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, grote pot bruine bonen, 1 rode paprika, in stukjes gesneden, 0,5 rode peper, fijngesneden, 500 g tomaten, ontveld en zonder zaad, in stukken, 1 el tomatenpuree, chilipoeder, 0.25 bosje tijm, fijngesneden, boter, olijfolie, zout, zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Je moet zelf kijken voor hoeveel personen je het wilt maken.

INGREDIENTEN

• Verse spruitjes, • Olijfolie, • Boter, • Kalfs of gevogelteboullion

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  •  
  •  10-20 min.

Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer." Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje)

INGREDIENTEN

- - portie vers gedraaide spaghetti voor 4 personen (ca. 400 gram)- -, versgemalen peper en (zee)zout, (extra vergine) olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld, 20 rauwe, ongepelde gamba`s (medium grootte, ongeveer 5 p.p. maar meer mag ook), klein glas witte wijn (pinot grigio), 6-8 zongedroogde tomaten (potje), gepureerd of heel fijn gehakt, rasp van 1 limoen en sap van 1/2 limoen, 2 handen rucola, grofgehakt (of gescheurd)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke soep uit Marseille, de soep die ook door Herman den Blijker zo wordt gewaardeerd.

INGREDIENTEN

ca. 1.5 kg gemengde vis en zeevruchten. zoals mul, zonnevis, zeeduivel, grote garnalen en venusschelpen.1.2 liter water230 gram tomatenenkele saffraandraadjes90 ml olijfolie1 ui in ringen1 prei in ringen1 stengel bleekselderij in stukjes2 teentjes knoflook geperstbouquet garni (Tuiltje van kruiden, meestal peterselie, tijm en laurier. Wordt vaak samengebonden, zodat het later gemakkelijk is te verwijderen)reepjes sniaasappelschil1/2 tl venkelzaad1 el tomatenpuree2 tl pernod6 sneetjes stokbrood3 el fijngehakte peterseliezout en vers gemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mega lekkere citroentaart van Herman den Blijker.

INGREDIENTEN

4 citroenen, 180 gram basterdsuiker, 8 eieren (3 hele eieren en 5 eierdooiers), 300 gram (Room)boter, 1 pak bastognekoeken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit is een recept van herman den blijker. mijn lievelingskok.

INGREDIENTEN

150 gram gepelde amandelen, 150 gram grof gemalen walnoten, 300 gram chocola, 1 theelepel cacoa poeder, 255 gram boter, 100 gram suiker, 6 grote eieren, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Weer mijn favo kok herman den blijker

INGREDIENTEN

800 gram runderpoulet, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, 3 stuks kemery noten, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, Gemalen zwarte peper, Zout, 5 eetlepels olie, 50 gram verse laos, 2 stuks salam blaadjes, 0,25 liter ketjap manis, 50 gram verse gemberwortel, 3 eetlepels tomatenketchup, 5 stuks tomaten, 1 eetlepel azijn, 0,75 liter heet water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top