1.610 gambas recepten

  • Eigen recept

Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen

INGREDIENTEN

1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill.

INGREDIENTEN

Rauwe gamba's of scampi's - olijfolie - zout en peper - knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 gamba's, gepeld en schoongemaakt, ca. 125 gram ongekookte spaghetti, 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst, 3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water, ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden, peper en zout naar smaak, eventueel wat vers geraspte parmezaan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaanse tapa′s, voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld, 60 gr bloem, 1 theel bakpoeder, zout, snuf cayennepeper, arachide-olie om te bakken, 1 - 1 1/4 dl bier, 1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes, citroenstrikjes voor garnering, pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Gebakken gamba's met knoflook en uien

INGREDIENTEN

24 gamba's, 4 teentjes knoflook, 2 kleine uien, 4 eetlepels olijfolie, 4 etlepels medium sherry, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittig, maar lekker!

INGREDIENTEN

40 gamba's (maat 20-30), 1/2 flesje cocktailsaus, 3/4 kop olijfolie, 1 kop droge witte wijn, ong. 15 ml tabasco, 8 a 9 knoflooktenen, 2 theelepeltjes zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gamba's met mangodressing

INGREDIENTEN

- 16 gepelde gamba?s, , - 1 limoen, , - 1 rijpe mango, , - 1 eetl. verse koriander, , - 75 gram waterkers of veldsla, , - 2 tenen knoflook, , - 3 eetl. (chili)olie, , - zout, , - peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mijn favoriete Spaanse voorgerecht: garnalen gebakken in olie met verse knoflook en peper!

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie / 4 teentjes knoflook (uitgeperst of heel fijn gesneden) / 1 rood Spaans pepertje (van zaadjes ontdaan en fijngehakt) / 350 grote rauwe garnalen (gepeld) / zeezout / 2 eetlepels gehakte verse peterselie / partjes citroen en brood om te serveren

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker warm voorgerecht!hmmm

INGREDIENTEN

-zoveel als u wilt,gepelde gamba's, -een scheutje olie, -een scheutje ketjap marinade, -een halve ui, -snufje peper,zout, -snufje bieslook, -snufje rozemarijn, -snufje knoflookpoeder, -snufje peterselie, -een scheutje chilisaus

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

De grootste soort is het geschikst voor dit recept . Kan als voorgerecht ook met minder garnalen dan . Voor in de zomer...

INGREDIENTEN

2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels vers gesneden peterselie, 1/2 eetlepel dragon, 1 teentje knoflook, gesnipperd sjalotje, zout, versgemalen peper, 1dl olijfolie, 24 grote garnalen, 2 eidooiers, 1 eetlepel tomaatblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gamba's grotegarnalen met verse knoflook dit keer dus niet uit het potje

INGREDIENTEN

250 gram grote garnalen, peper,zout, dille, citroensap, olijfolie en verse knoflook

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels vers gesneden peterselie, 0,5 eetlepel dragon, 1 teentje knoflook, 1 gesnipperd sjalotje, zout, versgemalen peper, 1 dl olijfolie, 24 grote garnalen, 2 eidooiers, 1 eetlepel tomaatblokjes, , Er zijn verscheidene soorten garnalen in de handel. De grootste soort is het geschiktst voor dit recept.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer."

Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje)

INGREDIENTEN

- - portie vers gedraaide spaghetti voor 4 personen (ca. 400 gram)- -, versgemalen peper en (zee)zout, (extra vergine) olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld, 20 rauwe, ongepelde gamba`s (medium grootte, ongeveer 5 p.p. maar meer mag ook), klein glas witte wijn (pinot grigio), 6-8 zongedroogde tomaten (potje), gepureerd of heel fijn gehakt, rasp van 1 limoen en sap van 1/2 limoen, 2 handen rucola, grofgehakt (of gescheurd)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw.

INGREDIENTEN

20 gamba`s of grote garnalen - 3 sjalotjes of kleine uitjes - 2 teentjes knoflook - 2 rijpe trostomaten - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 dl witte wijn - versgemalen peper, zout - snufje suiker - basilicum of peterselie - 2 el olijfolie - paar druppels tabasco

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een bijzonder voorgerecht dat u kunt voorbereiden en in de koelkast bewaart tot aan verdere bereiding . Ook heerlijk voor bij de Barbecue.

INGREDIENTEN

12-16 grote ongepelde gamba?s 50 gr walnoten 4 el fijngehakte gladde peterselie 4 el fijngehakte verse basilicum 3 teentjes knoflook, gehakt 3 el geraspte Parmezaanse kaas 2 el olijfolie extra vierge 2 el walnotenolie zout en versgemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

24 gamba's (rauw), 4 teentjes knoflook, 2 kleine uien, 4 el olijfolie, 4 el medium sherry, 1 el citroensap, zout en peper, 2 el fijngehakte peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.

INGREDIENTEN

1/2 l Remia olijfolie, 2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden), 4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden), 4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven), 3 gedroogde tomaatjes in de olie, turks brood, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2000
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze Gezond en prijsbewust koken

INGREDIENTEN

• 800 gram verse spinazie, • 1 rode ui, • 150 gram oesterzwammen, • 300 gram tagliatelle, • 8 gamba`s, • 12 groene olijven zonder pit, • 4 takjes verse oregano, • 100 gram gorgonzola, • 2 eetl. olijfolie, • snufje peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Grote pittige garnalen

INGREDIENTEN

Gamba's in de schaal., olijfolie., chilisaus., honing., knoflook., limoensap., peper en zout naar smaak.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal ĂŠĂŠn keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar.

INGREDIENTEN

400 gr verse kabeljauwfilet, 8 grote Gamba`s, 4 trostomaten, 2 uien, 4 teentjes knoflook, ½ rode paprika, ½ groene paprika, ½ gele paprika, ½ citroen (sap), 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t rozemarijn, 1 ½ t oregano, 1 el peterselie, Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 150 ml visbouillon, Olijfolie extra vierge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2013
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zachte rijstklassieker met gemarineerde courgettes en gambas

INGREDIENTEN

12 gambastaarten, zonnebloemolie, bloem, 1 limoen, 1 ui, 300 g. risottorijst, 100 ml. olijfolie, 100 ml. witte wijnazijn, 700 ml. kippenbouillon(ca.), 2 eetl. geraspte Parmesan, 2 courgettes, 2 tenen knoflook, 2 takjes mint

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vreselijk lekker!

INGREDIENTEN

250 gr ongekookte gamba's, 1 half kopje olijfolie, 4 tenen knoflook, zout, 4 gedroogde rode pepertjes, en verse peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr. Gamba's, 4 soepl. Olijfolie, 2 gehakte tenen knoflook, 1 soepl. Komijnpoeder, plakje verse gember, fijn gehakt, beetje paprikapoeder, beetje chilipoeder, Handvol korianderbladeren, fijn gehakt, Zout, Stukken citroen bij het serveren, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gamba's of scampi met een saus van room, tomatenketchup en sambal

INGREDIENTEN

Scampi of gamba's, als voorgerecht circa 5 per persoon, olijfolie, 1/4 slagroom, sambal naar smaak, tomatenketchup

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

De smaak is heerlijk en de presentatie in

het zelfgemaakte bakje van fillodeeg is

prachtig om te zien.

INGREDIENTEN

* 1 pakje filodeeg, * olijfolie, * 12 gamba's, * 150 g sugarsnaps, * 1 teentje knoflook, * verse peterselie, * 100 gr gedroogde tomaten (op olie), * 100 ml olijvonaise,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gewoon erg lekker

INGREDIENTEN

1 ui, 2 vleestomaten,2 teentjes knoflook,100 gram feta,16 gamba's,3 eetlepels olijfolie,2 eetlepels witte wijn, 1/2 theelepel suiker,peper uit de molen,1/2 theelepel gedroogde tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een winnend recept uit de Tip van..
Dhr Enrique Aquado Sanchez-Maroto

INGREDIENTEN

6 gekookte gepelde gamba's, 3 el olijfolie, 6 teentjes knoflook in plakjes, 3 takjes peterselie fijngeknipt, 1 tl paprikapoeder, 1 tl sambal oelek, 2 el cognac, 1/4 dl droge witte wijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

Tapas

INGREDIENTEN

900 gram grote, rauwe (tijger)garnalen, 7 grof gehakte teentjes knoflook, 3 theelepels gedroogde chilipepertjes, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/4 bosje fijngehakte peterselie, 2 laurierblaadjes, 125 ml olijfolie, 125 ml sherry (fino of manzanilla), 100 gram boter, 60 ml runder- of visbouillon, 75 ml citroensap, grof zeezout, versgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400g Gambas of cocktail garnalen, 1 rode peper, 2 tenen knoflook, 1 citroen, olijfolie, en wat fijngehakte koriander.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2006
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

15 gamba`s, 3 teentjes knoflook, 1 chilipeper, olijfolie, zwarte peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2008
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Snel en heerlijk pittig

INGREDIENTEN

300 gram Gamba's (of garnalen), 2-3 theelepels sambal, 2 teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het lekkerste dat we in Portugal hebben gegeten.

INGREDIENTEN

3-4 gamba's per persoon.Peper-zout.olijfolie,2 pakjes Bosto rijst,cognac., Voor de saus: 1 ui,1 wit van prei,5 peterseliestelen,2 t knoflook,1/2 dl Cognac,2 dl witte wijn,2 dl visfond(of blokje met water),1 blik cokosmelk van 4 dl,maizena Expres,2 tomaten,3 el piri-piri(zie recept)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Portugees Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Gamba's of scampi's, olijfolie, zout en peper, knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Duivels lekkere gamba's gebakken in knoflook en thijm. koud en warm te eten.

INGREDIENTEN

De gamba's, cirtoensap, olie, knoflook en thijm.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

20 gamba's (diepvries), zout, 4 eetlepels citroensap, 8 teentjes knoflook, 2 groene Spaanse, pepertjes, peterselie, 8 eetlepels goede olijfolie, 10 cl witte wijn.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 kg gamba's (ongepeld)., 2 uien., 4 tenen knoflook., oelijfolie., 1/4 liter room., pepr, zout., peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Gamba,s olijfolie,boter,uien,knoflook,kerrie-poeder,cognac,room,aardbeien.kiwi en druiven,rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk voor- of bijgerecht

INGREDIENTEN

1 tl olijfolie, 2 gamba`s, 2 bosuitjes, 60 gram champignons, Biologische mediterrane kruiden, 1 el chilisaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2012
  • Biologisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr. gamba's (diepvries ah) Teriyakimarinade, 2 limoenen bamboespiesen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2006
  •  
  •  20-30 min.

Verwen ook jezelf eens extra!

INGREDIENTEN

Gamba's (niet minder dan 6 per persoon), beetje citroensap, citroenschijfjes, 1 ei, ? tl. komijnpoeder, zout, knoflook, bloem, (olijf)olie. Sla, komkommer, tomaat en frietjes. Voor de garnering: 1 sinaasappel., Extra: 1000 island dressing of saus naar keuze.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies