- Eigen recept
Kruidnoten Tiramisu
Een ontzettend makkelijk en snel te maken recept als heerlijke afsluiter van een dineetje of hapjesbuffet op pakjes avond. Ook fijn om pepernoten die maar blijven liggen mee op te maken. Ik heb het in aparte glaasjes gemaakt omdat er iemand mee eet die glutenvrij moet eten en daar heb ik dus ook glutenvrije pepernoten voor gebruikt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in een schaal maken. TIP: Zie ook mijn blog over zelf vanille suiker maken. vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes
- kruidnootjes (of speculaas), - 250 gram mascarpone, - 250 ml slagroom, - 1 el suiker (ik heb zelfgemaakte vanille suiker gebruikt), - 100 ml sterke koffie (espresso), - 25 ml Tia Maria (of Licor 43), - beetje cacao, - enkele blaadjes munt,
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-11-2016Fusion Nagerecht10-20 min.
Mini spiesjes kip
Leuk gerechtje bij een hapjesbuffet of tapas
Voor ongeveer 30 minispiesjes:, , 3 kipfilets, 6 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels honing, beetje gemberpoeder, beetje knoflookpeper, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 sjalotjes, sesamzaadjes
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-03-2014Aziatisch10-20 min.
gevulde komkommerschuitjes
Voor het hapjesbuffet.
1/2 komkomer, 3 gedroogde tomaatjes op olie, 1 pakje verse roomkaas, 3 el verse gehakte basilicum, zout, peper
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2002Goedkoop en snel10-20 min.
Hotdogs
* 1 blik Danerolles partycroissants (mini), * 1 blik cocktailworstjes, * kleine plakjes kaas
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-02-200210-20 min.
Roggebrood met brie en sjalottencompote
Heerlijk onderdeel voor een hapjesbuffet maar kan natuurlijk ook als borrelhapje
1 eetl. olijfolie, 5 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 theel. bruine suiker of honing, zout en versgemalen peper, 150 gr brie, 6 plakjes donker roggebrood, 1 eetl. tijm )vers of diepvries' of 1 theel. gedroogd.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-200820-30 min.
Indiase Kip Tikka-spiesjes
Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als onderdeel van een hapjes-buffet.
350 gram kipfilet, 2 teentjes knoflook, 150 ml. volle yoghurt, 2 eetlepels citroensap, 2 sjalotjes, 1 eetlepel gemberpoeder, 3 theelepels koranderpoeder, 3 theelepels komijnpoeder, 3 theelepels garam masala, 1 theelepel zout, 1.5 eetlepel tomatenpuree, nog 2 eetlepels yoghurt.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-02-2002Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »