5 ganzenfilet recepten

INGREDIENTEN

: 300 g in dunne reepjes gesneden gerookte ganzen- of eendenfilet, 200 g ma?s, 200 g Maredsous Abdijkaas, 2 stronkjes witloof of radiccio rosso, 200 g ijsbergsla, 200 g veldsla, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout, enkele takjes peterselie en pijnappelpitten., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram gerookte ganzenfilets, 4-6 kwarteleitjes, friseesla, 1 vleestomaat of 2 tomaten, 2 eetlepels basilicum azijn, 1-2 theelepels suiker, 3 eetlepels groene olijfolie of, notenolie, bieslook, peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een culinaire en apart gerecht!!

INGREDIENTEN

4 ganzenborsten van 400 gram elk 1 dl olijfolie 200 zwarte bessen (vers of diepvries) 200 gram frambozen 2 dl roze wijnazijn 2 el poedersuiker 2 el cassislikeur (creme de cassis) 2 el gevogeelteflace gemengd met 2,5 dl water 100 gram boter peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gänsefilet mit Knödel und Rotkohle. Dit is een rasechte klassieker, die bij veel Duitse families niet op de kersttafel mag ontbreken: ganzenborst, rode kool op Duitse wijze en een heerlijke knoedel! Het is even werk, moeilijk is het niet bepaald, maar je bent wel even bezig. Maar dan heb je ook wat. Oftewel "Dann haßt Du auch was...

Een knoedel (Duits: Knödel of Kloß; Luxemburgs: Kniddel; Tsjechisch: knedlík) is een bal of balletje gemaakt van aardappel-, brood- of ander deeg, soms zelf van een combinatie. Ze worden gepocheerd in zout water of gestoomd. Knoedels komen oorspronkelijk uit Bohemen en zijn vooral geliefd in Zuid-Duitsland, de Elzas, Oostenrijk, het Italiaanse Süd-Tirol en Tsjechië. Vaak zijn ze gevuld met croutons, vruchten of vlees. Ze komen voor als hoofdgerecht, bijgerecht, in de soep en zelfs (zoet) als dessert. De naam Kloß stamt uit het Duitse Kloz (klomp. knol, kogel). De variant Knödel was oorspronkelijk het verkleinwoord van Knode (knoop).

INGREDIENTEN

Voor de ganzenborst: , 2 ganzenfilets, 1 prei, 1 grote ui, 2 stengels bleekselderij, 1 winterpeen, 5 jeneverbessen, 300 ml gevogeltefond, 3 blaadjes laurier, Voor de saus: , 2 perssinaasappels, 1 tl. balsamicoazijn I.G.P., , 50 ml Schmand (zure room), 50 ml room, 1 el. bloem, 2 el. veenbessenjam (Preiselbeeren), zout, Voor de Rotkohle: , 1 rode kool, 50g vet spek, 1 grote ui, 2 appels (Goudreinet), 2 kruidnagels, 8 jeneverbessen, zout&peper, azijn, suiker, kaneel, Voor de Knödel: , 200g aardappelzetmeel, 500g gekookte, kruimige aardappels van de vorige dag, gekookt in de schil, 2 eieren, 1 snufje nootmuskaat, 100g boter, 3 sneetjes casinobrood, zout&peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bron; alles gezwam,alles gezeik.

INGREDIENTEN

Wilde ganzenfilet, *ketjapmarinade, *ontbijtspek in reepjes, *mango chutney, *mosterd, *diverse sausjes, *stokbrood en salades,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  •  
  •  0-10 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies