Provencaals Haantje
Zo van het erf met een kruidig smaakje
1 haantje van ongeveer 1,2 kg in stukken, 8 tomaten, 2 el olijfolie, sap van 2 citroenen, 3 takjes salie, peper en zout
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-07-2000Belgisch60-120 min.
Elzasser haantje
Lekker streekgerecht uit de Franse Elzas; zo lekker zult U het nog niet gegeten hebben
-1 haantje van circa 1 kg, -1 teen look, -60 g vet spek, -4 eetlepels olie, -2 uien, -1/8 l witte wijn, -150 g champignons, -2 laurierblaadjes, -2 eetlepels fijngehakte peterselie en bieslook, -witte peper en zout, Voor de saus:, -1 afgestreken eetlepel maizena, -1/2 glas droge witte wijn, -1/8 l room, Voor het besprenkelen:, -3 eetlepels Kirschwasser
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
oktoberfeest haantje
Super simpel romertopfrecept
1 braadklaar haantje, zout, peper, 5 eetlepels in dunne plakken gesneden ui, 1 bos peterselie, boter, , , ,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-06-1999Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Indisch Haantje
Het recept van m'n moeder
400g kip (filet, poot of drumsticks), 2 a 3 uien, groenten, bijv. paprika, champignons, tauge, prei, courgette etc., knoflook, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 blikje tomatenpaste, sambal, ketjap, zoet, bijv. gembersnippers, perzikpartjes, bruine suiker of stroop, ,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-1998Multi-cultureel Hoofdgerecht10-20 min.
Hitsig Haantje
1 (ontvelde) kippenbout of 1 kipfilet, sambal -, 2 eetl. ketjap manis -, 1 dessertlepel azijn -, theel. gemberpoeder -, teentje knoflook -, ? dunne prei -, 50 gr. tauge -, 100 gr. gesneden witte kool (of minder als je pan niet erg groot is), 1/3 paprika -, olie.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-08-2000Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch Haantje
Wie van kip houdt, moet dit zeker eens uitproberen. Het is heerlijk!!!
1 pak rijst, 7 1/2 ons kipfilet, 8 grote uien, 2 eetlepels sambal, 3/4 kopje water, 3/4 kopje ketjap, 3 eetlepels suiker, 1 bouillon tablet, 1 1/2 blikje tomatenpuree, en 3/4 kopje schaschliksaus.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-09-2000Indiaas Hoofdgerecht10-20 min.
Indisch Haantje
Recept van Elske
Kipfilet(1 a 2 ons p.p., 3 grote uien,1/2 bakje champignons., 10 theel. suiker, 1/2 a 1 theel. sambal oelek, 2 eetl. azijn, 4 a 5 eetl. ketjap manis, 1 fles tomatenketchup, snufjes indische kruiden- ketoembar, laos, sereh poeder, djahe
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-04-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gebraden haantje
Een pittig gerecht met kip, ui en rijst voor 4 personen.
Ingredienten voor de saus:, 8 el. ketjap/sojasaus, 4 el. tomatenketchup, 6 el. azijn, 18 tl. suiker, 4 tl. sambal, 2 blikjes tomatenpuree, 1 blikje water, , Overige ingredienten:, 10 royale uien, 1 grote kip of 5 a 6 kipfilet, zout, peper, rijst (hoeveelheid volgens verpakking)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2010Hoofdgerecht20-30 min.
Hitsig haantje
Dit recept is simpel om te maken, het kost alleen wat tijd: eerst moet de kip een paar uur marineren en dan moet-ie met de groente drie kwartier sudderen. Pas op!dit recept wil dat je een kleine dessertlepel sambal in de marinade verwerkt. Als je dat doet wordt dit een *heel* hitsig haantje. Houd je niet zo van heet, beperk je dan tot een mespunt of een klein theelepeltje. Overigens is het niet eens de kip die door een (teveel) aan sambal erg 'heet' wordt, maar de groente. Mocht je tijdens het koken bij het proeven merken dat bv. de kool je de vlammen doet uitslaan, kook dan toch verder. De kip wordt minder heet en dus wel heel lekker. Van : "M.2"
1 (ontvelde) kippenbout of 1 kipfilet, sambal, 2 eetlepels ketjap manis, 1 dessertlepel azijn, theelepel gemberpoeder, teentje knoflook, ? dunne prei, 50 gram tauge, 100 gram gesneden witte kool (of minder als je pan niet erg groot is), 1/3 paprika, olie,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-05-2003Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Indisch Haantje
Kip met champignon's en rijst
2 el tomatenketchup, 4 el ketjap, 3 el azijn, 3 el suiker, 2 tl sambal, 1 groot blikje tomatenpuree, 3 blikjes water, van de tomatenpure, 2 doosjes champignons in schijfjes gesneden uien naar smaak (in ringen), 7 teentje's knoflook, pond kipfilet in stukjes, rijst
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-03-2004Indiaas Hoofdgerecht60-120 min.
Chinees Haantje
Kcal 280 pp
4 kippeborsten, voor de marinade, 3 el rijstwijn of sherry - 1 el bloem - zout,peper., verder - 150 g champignons - 150 g diepvrieserwten - 2 el plantaardige olie - zout - 1 el sojasaus - 1 mesp gemberpoeder - 1 mesp. vleesextract - 2 tl maizena
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-1999Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
GEBRADEN HAANTJE
Op Portugese wijze,lekker op de barbeque.
*4 haantjes*1 eetl gemalen zwarte peper*1 eetl komijnzaad*1 eetl citroensap*1 eetl olijfolie*1/2 tl chilipoeder*1/2 tl paprikapoeder*1/4 tl cayennepeper*1 knoflookteen,gehakt*
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2001Portugees30-60 min.
gegratineerd haantje
2braadhaantje,2eetl.mosterd,4tomaten,1teen look,4eetl.paneermeel,2eetl.gehakte peterselie.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Haantje met kerriesaus
2 haantjes, schoongemaakt en in 8 stukken verdeeld, 250 g gekookte, witte rijst, 2 uien, 2 rode paprika`s, 1 eetl bloem, 4 eetl olijfolie of bakolie, 1 glas witte wijn, ? l kippenbouillon [1 blokje ? l water], 1 eetl kerriepoeder [of naar smaak], zout en versgemalen peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2001Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Indisch haantje
Een lekker zoet en pittig gerecht dat heel makkelijk te maken is.
400 gram kipfilet, zout, peper, 1 theelepel chilipoeder, 2 tenen knoflook, 1 ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes, 250 gram champignons, 1/2 fles hot tomato ketchup (Heinz), 2 eetlapels azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel suiker, Olijfolie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-2007Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
indishe haantje
2 dubbele kipfilets, 2 uien, 1 pak rijst, 5 eetl. azijn, 2 eetl. ketjap manis, 6 eetl. curry, 1/3 fles ketchup, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 th. sambal oelek, 6 eetl suiker
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2009Hoofdgerecht30-60 min.
Haantje -hamburger
Dieet"Fastfood" met vinaigrette
1 sesambroodje, enkele blaadjes groene sla, 75 g kipfilet, 1 kiwi, 1 theelepel olie, 1 eetlepel yoghurtvinaigrette, peper en zout
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-07-2001Belgisch10-20 min.
haantje in de romertopf
1 haantje (ca 1 kg, 250 g geweekte tutti frutti(100 g ongeweekt, zout, peper, paprikapoeder, oregano, 3 uien, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, selderijzout., 1/2 theelepel rozemarijn, 1 blik maiskorrels, 150 g belegen Goudse kaas
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-12-1999Duits Hoofdgerecht> 120 min.
Haantje a la brabanconne
Een lekker recept uit de Brabantse keuken.
1 haantje - 50 gr boter -3 uien -spek in blokjes- jenever -1 fles rode Bourgogne -1 kruidentuiltje -bouillon champignons -bloem- korstjes,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-01-2006Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Gebraden Haantje In Walnotensaus
Oftewel Kotmis Saziwi..uit de kaukasus. Er wordt daar veel met walnoten gewerkt..schijnt het:-)
*een haantje of braadkuiken van 1 kg.*zout en peper.*olie. Voor de walnotensaus: *2 uien.*2 teentjes knoflook. *30 gram boter.*1 eetlepel bloem.*1/2 liter kippebouillon.*2 eetlepels wijnazijn.*4 kruidnagelen.*mespuntje kaneel.*mespuntje saffraan.*peterselie.*sap van een halve sinaasappel.*125 gram walnoten. Voor de garnering:*10 halve walnoten.*2 plakjes sinaasappel met schil.*peterselie.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-12-2000Russisch Hoofdgerecht60-120 min.
haantje in madeirasaus
Haantje in een rode saus van madeira, tomatenpuree en champignons
1 haantje, peper, zout, nootmuskaat, 1/2 pakje boter, 1 ui, 1 wortel, 1 kippenboullion blokje, scheut madeira, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje champignons,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-07-1998Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
haantje en een nestje van brood
Bak het haantje voor op de stok zelf en maak overheerlijke eierdopjes!
Een pak wittebroodmix, klontje boter, rozijnen, 4 aardappelen in aluminiumfolie (zo groot als een ei), 2 of 4 stokjes van 30 cm., 2 of 4 stokjes van 50 cm., ,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-04-2000Kinderkeuken60-120 min.
Haantje in "vin jaune"
Een streekgerecht uit de Jura, recept van de "Auberge de Rostaing" in Passenans, uitgebaat door een ecologische Zwitser die een hotelletje runt op zonne-energie.
1 hoevehaan van 1,5 a 2 kg - 150 gr boter -300 gr vers eekhoorntjesbrood - 50 gr bloem - 30 cl "vin jaune d'Arbois" (zoete streekwijn in flesjes van 1/2 L die 100 jaar bewaard) - 75 cl room - versgemalen peper en zout.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-2000Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Snel recept: Indisch haantje
2 paprika`s, 2 uien, 1 grote bak champignons, 1 blik gepureerde tomaten, 2 kipfilets in blokjes, 5 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels azijn, 8 theelepels suiker, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels sambal, 1 rode peper, 1 pak rijst
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-05-2012Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Gebraden haantje met tomatensaus
2 haantjes - 8 eetlepels olijfolie - 1 glas rode wijn - 1 blikje tomatenpuree - 1 theelepel kaneel - 6 kruidnagels - 1 kopje water - 1 blikje pruimen - 1 blikje perziken - zout en peper
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2005Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Gebraden Haantje met knolselderij en walnotensaus
Dit gerecht doet u wellicht kennismaken met de kummellikeur, waarvan de smaak aan anijs doet denken.
4 haantjes (het ligt aan de grote) 2 wortels 2 witte knollen 2 schorseneren 2 stronken knolselderij 8 teentjes knoflook 8 kruidnagels ca. 30 walnoten 2 l eendenvet 300 ml kippenbouillon 500 ml. melk 250 ml room 25 ml kummellikeur zout en peper naar smaak., ,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2003Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Haantje met tuinkruiden en paprika.
2 braadhaantjes, 600 g Nicola aardappelen, 3 dl room, 2dl droge witte wijn, 1 koffielepel bruine gevriesdroogde saus, 4 sjalotten, 1 bosje peterselie, 1/2 koffielepel paprikapoeder, 100 g boter, peper, zout, tijm, laurier, kervel, bieslook.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-04-2003Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
gebraden haantje in witte wijnsaus
2 haantjes, peper, zout, citroensap 1 ui, 1 kopje zure room, 1 kopje witte wijn, 1 laurierblad, peterselie, tijm, dragon, nootmuskaat, 1 klein blikje champignons, 50 g gerookt spek,
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op05-01-2000Frans> 120 min.
Haantje met gueuze, gekonfijte gember en lente-uitjes
1 kip (haan) uit Bresse of Mechelse koekoek * 150 g boter * 500 g gember * 60 g suiker * 20 lente-uitjes * 1/2 l gueuze * 1 ui * 2 wortelen * 6 teentjes knoflook * 1 eetlepel honing * 1/2 dl wijnazijn
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-07-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebraden haantje in chinese saus.
Zo'n gebraden haantje krijgt ineens een oosters tintje als u er chinese saus en mihoen bij geeft.
2 gebraden halve haantjes, 250 gr gesneden prei, 1 zakje Chinese saus, 1 blikje ananasstukjes op licht siroop (nettogewicht 234 gr), 1 1/2 eetlepel bakgember.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-03-2002Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Haantje of kip in de wijn
1 grote braadkip - 250 gr gerookte spekblokjes - 250 gr kleine uitjes - boter - olie - 2 teentjes look - kruidentuiltje - 1/2 dl cognac - 1 fles rode wijn (liefst Bourgogne) - 500 gr champignons
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-05-2002Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Geroosterd Haantje met Tijm, Prei en Knoflook
Ik heb gewoon een haantje in tweeën gedeeld. Zo stond er wel bij dit recept eens een keertje duidelijk bij hoe je de kruidenboter tussen vlees en vel in krijgt. Met hier en daar wat aanpassingen was dit recept ook weer wat smaak betreft heel goed. Het is echt niet moeilijk en oefening baart kunst ook bij mij. Wil je het ook maken alvast bedankt en voor dan smakelijk eten. Hier volgt het recept 'n foto maken ben ik helaas vergeten maar zal nog wel volgen. Hier mijn vergeten foto en met hier en daar wat kleine dingetjes die anders kunnen.
Haantje, +/- 1200 gram, 'n beetje Paprikapoeder, Kerrie, Kurkuma en Kip kruidenmix, bestrooi 1 kant andere kant eventueel ook nog met 'n beetje Dragon (Estdragon), Foelie, Kervel, Koriander, Marjolein, Oregano, Paprikapoeder, Rozemarijn, Salie en Venkel, 100 gram Roomboter met Tijm, Rozemarijn, Koriander en Oregano van elk 1 theelepel of Kruiden Roomboter, zelfgemaakte op kamer temperatuur en wat Kruiden Roomkaas, 2 eetlepels Olijfolie, 300 gram Krieltjes, in tweeën of andere vastkokende Aardapels, 1 Prei, grove stukken gesneden, 1 bol Knoflook, schoongemaakt en gedeeld (4 flinke teentjes is ook genoeg), 380 ml witte Wijn, bijv. Chardoney (ALDI)
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-07-2015Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Gebraden haantje in witte wijnsaus uit de Romertopf
2 haantjeszout en pepercitroensap1 ui1 kopje zure room1 kopje witte wijn1 laurierbladpeterselietijmdragonnootmuskaat1 klein blikje champignons50 gram gerookt spek,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-03-2006Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Coq Au Vin
Heerlijk gestoofd haantje om je vingers bij af te likken. Wel wat bewerkelijk maar de moeite waard.
1 flinke kip of 4 kippebouten, 350 ml volle rode wijn (bv. Bourgogne), 1 kippebouillontablet, 500 ml water, 150 gr. ontbijtspek (blokjes), 2 teentjes knoflook, 1 grote winterpeen, 1 stengel bleekselderij, half bosje verse peterselie, 2 uien (bij voorkeur rood), 75 gram boter, 1 laurierblad, snufje tijm, half doosje champignons (voor de liefhebber een hele), bekertje creme fraiche, peper en zout,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-11-1999Frans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Gebraden kip uit de oven, aardappelen en zoete uien
Makkelijkste en snelste recept dat ik ken! Een van mijn favoriete recepten. Het is een heel basic, traditioneel frans gerecht. Het is eigenlijk zeer eenvoudig. Kwestie van vaker maken om het perfect uit de oven te toveren. Dit recept is bewijs dat de simpelste recepten het meest gewaardeerd worden. Altijd een succes en heb dit al vaak op verzoek mogen maken.
Verse kip ( /- 1 kg), 1 kg vastkokende aardappelen (nicola), 2 middelgrote uien per persoon., franse mosterd, margarine of boter
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-2000Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Manderijn/kip-salade
4 mandarijnen, 1half gegrilleerd haantje (kant en klaar is het snelst), 1 kleine dunne prei, 1 dl kerriesaus, 1/2 dl abrikozen/sinaasappel-dubbeldrank, 1 zakje gemengde salade.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-11-2004Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Paella A La Campina
300 gram rijst, 1 braadkuiken of haantje, 150 gram rauwe ham, 150 gram droge knoflookworst, 2 teentjes knoflook, 1 blaadje laurier, peper, zout, 6 dl kippenbouillon,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2001Hoofdgerecht20-30 min.
ghanese kip
1 haantje,, 100 gram pinda's, 2 deciliter witte wijn, 2 sjalotjes, 20 gram bloem, 2 aubergines, 25 gram boter, 0,5 deciliter olie, 1 bouquet garni, 1 teentje knoflook, 5 deciliter bouillon, zout, peper.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-03-1999Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
kip in rode wijn
Mijn manier om dit recept klaar te maken. Kip op zijn best
Kleine uien, , 300 g champignons, , enkele wortelen, , 1 haantje of kip, , 150 gram ontbijtspek, , Maizena om saus aan te dikken, , bloem, , 2 laurierblaadjes, , 1 glaasje cognac, , suiker, , peper en zout, , 1 glas water, , 1 liter rode wijn,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-12-1998Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Kip Rosita
1 ontbeend haantje, 2 eieren, 400 gram gekruid gehakt, truffel, 1 ontvelde paprika, knoflook, 200 gram champignons, nootmuskaat, 75 gram erwten, foelie, 200 gram kippelevers, oregano, madera, cognac
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-09-2002Belgisch60-120 min.

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »