31 frijoles recepten

Onderdeel van Mexicaans buffet:
bruine bonen met spek, bijgerecht

INGREDIENTEN

- 100 gr. ontbijtspek, - 75 gr. chorizoworst, - 2 eetl. olie, - 2 blikken bruine bonen (a 800 gr.),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Pittige bonenpuree met kaas

INGREDIENTEN

100 gr ontbijtspek, 75 gr chorizo, 2 el olie, 2 blikken bruine bonen 800 gr, 100 gr geraspte oude kaas, 15 tortilla chips, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Frijoles refritos is een bijgerecht dat vaak bij Mexicaanse snacks geserveerd wordt in straatkraampjes en restaurants. Bonenpuree is ook in blik te koop; je vindt de blikken bij de Mexicaanse producten in de supermarkt.

INGREDIENTEN

- 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 2 eetlepels olijfolie (of reuzel of spekvet), - 400 gram gekookte kidneybonen, - zout, - 4 eetlepels verse roomkaas (of geraspte jonge kaas), , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse gebakken bonen.

INGREDIENTEN

250 gram bruine bonen, 75 gram olie, 1 schoongemaakte en in ringen gesneden ui, zout, water, 1 schoongemaakt en fijngesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 50 gram geraspte oude kaas,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Gebakken bonen gerecht al dan niet met roerei

INGREDIENTEN

Plantaardige olie,2 uien in ringen, 1 blik uitgelekte rode kidneybonen van 400g, 4 tomaten in plakken, 1 eetl. tomatenpuree, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 theel. gemalen komijnzaad,1/4 chilipeper zonder zaadjes fijngehakt of 1/2 theel. chilipoeder, 2 eetl. fijngesneden peterselie, geraspte kaas of roerei, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dronken bonen

INGREDIENTEN

1 blik kidneybonen (circa 250 gram), 250 gram vleestomaten, 1 grote ui, 100 gram magere spekreepjes, 1 eetlepel olie, 3 teentjes knoflook, 2 jalapenopepers (uit blik), zout, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel verse oregano, 1 theelepel komijnzaad of djintan, 1 flesje bier.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken bonenpuree

INGREDIENTEN

250 g zwarte bonen (blik), ? ui, 50 g boter, ? tl zout, 2 el olie, garnering:, feta, nacho's, stukjes tomaat,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bijgerecht voor bij mexicaans eten.

INGREDIENTEN

- blik bruine bonen (of zwarte bonen: eerste weken indien gedroogd), - middel grote ui, - beetje zout, - optie: geraspte kaas/ verkruimelde fetakaas., - olie (mais en/of zonnebloem)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g bruine bonen (blik), 25 g boter, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 100 g chorizo, ? rode peper, zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 g kidneybonen (blik), 125 g vleestomaten, 1 ui, 50 g spekreepjes, ? el olie, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, ? tl oregano, ? tl komijnzaad, ? l licht bier, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

175 g gedroogde rode nierbonen, circa 10 uur geweekt, 1 middelgrote ui, gehakt, 1 teentje knoflook, geplet, 1,5 theelepel chilipoeder, zout, 60 g mozzarella, verkruimeld, 125 g broodcroutons

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Bonen uit Antioquia

INGREDIENTEN

900 gr droge Kidney beans, 4 plakken spek, gehakt, of 250 gr gezouten varkensvlees, 2 groene bakbananen, fijngehakt, zout naar smaak, 1 el (olijf)olie oil, 4 kleine tomaten, ontveld en fijngehakt, 2 uien, 2 onions, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngehakt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

Mexicaans tonijn/bonenvoorgerecht

INGREDIENTEN

2 geschilde appels zonder klokhuis en in stukjes gesneden, 1 eetlepel citroensap, 200 gr tonijn uit blik (uitgelekt en versnipperd), 1 kleine fijngesnipperde ui, 2 stengels selderij in dunne plakjes gesneden, 450 gr rode boontjes uit blik (uitgelekt), 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, 4 eetlepels dressing van olie en azijn,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Rode-bonensaus

INGREDIENTEN

100 g kidneybonen (blik), ? kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 el olijfolie, zout, zwarte peper, mespunt cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Mexicaanse gebakken bonen met pittige worst

INGREDIENTEN

1 ui, 150 gram chorizo, 2 blikjes rode kidney bonen, ? el. chilipoeder, zout, peper, 100 gram feta

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Onderdeel van hoofdmaaltijd

INGREDIENTEN

1 groen pepertje, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 eetl olie, 2 blikjes kidneybonen, peper, zout, 1 bekertje creme fraiche, 25 gr geraspte cheddar of belegen kaas,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Amerikaanse ontbijt omelet

INGREDIENTEN

-1 ui (in ringen gesneden), -olijfolie, -2 aardappels (geraspt), -3 eieren, -melk, -zout,peper,salsa of chilisaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kilo kidney bonen, 250 gram gesneden bacon, 2 groene bakbananen gepeld en in kleine stukjes, 1 theelepel zout, 1 theelepel olie, 4 kleine gepelde en in stukjes, gesneden tomaten, 2 uien in stukjes gesneden, 1 teentje geperste knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mexicaanse burrito's met bonen en kaas

INGREDIENTEN

12 bloemtortilla's, ? krop ijsbergsla, 4 tomaten, 50 gram feta, blikje rode kidney bonen, 1 bekertje zure room, 50 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 geschilde appels zonder klokhuis en in stukjes gesneden, 1 eetlepel citroensap, 200 gr tonijn uit blik (uitgelekt en versnipperd), 1 kleine fijngesnipperde ui, 2 stengels selderij in dunne plakjes gesneden, 450 gr rode boontjes uit blik (uitgelekt), 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, 4 eetlepels dressing van olie en azijn,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225 g gedroogde bonen, 1 varkenshammetje, 225 g varkensschouder aan 1 stuk, 1 teentje knoflook, 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 2 lepels olie, 100 g spekblokjes, 100 g chorizo in schijfjes, 1/2 gehakt ui, 2 groene chili's, 4 gehakte tomaten, 4 lepels koriander, 3,5 dl bier

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bijgerecht voor enchiladas

INGREDIENTEN

150 gr rijst,1 spaanse peper, 20 gr boter of olie, ui, zout, 1 blik kidneybeans, knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Toeristen in Mexico zeggen vaak dat 'bonen in een pot', zoals de vertaling luidt, in Mexico anders smaken dan elders in de wereld. Het geheim zit dan ook letterlijk in de pot. Van oudsher worden aarden potten gebruikt, die aan de bonen een heerlijke, wat grondachtige smaak geven. Dit gerecht wordt in Mexico als een apart gang van een diner geserveerd.

INGREDIENTEN

, 250 gedroogde pintobonen, 1,75 l water, 2 uien, 10 hele teentjes knoflook, geschild, bosje verse koriander, zout, voor de bijgerechten, 2 verse, rode (fresno)pepers, 1 tomaat, ontveld en in stukjes, 2 lente-uitjes, gesnipperd, 50 gr feta (in Mexico wordt de plaatselijke verse kaas 'queso fresco' gegeten, maar feta is een goed alternatief)

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Quesadilla?s zijn grote bloemtortilla?s gevuld met bijvoorbeeld kaas, opgevouwen en gegrild in de oven of pan. De authentieke quesadilla?s worden gemaakt door rauwe tortilla?s te beleggen met kaas, paddestoelen of aardappels met pittige worst.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , 4 milde geroosterde groene pepers (pot), 8 bloemtortilla?s, 200 gram belegen kaas in plakken, frijoles refritos (gebakken bonenpuree):, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie (of reuzel of spekvet), 400 gram gekookte kidneybonen of bruine bonen (pot), zout, peper, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwarte bonenschotel

INGREDIENTEN

1 blik zwarte bonen (Frijoles Negros, inh. 425 gr), 1 eetlepel olie, 1 ui in ringen, 2 teentjes knoflook in reepjes, 250 gr hamlappen in dobbelstenen, 75 gr pekelvlees in dobbelstenen, 1 1/4 dl runderbouillon, 1 laurierblaadje, 1 sinaasappel, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Beroemdste Mexicaanse kipgerecht in pittige chocoladesaus. Het is ruim 200 jaar geleden door de non Andrea de la Asuncion van het Santa Rosaklooster in de plaats Puebla uitgevonden.

INGREDIENTEN

6 flinke stukken kip (geen filet), 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 fijngehakte ui, 1 groene paprika, in kleine stukjes, 2 grote tomaten, ontdaan van vel en zaadjes, in blokjes, 1/2 liter kippenbouillon (van tablet), 1/2 kopje amandelschaafsel, 1/2 kopje rozijnen, 1/4 theelepel komijn, 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, 1/4 theelepel kaneel, 1/4 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 1 theelepel suiker, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 gram bitter chocolade, in kleine stukjes, 1/2 kopje witte rum,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Saus voor enchiladas

INGREDIENTEN

1.2 ui, 1 teen knoflook, 2 blik gepelde tomaten netto 800 gr. tabasco, zout, 1.2 tl komijnpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De 3 onderdelen waaruit deze heerlijke ovenschotel is samengesteld zijn tortilla's, relleno en salsa cruda. De Mexicaanse tortilla's zijn maispannekoekjes die zonder vet worden gebakken. In dit geval is maismeel vervangen door bloem. Om ze soepel te houden worden ze in een vochtige doek gewikkeld. De tortilla's worden gevuld met relleno (pikant gehaktmengsel), opgerold en tenslotte bedekt met salsa cruda (pittige tomatensaus).

INGREDIENTEN

225 gr. bloem * zout * 2 eetl. olie * 1,5 ui * 1/2 rode paprika * 1 kleine Spaanse peper * 1 eetl. boter of margarine * 500 gr. (kalfs)gehakt * 1 theel. paprikapoeder * 3/4 theel. komijnpoeder (djinten) * 1 eetl. tomatenpuree (blikje) * 1 teentje knoflook * 2 blikken gepelde tomaten (a 400 gr.) * tabasco * 125 gr. geraspte jongbelegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een Nederlandse variant op een Mexicaanse klassieker!

INGREDIENTEN

4 pannekoeken, 4 plakken belegen kaas, paprikapoeder, mosterd, uitje in ringetjes (evt.)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Fusion
  •  0-10 min.

Met gehakt gevulde tortillas in een ovenschotel.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie + olie om in te vetten, 1 ui, 1 spaanse peper, 5 ons rundergehakt, 1 tl komijnpoeder, peper/zout naar smaak, 1 zak soft tortillas (8 stuks, Santa Maria), 150 gr. geraspte kaas, 1 potje tex-mex tacosaus (Santa Maria)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indien verkrijgbaar chipotlepepers gebruiken, anders moeten we het maar doen met de de gedroogde pepertjes die hier verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

, 6 (chipotle)pepers, 2 dl water, kippenbouillon (tabletten), 3 uien, 6 kipfilets, 45 ml plantaardige olie, zout en versgemaen zwarte peper, verse oregano,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies