28 hache recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in blokjes, , 2 eetl. bloemzout en versgemalen peper, , 2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct500 g uien, in halve ringen, , 1 eetl. bruine of rietsuiker2 eetl. rodewijnazijn, , 2 blaadjes laurier, , 1 à 2 bruine boterhammen, zonder korsten, verkruimeld, , 1 flesje donker bier, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Rundvlees uien

INGREDIENTEN

750 gr. rundvlees 1 kilo uien zout peper tabasco tomatenpuree laurier kruidnagel ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een wat ongewone combinatie.
Past zowel in Atkins als Montignac

INGREDIENTEN

1 kg runder stoof lappen, 1,5 kg uien, 1kg spruiten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hache

INGREDIENTEN

1/2 croma2Runderpolet3UienEvt knoflookUiVleesLaurierAan eind scheutje azijn

  •  …
  •  
  • Geplaatst op09-04-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Hache

INGREDIENTEN

1/2 croma2Runderpolet3UienEvt knoflookUiVleesLaurierAan eind scheutje azijn

  •  …
  •  
  • Geplaatst op09-04-2014
  •  
  •  

Heerlijke hache gestoofd in bier en afgemaakt met kwaliteit ontbijtkoek. Een winterse, winderige kost.

INGREDIENTEN

-750 gram gesneden hache vlees of braadlappen, -500 of 750 gram uienringen, -kruidnagelen en laurier, -2 eetlepels azijn, zout en peper, -600 cl oud bruin bier, -3 plakken kwaliteits ontbijtkoek, -125 gram braadboter, -kilo kruimige aardappelen, -groene groente 200 gram p.p, -appelmoes zelgemaakt of zelf gekocht

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een ouderwets recept

INGREDIENTEN

1 Kilo suddervlees,1kilo uien,2 kruidnagels,2 kleine laurierblaadjes, azijn, maizena,peper,zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 gr doorregen runderlappen, - 80 gr boter, - 3 kruidnagels, - 1 kleine laurierblad, - 1,5 dl rode wijn, - 3 dl vleesfond, - 1 eetlepel olie, - 1 kg stevige uien, - 2 teentjes knoflook, - 3 eetlepels platte peterselie, - zwarte peper uit de molen, - zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.



Uit de krant! Heerlijk gerecht. Duurt wel even maar is dan ook zalig!!

INGREDIENTEN

600 gr. runder-braadlappen, 4 grote uien, 1 teen knoflook, 150 g. boter, 1 duimkootje gemberwortel, sap van 1/2 citroen, 2 laurierbladeren, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel sambal oelek,1/2 theelepel Djintan (gemalen komijn), 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel ketjap, 1 pakje kokosmelk, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-03-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 - 500 gram doorregen runderlappen;, 650 - 750 gram uien;, 4 knoflooktenen;, 60 gram boter;, zout;, zwarte peper uit de molen;, 1 theel. donkerbruine basterd- of kandijsuiker;, 2 sneetjes bruinbrood, zonder korsten, in blokjes gesneden;, 1/2 liter bokbier;, 1 eetl. (kruiden)azijn;, 2 kleine laurierblaadjes bestoken met 2 kruidnagels;, 1 eetl. Duitse (meestal vrij scherpe) mosterd, zoals Lowensenf.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 1 pond varkenslappen;, 3 aardappelen;, 2 grote uien;, 1 bouillonblok;, 2 eetl. margarine;, 3 eetl. ketjap;, ½ theel. peper;, ½ theel. nootmuskaat;, ½ theel. gemberpoeder;, 2 theel. azijn;, 2 kruidnagels;, so-oen of laksa (= fijne glazige Chinese vermicelli);, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk kipgerecht uit Indonesie

INGREDIENTEN

, 1 kg kip of kipstukken, 2 tenen knoflook, 1 ui, olie om te bakken, 1 eetlepel ketoembar, 4 kruidnagels, 1/2 nootmuskaat, 1 theelepel zout, 1 a 2 lomboks of sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eigenlijk is deze variant op de hache nog lekkerder.

INGREDIENTEN

3 zoete uien, 0.5 vleesbouillontablet, 25 gr. boter, 50 gr. rozijnen, 400 gr. bieflapjes, 1 dl. rode wijn, 1 sneetje ontbijtkoek, 2 tl. Provencaalse kruiden, 1.5 dl. water, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het is een pittig gerecht dat u, zonder aan Zwolle te denken, thuis, in eigen keuken, vrij gemakkelijk kunt samenstellen.

INGREDIENTEN

600 gram stevige uien, grof gesnipperd, - 65 gram boter, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst, - 60 gram bloem, gezeefd, - 6 dl runderbouillon, eventueel van tablet, - 1 flinke vingergreep suiker, - 1 groot laurierblad ??bestoken?? met 4 kruidnagelen, - 1 gedroogd rood Spaans pepertje (lombok rawit), fijngewreven, - 3 eetl. kruidenazijn, - 400-500 gram gaar (gebakken of gebraden) rundvlees, in kleine blokjes gesneden, - 1 theel. Worcestershire sauce, - 1.5 eetl. fijngehakte peterselie en/of fijngesneden bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 jong haantje, 2 tenen knoflook, 1 ui, olie, 3/4 theel laos, 1/2 eetl djinten, 1 eetl ketoembar, 4 kruidnagels, 1/2 nootmuskaat, 1 theel zout, 1 tot 2 lomboks, 1 tot 2 eetl ketjap, 1 eetl asemwater, of citroensap,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

De Hollandes pot met een pittige twist, ik persoonlijk vind het erg lekker

INGREDIENTEN

, 2 rode Spaanse pepers, zonder zaadjes, gesnipperd, 800 g runderlappen, in blokken va 4 cm, 2(zoete) uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 laurierblaadjes, stukje citroenschil, zonder wit, 3 eetl gembersiroop, 1 blik kokosmelk(400g), 1 runderbouillon tablet, verkruimeld, 250 ml warm water., , voor de hutspot, 1 1/4 aardappels geschild en in stukken, 500 g winterwortels geschrapt en in plakken, 350 g groene kool, in smalle repen gesneden, 1 zakje Javaanse kroepoek, 2 eetl verse selderijblad,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De Hollandes pot met een pittige twist, ik persoonlijk vind het erg lekker

INGREDIENTEN

, 2 rode Spaanse pepers, zonder zaadjes, gesnipperd, 800 g runderlappen, in blokken va 4 cm, 2(zoete) uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 laurierblaadjes, stukje citroenschil, zonder wit, 3 eetl gembersiroop, 1 blik kokosmelk(400g), 1 runderbouillon tablet, verkruimeld, 250 ml warm water., , voor de hutspot, 1 1/4 aardappels geschild en in stukken, 500 g winterwortels geschrapt en in plakken, 350 g groene kool, in smalle repen gesneden, 1 zakje Javaanse kroepoek, 2 eetl verse selderijblad,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De hachee is een oorspronkelijk middeleeuws gerecht uit Frankrijk. In het noorden van Frankrijk en Vlaanderen is het door de eeuwen heen een stoofgerecht met ongeveer gelijke gewichtshoeveelheden vlees en uien gebleven. Het wordt er met bouillon en wijn bereid. In ons land en ook in het aangrenzende Rijnland, is er iets mis met de verhouding tussen het vlees en de uien. Er worden meestal veel meer uien dan vlees in de Hollandse en Rijnlandse hachee verwerkt. De Rijnlandse smaakt ons overigens beter, omdat die naast uien ook knoflook en in deze tijd van het jaar donker (bok)bier bevat.

INGREDIENTEN

, 400 - 500 gram doorregen runderlappen;, 650 - 750 gram uien;, 4 knoflooktenen;, 60 gram boter;, zout;, zwarte peper uit de molen;, 1 theel. donkerbruine basterd- of kandijsuiker;, 2 sneetjes bruinbrood, zonder korsten, in blokjes gesneden;, 1/2 liter bokbier;, 1 eetl. (kruiden)azijn;, 2 kleine laurierblaadjes bestoken met 2 kruidnagels;, 1 eetl. Duitse (meestal vrij scherpe) mosterd, zoals Lowensenf.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

75 gram boter, 500 gram hache vlees, 300 gram uien in ringen, 2 zakjes van conimex nasi groente, 1 pak spagettie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1200 gram mager hache vlees, 2 rode paprika"s, 4 tenen knoflook, 1 eetlepel vodka, 1 eetlepel milde paprika poeder, 250 gram champignons, 10 gram verse peterselie, 2 uien, 250 gram creme freche, 75 gram roomboter, 1 vleesbouillion tablet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 uien - 1/2 krop ijsbergsla - 2 vleestomaten - 1 avocado - 1 eetlepel citroensap - 1 blik kidneybonen van 400 ml - 1 potje milde tacosaus van 230 gram - 100 gram cheddarkaas - 3 eetlepels olijfolie - 1 pak Fijngehakt Haché 175 gram Quorn - zout en versgemalen peper - 1 pak taco shells van 12 stuks - 125 ml zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Pond hache vlees, 2 grote uien, 4-6 teentjes knoflook, klein stukje trassie, 3 dessertlepels sambal oelek, 4 laurierblaadjes, blikje tomatenpuree, 2 theelepels laospoeder, zout, 1 dessertlepel suiker, 1 stukje santen, 4 aardappels.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Echte authentieke Vlaamse stoverij bereid met trapist!

INGREDIENTEN

800-1000 gram hache vlees, 2 uien, 2 appels, 2 laurierblaadjes, 1 of 2 takjes verse tijm, 1 bouillonblok, 3 kruidnagelen, scheutje azijn, scheutje ketjap, schepje suiker, 1 flesje Westmalle Trappist triple, peterselie, peper/zout. Fijngesneden groenten: wortel, champions, bleekselderij, rode of groene paprika, courget, tomaat en eigenlijk elke soort groente die je toevallig in huis hebt., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke hachee zonder zakje kruiden maar echt puur!!!!
Gewoonweg heerlijk

INGREDIENTEN

12 sjalotjes**500 gr magere runderlappen** 50 gram boter**2 el azijn** 1 laurierblaadje** 2 kneepjes (ca 1 el) vloeibare bouillon rundvlees** 100 gr gedroogde pruimen zonder pit** peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker zoet bijgerecht uit het kookboek 'recepten voor de liefde'. Past goed bij wild of gestoofd rundvlees en gekookte aardappelen.

INGREDIENTEN

500 gram worteltjes, 2 groene appels, 1 ui, 0,5 kippenbouillonblokje, kerrie, 25 gram boter, 100 ml creme fraiche, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gram boter - 1 grote ui - 8 middelgrote gekookte aardappelen - 500 gram gesneden koude vleesresten - 1 theelepel zout - vleugje peper - restje vleesjus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bijzonder smaakvolle hutspot met gestoofde groenten

INGREDIENTEN

Wortelen, uien, aardappelen, boter, kaneelstokje, melk peper zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een van de grote hits van het Middeleeuws banket. Ook toen was men -gezien de voorkeur voor pronk voedsel- er waarschijnlijk dol op.
Het recept komt uit Le Viandier de Guillaume Tirel dit Taillevent

INGREDIENTEN

Voor het pasteideeg:, - 1 kilo bloem, - 250 gram boter, - 1 ei, - zout en water, , Voor de vulling:, - 1 jong wild konijn, - 300 gram vet spek in plakken, - 1 snuf kruidnagelpoeder, - 1 tl. gemberpoeder, - 1 tl. gemalen zwarte peper, - 1 afgestreken eetlepel zout, , Saus:, - 12 pruimen, - een flinke eetlepel amandelpuree, - 1 geroosterde boterham, - 25 cl. rode wijn, - 5 cl. verjus (gebruik hiervoor sap van zure appelen, meng het desgewenst met wat citroensap), - een mengsel van kaneel, gember, kardamom en zout, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  •  
  •  > 120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies