70 hazerug recepten

INGREDIENTEN

Hazerug - 75 cl kriekenbier - porto (rood) - kruiden - 1 pot krieken - aardappelen - 4 appels - kaneel - maizena - room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

L hazerug,50 gr.boter,zout,peper,6 plakjes ontbijtspek,mespunt gemalen kardamon,mespunt gemalen kruidnagel,25 gr. bloem, 2 dl. wildfound(mag uit pot) 1 dl. witte wijn, 1/2 theel. kaneelpoeder,2 eetl. slagroom,keukenpapier.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hazerug met fruitige bessen-portsaus is een klassiek wildgerecht uit de feestkeuken, serveer het vlees in plakjes gesneden.

INGREDIENTEN

100 g boter, waarvan 50 g koud in blokjes, 12 kleine uitjes, gepeld, 1 hele hazerug, ontvliesd, zout, peper, 1 dl rode wijn, 2 el wildfond, 1 el rode bessengelei (Robertson's), 1 el sultanarozijnen, voorgeweekt in 11/2 dl rode port, gemalen kruidnagel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gerechten van Vlees,Wild en Gevogelde speciaal voor de Kerstdagen

INGREDIENTEN

150 gram vet spek, 2 hazeruggen, zout,peper, 50 gram boter, 250 gram oesterzwammen, 2 sjalotjes, 50 gram kruidenboter, 6 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, takje tijm.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

    ,
  • 2 hazeruggen,
  • zout,
  • versgemalen peper,
  • tijm,
  • 4 plakjes vet gerookt spek,
  • 75 gram boter,
  • 1 ui,
  • 15 gram bloem,
  • 2 dl (wild)bouillon,
  • 1 dl rode wijn,
  • 1 dl slagroom
,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Andalusische Hazerug

INGREDIENTEN

2 hazeruggen - zout, peper - 3 sinaasappels - 75 gram boter - 24 groene olijven - maizena - 1 ui, 1 wortel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 hazeruggen - zout, peper - 3 sinaasappels - 75 gram boter - 24 groene olijven - maizena - 1 ui, 1 wortel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 hazeruggen - zout en peper - 3 sinaasappels, - 75 gram boter - 24 groene olijven - maizena - 1 ui - 1 wortel, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron; rugpijn

INGREDIENTEN

2 hazeruggen ? zout - peper - 3 sinaasappels - 75 gram boter - 24 groene olijven - maizena - 1 ui - 1 wortel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  •  …
  •  60-120 min.

Haas is verkrijgbaar tussen 31 okt en 31 dec.

INGREDIENTEN

Notenolie om in te bakken, 2 hazeruggen ( 4 filets van 100 gram),takje laurie,tijm,peterselie,een scheut port,een scheut cognac,3 eetl wijnazijn, scheutje wildfond(kant en klaar) 1 eetl bosbessen, 1 dl. slagroom, zout en peper, 1 ons geschaafde amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, , , , 2 hazeruggen (eventueel uit de diepvries). 300g bospaddestoelen ( eventueel uit de diepvries). 400g knolselder. 6 eetlepels bereide veenbessen ( blik ). 4 eetlepels kastanjepuree. 1 dl room. 1 sjalot. 3 eetlepels olijfolie. 1/4 koffielepel nootmuskaat. 1/4 koffielepel tijm.Peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een wild haasje.

INGREDIENTEN

2 hazeruggen., 300g bospaddestoelen., 400g knolselderij., 6 el. bereide veenbessen., 4 el. kastanjepuree., 1 dl. room., 1 sjalot., 3 el. olijfolie., 1/4 tl. nootmuskaat., 1/4 tl. tijm., Peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ook hazerug leent zich uitstekend voor flamberen !

INGREDIENTEN

-2 hazeruggen van elk 500 g, -zout, -100 g gerookt vet spek, -10 cl COGNAC, -50 g boter, -5 jeneverbessen, -zwarte peper uit de molen, -3/8 l vlees of wild bouillon, -30 g bloem, -1/8 l room, -1/2 glas rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 hazeruggen (diepvries), 1 plak vers vet spek (100 g), 2 uien, 5 peperkorrels, 5 jeneverbessen, 1 laurierblad, 2 dl. rode wijn, 3 eetl. azijn, zout, 250 g champignons of cantharellen, 2 eetl. citroensap, 125 g boter, 2 theel. bouillonpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 Hazeruggen - Zout, Peper - 150 gram rauwe Ham - 100 gram Boter - 2,5 dl Wijn - 2,5 dl Room - 700 gram rode Kool - 4 Appels - 1 Ui - 1 Wortel.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2hazeruggen,veenbessen met een beetje suiker,2appelen,1dl porto,2dl vleesfond,120gr boter,tuinkers,2eetl.frombozengelei.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

HAZERUG MET PRUIMEN

INGREDIENTEN

, 125 gram gerookt vet spek, 1/4 selderijknol, 3 wortelen, 1/2 stok prei, 1 ui, 1/2 liter rode wijn, laurier, jeneverbessen, tijm, majoraan, witte peper, zout, 2 hazeruggen van elk 500 gram, 300 gram gedroogde pruimen, 40 gram boter, 2 appelen, veenbessengelei (verkrijgbaar bij de delicatessen winkel), suiker, 1 potje zure room, (eventueel 4 eetlepels Armagnac voor de pruimen te laten weken).,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

125 gram gerookt vet spek -, 1/4 selderijknol -, 3 wortelen -, 1/2 stok prei -, 1 ui -, 1/2 liter rode wijn -, laurier, jeneverbessen, tijm, majoraan - witte peper en zout -, 2 hazeruggen van elk 500 gram -, 300 gram gedroogde pruimen -, 40 gram boter -, 2 appelen -, veenbessengelei -, suiker -, 1 potje zure room -, eventueel 4 eetlepels Armagnac voor de pruimen te laten weken, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

125 gram gerookt vet spek-, 1/4 selderijknol -, 3 wortelen -, 1/2 stok prei-, 1 ui-, 1/2 liter rode wijn -, laurier, jeneverbessen, tijm, majoraan, witte peper, zout-, 2 hazeruggen van elk 500 gram -, 300 gram gedroogde pruimen -, 40 gram boter -, 2 appelen -, veenbessengelei (verkrijgbaar bij de delicatessen winkel)-, suiker -, 1 potje zure room -, (eventueel 4 eetlepels Armagnac voor de pruimen te laten weken).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 hazeruggen, 50 gram boter, peper en zout, cayennepeper, 100 gram gerookt spek, 150 gram champignons, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Hazerug, eiwit, fijn gehakte hazelnoten, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 gram gerookt vet spek, 1/4 selderijknol, 3 wortelen, 1/2 stok prei, 1 ui, 1/2 liter rode wijn, laurier, jeneverbessen, tijm, majoraan, witte peper, zout, 2 hazeruggen van elk 500 gram, 300 gram gedroogde pruimen, 40 gram boter, 2 appelen, veenbessengelei (verkrijgbaar bij de delicatessen winkel), suiker, 1 potje zure room, (eventueel 4 eetlepels Armagnac voor de pruimen te laten weken).

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 hazeruggen, 2 sneetjes gerokt spek, 3 sjalotjes, 6 eetlepels mosterd, 1/4/ liter room, 50 gram boter, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 hazeruggen - zout, peper - 3 sinaasappels - 75 gram boter - 24 groene olijven - maizena - 1 ui, 1 wortel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 125 gram gerookt vet spek, 1/4 selderijknol, 3 wortelen, 1/2 stok prei, 1 ui, 1/2 liter rode wijn, laurier, jeneverbessen, tijm, majoraan, witte peper, zout, 2 hazeruggen van elk 500 gram, 300 gram gedroogde pruimen, 40 gram boter, 2 appelen, veenbessengelei (verkrijgbaar bij de delicatessen winkel), suiker, 1 potje zure room, (eventueel 4 eetlepels Armagnac voor de pruimen te laten, weken).

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 hazerug * 50 gram boter * 2 sjalotjes * 50 gram mager rookspek * 6 peperkorrels * zout *1 dl witte wijn * 1 dl room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gastronomen en lekkerbekken...dit gerecht is voor jullie!!

INGREDIENTEN

-1 hazerug (ontvliesd), -100 g rauwe eendenlever, -olie en boter, -25 cl wildfond, -1 el slagroom, -zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Maak van de jus van de gebraden hazerug een roomsaus met behulp van koffiemelk, bloem, wat madera en kruiden en toevoegingen naar keuze en naar smaak. Omdat we als voorafje Kreeftensoep aten, vroeg mijn man, toen er nog soep over was: In welke pan moet de rest? Links stond de stoep en rechts de roomsaus voor de hazerug. Rechts, zei ik en hij gooide een gelukkig niet echt grote rest daarbij, ongeveer 1 deciliter. Nou, dat bleek een geweldige vondst, want de saus werd ongebruikelijk lekker erdoor, met een mysterieuze smaak. Die houd ik er dus in. Hoe vaak zijn zaken niet bij toeval ontdekt?

INGREDIENTEN

Jus van de hazerug, andere kruiden, madera, ketjap, worcestersauce, gemberpoeder, en 1 dl. kreeftensoep, koffiemelk en wat ongeklopte room, wat maizena om te binden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-12-2000
  • Fusion
  •  0-10 min.

Hazerug met bessen_portsaus is een klassiek
hoofdgerecht uit de feestkeuken.

INGREDIENTEN

Margarine, 12 kl.uitjes (gepeld), 1 hazerug, zout, peper, 1 dl rode wijn, 3 el wildfond(pot), 1 el rode bessengelei, 1 el sultanorozijnen: voorgeweekt in 1 12 dl rode port, gemalen kruidnagel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Eenvoudig en lekker recept

INGREDIENTEN

-1 hazerug (panklaar gemaakt), -zwarte peper, -cognac, -1 eetlepel olijfolie, -1 eetlepel boter, -1 glas witte wijn, -zout, -bouillon (tabletje), -1 blikje mandarijntjes, -1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smaakvol gerecht met hele hazerug. Heerlijk gerecht en niet te moeilijk.

INGREDIENTEN

1 Hazerug van circa 600 gram, 2 eetlepels Madeira, 8 gekneusde jeneverbessen, 1 eetlepel bieslook, gehakt, 60 gram gezouten boter, 1 Limoenschil, geraspt, 1 tenetje knoflook, geperst, 160 ml wildfond, 2 eetlepels peterselie, gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Saus voor een licht (rose) gebakken hazerug.

INGREDIENTEN

Bout van de hazerug, 1 ui, 1 middeldikke prei, 1 winterwortel, paar jeneverbessen, wat tijm, een beetje tomatenpuree (plm. 2 eierlepels), 1 dennetakje, wat bloem, 1 1/2 liter water, 1 dl. marsala, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 50 gram koude (ongezouten) roomboter in vlokken.,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Internationaal
  •  120 min. <

Lekker wildgerecht

INGREDIENTEN

Hazerug: 1 hazerug (ca. 500 g.), 1 tl. boter, zout en peper, Saus:hazebotten, 2 el. olie, 1 ui, 4 zwarte peperkorrels, 4 jeneverbessen, ? laurierblaadje, 1 takje tijm, 1 teentje knoflook, ? l. rode wijn, 1 tl. maizena, 1 el. groene peperkorrels, 1 el. veenbessen, Spatzle: 100 g. bloem, 2 eieren, 1 mespuntje nootmuskaat, 1 el. boter, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een topper, helemaal geschikt als herfst of feestmaaltijd. Gastronomisch een 10/10. voor 2 tot 3 personen.

ps: lijkt bewerkelijk, maar is uiteindelijk goed te doen. Het grote werk zit in de saus, en die is goed van tevoren klaar te maken!

INGREDIENTEN

1 grote hazerug (bv diepvries, colruyt), , marinade:, 1 tak selderij, fijgensnipperd, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 scheut brandewijn (grappa, jenever, of ander), zout en peper, , voor de pepersaus (sauce poivrade):, 1/2 glas azijn, 1 ui, gesnipperd, 1 sjalot, gesnipperd, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, zout en peper, , nog een ui, gesnipperd, 100 g spekjes (gerookt), boter om te stoven, 2 el bloem, 25 cl bouillon of fond, bouquet garni (stukje prei, stukje wortel, peterselie, laurier en tijm), voor de rest van de saus:, 100 ml room, , voor de cranberrysaus:, enkele el cranberry`s, de helft ervan suiker, , , 1 blik peren op siroop, , 250 g druiven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 hazeruggen van 600 gram per stuk, zout, witte peper, 60 gram boter., Voor de saus:, 3 sjalotten, 1 glas droge witte wijn, 2 1/2 dl room.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een zalige hazerug voor een kerstdiner.
als je een liefhebber bent van haas.

INGREDIENTEN

1 flinke hazenrug,2dl witte wijn, 1 laurierblad verkruimeld,6 jeneverbessen, gekneusd., tijm,1 teentje knoflook gespleten, 1 schijfje citroen,2 worteltjes,2takjes peterselie,en selderei,vers gemalen peper, zout,100gr vet spek,in smalle reepjes, gesneden., 2dl sterke vleesbouillon,125gr boter, marc de bourgogne of cognac, 24 witte druiven,liefst muskaatdruiven, 1 theel. mosterd,4 eetl. slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Basisrecept met saus naar keuze (appelsaus, rozebottel-portsaus of druivensaus)

INGREDIENTEN

2 hazeruggen(filets van laten snijden door poulier), zout en peper, 50 gr. boter of margarine, Voor appelsaus:, 1 plakje ontbijtkoek, 3 goudreinetten, 1 1/2 dl ongezoet appelsap, 2 eetl. rozijnen, 1/2 eetl. citroensap, suiker, zout, peper, kaneel, 2 eetl. calvados., , voor de rozebottel portsaus:, 1 sinaasappel, 1/8 liter rode port, 2 eetl. rozebottel jam, 1 bekertje creme fraiche, 1 theel. mosterd, zout en peper., , Voor de druivensaus:, 150 gr. koude roomboter, 3 dl. droge witte wijn, 3 dl. rood druivensap, 2 theel. franse mosterd, zout, peper, 2 eetl. maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 hazeruggen, 12 geweekte pruimen, 1 sinaasappel, 2 dl verse room, 1 fles rode wijn, uien, wortelen, sjalotten, 2 borrels jenever, 4 jeneverbessen, zout, peperkorrels, kruidnagel, 100 gr boter, 1 scheut olie, tijm, laurier, peterselie, rozemarijn, grof zout.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

    ,
  • 2 hazeruggen,
  • zout,
  • peper uit de molen,
  • tijm,
  • 4 plakjes vet gerookt spek,
  • 75 gram boter,
  • 1 ui schoongemaakt en gesnipperd,
  • 15 gram bloem,
  • 2 dl (wild)bouillon,
  • 1 dl rode wijn,
  • 1 dl slagroom
,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 hazenruggen, 8 sjalotten, 150 gr. mager rookspek, 250 gr. champignons, 1 d.l. room, 2 glazen rode wijn, 1 glas gognac, 2 glazen sterke bouillon, wat gekneusde jeneverbessen, citroensap, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies