573 gehaktbrood recepten

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

INGREDIENTEN

4 el ketchup, 2 el bruine suiker, 2 el azijn, 2 el olie, 1 gehakte grote ui, 2-3 gehakte knoflooktenen, 2 eieren, 1/2 el tijm, zout & peper, 1 el mosterd, 1 el Worcestershiresaus, 8 el melk, karnemelk of yoghurt, 1 kilo gemengd gehakt, 13 el verse broodkruimels of paneermeel, 8 el gehakte peterselie, 8 plakjes dun gesneden bacon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk te maken en super lekker gehaktbrood; als onderdeel van een lunch, picknick gerecht of als bijgerecht...

INGREDIENTEN

VOOR HET GEHAKTBROOD:, , 750 gr rundergehakt, 0,6 dl sinaasappelsap, 1 ei, 90 gr broodkruim, 1 gesnipperd ui, 1 tl zout, 1/4 tl nootmuskaat, 1/4 tl fijngesneden peterselie, 1 tl gedroogde tijm, , VOOR DE TOPPING:, , 0,6 tomatenpuree, 90 gr bruine basterdsuiker, 1/4 tl mosterdpoeder, 1/4 tl kardewmompoeder of kruidnagels, 3 plakken sinaasappel gehalveerd.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.




Het krokante spekkorstje is niet alleen erg lekker, maar zorgt er ook voor dat het gehaktbrood niet uitdroogt.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 3 sjalotjes, fijngesneden, 5 lente-uitjes, in heel dunne ringen, 1 rode paprika, in heel kleine blokjes, 1 gele paprika, in heel kleine blokjes, 5 teenjtes knoflook, geperst, 3 eieren, zout, cayennepeper, 1 theelepel komijn, 1 theelepel piment (of sambal) oelek, ? theelepel nootmuskaat, 3-4 eetlepels tomatenketchup, 1,5 kg gehakt (gelijke delen runder-, kalfs- en varkensgehakt), 50-100 gr vers broodkruim, Ca. 200 gr mager ontbijtspek, in lange dunne plakken, Blaadjes laurier, Takjes rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Dr. Atkins' Dieet Revolutie, voor 6 porties

Koolhydraten: ongeveer 20 gram totaal.

INGREDIENTEN

3 pond rundergehakt, 2 theel chilipoeder, 3 eieren, 1/4 theel knoflookpoeder, 1 theel uienpoeder, 2 eetl peterselie, 3 kleine blikjes tomatenpuree, olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  60-120 min.

Lekker ouderwets en simpel gehaktbrood.

INGREDIENTEN

750 gr. rundergehakt of half om half, 1 ui fijngeraspt., 2 el tomatenpuree., 30 gr. paneermeel, zout en peper., 1 losgeklopt ei., bosje peterselie., 3 hardgekookte eieren.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 g hazelnoten, 6 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel boter, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 3 stengels bleekselderij, 100 g ontbijtspek, 500 g rundergehakt, 1 zakje gehaktkruiden, 2 eieren, 100 g geraspte kaas, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, zout, peper, , U kunt eindeloos varieren met dit gehaktbrood., Vervang de blokjes spek bijvoorbeeld eens door ham of salami. Vervang de hazelnoot door pijnboompitten of voeg een teentje knoflook aan het gehakt toe.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Romig gehakt in een bladerdeegkorst

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg - 1 pond half om half of kalfsgehakt - 2 pakjes boursin (kruiden) - 2 eieren- 2 tenen knoflook - peterselie/thijm -zout/peper/nootmuskaat - eventueel nog wat extra slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Alhoewel er al gehaktbrood bij mijn recepten staat, wil ik deze toch graag toevoegen.
Experimenteer met een combinatie van gemalen vlees, kruiden, vulling en smaakmakers tot je je eigen persoonlijke recept vindt - je kunt een gehaktbrood gewoon niet verpesten! Deze versie met kaas druipt letterlijk van de kaas en is heerlijk op brood. Je kunt dit mengsel ook gebruiken als vulling voor paprika's, kool, of zelfs tomaten en courgette. Van hetzelfde gehaktmengsel kun je lekkere gehaktballen maken door 1 dl jus over de gehaktballen te gieten en ze vervolgens afgedekt een uur in de oven te braden op 180 C.

INGREDIENTEN

450 gr mager rundergehakt, kalkoen of kip, 50 gr ui, gesnipperd, 45 gr groene paprika, fijngesneden, 0,5 dl tomatensaus, 1 geklutst ei, 100 gr fijngesneden champignons, 120 gr jonge kaas, in blokjes, 2 sneeen brood, in kleine stukjes, 0,5 tl chilipoeder, 0,75 dl chilisaus,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gehaktbrood met prei en kaas( ZONDER BESCHUIT GESCHIKT VOOR HET ATKINS DIEET)

INGREDIENTEN

1 prei, zout,peper, 1 kleine ui, 600gr.gehakt, 1/2 tl.kruidnagelpoeder, 2el.tomatenketchup, 1 ei, 2 beschuiten, 4 el.geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1kg. mager rundergehakt, 3 eieren, peper en zout, , voor de vulling:, 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 1 bosje basilicum, 100gr. Parmezaanse kaas, geraspt, 3 eetl. kappertjes, 2 eetl. olijfolie, 100gr. rauwe ham, 100gr. belegen kaas in plakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker recept van gehaktbrood met paprikasaus

INGREDIENTEN

* 1 ui * 750 gr runer- of half-om-half gehakt * 6 el gesnipperde perterselie * 75 gr verse broodkruim * 2 el tomatenpuree * 1 ei * zout * cayennepeper **voor de saus** * 1 ui * 2 knoflookteentjes * 2 rode paprika's * 1 klein blike ananasstukjes * 25 gr boter * 1 blik (ca. 400 gr) tomatenblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Leuke aanvulling bij een warm of koud buffet

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt naar keuze (bv rund en lams), 1 uitje fijngesneden, 1 rode paprika in kleine blokjes, 3 teentjes knoflook fijngeperst, groene olijven 1 of 2 handjes fijngehakt, 1 ei, 2a3 eetlepels paneermeel, paprikapoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, peper en zout, boter om je ovenschaal mee in te vetten, , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Een lekker, makkelijk recept dat erg handig is als je niet veel tijd hebt maar toch lekker wilt eten.

INGREDIENTEN

1/2 rode en 1/2 groene paprika, 75 gr schouderham in 1 plak, 600gr rundergehakt, 1 ei, 50 cc(flinke scheut) koffieroom, 25 gr paneermeel, 1 zakje gedroogde nassigroenten/kruiden, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 rode en 1/2 groene paprika, 75 gr schouderham in 1 plak, 500 gr mager rundergehakt, 250 gr varkensgehakt, 1 ei, 50 cc koffieroom, 25 gr paneermeel, 1 zakje nasikruiden, zout, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  •  
  •  10-20 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

400 grsm rundergehakt, peper en zout, 1 kleine prei, 1 ui, 10 champignons, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels gepureerde tomaten, 2 eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gr. gezeefde tomaten (pak), 400 gr. rundergehakt, 100 gr. varkensgehakt, 40 gr. havervlokken, 1 kleine ui fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 60 gr. geraspte parmezaanse kaas, 2 el. fijngehakte bladpeterselie, 6 el. rode wijn, 1 tl. suiker, 1,5 tl. zout, 0,5 tl. zwarte peper uit de molen, 1 ei, laurierblaadjes ter garnering (naar keuze)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Eigen recept. We hebben er 2 maal van gegeten, 1 maal warm en 1 maal koud. Erg lekker. Dit recept stond van 10 - 16 februari op Kooktext van RTL4

INGREDIENTEN

1 kg gehakt HOH, 1 blikje tomatenpuree, 2 tl Mosterd, 2 eieren, paneermeel, zout, zwarte peper, kerriepoeder, 1 ui, 150 gr dungesneden ontbijtspek, boter om in te vetten, cakevorm.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht kun je van te voren maken, hoef je het alleen nog in de oven te plaatsen.
Je kunt het restant invriezen.

INGREDIENTEN

1 Kilo rundergehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 ei, paneermeel, gehaktkruiden, 200 ml bruine suiker, 400 ml ketchup, 2 eetlepels mosterd, (eventueel sambal naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gram rundergehakt, paneermeel, zout, peper, ketjap, knoflook, uien, champignons, 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk vlees gerecht wat zowel warm als koud te eten is.

INGREDIENTEN

500 gr Rundergehakt, 50 gr Paneermeel, 1 theel Sambal brandal, 2 eetl Fijngehakte koriander, 1 bosje Lente uitjes(bosuitjes kan ook), 1 Ei, 1 Kleine blikje tomaten puree, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr. mager rundergehakt, 200 gr. gehakt half om half, melk, paneermeel, 1 zakje gehaktkruiden, 1 1/2 ui, 1 teentje knoflook uit de pers, cayennepeper, 1 el. fijngehakte peterselie, 4 schijven ananas vers of op eigen sap.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Warm of koud, het smaakt altijd

INGREDIENTEN

400 gr. Gehakt, 50 gr. Wittebrood, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl. gehakte peterselie, 1 ei, zout, peper, marjolein, tijm, nootmuskaat, 2 eetl. witte wijn, 1 glas witte wijn, 2 koppen water, 3 eetl. room, 1 eetl. melk, paneermeel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 eieren -, 4 sneetjes witbrood -, 2 eetlepels melk -, 1/2 pot geroosterde paprika's, uitgelekt -, 750 gram kipfilet, in stukken -, 1 struik paksoi -, 1 zakje verse peterselie a 30 gram -, 250 ml zure room, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Montignac op klompen, vet maaltijd, fase 1 en 2

INGREDIENTEN

400 gr rundergehakt, peper, zout, 1 kleine prei, 1 ui, 10 champignons, 1 theel sambal oelek, 1 theel mosterd, 1 theel tamari of, 1 theel kikkoman soja-saus, 2 eetl gepureerde tomaten, 2 eieren

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Montignac Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hartstikke lekker soort gehaktbrood.

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 rode paprika, 3 bosuitjes of 1 ui, 100 gram geraspte belegen kaas, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, peper, zout, 1 kg rundergehakt, 1 zakje Hamburgerkruiden (Silvo) 3 eetlepels tomatenketchup,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktbrood met gekookte eieren

INGREDIENTEN

3 eieren, 500 g. gehakt, 2 teentjes knoflook, snuifje zout, 2 theelepels peper, 2 sneetjes wit brood, 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 kg rundergehakt, * 75 gr gesnipperde ui, * 75 gr gesnipperde paprika, * 1 eetl kerriepoeder, * 1 theel nootmuskaat, * 1 theel zout, * 0.5 rode peper, * 4 eetl paneermeel, * 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Is eigenlijk overal lekker bij en is favoriet bij mijn kinderen

INGREDIENTEN

5a600 gram gehakt,1 ei,paneermeel,kruiden naar keuze,plakjes kaas,plakjes ham,kruiden paneermeel,maggi,mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 20 gr. boter, 1000 gr. gehakt, 2 eieren, 100 gr. paneermeel, 2 tl. zout, 1 tl. peper, nootmuskaat, 2 el. fijngehakte peterselie, 200 gr. roompatè, 50 gr. ontbijtspek

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 ml water, 1 blikje tomatenpuree (140g), 150 ml droge rode wijn, 1 fijngesneden knoflookteentje, 1 tl gedroogde oregano, zout, 750 g gehakt half om half, 150 g paneermeel, 1 el fijngesneden bieslook, 2 grote eieren en om te garneren verse tuinkruiden en reepjes wortel.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktbrood

INGREDIENTEN

10 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes, 1 kg rundergehakt, 2 eieren, 4 sneetjes oud witbrood, fijn verkruimeld, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden, 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld, 20 groene olijven zonder pit, in vieren, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo rundergehakt, 2 eieren, 2 beschuiten, 2 zakjes nasikruiden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

"Gehakt brood", gehakt uit de oven, lekker makkelijk en niet vet.

INGREDIENTEN

Mager rundvlees (tartaar kan ook) ui knoflook ei oud brood of paneermeel tomatenpuree tijm zout peper suiker honing laurierblad,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koud gehakt voor op brood of bij een koudbuffet.

INGREDIENTEN

1 kg Gehakt half om half., Giroskruiden, 500gr Champignons, klein potje Olijven, 2 Paprika, 1 ei, 100 gr bloem

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 kleine groene paprika, 40 g blanke hazelnoten, 800 g rundergehakt, 2 eieren, ? dl koffieroom, 4 eetlepels paneermeel, 1 zakje gehaktkruiden (voor 500 g gehakt), ? eetlepel paprikapoeder, 3 eetlepels fijngeknipte bieslook, peper, zout, boter om in te vetten, 50 g geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 kleine groene paprika, 40 gr. blanke hazelnoten, 800 gr. rundergehakt, 2 eieren, ? dl koffieroom, 4 el paneermeel, 1 zakje gehaktkruiden, ? el paprikapoeder, 3 el fijngeknipte bieslook, peper, zout, boter om in te vetten, 50 gr geraspte kaas, belegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 ml water ? 1 blikje tomatenpuree ? 150 ml droge rode wijn ? 1 knoflookteentje ? 1 theelepel gedroogde oregano ? zout ? 750 gram half-om-half gehakt ? 150 gram paneermeel ? 1 eetlepel bieslook ? 2 grote eieren ? om te garneren : verse tuinkruiden ? reepjes wortel, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een pittig recept dat het ook zeer goed doet op de buffettafel of als u uw visite iets hartigs bij de borrel wilt geven.

INGREDIENTEN

* 1 kilo rundergehakt,*2 gesnipperde uien, *peper.*zout,*kerry,(surinaamse)ketjap, *rozijnen(2 handen vol),*1 volle eetlepel sambal,*2 eetl. mangochutney,*6 geklutste eieren,*1eetl.nassimix*,Peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker gehaktbrood met een italiaans smaakje

INGREDIENTEN

3 plakjes witbrood zonder korst, ? 1 dl melk, 1 kg mager varkensgehakt, zout, peper, 1-2 eieren logeklopt, 2 el pesto, 1 tl geraspte citroenschil, 1 tl fijngesneden rozemarijnnaaldjes, 2 el fijngehakte walnoten, 75 g geraspte jonge kaas, 2 el fijngesneden basilicum, 2 el kleine kappertjes, 100-150 g rauwe ham in dunne plakken, ? 100 g jonge kaas in dunne plakken

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 g mager rundergehakt, ui, paprika, stengel bleekselderij, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel provencaalse kruiden, peper, paprikapoeder, zout 4 plakjes bacon.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  •  
  •  30-60 min.
Gehaktbrood

Gehaktbrood

Gehaktbrood is eigenlijk helemaal geen brood. Doordat het wel de afmetingen van een brood heeft en ook in de oven gebakken wordt heeft het echter wel die naam gekregen. Gehaktbrood, wat overigens ook wel "vleesbrood" genoemd wordt, is zowel warm als koud populair. Je kan het als avondeten nuttigen maar in dunne plakjes ook op het brood. Er zijn verschillende variaties mogelijk met ei, bloem, brood, kruiden, verschillende groeten en zelfs met spekjes. Kijk hieronder naar de variant van het gehaktbrood die je het meeste aanspreekt.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies