339 gehaktballetjes in tomatensaus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
  • Top 100

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje.
Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de gehaktballetjes:, 500 gram gehakt, 2 eieren, beschuit of paneermeel, 1 grote ui (in kleine stukjes snijden), 3 tenen knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, 1 theelepeltje zout, tijm, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, 1 ui, 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen., 2 kleine tomaten (in blokjes snijden), 1,5 wijnglas rode wijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Gehaktballetjes op turkse wijze

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gr rundergehakt, 2 knoflook teentjes, peterselie (4 etl), 4 eetlepels paneermeel, zout, peper, 2 etl paprikapoeder, 4 etl bloem, 3 etl olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 2 etl tomatenpuree, 1 bouillontablet, ? etl. gemalen komijn, 2 etl gesnipperde bieslook, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de gehakt:, 500 gr. rundergehakt, 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden, 3 eetl. paneermeel, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 2 theel. fijngehakte verse munt, 3 eetl. bloem, zout, peper, 1 1/2 dl. olijf- of maisolie, 1 eetl. ouzo (ik doe het zonder, maar bij het officiële recept staat het erbij), , Voor de saus:, 2 eetl. olijfolie, 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden, 2 1/2 dl. water of bouillon, 4 eetl. tomatenpuree, zout, peper, mespuntje suiker, 2 theel. maïzena, 1 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2013
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 1 kg rundergehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 3 sjalotten, fijngehakt, 1 ei, 50 tot 75 gr paneermeel, 2 el rode pesto, 10 zongedroogde tomaatjes, goed uitgelekt en fijngehakt, Italiaanse kruiden, zout en peper, , Voor de saus:, 2 pakken gezeefde tomaten, 2 blikken tomatenblokjes, 5 teentjes knoflook, uitgeperst, 5 sjalotten, fijngehakt, Rest van het potje rode pesto, Italiaanse kruiden (Verstegen), zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 250 g rundergehakt, 250 g varkensgehakt, 1 ei, 2 eetl parmezaanse kaas, 1 teen knoflook, geperst, 1 theel gedroogde oregano, 3 eetl semolina of broodkruim, versgemalen zwarte peper, 1 theel zout, , Voor de tomatensaus:, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 eetl boter, 1 eetl olijfolie, 7 dl gezeefde tomaten (tomato passata), snufje zuiker, peper en zout, 1 dl volle melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de tomatensaus:, 1 kleine ui fijngesnipperd, 4 el. olijfolie, 350 ml. gezeefde tomaten, 1 el. rodewijnazijn, 1 tl. gerookt paprikapoeder, halve tl. kaneel, halve tl. gemalen kruidnagel, 1 tl. suiker, zout en zwarte peper uit de molen., , Voor de gehaktballetjes:, 500 gr. rundergehakt, 2 el. ui fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook gepeld en geple, 3 el vers broodkruim, 1 tl fijngehakte verse munt, halve theelepel oregano, drie kwart tl. piment, zout en zwarte peper uit de molen, 1 ei losgeklopt, bloem, boter, 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Receptje van de saus en de heerlijke balletjes

INGREDIENTEN

TOMATENSAUS:, 2 el. olijfolie, 2 tenen knoflook, fijn gehakt, 1 rode ui, fijngehakt, 2 x 400 g. blikken tomaten in blokjes, 250 ml. witte wijn, 1 el. tomatenpuree, 1 tl. basterdsuiker, 1 el. verse basilicum (gehakt), 1 el. verse peterselie(gehakt), 1 reepje citroenschil van 5 cm., , GEHAKTBALLETJES:, 3 sneetjes wittebrood in blokjes gesneden, zonder korst, 80 ml. melk, 500 gram kalfsgehakt, 2 tenen knoflook geperst, 1 fijngehakt uitje, 15 gr. verse peterselie (gehakt), 2 tl. fijngeraspte citroenschil, 1 ei licht geklopt, 25 gr. geraspte parmezaanse kaas, 1/2 tl. nootmuskaat, bloem, olie om te bakken, verse fijngehakte peterselie voor de garnering, en geraspte parmezaanse kaas om erbij te serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr gehakt, Benodigdheden voor gehaktballetjes (gehaktkruiden, een eitje, een beschuitje, wat uitjes en eventueel knoflook en sambal), 1 blik gepelde tomaten, 1 pakje tomatensaus, 1 pakje bamboe voor Sajoer boontjes (van Conimex), 250 gr sperzieboontjes, Rijst,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 250 gr varkensgehakt, 250 gr kalfsgehakt, 3 tenen knoflook, geperst, 1 theelepl gemalen koriander, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 1 theelepel komijn, 1 mespunt kaneel, 50 gr paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels olijfolie, Pikante tomatensaus, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui, gehakt, 2 tenen knoflook, geperst, 125 ml droge witte wijn, 500 gr tomaten, gehakt, 1 eetlepel tomatenpuree, 125 ml kippenbouillon, 1/2 theelepel cayennepeper, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke combinatie van gehakt die in de oven gegaard word in een eigengemaakte basis tomatensaus.

INGREDIENTEN

maken van gehaktballen, 500 g runder of half om half gehakt, 1 e platte peterselie, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 ei, broodkruim of paneermeel (zoveel om stevige gehaktballen te kunnen maken), 1 e geraspte Parmezaanse kaas, 3/4 t zout, zwarte peper ( niet teveel, want de tomatensaus is ook al pittig), , 1. Meng alle ingrediënten goed., 2. Draai er gehaktballetjes van met een grote van 3+1/2 cm in doorsnee., , basis tomatensaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker als onderdeel van een tapasmenu. Je kunt het vantevoren maken en invriezen, dus extra tijd voor je gasten. Ik heb ze met kerst gemaakt en ze waren heel snel op!

INGREDIENTEN

125 gram chorizo of salami (stukje), 1 ui, 2 theelepels paprikapoeder, 1 ei, 500 gram rundergehakt, 5 eetlepels olijfolie, 1 blikje (400 gram) tomatenstukjes op sap, 4 eetlepels vieux, peper en zout, 2 teentjes knoflook, bloem, eventueel fijngehakte koriander,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2006
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 250 g. rundergehakt, 1/2 kleine ui, 1 1/2 el. olijfolie, rasp van 1 sinaasappel, 1 beschuit, 2 eieren, 1/2 el. kerrie, nootmuskaat, gemalen foelie, 1 tl. ketjap, zout, bloem, paneermeel, Voor de tomatensaus:, 3 tomaten, 1 el. azijn, 4 el. ketjap, 2 el. chilisaus, 2 el. tomatenketchup, 1/2 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 tl. sambal oelek, peper, 1 el. olijfolie, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de saus:, 1 ui, gepeld, 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels (30 ml) knoflookolie, 1 theelepel (5 ml) gedroogde tijm, 2 blikken (800 g) gehakte pruimtomaten + 2 blikken ( 8 dl) water, 1 theelepel (5 ml) suiker, 1 theelepel grof zeezout of 1/2 theelepel fijn tafelzout, peper naar smaak, , Voor de gehaktballetjes:, 500 gr. Kalkoengehakt, 3 eetlepels (45 ml) broodkruim, 3 eetlepels (45 ml) geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetlepels (30 ml) fijngehakte ui en bleekselderij (van de ingrendiënten voor de tomatensaus), 1 theelepel (5 ml) worcestersaus, 1/2 theelepel gedroogde tijm,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ontzettend lekkere, kruidige pastasaus van Jamie Oliver. Bij ons thuis torenhoog favoriet!

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 450 gr gehakt, 1-2 rode spaanse pepers, zeer fijn gehakt, snufje kaneel, halve muskaatnoot, geraspt, 3 tenen knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt, zout en peper uit de molen, 1 groot ei, handvol geraspte parmezaanse kaas, geraspte schil van 1 citroen , , Voor de tomatensaus:, olijfolie, 2-3 tenen knoflook, gepeld en fijn gehakt, bosje verse basilicum, de blaadjes apart gehouden, de steeltjes gehakt, 1 rode spaanse peper, met de punt van een mes ingeprikt, 2 blikken van 400 gr gepelde tomaten, scheutje rode-wijnazijn, zout en peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 500 gr gehakt, * 1 middelgrote ui, * 3 a 4 teentjes knoflook, * klein beetje selderij, * 1 ei, * zout en peper, * beschuit of brood, * 1 pakje tomatensaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2010
  •  
  •  30-60 min.

Gehaktballetjes met rijst in tomatensaus op zijn grieks

INGREDIENTEN

1 kilo rundergehakt, 3 uien, 100 gram gekookte rijst, 3 teentjes knoflook, 4 eetlepels peterselie, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 eetlepel oregano, wat peper en zout, 1 theelepel djinten, 4 dl bouillon, 2 eetlepels olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kant en klare gehaktballetjes geraspte kaas 1 netje tomaten 1 courgette zout italiaanse kruiden gedroogde peterselie 4 a 5 uien 3 teentjes knoflook tomatenketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Polpettini in salsa di pomodoro



Zelfgemaakte gehaktballetjes zijn erg lekker. Samen met de tomatensaus vormen ze een stevig maal

INGREDIENTEN

100 gr verse ricotta, 100 gr geraspte belegen Goudse kaas, 100 gr mager varkensgehakt, 150 gr mager kalfsgehakt, 1 ei, zout en versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie om te frituren,, , Voor de tomatensaus, 6 rijpe tomaten (of een blik in blokjes verdeelde gepelde tomaten), 4 eetlepels koudgeperste olijfolie, 1/2 ui, gesnipperd, basilicumblaadjes, in stukken getrokken, zout en versgemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor 8 personen, voor de saus, 160 gr ui, 100 gr rode paprika, 8 gr. tijm, 8 gr. peterselie, 20 ml olie, 20 gr tomatenpuree, 400 gr geplicheerde tomaat, 2 teentjes knoflook, komijnzaad, zout en cayenne peper (en als je van pittig houd een rode peper),, voor de gehaktballetjes, 200 gr half om half gehakt, 200 gram rundergehakt, 80 gr. uit, 1 ei, 2 teentjes knoflook, peper en zout

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  

Magnetron recepten voor 1 persoon

INGREDIENTEN

100 gram tartaar, zout, peper en italiaanse, kruiden, halve ui, 10 gram margarine, 1 dl, kant en klare italiaanse tomatensaus, 200 gram broccoli en 40 gram macaroni (rauw gewogen)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Tapas

INGREDIENTEN

400 gram mager lams- of rundergehakt, 2 sneetjes witbrood zonder korsten, 3 tomaten, ontveld en in blokjes, 1 ui, fijngehakt, 1 ei, 3 teentjes knoflook uit de pers, 4 eetlepels gehakte peterselie, 1/2 theelepel nootmuskaat, 2 eetlepels droge, rode wijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 deciliter kippenbouillon (van een tablet), zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Lekkere saus voor bij de Griekse gehaktballetjes.

INGREDIENTEN

*35 gr boter, *1 ui, *35 gr bloem, *5 dl bouillon, *6 eetl tomatenpuree, *2 eetl gehakte peterselie, *zout, *peper, *griekse gehaktballetjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

In Spanje zijn gehaktballetjes vooral populair als tapas

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud wit brood, 500 g half om half gehakt, 1 ei, 2 tenen knoflook, 2 eetl.fijngehakte peterselie, 2 eetl. bloem, 3 eetl.olijfolie, 1 ui, 1 blikje tomatenstukjes(netto 400g), 1 dl medium dry sherry, 1 th.tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g (runder)gehakt, 2 theel. shoarmakruiden, 2 eetl. koffieroom, 2 eetl. paneermeel, 1 dl. tomatensaus, 2 eetl. creme fraiche, 200 g broccoli, 150 g gekookte rijst, 1 theel. peterselie fijngehakt, 25 g geraspte kaas, 1 eetl. geschaafde amandelen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Magnetronrecept

INGREDIENTEN

150 gr rundergehakt; 2 theelepels shoarmakruiden; 2 eetlepels koffieroom; 2 eetlepels paneermeel; 1 dl tomatensaus (potje); 2 eetlepels creme fraiche; 200 gr broccoli; 150 gr gekookte rijst; 1 theelepel fijngehakte peterselie; 25 gr geraspte oude Edammer kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

-

INGREDIENTEN

1 snee wit brood, 50 ml halfvolle melk, 400 gram gehakt half-om-half, 1 ei, 1 tl oregano, 2 uien, 1 tl zout, 4 el paneermeel, 2 el olie, 720 ml tomatensaus

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2013
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bijzonderheden: kan met vlees of vegetarisch gemaakt worden.
Tip vooraf: Wanneer je weinig tijd hebt om te koken, kun je de voorbereidingen ook eerder treffen. Schep alles op de borden en dek deze af met vershoudfolie. In de koelkast bewaren en opwarmen in de magnetron.

INGREDIENTEN

200 gram snelkookrijst, evt. zilvervlies, 400 gram broccoli, 200 gram (vegetarisch) gehakt, 3 a 4 theelepels shoarmakruiden, 2 eetlepels koffieroom, 3 eetlepels paneermeel, 2 dl kant-en klare tomatensaus, 3 a 4 eetlepels creme fraiche, 2 theelepels fijngehakte peterselie, 50 gram geraspte oude Edammer kaas, 2 eetlepels geschaafde amandelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram (runder)gehakt, 2 theelepels shoarmakruiden, 2 eetlepels koffieroom, 2 eetlepel paneermeel, 1 dl tomatensaus (uit een potje), 2 eetlepels creme fraiche, 200 gram broccoli, 150 gram gekookte rijst, 1 theelepel fijngehakte peterselie, 25 gram geraspte oude Edammerkaas, 1 eetlepel geschaafde amandelen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ca. 25 stuks, zowel de gehaktballetjes als de saus kunnen 1 dag tevoren gemaakt worden

INGREDIENTEN

2 aardappelen, 50 g mager ontbijtspek, gesneden, 2 1/2 el boter, 1 grote ui, fijngesneden, 2 sneetjes witbrood zonder korst, verkruimeld, 500 g mager rundergehakt, 1 ei, 3 el fijngesneden peterselie, 2 el olie, 2 el slagroom, versgemalen zwarte peper, zout, voor de tomatensaus:, 1 ui, fijngesneden, 6 el olie, 1 geperst teentje knoflook, 3 el droge sherry, 1 vleesbouillontablet, 750 g tomaten, ontveld en in stukken, zout, peper, 1 el tabasco, 1 el worcestershiresaus, 1 tl suiker, 1 el fijngesneden peterselie, 2 el kleine blokjes komkommer,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak Tarly (250 g), 2 sjalotjes, 500 g gehakt (half om half), 1 zakje mix voor gehakttuinkruiden (40 g), 1 ei (M), 50 g boter of margarine, 1 pot AH Sugo Verdure (470 g), 1 pot tuinboontjes (660 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een warm tapashapje.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui ; 2 fijngehakte knoflookteentjes ; 1 ei ; 1 beschuit ; 300 gram rundergehakt (of lams-) ; 1 eetlepel verse tijm ; chilipoeder ; worcestersauce ; zout en versgemalen peper ; 20 gram boter ; 2 eetlepels olijfolie * * * * voor de saus: 1 groot blik gepelde tomaten ; 1 gesnipperde grote ui ; 1 1/2 dl. rode wijn ; 2 laurierblaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Albongidas en salsa de tomate

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn, 1 sjalotje, 1 ei, 0,5 theelepel zout, mespunt nootmuskaat, 2 eetlepels peterselie (diepvries), 250 g half-om-half gehakt, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, peper, 1 eetlepel (olijf)olie, 1,5 dl gezeefde tomaten, paprikapoeder, bouillonblokje.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

175 gr varkensgehakt, 175 gr kalfsgehakt, 3 tenen knoflook, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen nootmuskaat, 1 tl gemalen komijn, 1 mespuntje kaneel, 35 gr paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels olijfolie, , Pikante tomatensaus:, 1 el olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 125 ml droge witte wijn, 450 gr tomaten, 1 el tomatenpuree, 125 ml kippenbouillon, 1/2 tl cayennepeper, 100 gr bevroren doperwten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- basilicum, - 2.5 teentjes knoflook, - 100 gr geraspte Parmezaanse kaas, - 2.5 pakje basis tomatensaus, - olijfolie, - 11/4 eetlepel paneermeel, - 625 gr italiaans gehakt, - boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Weightwatchers recept.
4,5 points en 2 *

INGREDIENTEN

520 g. gevogeltegehakt, 1 ui, 1 groot blik gepelde tomaten, 1 paprika, 2 eetlepels ma?szetmeel, 2 koffielepels margarine, paprikapoeder, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker voor een tapas gerecht

INGREDIENTEN

* 1 gesnipperde ui, * 2 fijngehakte knoflook, * 1 ei, * 1 beschuit, * 300 gram gehakt, * 1 theelepel gedroogde tijm, * 1 theelepel majoraan, * 2 eetlepels gehakt kruiden, * 20 gram boter, * 2 eetlepels olijfolie, Voor de saus:, * 500 gram tomaten of 1 grote blik gepelde tomaten, * 1 eetlepel olijfolie, * 1 gesnipperde ui, * 2 dl rode wijn, * 2 laurierblaadjes, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 gram gehakt - 1 ui gesnipperd - 500 gram rode tomaten gepureerd - 1/2 eetlepel komijn - 1/2 kop paneermeel - 1/2 kop peterselie fijngesneden - 2 1/2 kop olijfolie - zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl. olijfolie, 500 gr gehakt, 1 ei, 2 eetl peterselie, 1/2 thl.komijnpoeder, zout en peper, olie om te bakken, , Voor de saus:, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 1 eetl citroen sap, 2 theel. honing, 1 mespunt kaneel, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.



Balletjes kunnen zowel in de vriezer worden bewaard - zowel bereid als onbereid!

INGREDIENTEN

, 1 pond rundergehakt, 125 gr spekblokjes, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, geperst, 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt, 1 eetlepels paneermeel of beschuit of oud brood, 1 ei, losgeklopt, mespunt nootmuskaat, zout en peper naar smaak, zonnebloemolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overgenomen uit het het AD. Het zijn de klassieke rundergehaktballen van The Meatball Shop, New York City. Zelf moet ik ze nog proberen maar ze zouden licht,smeuïg en onweersttanbaar moeten zijn.

INGREDIENTEN

900 gr rundgehakt, 2 grote eieren, 60 gr paneermeel, 60 ml gehakte bladpeterselie, 1 eetlepel gehakte verse oregano, 2 theelepels zout, 1/4 theelepel chilivlokken, 1/2 theelepel gemalen venkelzaad, 215 gr ricotta, tomatensaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Lichtgewicht en hoge kwaliteit voor een goede prijs!

van 39,95
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies