608 hachee recepten

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.

INGREDIENTEN

, 500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur), 500 gr.uien, 2 th.l.rietsuiker, 2 eetl.bloem, 5 dl.runderbouillon van tablet, 1 fl.leffe bruin of bruin bier, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 100 gr.margarine, flinke scheut olie(om te bakken), Peper en zout, 2 sneetjes peperkoek in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

De tijd komt er weer aan van stampotten en Hachee! Deze hachee heeft lang gestoofd op een laag vuurtje!! De smaak is echt voortreffelijk! Heerlijk met een aardappelpuree.

INGREDIENTEN

600 gram runderlappen in blokjes gesneden4 grote uien in grove stukken 120 gram boter met 2 el olijfolie 1 bakje champignons in plakjes gesneden 1 laurierblad 1 dl rode wijn 2 plakken ontbijtkoek in blokjes gesneden 2 kruidnagels 1 el bruine suiker 1 tl basilicum 1 klein blikje tomatenpuree 2 tl worcestersaus 3 teentjes knoflook zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Grootmoeders tip:
Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee.

INGREDIENTEN

5 uien, 50 gr. boter, 600 gr. hacheevlees, zout, peper, 2 el. bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l. warm water, 2 el. azijn, 1 tl. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Recept van mijn overgrootmoeder.

INGREDIENTEN

1 kg. uien-aardappelen voor 2 pers.-gewone keukenazijn-250 gr. hacheevlees-restant jus-zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is ook van mijn moeder, toen was er nog tijd genoeg om te koken.

INGREDIENTEN

*1 kg hachee-vlees, *4 uien, *80 gr. boter, 2 tl suiker, *2 el bloem, *1 liter bouillon, *4 el azijn, *zout en peper, *4 laurierblaadjes, *4 kruidnagels, *2 el maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Ouderwetse hachee, zoals ik hem bij mijn moeder kreeg

INGREDIENTEN

6 a 7 grote uien, 1 pond hacheevlees(rundvlees), 1 laurierblad, 1 zakje mix voor hachee (bijv. verstegen), 1 boullionblok (rundvlees), azijn en maizena, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

HEERLIJKE STOOFPOT VOOR KOUDE DAGEN

INGREDIENTEN

500 gram hacheevlees, 5 dl boullion, 50 gram boter, 2 el bloem, 2 el azijn, 2 el hachee kruiden, eventueel een paprika, 1 a 2 uien, scheutje ketjap,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

400 gram hachee vlees (runder poulet), 1 ui, klein scheutje azijn, 60 gram boter, 3 deciliter (dl) water, kruidnagel, laurierblad, zout, peper, eventueel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Hartverwarmende hachee

INGREDIENTEN

Ca. 1200 gram Riblappen, 500 gram uien, 250 gram rode uien, 2 flesjes bruin bier (bv Leffe), Boter, Kruidenmix voor hachee (verstegen), 2 eetlepels bloem(gezeefd), Runderbouillontablet, Laurierblad, 5 kruidnagels, Eetlepel Azijn, 2 Theelepels Honing, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

300 g winterpeen, 10 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 6 takjes peterselie, 5 eetlepels olijfolie, 600 g Hachee vllees [met hacheekruiden en laurier], 3 takjes tijm, 3 dl rode Huiswijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 gr riblap of ander mager rundvlees, 5 uien, 3 laulierblaadjes, 3 kruidnagels, paprikapoeder,azijn,1 jusblokje,water.In plaats van de kruiden kun je ook de kruiden zakjes voor hachee erin doen 2 stuks

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Niet snel, wel makkelijk en erg lekker!

INGREDIENTEN

500gr. sucadelappen (of braadlappen), 40 gr. boter of margarine, 2 flinke uien (400 gr.), 0,5 l. runderbouillon (evt. van tablet), 2 laurierbladen, 1 gedroogd pepertje (chili-peper), 3 kruidnagels, 2 eetlepels azijn, 0,5 theelepel bruine suiker, allesbinder of: 30 gr. boter& 30 gr. bloem, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Hachee. Het duurt even, maar dan heb je ook wel een erg lekker vleesgerecht!

INGREDIENTEN

600-700 gr. magere runderlanpjes in blokjes | 50 gr. boter | 5 grote uien in ringen | (1 teentje knoflook; fijngesneden - voor wie wil) | 2 el bloem | 3/4 l. vleesbouillon | 2 kruidnagels | 2 laurierblaadjes | 1-2 el azijn | zout | peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pond riblappen aan stukjes of kant en klaar hacheevlees,1/2tl.nootmuskaat,2el.rode wijnazijn,peper en zout,2 kruidnagels,2 laurierblaadjes,1 runderbouillonblokje,margarineca.30gr., ca 3 el.bloem,3 kleine uien aan ringen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-03-2011
  •  …
  •  120 min. <

Zoals mijn tante het vroeger maakte.

INGREDIENTEN

800 gr hacheevlees, 4 uien 3 in grove stukken en 1 heel, 4 kruidnagel in de hele ui gestoken, 100 gr roomboter, 1 el olie, 1/2 liter vleesbouillon, 10 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 3 el wijnazijn, 2 el bruine basterd,, 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Snelkookpan

INGREDIENTEN

750 gram doorregen stooflappen in blokjes, , ? 3 el boter, , ? peper en zout, , ? 4 in halve ringen gesneden uien, , ? 2 laurierblaadjes, , ? 2 kruidnagels, , ? 2 tl bruine suiker, , ? 1 dl rode wijnazijn, , ? 5 dl runderbouillon (tablet), , ? 1 el maizena.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 uien, 50 g boter, 600 g hacheevlees, zout, zwarte peper, 2 el bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l warm water, 2 el azijn, 1 tl suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Het wordt weer koud buiten, tijd voor hachee. Deze bevat 5.0 points p.p.

INGREDIENTEN

8 grote uien, ca. 275 gr. magere stooflappen, 2 kl. (vloeibare) margarine om het vlees in te bakken, 2 el. (vloeibare) margarine om de uien in te bakken, 2 zakjes hacheekruiden (van Verstegen), peper, zout, paprikapoeder

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Slanke keuken
  •  120 min. <

Recept van "Grootmoeders Keuken"

INGREDIENTEN

5 uien,50g boter,600g Hacheevlees,zout,zwarte peper,2el bloem,1 runderbouillonblokje,half litre warm water,2el azijn,1tl suiker,2 laurierblaadjes,4 kruidnagels.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Ouderwets lekker recept.

INGREDIENTEN

2 grote uien, 40 gr. boter, 2 theel. bruine suiker, 400 gr. sukadelapjes, peper, 2 eetl. bloem, zout, 1 dessertlepel rode wijnazijn, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Winters lekker met hutspot

INGREDIENTEN

500 gram riblappen (fijngesneden), 2 uien, enkele laurierblaadjes, 1 zakje hacheekruiden, boter of margarine, 1 dl. bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Pittig gerecht met ui en rundvlees voor op een koude winterdag.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees b.v sucadelappen of doorregen runderlappen, 3 grote uien of 5 kleinere uien, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 zakje vleesjus.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Sappig en mals uit de sudderpan

INGREDIENTEN

5 uien,600 gr grof gesneden hacheevlees,50 gr boter,zout en peper,2 volle eetlepels bloem,1 vleesbouillonteblet,2 eetl azijn,1 theel suiker,2 laurier blaadjes,4kruidnagels.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

5 uien 50 g boter of margarine 600 g grof hacheevlees zout (versgemalen) zwarte peper 2 volle eetlepels bloem 1 vleesbouillontablet 2 eetlepels azijn 1 theelepel suiker 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

750 g rib-runderlappen, 50 g roomboter, 3 grote uien, gesnipperd, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 3 eetlepels rode-wijnazijn, 1 eetlepel appelstroop, 1 vleesbouillontablet, 1 plak ontbijtkoek, van ca. 1 cm

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

HacheeBron:www.ah.nl

INGREDIENTEN

Bereidingstijd :205 min.? 5 uien, ? 50 g boter of margarine, ? 600 g grof hacheevlees, ? zout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 2 volle eetlepels bloem, ? 1 vleesbouillontablet, ? 2 eetlepels azijn, ? 1 theelepel suiker, ? 2 laurierblaadjes, ? 4 kruidnagels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke hachée, een echt succes voor als je `swinters eters kijkt!!!

INGREDIENTEN

1 kilo riblappen (hachées is vaak te grof gesneden, soepvlees kan wel), 3 grote uien, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 2 tenen knoflook, zout en peper, bindmiddel (arrowroot = biologisch en geen dikmaker zoals aardappelzetmeel), flinke lepel zoetzure zilveruitjes incl. vocht, rundvleesboullion net zoveel dat het vlees onderstaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-10-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

350 g magere runderlappen, 400 g uien, 1 eetl. boter, 1 theel. bruine suiker, 2 eetl. bloem, 250 ml. vleesbouillon, 2 eetl. witte wijnazijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

5 uien ? 50 gram boter ? 600 gram hacheevlees ? zout en peper ? 2 eetlepels bloem ? 1 runderbouillonblokje ? 1.2 liter warm water ? 2 eetlepels azijn ? 1 theelepel suiker ? 2 blaadjes laurier ? 4 kruidnagels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Hachee is het hele jaar door heerlijk

INGREDIENTEN

750 g runderlappen, 1 1/2 dl rode wijn, 3 dl vleesfond (uit een potje), 1 eetl (zonnebloem) olie, 1 kg stevige uien (in halve ringen gesneden), 2 teentjes knoflook zeer fijn gesneden, 2 a 3 eetl grofgehakte peterselie, Zout, Verse gemalen zwarte peper, 80 g boter, 3 kruidnagels, 1 laurierblaadje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 grote uien, 75 gram boter, 2 theelepels basterdsuiker, 750 gram sucadelapjes, peper, 4 eetlepels bloem, zout, 1 eetlepel wijnazijn, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Hachee is een zeer OudHollandse vleessaus met ui en kruiden, heerlijk!

INGREDIENTEN

4 grote uien * 60 gram boter * 8 dl bouillon * 300 gram rundvlees * 2 laurierblaadjes * ? theelepel rozemarijn * 1 eetlepel azijn * 2 snufjes peper * 2 snufjes zout * 1 snufje kruidnagel * 1 teentje knoflook * 1/2 theelepel bruine suiker * 60 gram bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-12-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Blijft lekker.

INGREDIENTEN

500 g doorregen runderlappen, 500 g uien, 80 g boter, 50 g bloem, peper, zout, 1/2 l bouillon, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 5 geplette peperkorrels, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 400 gr rundvlees, * 60 gr boter, * 8 uien, * 40 gr bloem, * 6 dl bouillon (blokje), * zout, * peper, * 2 kruidnagels, * 1 blaadje laurier, * azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Je krijgt zoals bij hutspot ook verschillende soorten hachee, bijvoorbeeld met donker bier gemaakt etc. En toch vind ik meestal de basis recept van gerechten vaak het meest smakelijkste en trouw aan oorsprong van zo een recept.
Wat zeggen ze; eenvoud van een combinatie van ingrediënten geeft soms het beste van smaak. Hier volgt zo een basis recept van Hachee.

INGREDIENTEN

200 g runderpoelet, 200 g uien, 200 ml runderbouillon of water, 40 g margarine, patentbloem, 1 e azijn, 1 laurierblad, 1 kruidnagel, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Hachee schotel voor vier personen. Erg lekker!

INGREDIENTEN

1 kilo hachee-vlees, 2 Spaanse Pepers, twee laurierblaadjes, vijf kruidnagels( of poeder ),twee eetlepels azijn, halve liter water, zout, plusminus 10 uien, maizena, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Het maken van hachee hangt af van een restant gebraden vlees dat nog in de juspan zit.

INGREDIENTEN

Restje gebraden rundvlees in jus;, 1 kg uien;, 2 laurierblaadjes;, 1 kleine el bruine basterdsuiker;, scheutje balsamicoazijn (niet te veel anders wordt het te zuur;, 2 kipbouillonblokjes;, 1 el zure room;, wat boter of olie om te bakken;, kruidnagelgruis of een hele;, drie tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr. doorregen runderlappen, zout, peper, 4 uien, 1 vleesbouillontablet, 75 gr. boter of margarine, 30 gr. bloem, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 theelepel suiker, 1-1/2 eetlepel appelstroop, 4 eetlepels azijn, 2 tl maïzena

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

3 uien -, , 50 gram boter -, , 500 gram hacheevlees -, , 8 dl jus of bouillon -, , 1 laurierblad -, , 5 peperkorrels -, , 2 kruidnagelen -, , 1/2 dl azijn -, , bloem -, , Aroma, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Hachee

Hachee

Hachee bestaat uit stoofvlees en kruiden. Dit authentiek recept is niet moeilijk te bereiden maar vergt vaak wel veel geduld. Het is namelijk van belang dat u het vlees minstens anderhalf a twee uur laat stoven. Vaak worden er bouillonblokjes, laurierblaadjes, boter en nootmuskaat toegevoegd om het vlees extra smaak mee te geven. Uiteraard bestaan er variaties op het recept die u hier zeker terug zult vinden. Hachee is heerlijk bij gekookte aardappels of aardappelpuree met de groenten die u zelf lekker vindt! Bij het gerecht kunt u ook uien mee laten stoven. Over het algemeen wordt hachee gemaakt van rundvlees maar u kunt ook gebruik maken van lamsvlees om het gerecht een andere twist te geven. Als u het vlees lang genoeg laat staan, wordt het heerlijk zacht. Eet smakelijk!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies