Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

17 fingerfood recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

12 lekkere kleine hapjes. Leuk en lekker voor bijvoorbeeld kerst

INGREDIENTEN

Gesneden brood (bruin & casinowit), 1. Boter op kamertemperatuur,Zwarte kaviaar of steureitjes, Ongesuikerde slagroom, citroensap, Citroenschil, 2. Smeerbare geitenkaas of Philadelphia, Room, Walnoten, 3. Boter op kamertemperatuur, Kwark, gerookte/gekookte ham, Room, Venkelkruid, 4. Gekookte kwarteleitjes, Mayonaise, Steureitjes, 5. Boter op kamertemperatuur, Courgette, Gepelde scampi?s, Zalmeitjes, 6. 1 wortel, 1 courgette, 1 aardappel, Bieslook, Zwarte olijven zonder pit, Extra vergine olijfolie, Balsamiekazijn, 7. Boter op kamertemperatuur, Citroenschil, Zalmeitjes, 8. Boter op kamertemperatuur, Kwark, Room, Verse kruiden, Zout en peper, Walnoten, 9.Boter op kamertemperatuur, Gerookte zalm, Citroen, Venkelkruid, 10. Boter op kamertemperatuur, Philadelphia of een andere smeerbare (geiten)kaas, Gember, Geconfijte kersen, 11.Boter op kamertemperatuur, Rosbief, Augurkjes, Mayonaise, 12. Rosbief, Mosterd, Mayonaise, Zwarte olijven,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  •  
  •  0-10 min.

Japanse kip-paprika spiesjes

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, 6 eetl. (japanse) sojasaus, 2 eetl. gembersiroop, 3 eetl. sherry medium, 1 groane paprika, (cayenne)peper, 8 sateprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Fusionrolletjes

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 1 pakje surimisticks (200 gr) 3 bloem tortilla's, 6 eetl. zoete chilisaus, 1 bakje alfalfa, 18 cocktailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

Asperge-hamrolletjes in fillodeeg

INGREDIENTEN

8 plakken fillobladerdeeg, 1 pot groe asperges, 12 plakken gekookte ham, 1 theel., salie, 2 eetl. olie, 1 ei.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Miniwraps met lamsham

INGREDIENTEN

4 wraptortilla's, 1 bekertje avocadodip ( Albert Heyn) 2 eetl. creme fraiche, 2 bosuitjes, 125 gr flinterdun gesneden Toscaanse lamsham, 20 gr waterkers, 16 cocktailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Thaise visballetjes (30 stuks)

INGREDIENTEN

450 gr kabeljauwfilet, 2 rode pepers, 2 teentjes knoflook, 2 cm verse gemberwortel, 1.5 theel. serehpoeder, 2 eetl. Thaise vissaus, 1 ei, 3 eetl. geraspte kokos, 1 eetl. maizena, zout, olie om te frituren.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Thais
  •  0-10 min.

Pikante kipcroissantjes

INGREDIENTEN

1/2 blikje partycroissants, 5 gemberbolletjes op siroop, 1 eetl. Indiaase curry pasta madras (pot), ca. 120 gr flinterdun gesneden kipfilet (vleeswaren).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Warme avond, visite in de tuin of op het balkon. Grote kannen limonade met ijs, een fles roze, koud bier en verbrande schouders....wat zet je op tafel ? een schaal chips? neeeeee... dit zet je op tafel: lekker, makkelijk, exotisch , fris en lekker anders!!!

INGREDIENTEN

1 watermeloen (uit de koelkast!!!), 1 Galia meloen (ook uit de koelkast), 2 bakbananen, afbak stokbrood, een kokosnoot(koelkast), , , , geitenkaas, honing, walnoten, zelfrijzend bakmeel, knoflook, cayennepeper, zout, peper, suiker, zonnebloemolie, pindasaus (zelfmaken of uit een potje), , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  •  
  •  10-20 min.

Een heerlijk licht, verfrissend en tegelijkertijd pittig hapje dat smaakt naar meer! Voor wie net zo van Mexicaans getinte maaltijden houdt als wij en het leuk vindt om een beetje te broddelen! Geen precies-pas recept, maar een basis idee dat je een beetje naar je eigen hand kan zetten, afhankelijk van je eigen smaak en de materialen en ingrediënten waar je mee gaat werken. Ik gebruik eigengebakken (kleine) maistortilla`s, maar je kan ze tegenwoordig ook kopen in de supermarkt. De tortilla`s uit de supermarkt (corntortilla`s -Casa Fiesta) zijn groter.

INGREDIENTEN

Een flink stuk watermeloen, in blokjes van 1-2 cm (zonder pitjes), voldoende maistortilla`s om 8-12 rondjes uit te steken (of meer *), 1 handvol gemengde pitten (bijvoorbeeld meloen-pompoen-pijnboom), 1 grote hand gemengde slablaadjes, 1 tl suiker, 1 tl grof zeezout, 1 tl chilipoeder, 1 tl limoenrasp, 1 el limoensap, extra vergine olijfolie (naar smaak), 100-150 gram Bettine blanc of andere zachte geitenkaas, 1-2 el zure room, een scheutje melk, zonnebloemolie of olijfolie om te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2013
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept!

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg, 10 plakjes rauwe ham, 4 flinke uien, 2 grote eieren, 2 el roomboter, 250 ml slagroom, 1 tl nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Verse bieslook (gesnipperd)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen.

INGREDIENTEN

De ballen:, , 600 gr gehakt HOH, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 el gesnipperde verse peterselie, 1 ei, 1 snee oud witbrood zonder korst, 150 gr feta, 1 t paprikapoeder, pikant, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie, , De saus:, , 500 gr gezeefde tomaten, 250 ml runderbouillon, 100 ml slagroom, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el bloem, Snufje zeezout, 1 e basilicum, gedroogd, 2 t suiker, 50 gr verbrokkelde feta

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2014
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het was toch echt herfstweer, koud en dagenlang regen en dan is het leuk om wat lekkers te bakken dus zo ontstond het idee. Met deze vreselijk leuke baby taartjes fleuren de donkere dagen weer helemaal op. Bovendien zijn ze ontzettend lekker en leuk om te bakken. Je kan ze ook in het weekend of op woensdag (en nu de hele herfstvakantie) samen met de kinderen maken, leuk om ze bezig te houden. Heerlijk borrelhapje, fingerfood en leuk met de feestdagen. Makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Het deeg:, , 200 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 100 ml kwark, 70 ml melk, 5 el olijfolie, , De vulling:, , 1 ui, 1 prei, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 150 gr ontbijtspek, 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, , De topping:, , 300 ml zure room, 1 ei, 100 gr geraspte gruyère, 1 ½ tl oregano, 1 tl paprikapoeder pikant, 1 el paprikapoeder zoet (gerookt), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Je kunt eindeloos variëren met de vulling van deze loempia. Zelf vind ik deze combinatie erg lekker. Fingerfood om je fingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

50 gr so-oen (glasvermicelli), 400 gr gepocheerde kipfilet, 1 winterwortel, 60 gr taugé, 75 gr komkommer, 15 gr grofgehakte verse koriander, 15 gr grofgehakte verse munt, 2 el zoete chilisaus, 2 el limoensap, 2 tl nam plaa (thaise vissaus), 12 blaadjes botersla, 12 velletjes rijstpapier (banh trang), Voor de saus:, 6 el zoete chilisaus, rasp van 1/4 limoenschil, 2 tl suiker, 1 el witte wijnazijn, evt. 1/4 fijngesnipperd rood pepertje zonder zaad,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2008
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mmmm lekker als je trek hebt in luchtige mini broodjes met een oer Italiaanse vulling. Het is geen calzone want dat is ander deeg. Dit deeg is super luchtig en kraakt in je mond, echt heerlijk! Ideale (gezonde) mini snack, fingerfood of lekkere luchtige, knapperige weekendbroodjes als je trek hebt in wat hartigs. Met de vulling kun je eindeloos varien. Probeer ook eens ui, champignons en spek of gekruid gehakt met ui, feta en paprika.

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 10 gr droge gist, 300 ml koud water, 3 el olijfolie, 13 gr zeezout, 3 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 8 dunne plakjes salami, 200 gr buffel mozzarella (blokjes), Handje hele basilicum blaadjes, 1 zakje geraspte oude kaas, Pecorino of Parmezaan, 2 takjes verse oregano (blaadjes)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2014
  • Italiaans
  •  60-120 min.

MOINK Balls, een rundergehakteballetje met spek eromheen. Moo voor de koe en Ooink voor het varken. Vandaar de naam.

INGREDIENTEN

750 gram rundergehakt, 40 gram Parmezaanse kaas, 1 losgeklopt ei, 60 gram gekruid paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel vergemalen peper, 118 ml melk, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde peterselie, , 300 gram ontbijtspek, , Je favoriete barbecuerub, Je favoriete barbecuesaus, ,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-05-2014
  •  
  •  60-120 min.

Een heerlijk creools / Caribisch gerecht waarbij de naam alleen al de gasten doet watertanden van nieuwsgierigheid.

INGREDIENTEN

Jambalaya:, 100g hamblokjes, 100g roze garnalen, 6 kippenbouten (of vleugels), 1 klein blikje mais, handvol diepgevroren erwten, 1 rode en 1 groene paprika, 6 stengels witte selder, 1 grote ui, 6 teentjes look, Bakje kerstomaatjes, 300g bakrijst (bosto mediterraneo is lekker), 1 glas bruine rum, 1 potje tomatenpuree, ketchup, bastaardsuiker, kippenbouillon, Loempiasaus, Kruiden: paprikapoeder, kippenkruiden, lookpoeder, caribische kruidenmix (Carrefour: bourgignon), currypoeder, cayennepeper, , Auberginedip, 1 grote aubergine, 1 blik tomatenblokjes (gekruid met chili evt.), ketchup, 1 flesjes light room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit kwam in me me op toen ik weer saltimbocca maakte van varkenshaas. Ik wilde geen kipfilet nemen dus heb lekkere malse vette scharrelkip drumsticks genomen. Gewoon experimenteren en proeven, maar dit was ontzettend vreselijk lekker! Je kan ook kippenpoten nemen, maar halveer ze dan bij het gewricht. Echt heerlijk als hoofdgerecht gevogelte of als fingerfood hapje. Zo lekker om je vingers bij af te kluiven door de typisch Mediterrane smaak. Met de saus is het lekker pittig. De smaken zweven tussen de Italiaanse en de Spaanse keuken in. Gebruik kip van goede kwaliteit en geen plofkip.

INGREDIENTEN

8 drumsticks (scharrelkip) of 4 kippenbouten gehalveerd, 250 gr serranoham, 200 ml slagroom, 150 ml droge witte wijn, Flink wat verse salieblaadjes, Chilipoeder (naar smaak), 1 t worcestersaus, Zwarte peper uit de molen, Zeezout, Olijfolie, Koude roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2014
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top