16 haverzemelen Ontbijt recepten

  • Eigen recept

Dit is een basisbrood die je met gelijk welk bloemsoort kan gebruiken, je kan naar eigen smaak nog extra granen, of noten toevoegen,
een basisbrood is 500gr bloem en 320ml water, doe je er haverzemelen bij dan neem je wa minder bloem en iets meer vocht of boter,anders is je deeg te droog.

INGREDIENTEN

Kleine 500gr bloem naar keus, 330ml lauw vocht,water of melk,(hier heb ik half portie mager melk met water genomen,30 a 35gr gr vetstof(alpro soyaboter of olijfolie) -15gr gist of 7gr droge instantgist, 1x soeplepel broodverbeteraar,3soeplepels vloeibare honing,en 4soeplepels haverzemelen,(hoe meer zemelen hoe meer vocht of wat minder bloem vandaar een kleine 500gr bloem en iets meer vocht)de haverzemelen nemen ook gewicht en vocht op.,1 soeplepel suiker of tagatese,en een half koffielepel zout, Hier heb ik mijn recept verdubbelt om twee broden te maken in men oven,ik heb 35gr olijfolie en 35gr alprosoyaboter genomen, en dan verdeelt zo`n elk 900gr deeg in een bakvorm.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  •  
  •  > 120 min.

Lekker volkoren broodje uit de BBM

INGREDIENTEN

- 100 gram speltmeel, - 150 gram boekweitmeel, - 50 gram volkoren roggemeel, - 25 gram volkoren tarwemeel, - 25 gram haverzemelen, - 25 gram lijnzaad, - 225 ml rijstedrank amandelen, - 5 gram gist, - 5 gram oerzoet, - 5 gram zout, - 5 gram boter,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Biologisch
  •  > 120 min.

Een lekker stevig brood van meerdere graansoorten

INGREDIENTEN

Voor een brood van circa 400 gram, 1,2 dl water, 4 el melk, 2 el plantaardige olie, 2 el honing die men lekker vind, 1 tl zout, 4 el tarwevlokken, 4 el haverzemelen, 100 gr broodbloem, 120 gr volkorenmeel, 2 tl gist

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-1998
  •  
  •  60-120 min.

Dit is een heerlijk broodmachinerecept

INGREDIENTEN

Voor 500 gram:, 1.2 dl water, 4 eetlepels melk, 30 gram boter, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 1.5 theelepel kaneel, 0.5 theelepel zout, 4 eetlepels haverzemelen, 240 gram witte bloem, 6 gram gedroogde gist, 100 gram gehakte pecannoten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  •  
  •  60-120 min.

Dit is een energierijk mengsel; na een nachtrust moeten de batterijen terug worden opgeladen

INGREDIENTEN

-150 g havervlokken ; gerstvlokken; haverzemelen; tarwevlokken, -100 g rozijnen, -100 g gedroogde abrikozen in stukjes, -100 g gedroogde dadels in stukjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een uitgebalanceerd en energierijk mengsel van gedroogde vruchten en vezelrijke granen. Dit recept is voor 15 porties die we bewaren in een goed afgesloten pot

INGREDIENTEN

-150 g grote havervlokken, -150 g gerstevlokken, -150 g haverzemelen, -150 g tarwevlokken, -100 g rozijnen, -100 g gedroogde abrikozen in stukjes, -100 g gedroogde dadels in stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  •  
  •  10-20 min.


Een echt donkerbruin brood, mals en goed houdbaar. Heerlijk met alle soorten beleg, zoet of hartig.

INGREDIENTEN

7 gr gedroogde gist, 140 gr roggemeel, 85 gr volkorenmeel, 250 gr bloem, 40 gr haverzemelen, 75 gr gedroogd broodkruim, 1 el cacaopoeder, 1 tl karwijzaad, 360 ml water, 2 el olie, 2,5 el stroop, 5 gr zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Russisch
  •  > 120 min.

Voor 12 porties, 165 Kcal en 5 gr voedingsvezel per portie.

INGREDIENTEN

200 gr cakemeel, 4 eetl haverzemelen, 80 gr havermout, 1 theel kaneelpoeder, 1 theel bakpoeder, mespuntje geraspte nootmuskaat, 300 gr Huttenkase, 1 3/4 dl karnemelk, 3 eieren, losgeklopt, 3 eetl suiker, 400 gr bosbessen (vers of diepvries),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Stevig brood met de smaken van verschillende graansoorten,

INGREDIENTEN

1.75 dl water, 6 el melk, 3 el plantaardige olie, 3 el honing, 1 1/2 tl zout, 6 el tarwekiemen, 6 el haverzemelen, 150 gr witmeel, 180 gr volkorenmeel, 1 el gist

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Lichtzoet brood en is geroosterd en besmeerd met roomkaas een traktatie

INGREDIENTEN

1.75 dl water, 6 el melk, 45 gr boter, 4 1/2 el lichtbruine basterd, 2 1/2 tl kaneel, 3/4 tl zout, 6 el haverzemelen, 360 gr broodbloem, 2 1/4 tl gist, 150 gr gehakte pecannoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Licht volkoren brood uit Californie, volop dadels en zonnebloempitten. Lekker als toast, als sandwich met avocado of roomkaas

INGREDIENTEN

1.75 dl zure room, 6 el water, 45 gr boter, 3 el honing, 3/4 tl zout, 3 el haverzemelen, 90 gr volkorenmeel, 270 gr broodbloem, 2 1/4 tl gist, 4 1/2 el zonnebloempitten, 6 el gehakte dadels

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 ml lauw water, 15 gr halfvolle poedermelk, 30 ml stroop, 30 gr boter, 2,5 gr zout, 225 gr witbroodmeel, 40 gr fijne haverzemelen, 5 gr gist, Voor garnering:, 15 gr gesmolten boter, 15 gr havervlokken

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

380 ml water, 20 ml (pompoen)olie, 300 g bruin meel (pain de campagne), 100 g griesmeel, 50 g bulghur, 50 g couscous, 50 g haverzemelen, 50 g rijstvlokken en/of sesamzaad en/of havermout, 1 thl gist, ? thl suiker, 1 ? thl zout.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  •  
  •  > 120 min.

Luxe muesli met vruchten en noten

INGREDIENTEN

Havervlokken - tarwezemelen - gedroogd fruit naar keuze (abrikozen, dadels, appeltjes) - noten naar keuze, ongezouten (pecannoten, walnoten, paranoten, hazelnoten, amandelen)- rozijnen, Kijk zelf wat je lekker vind in je muesli, je kunt een combinatie van granen gebruiken (roggevlokken, haverzemelen enz. en ook met vruchten en noten kun je naar hartelust experimenteren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Biologisch
  •  10-20 min.

Een lekker noten vruchtenbrood van verschillende meelsoorten voor een paasontbijtje!

INGREDIENTEN

- 75 gram 5 granen broodmix, - 50 gram 4 granen vlokken (haver, rogge, gerst en tarwe), - 100 gram speltmeel, - 100 gram boekweitmeel, - 50 gram haverzemelen, - 50 gram zonnebloempitten, - 50 gram lijnzaad, - 25 gram gemengde noten, - 5 gedroogde abrikozen, - 5 gedroogde pruimen, - 2 gedroogde vijgen, - 1 gedroogd peertje, - scheutje vanille aroma, - 150 ml rijstdrank amandel, - zuurdesem,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Biologisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is een gezond meergranenbrood met noten en zaden,heel lekker

INGREDIENTEN

675 ml water(incl.300ml melk) 22 a25gr verse gist- 1,125 bloem (bloem voor meergranen)20gr alpro soya boter- 3soeplepels notenolie - 2soeplepels broodverbeteraar- 15gr zout - 1soeplepel suiker en twee soeplepels stevia- gemalen noten en zaden naar keus,(pecannoten,sesamzaad,lijnzaad,haverzemelen)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies