1.008 filodeeg recepten

  • Top 100

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE SALADE MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deeg waarin je je kleine loempiaatjes kunt wikkelen, met dank aan Tonia

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 100 gr. maizena, 2 el olie of gesmolten boter, 1 tl zout, 1 el, azijn, 1 el lauw water, gesmolten boter om te bestrijken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

INGREDIENTEN

6 plakjes ham ca. 125 gram 4 velletjes filodeeg, 200 gram ricotta kaas, 2 eieren, 100 gr champignons, 50 gr cheddar, geraspt, ? tl nootmuskaat, Zwarte peper, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 6 lente uitjes, fijngesneden.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb ze als bijgerecht hier neergezet.
Maar als je ze kleiner maakt heb je natuurlijk een lekkere borrelhap.
Persoonlijk vinden wij ze lekkerder dan loempia`s uit de winkel.
Maar laten we eerlijk wezen je moet er wel even moeite voor doen om ze te maken.Nou ja,das ook zo gebeurt hoor.

INGREDIENTEN

1 Winterpeen., Klein bakje taugé., 1 Smalle prei., 1 Kipfilet., Serehpoeder,laos,ketoembar., Beetje ketjap manis., Beetje sambal., Verse peper, wat grof zeezout., Beetje olie om mee te bakken., En natuurlijk niet te vergeten 1 pak filodeeg.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kindvriendelijke Lasagne, die leeker en Gezond is.

INGREDIENTEN

450 gram Spinazie met room, 250 gram filodeeg, 50 gram olijfolie, 2 eieren, Cajunkruiden, 1/2 theelepeltje Sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker bij soep of salade

INGREDIENTEN

Vel filodeeg, 10 g boter, gesmolten, paar takjes verse dille

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kleine prei, 1 teentje knoflook, 50 gr. ontbijtspek, ? eetlepel olie, 150 gr. kalfsgehakt, 1 eetlepel shoarmakruiden, 3 velletjes filodeeg, 20 gr. gesmolten boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

LEKKER ALS TOETJE MAAR OOK LEKKER 'S MORGENS BIJ DE KOFFIE.

INGREDIENTEN

, 8 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid), 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd, in plakken, 90 g boter, gesmolten, 4 el fijne tafelsuiker, 1 tl citroenrasp, 1 el poedersuiker, gezeefd, 1/2 tl kaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heel feestelijk en lekker bijgerecht. Te gebruiken in de vegetarische keuken of te combineren met wild.
Goed van te voren klaar te maken! Ik maak er altijd veel meer om op tweede kerstdag, de verjaardag van mijn zoon, een grote groep mensen blij te maken.

INGREDIENTEN

150 gr witte wijn zuurkool, 5 el boter, 6 ontpitte gedroogde pruimen, in dunne reepjes, 4 vellen filodeeg, ontdooid, zwarte sesamzaadjes of nigellazaadjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 el olie, 2 uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl kaneel, 1 kg lamsgehakt, 3 el bladpeterselie, gehakt, 2 el verse munt, gehakt, 1 el tomatenpuree, zout, 10 vellen filodeeg, 250 g gesmolten boter,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1/2 l droge witte wijn, 6 el poedersuiker, 1 pijpje kaneel, 2 stevig handperen, 25 gr boter, 2 vellen filodeeg, 1/4 l griekse yogurt, 1/8 l slagroom, 2 zakjes slagroomversteviger, 3 el nougatine

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker vegetarisch!

INGREDIENTEN

8 velletjes filodeeg, bakvorminvetter, 2 dl slankroom, 3 eieren, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels verse munt, 200 gram diepvries doperwten, zout peper, 2 eetlepels hazelnoten, halvette creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels boter 1 pakje filobladerdeeg (diepvries) 2 eetlepels suiker 300 g frambozen (diepvries) 1 eetlepel sinaasappellikeur (slijter) 2 eetlepels vloeibare honing 2 eetlepels volle yoghurt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Wereld Nagerecht
  •  10-20 min.

Een echte aanrader voor wie tijd heeft om te koken.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 500 gram lamsgehakt, 1 tl kaneel, 1 mespunt kruidnagel, 2 tl komijn, 1 tl kerrie, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 gram rozijnen, 3 el koriander, 5 el peterselie, zout en peper, 50 gram boter en 12 velletjes filodeeg, (diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het flinterdunne deeg droogt zeer snel uit. Leg daarom een vochtige theedoek over die vellen die u nog niet aan het bewerken bent. Werk achter elkaar door en bij voorkeur direct na het ontdooien van de vellen.

INGREDIENTEN

7-8 vellen filofeeg, gesmolten boter, Voor de vulling:, 600 gr. half om half gehakt, 1 pot Italiaanse bolognese of andere saus ca. 400 gr.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijk nagerecht

INGREDIENTEN

6 plakjes fillodeeg, *2 grote stevige appels (Elstar), *2 el gemberjam of marmelade, *2 el calvados of grand marnier, *1 el geraspte citroenschil, *25 gr gesmolten boter, *25 gr walnoten, fijngehakt, *2 el suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk luchtig en knapperig, voor 20 nestjes

INGREDIENTEN

Voor 20 nestjes dus:, 1 pak diepvriesfilodeeg; 75 gram gesmolten boter; 150 gram suiker; 1? tl gemalen kaneel; poedersuiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  •  …
  •  20-30 min.

Heerlijke goudbruine en knapperige driehoekjes - gevuld met een hartig mengsel op basis van kip - voor bij de borrel of als starter.

INGREDIENTEN

300 g kippenborst zonder vel;, 50 g sojascheuten;, 2 eetlepels olijfolie;, 1 fijngehakt piment;, 1 koffielepel currypoeder;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 2 gepelde, ontpitte en in blokjes gehakte tomaten;, 1 klein teentje knoflook;, 1.5 koffielepel provencaalse kruiden;, een 4 tal eetlepels sojasaus;, peper en zout naar smaak. Voor rondom:, een pakje filodeeg. Om het deeg te lijmen: een papje van 50/50 maiszetmeel/water.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 g boter, 4 vellen filodeeg (diepvries), 4 knakworsten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijk met of zonder sausje.

INGREDIENTEN

5 rauwe scampi's, 2 velletjes filodeeg, geklopt eidooier.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2004
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gevulde varkenshaas in filodeeg, met wortel/citroen saus en groentesoufflé.

INGREDIENTEN

Ingrediënten varkenshaas met vulling en het sausje:, 4 varkenshaasjes, 25 gram boter, 65 gram pijnboompitten, 30 gram spinazie, 15 gram basilicum, 2 eetlepels olijfolie, 8 vellen filodeeg, ontdooid, 5 bospenen, 50 ml slagroom, 1/2 eetlepel citroensap, 50 ml olijfolie, , Ingrediënten groentesoufflé:, 200 gram tuinerwten, 250 gram ricotta, 100 gram feta, 4 eieren, 4 soufflé schaaltjes, ingevet en bestrooid met een beetje bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere gehakttaart met feta van filodeeg.

INGREDIENTEN

- 500 gram rundergehakt, - 3 tenen knoflook, - 1 ui, - 1 pakje feta (200 gram), - zout en peper, - gehaktkruiden, - pakje filodeeg, - boter/olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2011
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

PEREN IN FILODEEG

INGREDIENTEN

4 Vellen filodeeg (diepvreis)..3 Peren..1 th. lepel citroensap..40gr. boter..2 eetlepels vloeibare honing..45gr. walnoten..evt.poedersuiker om te bestrooien.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kleine geitenkaasjes of 1 grote, 2 plakjes filodeeg, 2 theelepels honing, amandelschaafsel,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Filodeeg* olie* indisch gekruid gehakt* pangsit- en of barbecuesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  •  …
  •  0-10 min.

Een lekker zoet voorgerecht

INGREDIENTEN

16 plakjes filodeeg van 10 x 10 cm., olijfolie, verse vijgen, slagroom

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerechtje

INGREDIENTEN

1 plakje filodeeg, 90 gram kalfsmuis (dungesneden), 1 dl marinade (olijfolie,peper,zout,koriander,knoflook), olijven, pijnboompitten, veldsla of lamsoor, bieslook, tomaat,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Heerlijke geuren komen bij het aansnijden vrij

INGREDIENTEN

4 kleine kipfilets, zout en peper, 1 teentje knoflook, 6-8 eetl fijngesneden kruiden,zoals,bieslook-peterselie-koriander, 150-200gr verse geitenkaas, plakken rauwe ham, 8 vellen filodeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  •  …
  •  20-30 min.

Lekker bij de voetbal of gewoon bij de borrel....

INGREDIENTEN

1/2 pak Filodeeg (diepvries), 1 grote plak jonge Kaas van 1 centimeter dik, zonder korst., Zelf heb ik jong belegen gebruikt., 2 eetlepels Zonnebloemolie., 1 theelepel Kerriepoeder., Frituurolie.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.



Een zalige taart van filodeeg, met een van mijn lievelingsgroentes Spinazie,

met heerlijke kruiden zoals knoflook, koriander, tijm. paprikapoeder.

INGREDIENTEN

400 g aardappelblokjes., 1 gesnipperde ui., 3 tenen knoflook., 1/4 theelepel koriander., 1/2 thelepel tijm., 1 theelepel paprikapoeder., 250 g gewassen spinazie.2 eidooiers.roomboter, voor het insmeren van de taartvorm.50 g roomboter.400 g filodeeg.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een feestelijk en snel voorgerecht

INGREDIENTEN

16 plakjes filodeeg van 10 x 10 cm, olijfolie, 12 plakjes rauwe ham, 5 tomaten in plakjes, basilicumblaadjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkenshaas uit de oven, met een korst van filodeeg, gevuld met pijnboompitten en spinazie.

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes, op kamertemperatuur, 25 g boter, 65 g pijnboompitten, 30 g spinazie, half zakje basilicum (á 15 g), 2 el olijfolie, zeezout, , Voor de saus:, 8 vellen filodeeg, ontdooid, 5 bospenen, in stukjes, 50 ml slagroom, 1/2 el citroensap, 50 ml olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Binnen de kortste keren heb je een krokant korstje van filodeeg gevuld met spinazie en feta...

INGREDIENTEN

, , , 200 g verse jonge spinazie, gewassen en gedroogd, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. appelstroop, 1 teen knoflook, gesnipperd, 8 plakken Serrano ham of andere rauwe ham, 100 g feta, 50 g cashewnoten ongezouten, 8 vellen filodeeg, 50 g gesmolten boter, 2 eidooiers, 0,5 dl olijfolie, naturel, om te bakken, , ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*filodeeg, *olie, *Indisch gekruid gehakt, *pangsit of barbequesaus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker simpel en leuk om te maken.

INGREDIENTEN

75 gram boter, 4 velletjes filodeeg, ontdooid, 100 gram jong belegen kaas in dunne plakjes, 150 gram achterham, in dunne plakjes, 3 el gemengde gesnipperde groene kruiden (peterselie, bieslook enz), Zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Duits
  •  30-60 min.

Een heerlijk gerecht voor een feestelijke gelegenheid.

INGREDIENTEN

250 gram champignons, 2 eetl. ketjap, 4 theel. honing, 4 enkele kipfilets, 100 gram boter, zout, peper, 1 dl. sherry, 0,5 liter tomaten-groentesap, 1 pak filodeeg, 4 plakjes ontbijtspek.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Filodeeg komt uit het Midden-Oosten. Mijn favoriete Tunesische recept is brik, waar ook filodeeg voor wordt gebruikt. Filodeeg lijkt op bladerdeeg, maar is minder vet en de vellen zijn dunner.
Daardoor scheurt het ook gemakkelijker. Ontdooi het filodeeg daarom precies volgens de instructie op de verpakking.
gebruik het filodeeg direct nadat het ontdooid is vel voor vel, laat de andere vellen afgedekt liggen zodat ze niet uitdrogen
smeer de vellen in met een beetje gesmolten boter of olie
gebruik twee vellen op elkaar
leg nootjes (bijvoorbeeld amandelschaafsel of gehakte pistachenootjes) tussen de vellen. Dit zorgt voor extra stevigheid en een crunchy effect

INGREDIENTEN

6 vellen filodeeg, kant en klaar, 40 ml boter, gesmolten, 100 g noten en fruit, 2 el honing, , Voor de sinaasappel/honingsaus:, 2 sinaasappels, het sap, 3 el honing, 2 el boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  •  …
  •  30-60 min.

Krokante marokaanse loempia,s

INGREDIENTEN

Dheutje olijfolie., klein uitje, 350gr lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt allspice(marokkaanse super), mespunt djahe, 1 theelepel kaneel, cayennpeper, 2eetl peterselie, 250 gr filodeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Banaan in filodeeg met chocolade

INGREDIENTEN

1 rol vers filodeeg, 4 bananen, 2 el honing, 30 gram geroosterd sesamzaad, 3/4 el olie, boter om te bestrijken, verse vruchten van het seizoen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2012
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- zout, - 4 kipfilets, - 4 el olijfolie, - piment d`Espelette, - 12 vellen filodeeg, - peper, uit de molen, - 2 el boter (gesmolten), - 8 plakjes pancetta (of gerookt spek)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  •  …
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies