Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

66 gebakken kippenlevertjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker met witte rijst of op stokbrood

INGREDIENTEN

250 gram kippenlevertjes, 1 grote ui, 100 gram ontbijtspek (gesneden), 250 gram champignons, 2 eetlepes olie om in te bakken, ketjap manis en sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2002
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het basis recept voor gebaken kippenlevertjes

INGREDIENTEN

100 g kippenlevertjes, bloem, zout, peper, 25 g boter,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1theelepel knoflookpoeder, 1theelepellaos, 1theelepelserehpoeder, 1eetlepelsanten, mespuntje suiker, mespuntje zout, 3theelepelssambaloelek, 2uien, een pond kippenlevertjes, een kopje water, olijf olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als lunchgerecht of als slank hoofdgerecht alle keren even lekker.

INGREDIENTEN

1 bakje champignons, peterselie, selderij, 200 gr. kippenlevertjes, boter, 0.5 dl. sherry, 1 tl. tijm, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g kippenlevertjes, 50 g in heel kleine blokjes gesneden ontbijtspek, zout, versgemalen peper, mespunt gedroogde salie, 50 g boter, 4 witte boterhammen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/4 ciabatta, 2el olijfolie, 100gr kippenlevertjes, zout en peper, 20gr boter, 2el bloem, 4el madeira en 1 bakje tuinkers

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

75 gram blaadjes jonge spinazie - 75 gram blaadjes lollo rosso - 5 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel boter - 225 gram kippenlevertjes in dunne reepjes - 3 eetlepels vin santo - 75 gram Parmenzaanse kaas in krullen - zout en zwarte peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker winters stamppotje

INGREDIENTEN

Stamppotje, 1 potje bietjes in plakjes, ruim 1 pond aardappels (kruimige), beker warme melk, 1 ui, 1 teen knoflook, vloeibare margarine, peper en zout, 6 plakjes ontbijtspek, 1 rode ui in ringen, 2 el fijngehakte bieslook, , , Gebakken kippenlevertjes, 400 gram kippenlevertjes, gehalveerd en een uurtje geweekt in, wat melk, 1 rode ui gesnipperd, 1 goudreinet in plakken gesneden, scheut rode port, paar el cr?me fra?che, peper en zout, vloeibare margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade met gebakken kippenlevertjes en een honingmosterddressing

INGREDIENTEN

500 g. kippenlevertjes, 2 sjalotten (in ringetjes), 20 champignons (in vieren gesneden), 1 zak gemengde slasoorten, 1 klein blikje ananasstukjes, Voor de dressing:, 1 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel honing, sap van een halve citroen, sap van een sinaasappel, 1 eetlepel vers gehakte peterselie, vers gemalen peper en zout, een paar sliertjes citroenrasp, 12 geschaafde radijsjes voor de garnering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak witte rijst, 1 kg kippenlevertjes, 1 kg uien, 1/3 zakje peteh bonen[zakje 100 gr], 1/4 blokje trassie, 2 a 3 spaansepepers, 2 eetlepel santen, 2 a 3 teentjes verse knoflook, 5 blaadjes phoeroet, 2 a 3 eetlepels ketjap, koenjit, ketoembar, zout en peper, olie en of boter, 1 grote komkommer, 1 paprika [rood], 4 eetlepels suiker, 1/2 kopje azijn, kroepoek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g. kippenlevertjes, 2 sjalotten (in ringetjes), 20 champignons (in vieren gesneden), 1 zak gemengde slasoorten, 1 klein blikje ananasstukjes (Spar), , Voor de dressing:, 1 eetlepel grove mosterd (Spar), 1 eetlepel honing (Spar), sap van een halve citroen, sap van een sinaasappel, 1 eetlepel vers gehakte peterselie, vers gemalen peper en zout, 12 geschaafde radijsjes voor de garnering, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een salade met Florentijnse stijl met een zoete dessert wijn uit de Tocane. Of met een zoete sherry is dit recept ook geschikt. Heerlijk met Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

75 gr blaadjes jonge spinazie, 75 gr blaadjes lollo rosso, 5 el olijfolie, 1 el boter, 225 gr kippenlevers, zonder pezen, in dunne reepjes, 3 el dessert wijn, 75 gr Parmezaanse kaas, in krullen, zout en peper.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Voor deze salade in Florentijnse stijl gebruikt u vin santi, een zoete dessert wij uit Toscana (of een andere), maar eigenlijk is elke dessertwijn of zoete of romige sherry geschikt.

INGREDIENTEN

75 gr blaadjes jonge spinazie, 75 gr blaadjes lollo rosso, 4 el olijfolie, 1 el boter, 225 gr kippenlevers, zonder pezen, in dunne reepjes, 3 el vin santo (of zoete sherry), 75 gr parmezaanse kaas, in krullen, zout en zwarte peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voor deze salade in Florentijnse stijl gebruikt u een zoete wijn, maar eigenlijk is elke dessertwijn of zoete of romige sherry geschikt

INGREDIENTEN

75 gr blaadjes jonge spinazie 75 gr blaadjes lollo rosso 5 el olijfolie 1 el boter 225 gr kippenlevertjes, zonder pezen, in dunne reepjes 3 el vin santo 75 gr Parmezaanse kaas, in krullen zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2007
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 grote blonde uien, 50 gram vloeibare margarine, 2 el olijfolie, 1 el bruine suiker, 100 gram pancetta, in reepjes, 500 gram kippenlevertjes, drooggedept, zout en peper, bloem voor het bestuiven, 4 el balsamico-azijn, 2 el grofgehakte salieblaadjes, een pak gnocchi (AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een toffe peer

INGREDIENTEN

1 el. zaanse mosterd, 1 el. acaciahoning, 2 el. balsamicoazijn, 2 el. walnotenolie, 2 el. druivenpittenolie, zout, peper, 50 gram mager rookspek, fijngesneden, 2 el. zonnebloemolie, 300 gram kippenlevertjes, schoongemaakt en gehalveerd, 2 el. bloem, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 150 gram (2 zakjes) rocket slamelange, 4 rijpe ongeschilde handperen in partjes, 16 hele walnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Kippenlevers met ui, knoflook en spek op toast.

INGREDIENTEN

1 ui, fijn - 30 ml olijfolie - 2 teentjes knoflook, fijn - 1/2 t droge salie - 1/2 t zout - 1/2 t peper - mespunt pimentpoeder (allspice) - ontbijtspek plakjes, knapperig gebakken - 1 ui in halve ringen, mooi goudbruin gebakken - 1 lenteui in dunne plakjes - geroosterd brood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2007
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1-2 stuks Madam Jeanette peper, Kouseband, 3 theelepels Exotimex Knoflook, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), Faja Lobi Pinda-Satesaus, 15 eetlepels olie, 2 takken selderij, zout, 1/2 ui, 1/4 rode paprika, 2 theelepels tomatenpuree, 350 gram kippenlever

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

, 1 a 2 stuks Madam Jeanette peper -, kouseband -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix) -, Faja Lobi Pinda-Satesaus -, 15 eetlepels olie -, 2 takken selderij -, zout -, 1/2 ui -, 1/4 rode paprika -, 2 theelepels tomatenpuree -, 350 gram kippenlever, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippenlevertjes met Rijst

INGREDIENTEN

1-2 stuks Madam Jeanette peper, Kouseband, 3 theelepels Exotimex Knoflook, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), Faja Lobi Pinda-Satesaus, 15 eetlepels olie, 2 takken selderij, zout, 1/2 ui, 1/4 rode paprika, 2 theelepels tomatenpuree, 350 gram kippenlever

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en overheerlijk gerecht uit la bella Italia 

INGREDIENTEN

400 à 500 gr kippenlevertjes, 2 rode uien, balsamicoazijn, 1 scheut witte wijn, 1 takje rozemarijn, 1 blaadje verse salie, peper, zout, , Voor de polenta:, 6 dl kippenbouillon, 150 gr polenta, 50 gr boter, 75 gr Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g kippelevertjes, 4 plakken ham van een cm dik, 32 moose champingnon-hoedjes, zout, vers gemalen witte paper, 60 g boter, , Voor de garnering:, 72 grote appelen, 72 sneetjes witbrood, 60 g boter, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aan spiesjes geregen, een lekker voorafje

INGREDIENTEN

-600 g kippelevertjes, -4 plakken ham van 1/2 cm dik, -32 mooie champignon hoedjes, -zout en versgemalen witte peper, -60 g boter, GARNERING:, -2 grote appelen (geschild en van klokhuisontdaan, en in ringen gesneden), -2 sneetjes witbrood (ontdaan van de korstjes en in blokjes gesneden), -60 g boter, -peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

In 10 minuten staat deze geweldige amuse voor je gasten op tafel! DUS T O P !

INGREDIENTEN

100 gram kippenlevertjes, zout en peper 2 el bloem 15 gram boter 10 tl mangochutney 1 doosje tuinkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 rode uien in ringen gesneden, 1 groene Spaanse peper in smalle reepjes gesneden, 500 g kippenlevertjes, zout, peper, 50 g boter, 1 el gesnipperde basilicum, 1 el gesnipperde selderij,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram kippenlevertjes, 1 rode en 1 gele paprika, 2 uien, 20 gram boter, 2 eetlepels olie, 1 knoflookteen, 2 eetlepels sherry, 1 eetlepel fijne mosterd, 1/8 liter creme fraiche, zout, peper, 1 eetlepel fijngehakt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g kippenlevertjes, - 4 eetl. bloem, - zout en versgemalen peper, - 1 grote ui, - 1 dl melk, - 25 g braadboter, - olie om te frituren,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Wat is Geuze? Door de veranderde tijdgeest -de consumenten wilden bier met een schuimkraag- en enkele pientere lambikbrouwers die hierop inspeelden werd de geuze geboren. De lambikbrouwers pasten de champagnemethode toe om een nieuw bier te creëren. Men maakte een mengsel van lambik van verschillende jaargangen en trok dit op flessen. Echte gueuze wordt nu nog altijd gemaakt door oude (uitgegiste) lambik te mengen met jonge lambik. De jonge lambik levert de voedingsstoffen (de suikers) voor een nieuwe gisting. Door deze nieuwe gisting, die zich voltrekt op de fles, verkreeg men de zo gegeerde schuimkraag. Echte geuze wordt verkocht in champagneflessen die de druk van de gisting aankunnen. Andere flessen springen gewoon kapot.

INGREDIENTEN

500 gr kippenlevertjes, 1 fijngesneden lente-uitje, 1 eetlepel Gueuze, 1 eetlepel sojasaus, 1 fijngehakt teentje knoflook, , Voor de saus:, 1 gesnipperde ui, 2 eetlepels rozijnen, 1/2 kopje ananassap, crème fraîche of maïzena, 2 bananen, 1 kopje ananasstukjes, 1 eetlepel kerrie, 3/4 flesje zure Gueuze

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de marinade:, 500 gr kippenlevertjes, 1 fijngesneden lente-uitje, 1 eetlepel Gueuze, 1 eetlepel sojasaus, 1 fijngehakt teentje knoflook, , Voor de saus:, 1 gesnipperde ui, 2 eetlepels rozijnen, 1/2 kopje ananassap, creme fraiche of ma?zena, 2 bananen, 1 kopje ananasstukjes, 1 eetlepel kerrie, 3/4 flesje zure Gueuze

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor op de barbeque of onder de grill

INGREDIENTEN

500 gr. kippenlevertjes400 gr. bacon in lange repen8 eetl. mandarijntjes, uit, blik uitgelekt4 eetl. oliehouten satestokjes, geweekt in water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de marinade:, 500 gr kippenlevertjes, 1 fijngesneden lente-uitje, 1 eetlepel Gueuze, 1 eetlepel sojasaus, 1 fijngehakt teentje knoflook, Voor de saus:, 1 gesnipperde ui, 2 eetlepels rozijnen, 1/2 kopje ananassap, creme fraiche of maizena, 2 bananen, 1 kopje ananasstukjes, 1 eetlepel kerrie, 3/4 flesje zure Gueuze,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk lunch idee

INGREDIENTEN

-9 eieren, -8 kippenlevertjes, -peterselie (1 bosje), -60 g boter, -2 sneden brood in stukjes gesneden en gebakken in notenolie (croutons), -4 plakken gedroogd spek (eventjes onder de grill), -1 teen knoflook, -25 g Parmezan kaas, -peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker en maar 265 kcal

INGREDIENTEN

500gr kippenlevertjes, vloeibare margarine, boter mag ook, 1 prei, 4etl kleine zoetzure zilveruitjes, halve thlgedroogde thijm, 2etl fijngehakte peterselie, zoete chilly saus naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

肝焗雞 ... Gebakken kippenlevers Heerlijk als voorafje of tussendoor.

INGREDIENTEN

600g kippenlevertjes, 1 e sojasaus, 1 e droge sherry, 1/4 t knoflookpoeder, 1 t zout, 1 t suiker, 2 t gemberpoeder, 2 e maizena, 1 e bloem, 3 e olie

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Chinees Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gr kippenlevertjes, 8 kleine struikjes witlof, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 4 plakjes ontbijtspek, 40 gr boter, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels madera, 2 theelepels bruine basterdsuiker, peper, zout, 7,5 gr bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een snel en makkelijk Spaans gerecht, gemaakt van kippenlevertjes en kalfs of lamsniertjes Servereen als een tapa of als hoofdgerecht et aardappelen of rijst, of eenvoudigweg met brood.

INGREDIENTEN

250 gram kalfs of lamsniertjes 250 gr kippenlevertjes peper en zout snufje nootmuskaat bloem 2 grote tomaten, ontveld, van zaad ontdaan en kleingesneden 2 teentjes knoflook 125 ml droge sherry 3 el olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250gr gerookte kipfilet, 150gr mager gerookt ontbijtspek en 2el zonnebloemolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  •  
  •  10-20 min.

De gemengde salade wordt gedrappeerd met kipfilet, kippenlevertjes en spek en overgoten met een lauwe vinaigrette . voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 1 liter kippenbouillon, 4 kippenlevertjes, 1 snede lichtgerookt spek, 1 eetlepel gebroken walnoot, 1 eetlepel pijnappelpitten, notenolie, balsamico-azijn,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kippenlevertjes met mangochutney

INGREDIENTEN

100 gr. kippenlevertjes, zout, versgemalen peper, 2 eetl. bloem, klontje boter, 10 theel. mangochutney, 1 doosje tuinkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 g kippenfilet., 2 kippenbouillonblokjes., 100 g kippenlevertjes., 2 sneetjes spek (gerookt), 50 g walnoten., 1 eetlepel pijnboompitten., 3 cl notenolie., 6 cl balsamicoazijn.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top