377 hazelnoot recepten

  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Spruiten, dobbelsteentjes ontbijtspek, gehakte hazelnoot

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit allerhande

INGREDIENTEN

200 g pure chocolade met hazelnoot (reep), , 8 sneetjes casino wit, , 40 g smeerboter of margarine,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Romig Hazelnoot Ijs

INGREDIENTEN

240 g hazelnootchocolade *20 g praline hazelnoot *600 g volle melk *35 g honing *75 g eidooier *40 gram suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekker toetje

INGREDIENTEN

2 eieren, 50 gr suiker, 2dl slagroom, 100gr hazelnoot noga, 1 eetlepel congac, 100gr chocola, chocolade saus

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Voor de liefhebber van zoet en chocolade

INGREDIENTEN

200 gr. pure chocolade met hazelnoot8 sneetjes wit casinobrood40 gr. boter of, margarine

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Misschien is het jullie al een beetje opgevallen.....ik ben vandaag nogal in een erg zoete bui......vandaar al deze superlekkere, superzoete recepten waarvan er al weer 1 klaarstaat:

INGREDIENTEN

300 gram gecondenseerde gezoete melk(je vind dat in de supermarkt meestal bij het koffiemelkschap);, 200 gram geraspte cocos + 50 gram extra;, hele hazelnoten., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Heerlijk notenschuim met ijs en chocolade, wie lust dat nou niet?

INGREDIENTEN

200 g hazelnoten, grof gehakt, , 6 eiwitten, 300 g witte basterdsuiker, 1 eetl. maĂŻzena, 300 ml slagroomijs, 3 eetl. chocoladedessertsaus, , bakpapier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere bonbons voor de visite

INGREDIENTEN

Boter, hazelnootpasta, hazelnoten, pure chocolade druppels [mag ook een choco reep zijn]

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2011
  •  
  •  30-60 min.

Je bent er even mee bezig maar het is een super lekkere taart die bij mij op verjaardagen `wegvliegt`.

INGREDIENTEN

Voor de schuimlagen:, • 2 eiwitten, • 110 gram fijne kristalsuiker, • 75 gram poedersuiker (gezeefd), • 75 gram hazelnoten, gemalen, , • 450 gram botercrème (zie recept), , Voor de botercème, • 500 ml volle melk, • 100 gram suiker , • ½ vanille stokje, • 45 gram custardpoeder, • 2 eierdooiers, • 100 gram suiker, • 300 gram zachte roomboter, luchtig geklopt, , • 20 ml mokka-extract (zie recept), , Voor het mocca-extract:, • 50 ml zeer, sterke, warme espressokoffie, • 1 eetlepel bruine suiker, • 1 eetlepel NescafĂ©, , 25 gram hazelnootpâtĂ© (zie recept), , Voor de hazelnootpâtĂ©, • 250 gram ontvliede hazelnoten, • 150 gram suiker, , Voor de afwerking:, 100 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt, 30 gram poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Machtig maar wel heerlijk.

INGREDIENTEN

5 eiwitten100 gram suiker50 gram poedersuiker1 zakje vanillesuikerVoor de vulling:3 dl. melk2 1/2 dl. slagroom2 zakjes slagroomversteviger1 pakje Bourbon hazelnootmoussepindaschaafsel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Koekjes van eigen (kruiden) deeg

INGREDIENTEN

200 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr boter, 125 gr licht bruine bastersuiker, mespunt zout, 2 theel gemengde koekkruiden, 1 a 2 el koud water, halve hazelnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Een heerlijke mousse van sterke koffie met hazelnoot

INGREDIENTEN

175 ml sterke koffie, 4 blaadjes witte gelatine, 25 ml amaretto, 2 eiwitten, 2 dl slagroom, 100 gr. suiker, 1 reep hazelnootcholade 40 gr.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 300 g hazelnoten, * 250 g witte basterdsuiker, * 600 ml slagroom, * 2 biologische eieren, gesplitst, * 2 eetlepels Nocino (Italiaanse notenlikeur) of oloroso (sherry), * pure chocolade (desgewenst), ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere kwarktaart uit de oven op basis van magere kwark en magere Yoghurt

INGREDIENTEN

75 g blanke hazelnoten/, 450 g magere kwark/, ? liter magere citroenyoghurt/, 1 ei/, 1 eiwit/, 4 el arrowroot/, 150 g suiker/, ? tl vanillesuiker/, ? TL amandelessence/, ? TL zout/, ? TL citroenrasp/

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

50 gr. hazelnootpaté, 2 dl. melk, poederkoffie, 8 à 10 gram gelatine, 50 gr. water, ¼ l. slagroom, 100 ? 120 gr. suiker, Als garnituur gebroken hazelnoten ca. 75 gr., Als saus vanille, chocoladesaus.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekkere sappige cake

INGREDIENTEN

225 gr. wortelen, 3 grote eieren, gescheiden, 125 gr. suiker, 125 gr. zeer fijn gehakte hazelnoten, 2 theel. fijn geraspte citroen- of sinaasappelschil, 50 gr. bloem, ? theel. bakpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

Na een pastagerecht is het heerlijk genieten van deze appeltaart met hazelnoten die geserveerd kan worden met een lekker glaasje Italiaanse likeur.

INGREDIENTEN

, 200 gram suiker, 150 gram bloem, 125 gram hazelnoten, , 30 gram boter, 7 appels (Elstars), 4 eieren, 1 citroen, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2003
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Nagerecht voor 4 personen: 225 Kcal / 945 Kj., 2 gr E., 8 mg Chol., 2 gr verzadigd V., 5 mg Na.

INGREDIENTEN

30 gr gepelde hazelnoten, 4 eetl lichtbruine basterdsuiker, 15 gr koude, ongezouten boter, 4 grote, rijpe peren, 1/2 citroen, 1 eetl vers citroensap,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Biologisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Ga uit van het basisrecept roomboterkoekjes, elders op mijn pagina

INGREDIENTEN

Ga voor het deeg uit van het basisrecept elders op mijn hapjespagina. Plus de volgende ingredienten: 100 g blanke hazelnoten. Fijne kandij.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  •  
  •  30-60 min.

Recept uit Allerhande

INGREDIENTEN

? 1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolademaantjes zijn ongeveer voor 40 stuks

INGREDIENTEN

* 250 g boter, * 100 g fijne tafelsuiker, * 1 eierdooier, * 1 theelepel rum, * 125 g geblancheerde hazelnoten, gemalen, * 250 g bloem, * 60 g maizena, * 2 eetlepels cacaopoeder, * 100 g poedersuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere brownies met 3 soorten chocolade, hazelnoten en Frangelico (hazelnootlikeur).

INGREDIENTEN

150 gr boter, 4 eieren, 350 gr suiker, 150 gr bloem, 100 gr cacaopoeder, 25 ml Frangelico (voor een sterkere alcoholsmaak, 50 ml), 1 bakje gepelde hazelnoten, 1 reep witte chocolade, 1 reep melk chocolade, 1 reep pure chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 400 g hazelnoten, * 400 g pure chocolade (cacaopercentage minimaal 70%), * 400 g boter, op kamertemperatuur, * 300 g witte basterdsuiker, * 10 biologische eieren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 g kalfssukade, 5 dl rode wijn, 5 dl runderbouillon (pot), 1 kleine wortel, 1 grote ui, 1 bol knoflook; in tweeën gesneden, 4 takjes tijm; alleen de blaadjes, ½ prei; gewassen, 2 dl rode port, 4 eetlepels hazelnoten, fijne rasp van de schil van 1 sinaasappel, ¼ knolselderij, boter, 8 salieblaadjes en 10 om te frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 20 gr verse gist, 2 dl lauwe melk, 400 gr tarwebloem (en wat extra voor het verwerken), 1 theel kardemom, 60 gr zachte roomboter of margarine, 1 snufje zout, 40 gr suiker, voor de vulling, 60 gr licht geroosterde, gemalen hazelnoten, 50 gr zachte roomboter, 2 eetl suiker, en verder, 1 ei, 2 eetl fijne kandijsuiker.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Smakelijke hazelnoten cake

INGREDIENTEN

125 gr. zachte boter, 150 gr. fijne suiker, 75 gr. bloem, 2 theel. bakpoeder, 3 eieren, losgeklopt, 100 gr. fijn gemalen hazelnoten, 50 gr. grof gehakte hazelnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een zoet-pittig vegetarisch borrelhapje, waar ook niet-vegetariers van zullen genieten.

INGREDIENTEN

100 gr. hazelnoten4 bolletjes gember200 gr. verse roomkaas, op kamertemperatuur, 75 gr. geraspte oude kaasplasticfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 4 blaadjes gelatina, * 60 gr blanke hazelnoten, * 1 eetl olie, * 3 kleine eierdooiers, * 2 eiwitten, * 75 gr suiker, * 2.25 dl slagroom, * 2 eetl amandel of koffielikeur, * 8 garneerchocolaatjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2011
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

120 gram blanke hazelnoten, 4 eieren, 3 eetlepels cacaopoeder, 80 gram tarwebloem, 16 gram bakpoeder, 185 gram donkere basterdsuiker, 200 gram zachte boter, pedersuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 g aardappelen, water met zout, 2 eidooiers, 1 volle theelepel maizena, 100 g in heel kleine blokjes gesneden ham, peper, zout, geraspte nootmuskaat, , 1 losgeklopt ei, 75 g fijngehakte hazelnoten, , Plantaardig vet,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

375 g tarwebloem, , 125 gram maizena, , 2 theelepel bakpoeder, , 2 eieren, , 250 g suiker, , 1 zakje vanillesuiker, , enkele druppels amandelaroma, , 250 gram boter, , 250 gram gehakte hazel noten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Dit is een streekgerecht uit Wijk bij Duurstede, ontstaan door de enorme toevloed in de herfst van hazelnoten

INGREDIENTEN

Rooster 30 g. gepelde hazelnoten gedurende ca. 10 min in een oven op 190 C (stand 4), verwijder het velletje en laat ze afkoelen. Vermaal de hazelnoten met 4 eetl. lichtbruine basterdsuiker en 15 g. ongezouten boter

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gemakkelijk en lekker

INGREDIENTEN

2 bananen, 2 el citroensap, 175 g boter, 100 g suiker, 4 el honing, 3 eieren, 40 g hazelnoten (fijngehakt), 175 g bloem, 1 kl bakpoeder, 12 hazelnoten (halve), poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2013
  • Europees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip - Marinade : 125 ml biogarde yoghurt - 1 eetlepel kardemompoeder - 1 theelepel gemalen komijn - 1 theelepel peper - Vulling : 90 gram zacht broodkruim - 60 gram hazelnoten - 1/2 theelepel kardemompoeder - 1/2 theelepel gemalen komijn - 1 theelepel peper - 1 eetlepel olie - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De zoete hazelnoot- schuimbodems voor deze taart kunt u dag van tevoren bakken.
Vlak voor het serveren vullen, zodat het schuimgebak niet zacht wordt.
Voor 8 punten

INGREDIENTEN

125 gr ontvliesde hazelnoten, 2 eiwitten, 100 gr suiker, ? theel bakpoeder, Voor de vulling en de garnering, ? liter slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 200 gr bramen.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 st. Eiwitten, , 200 gr. suiker, , 100 gr. hazelnoten (blank), , 400 gr. kastanjes, , 75 gr. hazelnoten (geroosterd), , 1 ei, , 3 st. eidooier, , 100 gr. suiker, , 200 gr. boter, , 200 gr. pure couverture

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Jus dorange, Anders, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-04-2002
  •  
  •  

Toetjes tip lekker en heel snel klaar.

INGREDIENTEN

Zakje hazelnoten,pak yoghurt, sinasappel en wat honing.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor ca. 20 stuks. , 1 eiwit/35gr bastaardsuiker/3 theel. kaneel., 1/4 theel.nootmuskaat 1/4 theel.gemalen kruidnagels 250gr geroosterde hazelnoten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies