82 haantje recepten

Zo van het erf met een kruidig smaakje

INGREDIENTEN

1 haantje van ongeveer 1,2 kg in stukken, 8 tomaten, 2 el olijfolie, sap van 2 citroenen, 3 takjes salie, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Lekker streekgerecht uit de Franse Elzas; zo lekker zult U het nog niet gegeten hebben

INGREDIENTEN

-1 haantje van circa 1 kg, -1 teen look, -60 g vet spek, -4 eetlepels olie, -2 uien, -1/8 l witte wijn, -150 g champignons, -2 laurierblaadjes, -2 eetlepels fijngehakte peterselie en bieslook, -witte peper en zout, Voor de saus:, -1 afgestreken eetlepel maizena, -1/2 glas droge witte wijn, -1/8 l room, Voor het besprenkelen:, -3 eetlepels Kirschwasser

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Super simpel romertopfrecept

INGREDIENTEN

1 braadklaar haantje, zout, peper, 5 eetlepels in dunne plakken gesneden ui, 1 bos peterselie, boter, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het recept van m'n moeder

INGREDIENTEN

400g kip (filet, poot of drumsticks), 2 a 3 uien, groenten, bijv. paprika, champignons, tauge, prei, courgette etc., knoflook, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 blikje tomatenpaste, sambal, ketjap, zoet, bijv. gembersnippers, perzikpartjes, bruine suiker of stroop, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-1998
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 (ontvelde) kippenbout of 1 kipfilet, sambal -, 2 eetl. ketjap manis -, 1 dessertlepel azijn -, theel. gemberpoeder -, teentje knoflook -, ? dunne prei -, 50 gr. tauge -, 100 gr. gesneden witte kool (of minder als je pan niet erg groot is), 1/3 paprika -, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Wie van kip houdt, moet dit zeker eens uitproberen. Het is heerlijk!!!

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 7 1/2 ons kipfilet, 8 grote uien, 2 eetlepels sambal, 3/4 kopje water, 3/4 kopje ketjap, 3 eetlepels suiker, 1 bouillon tablet, 1 1/2 blikje tomatenpuree, en 3/4 kopje schaschliksaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept van Elske

INGREDIENTEN

Kipfilet(1 a 2 ons p.p., 3 grote uien,1/2 bakje champignons., 10 theel. suiker, 1/2 a 1 theel. sambal oelek, 2 eetl. azijn, 4 a 5 eetl. ketjap manis, 1 fles tomatenketchup, snufjes indische kruiden- ketoembar, laos, sereh poeder, djahe

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is simpel om te maken, het kost alleen wat tijd: eerst moet de
kip een paar uur marineren en dan moet-ie met de groente drie kwartier
sudderen.

Pas op!dit recept wil dat je een kleine dessertlepel
sambal in de marinade verwerkt. Als je dat doet wordt dit een *heel* hitsig
haantje. Houd je niet zo van heet, beperk je dan tot een mespunt of een
klein theelepeltje. Overigens is het niet eens de kip die door een (teveel)
aan sambal erg 'heet' wordt, maar de groente. Mocht je tijdens het koken bij
het proeven merken dat bv. de kool je de vlammen doet uitslaan, kook dan
toch verder. De kip wordt minder heet en dus wel heel lekker. Van :
"M.2"

INGREDIENTEN

1 (ontvelde) kippenbout of 1 kipfilet, sambal, 2 eetlepels ketjap manis, 1 dessertlepel azijn, theelepel gemberpoeder, teentje knoflook, ? dunne prei, 50 gram tauge, 100 gram gesneden witte kool (of minder als je pan niet erg groot is), 1/3 paprika, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een pittig gerecht met kip, ui en rijst voor 4 personen.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor de saus:, 8 el. ketjap/sojasaus, 4 el. tomatenketchup, 6 el. azijn, 18 tl. suiker, 4 tl. sambal, 2 blikjes tomatenpuree, 1 blikje water, , Overige ingredienten:, 10 royale uien, 1 grote kip of 5 a 6 kipfilet, zout, peper, rijst (hoeveelheid volgens verpakking)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip met champignon's en rijst

INGREDIENTEN

2 el tomatenketchup, 4 el ketjap, 3 el azijn, 3 el suiker, 2 tl sambal, 1 groot blikje tomatenpuree, 3 blikjes water, van de tomatenpure, 2 doosjes champignons in schijfjes gesneden uien naar smaak (in ringen), 7 teentje's knoflook, pond kipfilet in stukjes, rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kcal 280 pp

INGREDIENTEN

4 kippeborsten, voor de marinade, 3 el rijstwijn of sherry - 1 el bloem - zout,peper., verder - 150 g champignons - 150 g diepvrieserwten - 2 el plantaardige olie - zout - 1 el sojasaus - 1 mesp gemberpoeder - 1 mesp. vleesextract - 2 tl maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op Portugese wijze,lekker op de barbeque.

INGREDIENTEN

*4 haantjes*1 eetl gemalen zwarte peper*1 eetl komijnzaad*1 eetl citroensap*1 eetl olijfolie*1/2 tl chilipoeder*1/2 tl paprikapoeder*1/4 tl cayennepeper*1 knoflookteen,gehakt*

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Portugees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 haantjes, schoongemaakt en in 8 stukken verdeeld, 250 g gekookte, witte rijst, 2 uien, 2 rode paprika`s, 1 eetl bloem, 4 eetl olijfolie of bakolie, 1 glas witte wijn, ? l kippenbouillon [1 blokje ? l water], 1 eetl kerriepoeder [of naar smaak], zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2braadhaantje,2eetl.mosterd,4tomaten,1teen look,4eetl.paneermeel,2eetl.gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 dubbele kipfilets, 2 uien, 1 pak rijst, 5 eetl. azijn, 2 eetl. ketjap manis, 6 eetl. curry, 1/3 fles ketchup, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 th. sambal oelek, 6 eetl suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dieet"Fastfood" met vinaigrette

INGREDIENTEN

1 sesambroodje, enkele blaadjes groene sla, 75 g kipfilet, 1 kiwi, 1 theelepel olie, 1 eetlepel yoghurtvinaigrette, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een lekker zoet en pittig gerecht dat heel makkelijk te maken is.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, zout, peper, 1 theelepel chilipoeder, 2 tenen knoflook, 1 ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes, 250 gram champignons, 1/2 fles hot tomato ketchup (Heinz), 2 eetlapels azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel suiker, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 haantje (ca 1 kg, 250 g geweekte tutti frutti(100 g ongeweekt, zout, peper, paprikapoeder, oregano, 3 uien, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, selderijzout., 1/2 theelepel rozemarijn, 1 blik maiskorrels, 150 g belegen Goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekker recept uit de Brabantse keuken.

INGREDIENTEN

1 haantje - 50 gr boter -3 uien -spek in blokjes- jenever -1 fles rode Bourgogne -1 kruidentuiltje -bouillon champignons -bloem- korstjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Oftewel Kotmis Saziwi..uit de kaukasus. Er wordt daar veel met walnoten gewerkt..schijnt het:-)

INGREDIENTEN

*een haantje of braadkuiken van 1 kg.*zout en peper.*olie. Voor de walnotensaus: *2 uien.*2 teentjes knoflook. *30 gram boter.*1 eetlepel bloem.*1/2 liter kippebouillon.*2 eetlepels wijnazijn.*4 kruidnagelen.*mespuntje kaneel.*mespuntje saffraan.*peterselie.*sap van een halve sinaasappel.*125 gram walnoten. Voor de garnering:*10 halve walnoten.*2 plakjes sinaasappel met schil.*peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Haantje in een rode saus van madeira, tomatenpuree en champignons

INGREDIENTEN

1 haantje, peper, zout, nootmuskaat, 1/2 pakje boter, 1 ui, 1 wortel, 1 kippenboullion blokje, scheut madeira, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje champignons,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bak het haantje voor op de stok zelf en maak overheerlijke eierdopjes!

INGREDIENTEN

Een pak wittebroodmix, klontje boter, rozijnen, 4 aardappelen in aluminiumfolie (zo groot als een ei), 2 of 4 stokjes van 30 cm., 2 of 4 stokjes van 50 cm., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.



Een streekgerecht uit de Jura, recept van de "Auberge de Rostaing" in Passenans, uitgebaat door een ecologische Zwitser die een hotelletje runt op zonne-energie.

INGREDIENTEN

1 hoevehaan van 1,5 a 2 kg - 150 gr boter -300 gr vers eekhoorntjesbrood - 50 gr bloem - 30 cl "vin jaune d'Arbois" (zoete streekwijn in flesjes van 1/2 L die 100 jaar bewaard) - 75 cl room - versgemalen peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 haantjes - 8 eetlepels olijfolie - 1 glas rode wijn - 1 blikje tomatenpuree - 1 theelepel kaneel - 6 kruidnagels - 1 kopje water - 1 blikje pruimen - 1 blikje perziken - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 paprika`s, 2 uien, 1 grote bak champignons, 1 blik gepureerde tomaten, 2 kipfilets in blokjes, 5 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels azijn, 8 theelepels suiker, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels sambal, 1 rode peper, 1 pak rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit gerecht doet u wellicht kennismaken met de kummellikeur, waarvan de smaak aan anijs doet denken.

INGREDIENTEN

4 haantjes (het ligt aan de grote) 2 wortels 2 witte knollen 2 schorseneren 2 stronken knolselderij 8 teentjes knoflook 8 kruidnagels ca. 30 walnoten 2 l eendenvet 300 ml kippenbouillon 500 ml. melk 250 ml room 25 ml kummellikeur zout en peper naar smaak., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 braadhaantjes, 600 g Nicola aardappelen, 3 dl room, 2dl droge witte wijn, 1 koffielepel bruine gevriesdroogde saus, 4 sjalotten, 1 bosje peterselie, 1/2 koffielepel paprikapoeder, 100 g boter, peper, zout, tijm, laurier, kervel, bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 haantjes, peper, zout, citroensap 1 ui, 1 kopje zure room, 1 kopje witte wijn, 1 laurierblad, peterselie, tijm, dragon, nootmuskaat, 1 klein blikje champignons, 50 g gerookt spek,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Frans
  •  > 120 min.




INGREDIENTEN

1 kip (haan) uit Bresse of Mechelse koekoek * 150 g boter * 500 g gember * 60 g suiker * 20 lente-uitjes * 1/2 l gueuze * 1 ui * 2 wortelen * 6 teentjes knoflook * 1 eetlepel honing * 1/2 dl wijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zo'n gebraden haantje krijgt ineens een oosters tintje als u er chinese saus en mihoen bij geeft.

INGREDIENTEN

2 gebraden halve haantjes, 250 gr gesneden prei, 1 zakje Chinese saus, 1 blikje ananasstukjes op licht siroop (nettogewicht 234 gr), 1 1/2 eetlepel bakgember.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote braadkip - 250 gr gerookte spekblokjes - 250 gr kleine uitjes - boter - olie - 2 teentjes look - kruidentuiltje - 1/2 dl cognac - 1 fles rode wijn (liefst Bourgogne) - 500 gr champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 haantjeszout en pepercitroensap1 ui1 kopje zure room1 kopje witte wijn1 laurierbladpeterselietijmdragonnootmuskaat1 klein blikje champignons50 gram gerookt spek,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 mandarijnen, 1half gegrilleerd haantje (kant en klaar is het snelst), 1 kleine dunne prei, 1 dl kerriesaus, 1/2 dl abrikozen/sinaasappel-dubbeldrank, 1 zakje gemengde salade.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram rijst, 1 braadkuiken of haantje, 150 gram rauwe ham, 150 gram droge knoflookworst, 2 teentjes knoflook, 1 blaadje laurier, peper, zout, 6 dl kippenbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 haantje,, 100 gram pinda's, 2 deciliter witte wijn, 2 sjalotjes, 20 gram bloem, 2 aubergines, 25 gram boter, 0,5 deciliter olie, 1 bouquet garni, 1 teentje knoflook, 5 deciliter bouillon, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn manier om dit recept klaar te maken.
Kip op zijn best

INGREDIENTEN

Kleine uien, , 300 g champignons, , enkele wortelen, , 1 haantje of kip, , 150 gram ontbijtspek, , Maizena om saus aan te dikken, , bloem, , 2 laurierblaadjes, , 1 glaasje cognac, , suiker, , peper en zout, , 1 glas water, , 1 liter rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ontbeend haantje, 2 eieren, 400 gram gekruid gehakt, truffel, 1 ontvelde paprika, knoflook, 200 gram champignons, nootmuskaat, 75 gram erwten, foelie, 200 gram kippelevers, oregano, madera, cognac

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Makkelijkste en snelste recept dat ik ken!
Een van mijn favoriete recepten. Het is een heel basic, traditioneel frans gerecht. Het is eigenlijk zeer eenvoudig. Kwestie van vaker maken om het perfect uit de oven te toveren. Dit recept is bewijs dat de simpelste recepten het meest gewaardeerd worden. Altijd een succes en heb dit al vaak op verzoek mogen maken.

INGREDIENTEN

Verse kip ( /- 1 kg), 1 kg vastkokende aardappelen (nicola), 2 middelgrote uien per persoon., franse mosterd, margarine of boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ontbeend haantje - 2 eieren - 400 gram gekruid gehakt - truffel - 1 ontvelde paprika - knoflook - 200 gram champignons - nootmuskaat - 75 gram diepvrieserwten - foelie - 200 gram kippelevers - oregano - madera - cognac,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  • Engels Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ontbeend haantje - 2 eieren - 400 gram gekruid gehakt - truffel - 1 ontvelde paprika - knoflook - 200 gram champignons - nootmuskaat - 75 gram diepvrieserwten - foelie - 200 gram kippenlevers - oregano - madera - cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies