Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

182 glutenvrije recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

100% Glutenvrije Chocoladetaart. Ik heb dit recept bedacht omdat mijn zusje gluten intolerantie heeft, en toch graag een chocoladetaart wilde eten. Dit is het uiteindelijk geworden  en hij is heerlijk!

INGREDIENTEN

- 200 gram pure of melk (verkade) chocolade, - 200 gram boter, - 250 gram suiker, - 5 eieren, - 1 eetlepel glutenvrij (rijst) meel (als je gewoon meel gebruikt is de taart niet meer glutenvrij), - slagroom om het af te maken, en ik vind de taart persoonlijk nog lekkerder met geschaafde witte chocolade eroverheen!

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor degenen onder ons die een glutenvrij dieet moeten volgen!

INGREDIENTEN

-230 gram glutenvrije bloem., -1dl melk.-100gram bruine suiker., -50 gram honing(liefst vloeibaar)., -1 eigeel., -wat grove parelsuiker., -2 koffilepels koekkruiden., -1koffielepel glutenvrij bakpoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Glutenvrije kaaskroketten met een extra krokant buitenlaagje. Succes gegarandeerd!

INGREDIENTEN

100 gram Glutenvrije Bloem, 125 gram Roomboter, 7 dl Volle Melk, 400 gram kaas:, → 200 gram oude brokkelkaas, → 125 gram mozzarella, → 75 gram belegen kaas, 4 blaadjes Gelatine

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram glutenvrij meel, 1 zakje gedroogde gist of 30 gram verse gist, ? theelepel zout, 1 ? eetlepel olie, 190 cc water van 40 graden, 4 glutenvrije knakworstjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g glutenvrije bloem, 250 g boter, 175 g kristalsuiker, 175 g bruine suiker, 15 g speculaaskruiden, 15 g bakpoeder, 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke glutenvrije pancakes met als basis geklopt eiwit. Recept heb ik overgenomen van http://ireen-kitchenqueen.smulweb.nl/ Kleine aanpassingen gedaan met een geweldig resultaat.

INGREDIENTEN

120 g glutenvrij meel. Ik gebruik meel van Finax., , 3 grote eieren, , 2 dl melk of karnemelk. Ik doe meestal 50/50., , 1 theelepel (glutenvrije) bakpoeder, , 1 snufje zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Snel en lekker te maken.

INGREDIENTEN

125 g gemalen kokos, 1/2 zakje vanillesuiker, 1 el glutenvrije og gewone bloem, 2 eiwitten, 100 g (poeder) suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zonder gehakt toch lekker.

INGREDIENTEN

1 pak glutenvrije witte bakmix, 1 zakje poedergist (bij glutafin bijgesloten), 250 ml warme melk (37 c), 2 eetlepels olie, 2 blikjes knakworstjes, 1 losgeklopt ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Glutenvrije kwarkbolletjes met volle kwark en wat crème fraiche zijn lekker zacht en daarom erg lekker met bijv. jam of marmelade. Het recept is een variant op een recept dat ik op andere website vond, maar is een zoete variant daarop.

INGREDIENTEN

250 gr. glutenvrije broodmix (zonder gist), 240 gr. volle kwart, 2 eetlepels crème fraiche, 2 eieren, 1 theelepel zout, 1 zakje bakpoeder (16 gr.), 1/2 - 1 eetlepel vanille extract

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor sinterklaas

INGREDIENTEN

200 g glutenvrije bakmix, 110 g boter, 90 g lichtbruine basterdsuiker, 15 g speculaasktuiden, 1/4 dl melk, 15 g nutrix puur rijstenbloem (instant), 1/2 losgeklopt ei, 50 g gehalveerde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heel lekker

INGREDIENTEN

Wafels:, , 500 g glutenvrije bakmix, 300 g roomboter, 100 g lichte bruine basterdsuiker, 1 ei, 1 tl kaneel, eventueel zout, , vulling:, , 350 g stroop, 375 g lichte bruine basterdsuiker, 125 g roomboter, iets kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Glutenvrij en lactosevrij door de bloem te vervangen door maismeel.

INGREDIENTEN

200 gr. maismeel (bij de turkse winkel) 200gr suiker 4 eieren 200 gr boter/margarine. (geen lactose: vervang 200gr boter voor 200gr zonnebloemolie), 2 zakjes vanille suiker, 50 gr gewassen rozijnen, 1 (of 2 kleine) appel bestrooien met kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

.

INGREDIENTEN

250 gram meel; mengsel van boekweitmeel en glutenvrije bloem zoals Schar MixC, 8 gram gist (1 zakje van Dr Oetker), 3 deciliter lauwe melk, 2 eieren, Zout, boter

  •  …
  •  
  • Geplaatst op07-11-2014
  •  
  •  

Te verwerken naar keuze met rozijnen, chocoladedruppels,enz.

INGREDIENTEN

500 g No-Risk glutenvrije bloem, 1 ei, 1 pakje instant droge gist (= 11 g) of 25 g verse gist, 15 g margarine of boter, 10 g zout, 30 g suiker, 325 ml melk (325 ml water indien lactose-vrij)*, 200 g croissant-margarine*, , * vloeistof (melk of water) en croissant-margarine dienen vooraf gekoeld te worden tot koelkasttemperatuur!,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De lekkerste Scones, maar dan zonder gluten.  Recept van www.glutenfreewebshop.com welke ze inspireerden op een recept van Cees Holtkamp.

INGREDIENTEN

500 gr Lisa's choice glutenvrije Bloem + wat extra (je vind deze bloem via: http://www.glutenfreewebshop.com/lisas-choice-bloem.html), 25 gr Bakpoeder, 5 gr Zout, 100 gr Witte Basterdsuiker (vervang eventueel door 120 gr Palm-/Kokosbloesem suiker), 250 gr Roomboter, 200 gr Melk, 2 Eieren, waarvan 1 losgeklopt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere kruidnoten voor mensen met een allergie. Dit lekkere recept is glutenvrij, melkeiwitvrij en laag in fructose.

INGREDIENTEN

150 g glutenvrij meel (bv rijstmeel), 1 tl bakpoeder, 150 g glucose (dextrose) evt te vervangen door 100 g suiker., 1 ei, snufje zout, 50 g kokos vet (of plantaardige margarine), 2 tl koekkruiden, 1 tl kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

GLUTENVRIJE NASI GORENG OF BAMI GORENG

INGREDIENTEN

2 ons rijst of 2,5 ons bami (rice sticks uit de Toko), 2 ons varkensvlees in stukjes, 1 ons ontbijtspek aan een stukje 2 eieren, trassie, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 theelepel djahe (gember), 1/2 theelepel djintan (komijn), 1 theelepel ketoembar (koriander), snuf zwarte peper, 1 eetlepel Ketjap Manis (Inproba), 1 theelepel sambal goreng, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze pizza smaakt erg lekker. Bovendien mag je hem ook eten als je geen gluten mag hebben.

INGREDIENTEN

Ingredienten:, ? 85 gram melk, ? 15 gram verse gist, ? 10 gram kristalsuiker, ? 150 gram Wheatex 9010 speciaal (verkrijgbaar in de reformwinkel), ? 15 gram olie, ? 1 gram zout, , vulling:, ? tomaten puree, ? plakjes tomaat, plakjes champignons, ? reepjes paprika, maiskorrels, ? stukjes ham, ? geraspte jong belegen kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Glutenvrije kroketten

INGREDIENTEN

300gr vlees bv runderreepjes (lekker snel gaar), 30g boter/plantenmargarine, 30g rijstmeel, 200 ml hete bouillon, zout, peper, nootmuskaat, 2gr gelatine (blaadjes), paneermeel (glutenvrij, Schär in de natuurwinkel), 1 ei

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gram glutarin (glutenvrij bakmeel), koffielepel glutenvrij bakpoeder, snufje zout, zakje vanillesuiker, 120 gram suiker (wit en riet), 1 losgeklopt ei, ruim 160 gram roomboter, theelepel citroensap, 4 à 5 goudrenetten in plakjes, scheutje gembernat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker en glutenvrij

INGREDIENTEN

10 Gedroogde rijstvellen diameter 16 cm, 10 Gedroogde rijstvellen diameter 22 cm, 200 gram gedroogde Mihoen., 300 gram gemengde groenten; bijvoorbeeld doperwten, mais, sperzieboontjes (in echt kleine stukjes), tauge?, Een klein bosje verse koriander fijngeknipt., 2 bolletjes gember fijn gesneden., 200 gram kipfilet; in kleine stukjes gesneden., Ketjap /scheutje maggi, Zoete chilli/loempia saus, Voor de liefhebbers 1 rode peper in fijne stukjes

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.

Erg lekker. En ook geschikt voor het glutenvrije dieet

INGREDIENTEN

90 gram margarine, 75 gram witte basterd suiker, 1 zakje vanille suiker, 1 eidooier, 5 gram bakpoeder, 150 gram Wheatex 9010 speciaal (te koop in de reformwinkel)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tiramisu zonder gluten

INGREDIENTEN

250 gram mascarpone, 1/4 liter slagroom, 40 gram suiker, 4 eetlepels melk, 1 1/2 dl sterke koffie, 2 tot 4 eetlepels Amaretto (Likorette), 100 gram amaretti macaroons (Sapori bij AH en Xenos) of gv lange vingers van shaer

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekkere cake zonder bloem

INGREDIENTEN

300 gr. zachte boter, 280 gr. gezeefde bloemsuiker, 4 eieren, merg van 1 vanillestokje, 2 eetlepels rum, 280 gr. ma?zena, 1 mespuntje bakpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekker lunchbroodje om mee te nemen, je hebt alleen wel een magnetron nodig om het even op te warmen

INGREDIENTEN

500 gram mix B van Schar, 1 zakje gist (7 gram), snuf zout, flinke scheut pizzakruiden (Silvo), lepel olie, lepel suiker, lauw water, Voor de aankleding: olijfolie, tomaten-ketchup, ui, tomaat, geraspte kaas,ham, ansjovis, zalm wat je maar lekker lijkt!!!,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram glutarin (glutenvrij bakmeel)1 koffielepel glutenvrij bakpoedersnufje zoutzakje vanillesuiker120 gram suiker (helft rietsuiker, helft kristalsuiker)1 losgeklopt eiruim 160 gram roomboter1 theelepel citroensap4-5 goudrenetten in plakjesscheutje gembernat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  •  
  •  60-120 min.

Echt erg lekker!

INGREDIENTEN

125 gram Weatex(=gultenvrije bloem); 225 gram bruine suiker; 125 gram boter; 40 gram cacao; 2 eieren; 1 eetlepel melk; mespunt zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Lekker recept opbasis van anderen

INGREDIENTEN

(verse)kabeljauw of andere witte vis; gluttenvrije bloem/meel; melk; zout; ei; frituur(olie) of zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Glutenvrije cupcakes gemaakt met rijstmeel.

INGREDIENTEN

125 gram zachte boter (plantenmargarine van bv AH voor lactosevrij) 125 gram (riet)suiker 2 eieren 2 eetlepels melk (vruchtensap / citroensap voor lactosevrij) 75 gram rijstmeel 50 gram ketanmeel (kleefrijstmeel) 4 gram bakpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bodem, 100 gr. Bioculinair bakmix, 50 gr. Bioculinair rijstemeel, 1 zakje droge gist, ? 75 ml. water (ca. 40?C), 1 el olie, ? theelepel zout, 25 gr. Bioculinair Maizena om uit te rollen, , Vulling:, , 1 blikje tomatenpuree, Italiaanse kruiden (bijv. oregano, tijm, basilicum of kant en klaar), 50 gr. champignons, ? rode paprika, 1 ui, 100 gr. geraspte oude of Parmezaanse kaas, evt. blikje tonijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Glutenvrije zandkoekjes ongeveer 30 stuks (2 bakplaten) 155 gram wit meel, bijvoorbeeld Schar mehl glutenvrij wit (verpakking 1 kg) 115 gr. roomboter/margarine, 75 gr. kristalsuiker ½ theelepel bakpoeder ¼ theelepel maagzout (Natrium-Bicarbonaat) Bij de drogist of reformwinkel 2 volle theelepels eipoeder (Ei-ersatz uit de reformwinkel) oplossen in 40 ml lauw water. Dit maakt de koekjes minder breekbaar! 1 zakje vanillesuiker en 1 snufje zout Heteluchtoven op 175 gr. Gasoven ongeveer op 200 graden. Blik in het midden, in ongeveer 20 minuten bakken. In een derde deel van het deeg mengde ik een theelepel cacao, in een ander deel een ½ theelepel instant koffie opgelost in 4 druppels lauw water, niet meer, anders wordt het beslag te dun! De `smaakjes` voorzichtig uitproberen, beter te weinig dan teveel de eerste keer.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

30 gram glutenvrij meelmix C van het merk Schar., 0,5 l melk., 100 gram suiker., 1 vanillestokje., 4 eidooiers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 Mix C Glutenvrij meelmix van het merk Schar., 125 Gram zachte margarine., 125 gram suiker., 2 eieren., 1 zakje vanillesuiker., 1 theelepel bakpoeder., jam naar behoefte.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  •  
  •  30-60 min.

Zo`n ontzettend lekkere pizzabodem! Zelfs mijn man geeft de voorkeur aan deze bodem boven Oetker

INGREDIENTEN

2 tl suiker, 225 ml lauwwarm water, 15 gr droge gist, 175 gr rijstebloem + extra om te bestrooien, 75 gr aardappelmeel, 50 gr tapiocameel (toko), 25 gr melkpoeder, 3 tl glutenvrij bakpoeder, 2 tl xantaangom, 2 tl zout, 1 el zonneboemolie, 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Leuk om te trakteren op school

INGREDIENTEN

200 gr Glutafin witte bakmix,200 gr suiker,200 gr margarine,4 eieren,1 zakje vanillesuiker,1 theelepel bakpoeder,mespuntje zout.(alles op kamertemperatuur)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Taart die niet in de oven hoeft. Voor een verjaardagsfeestje b.v.

INGREDIENTEN

150 gram schuimkoekjes, zonder creme ertussen, een halve liter slagroom, 2 eetlepels witte basterdsuiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heel lekker

INGREDIENTEN

2 pakjes vannile suiker, 6 maiseieren, 380gram suiker, 3/4 liter slagroom, 2 pakjes klopfiks, 1 eetlepel cacao blooker(glutenvrij), 1 eetlepel nescafe, chocoladevlokken venz (puur), boter,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

150 g basmatirijst, 2 groene appels (Granny Smith), geschild, in blokjes, 5 blaadjes verse basilicum, gehakt, 3-4 eetl. zonnebloemolie, 4 eieren, 1 l halfvolle melk,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een lekkere niet droge cake zoals je van huis uit gewend bent

INGREDIENTEN

250gr twello's wit, 4 eieren, 250 gr suiker, 1 zakje vanille suiker, 200 gr boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Glutenvrije versie van de "gewone" hachée.

INGREDIENTEN

500 gr mager runder stoofvlees, 3 uien, 50 gr olie of margarine, 2 el glutenvrij meel of maïzena, 2 laurierbladeren, 5 kruidnagels, zout, peper, cayenne, 5 el azijn, 1/2 ltr water, 1 el suiker, 1/2 - 1 tl Buisman voor de kleur

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top