Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

159 feestdagen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Uit de BK Gastronomic braadslede: Kalkoen voor de feestdagen

INGREDIENTEN

1 kalkoen, 1 fles rode wijn, aardappeltjes, peterselie, boter, zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik heb ooit eens een heerlijke komkommersoep gegeten in een restaurant. Het recept van de kok krijg je zelden dus heb ik de soep zelf geprobeerd na te maken en wij vonden zo lekker dat het beslist niet zal misstaan bij een dinertje. Het is een heerlijk voorgerecht/amuse of een zomaar een 'tussendoor soep'. Kan ook worden geserveerd bij een barbecue. Maak het dan van te voren, zet in de koelkast en serveer het lekker koud tussen de gerechten door, super lekker! Deze soep kan koud of warm geserveerd worden. Gebruik bieslook of dille als garnering of strooi er kleine croutonnetjes over. Ik maak zelf de kleine croutonnetjes want supermarkt croutons koop ik niet. Gewoon zelf maken is veel lekkerder en ze kosten je alleen wat oud brood, olie en je eigen kruiden. Bovendien weet je dan precies wat erin zit! Als je deze soep warm wilt eten, serveer hem dan eens in een wat grotere kom. Als je soep overhoudt kan je hem goed afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende dag is hij nog net zo lekker. Wil je de soep opwarmen? Dat kan makkelijk want het geklutste eigeel was namelijk al aan de hete vloeistof toegevoegd en was dus al gaar. Als je i.p.v. kippenbouillon een groentebouillon gebruikt dan is het geschikt voor Vegetariers. .

INGREDIENTEN

1 grote komkommer, 1 ui, 1 teentje knoflook, 25 g boter, 5 dl kippenbouillon (wil je het vegetarisch houden neem dan groentebouillon), Als je bouillon gebruikt neem dan OF eigengemaakte OF een blokje (kuipje) van een heel goed merk, dat is een wereld van verschil., 2-1/2 dl creme fraiche, peper / zout, Dille (1 eetlepel vers of 1 theelepel gedroogd), 1 eierdooier, , Mocht er een bonentip van Hak verschijnen, die tip is niet van mij! Het is een (niet bij dit gerecht) passende tip van Smulweb.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke warme hartige hapje.

INGREDIENTEN

12 plakjes Parma ham, 1 el olijfolie, 2 rode uien, zeer dun gesneden, 150 g tomatenblokjes, zonder zaden, 50 g lichte blauwe kaas, in stukjes gesneden, 75 g zwarte olijven, in kleine blokjes, 4 e bieslook, fijn, 6 grote eieren, 225 ml melk, witte peper, 30 g Parmezaanse kaas, geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2015
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept!

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg, 10 plakjes rauwe ham, 4 flinke uien, 2 grote eieren, 2 el roomboter, 250 ml slagroom, 1 tl nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Verse bieslook (gesnipperd)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

Stroganoff is één van de eerste gerechten die je op de koks opleiding gaat maken. Dit werd in het restaurant aan tafel bereid en het vlees werd met cognac geflambeerd

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 50 gr boter, 2 grote uien in smalle ringen, 250 gr champignons, 1 kilo ossenhaas aan één stuk, Beetje cognac om eventueel te flamberen., 2 el fijngehakte peterselie, 1 1/4 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept was 1 van mijn eerste grote etentjes met kerst. Dit viel reuze in de smaak bij mijn familie. Wel, als ik meerdere voorgerechten heb doe ik dit recept door de helft want anders vind ik het te zwaar. Nog steeds in mijn receptenboekje als TOPPERTJE genoteerd.

INGREDIENTEN

200 gram champignons 2 gesnipperde uien 4 el boter 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 liter water 1 liter melk 4 bouillonblokjes 1 groot blik kastanjepuree 1 goudrenet 4 el koffieroom 2 el fijngesnipperde selderij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

3 tips voor lekkere, makkelijke en lichte salades Salade met makreel en appel Salade tonnato style Pastasalade met zalm  

INGREDIENTEN

Salade met makreel en appel, Zakje sla naar keuze (persoonlijk vind ik veldsla hierbij het lekkerst), 200 gerookte makreelfilet in stukjes, 2-3 stengels bleekselderij in boogjes, 1 appel in schijfjes, 3 zoetzure augurken in blokjes, 2 el mayonaise of halvanaise, peper en zout, , Salade tonnato style, 1 blikje tonijn, 3 el mayonaise, 2-3 ansjovisfilets, 5-6 el droge witte wijn, zakje sla naar keuze, 12 plakjes fricandeau, 1 el kappertjes, peper en zout, stokbrood, , Pastasalade met zalm (4 personen), 300 gr penne, 500 gr broccoli in roosjes, 200 gr doperwtjes (diepvries), 250 gr kerstomaatjes gehalveerd, 200 gr gerookte zalmfilet in reepjes, 2 el mayonaise, 125 ml zure room, 3 el dille fijngehakt, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Na al die feestdagen met veel lekker eten hadden wij behoefte aan iets makkelijks en lichts. Dit is dus een super simpele manier van vis bereiden in de magnetron. Met lekker simpele gekookte groene boontjes en een .aardappeltje echt weer even iets anders

INGREDIENTEN

Vastkokende aardappelen, sperzieboontjes of wat je maar lekker vindt, , circa 250 gr dunne witte stevige visfilet (pangasius, kabeljauw, koolvis oid), zout en peper, klein scheutje olijfolie, klein beetje citroensap of witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gemakkelijk en op voorhand te bereiden Echt iets voor de feestdagen

INGREDIENTEN

4 sneetjes gerookte zalm, 10 cl vloeibare room, 1 potje zalmeitjes, 1 tuiltje dille, 1 citroen, 2 rijpe tomaten, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe! Wendy.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 10 cherrytomaatjes, 1 dikke winterwortel, 20 cocktailprikkers, stervormig stekertje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De lekkerste Crème brûlée, gewoon gemaakt in een pannetje. Heerlijk nagerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

, 250ml melk, 250ml slagroom, 5 eidooers, 60g suiker, 15g bloem, 1 kaneelstokje, 1 vanillepeul, Suiker om erovereen te strooien (om te branden), , Evt. fijngesneden rasp van de schil van een citroen of 3 limoenen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een erg leuk recept om te maken.Vooral als je kleine kinderen aan tafel hebt met de feestdagen!!

INGREDIENTEN

8 kokerdropjes (uit zak Engelse drop), 4 dropveters, 1 liter vanilleroomijs, 8 discopillen (bakproduct), 16 M&M's, 4 winegums, 4 lollies (zwarte), geraspte kokos,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag. Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

1 mooie lamsrack, Franse mosterd, 1 el rozemarijn (fijn), 1 el bieslook (fijn), 1 el platte peterselie (fijn), ½ el munt (fijn), Olijfolie, Broodkruim, 1 citroen (sap en de schil), Boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze overheerlijke gevulde reuzenchampignons is een voortreffelijk voorgerecht tijdens de feestdagen.

INGREDIENTEN

8 reuzenchampignons, 200 g kleine witte champignons, 100 g spekblokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, 2 el verse peterselie, gehakt, Boter, Zout, Versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mmmm dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks

INGREDIENTEN

500 gr verse sperziebonen, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 10 plakjes rauwe ham, 200 ml slagroom, 25 gr roomboter, 100 ml droge witte wijn (riesling), 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, ¼ el citroenschil, ½ t chilipoeder, 1 laurierblad, Zeezout, Vers gemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2013
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Koop de frambozen als ze goedkoop zijn en bereid ze dan om in de marinade te zetten voor bijvoorbeeld de feestdagen.

INGREDIENTEN

1/2 liter water, 1 kilo suiker 1 citroenschil, klein stukje gemberwortel., ld de feestdagen.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het was toch echt herfstweer, koud en dagenlang regen en dan is het leuk om wat lekkers te bakken dus zo ontstond het idee. Met deze vreselijk leuke baby taartjes fleuren de donkere dagen weer helemaal op. Bovendien zijn ze ontzettend lekker en leuk om te bakken. Je kan ze ook in het weekend of op woensdag (en nu de hele herfstvakantie) samen met de kinderen maken, leuk om ze bezig te houden. Heerlijk borrelhapje, fingerfood en leuk met de feestdagen. Makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Het deeg:, , 200 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 100 ml kwark, 70 ml melk, 5 el olijfolie, , De vulling:, , 1 ui, 1 prei, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 150 gr ontbijtspek, 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, , De topping:, , 300 ml zure room, 1 ei, 100 gr geraspte gruyère, 1 ½ tl oregano, 1 tl paprikapoeder pikant, 1 el paprikapoeder zoet (gerookt), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Heerlijke zelfgemaakte soesjes met een hartige tonijnvulling. Goed voor te bereiden dus een prima buffetgerecht of borrelhapje. Was afgelopen zaterdag een onderdeel van mijn buffet. Iedereen heeft gesmuld. Iets voor de komende feestdagen?

INGREDIENTEN

Soesjes:, 1 dl. water - 50 gram boter - mespunt zout en mespunt witte peper - 60 gram bloem - 3 kleine eieren, 'Tonijnvulling:, 1 blikje tonijn op water - 200 gram verse roomkaas - zout - peper - citroensap - bosje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Feestje? Of gewoon stiekem snacken in het weekend of een buffet dan zijn deze malse mini smul balletjes heerlijk! Het zat al in de planning, maar het kwam er niet van om ze te maken. Nu dus wel. Zo lekker om je vingers bij op te vreten. Ideaal met de feestdagen straks als borrelhapje. Warm lekker, koud lekker en op te warmen in de oven. Maak ze desnoods een dag eerder want veel werk is het niet.

INGREDIENTEN

1 kilo HOH gehakt, 2 sneetjes brood (zonder korst), 2 grote uien, 1 kleine rode paprika, 1 kleine gele paprika, 1 teentje knoflook, Melk, 2 eieren, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Paprikapoeder, 1 el pittige mosterd, 1 flinke el currysaus (Remia)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Wederom erg lekkere vishapjes. Leuk en lekker op de feestdagen als borreltapa of bij verjaardagen. Snel klaar en genoeg voor 10 personen.

INGREDIENTEN

Gepofte krielaardappeltjes met zalm, , 100 gram reepjes gerookte zalm, 500 gram krielaardappeltjes, 2 eetlepels olijfolie, zeezout, peper, 1 lepel verse roomkaas, mierikswortel, , Garnalentostada, , 200 gram Hollandse garnalen, 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas, 2eetlepels fijngehakte koriander, roerbakolie, 4 bloemtortilla`s, , Pitapuntje met paling, , 100 gram gerookte paling, citroensap, zout, peper, 4 pitabroodjes, zure room of creme fraiche, waterkers of rucola

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Vis
  •  10-20 min.

Heerlijk voorgerecht of gemakkelijk zaterdaggerecht met een lekkere kop soep en stokbrood.

INGREDIENTEN

Dun gesneden Rauwe ossehaas, ( bij AH is rond de feestdagen kant en klaar gekruide carpaccio te koop) rauwkost naar smaak ( ik gebruik altijd koolsalade, wortelsalade en komkommersalade voorgesneden) olie (b.v knoflook of walnootolie), azijn, suiker, peper, pesto, mayonaise en kruidenmix ( Duyvis),parmenzaanse strooikaas en pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 ml medium dry sherry, 1 eetlepel vloeibare honing, 1 grote stevige peer, geschild en in 10 partjes gesneden, 300 g manchegokaas, 20 plakjes pata negra (vleeswaren, speciaal voor de feestdagen), 1 zakje verse bieslook (25 g)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heel leuk, denk aan de feestdagen, kerst, en verrassend voor je eventuele gasten. Ook erg lekker bij je vis of als groente bijgerecht. Ze smaken lekker krokant zijn hartig met een klein zoetje, kortom erg lekker.

INGREDIENTEN

500 gr winterpeen, 1 grote ui, 100 gr feta, geiten- of pecorinokaas, 2 eieren, 3 el bloem, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2013
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Omschrijving: Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

De feestdagen zijn wel voorbij,maar dit schitterend en makkelijk voorgerechtje wil ik jullie niet onthouden.het is gereed in 25 min. maar men moet de coquilles 1 uur laten weken.

INGREDIENTEN

8 flinke coquilles,grof zout,versgemalen peper,200 gr(gedroogde)tagliolini,pesto,2 eetl. versgeraspteparmezaan,olijfolie,5 rode pepertjes.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heel makkelijk oven recept, simpel gevulde grote aardappels met een hartige, romige vulling. Makkelijk te maken en doet het perfect als bijlage op feestdagen (kerst), de zondagen of met eters in huis. Uiteraard is het ook nog eens heel erg lekker en staat het gezellig.

INGREDIENTEN

1 kilo grote aardappels (vastkokend), 1 bekertje zure room of crème fraîche, 1 zakje geraspte oude kaas (Goudse), 1 grote ui, 100 gr bacon, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een feestelijke taart voor verjaardagen, feestdagen of zo maar.

INGREDIENTEN

, 125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, grote plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist, voor de crème beurre:, 100 g boter, 2 eidooiers, 45 g suiker, heel sterke koffie, , voor de chocoladelaag:, chocola, kookroom, boter,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Kipsalade die wij meestal tijdens de feestdagen eten

INGREDIENTEN

500gr kipfilet blikje manderijnen 8 augurken 4tl mosterd 2tl suiker peterselie 4el mayonaise bekertje zure room

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus!

INGREDIENTEN

8 varkens medaillons 3 cm dik (varkenshaas), 8 plakken parmaham, 250 gr kastanje champignons, 1 bosje lente uitjes, 2 el Dyon mosterd, 200 ml droge witte wijn, 200 ml slagroom, 125 gr gorgonzola, ½ el bouillonpoeder, Vers gehakte peterselie, Plantaardige margarine, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt een heerlijk krokant bijgerecht en leuk om te serveren deze, zeg maar, groenteballen. Lekker met een dot knoflooksaus met gyros of shoarma, maar ook leuk met de feestdagen om te serveren, makkelijk te maken, valt zo beslist niet uit elkaar en lukt altijd. Ook leuk en handig voor kinderen om ze op de makkelijke manier groente te laten proeven

INGREDIENTEN

200 gr gekookte aardappels (fijn), 50 gr prei, 100 gr courgette (fijn), 400 gr gemengde groente, doperwt, mais, wortel, diepvries, gekookt, 1 knoflookteentje, 1 sjalotje, 2 el vers gehakte peterselie, 1 ei, 3 el bloem, 2 el griesmeel, 3 el paneermeel, 100 gr geweekt oud brood zonder korst, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een makkelijk, snel klaar, en zeer lekker vleesgerecht. Ook lekker voor de feestdagen. Echt om van te genieten!

INGREDIENTEN

Ca. 750 gr. varkenshaas/ kophaas, zout, peper, beetje kruidnagelpoeder, wat boter, rode wijn, lepeltje bosvruchtenjam, wat water, maizena of allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is wat je nou noemt een hemels gerecht voor de asperge liefhebbers onder ons. Wij hebben het net op en dit is supersmullen. Ik barst van de witte asperges en van de kip en moest op, maar dit was zo lekker en komt de komende feestdagen absoluut weer op de tafel met gasten. Snel delen dus.

INGREDIENTEN

4 verse kipfilets, 5 teentjes knoflook, 4 plakjes Parmaham, 4 plakjes jong belegen Goudse kaas, 3 takjes verse rozemarijn, 1 kilo verse witte asperges, 1 bosje lente uitjes, 100 gr roomboter, 60 gr geraspte Parmezaanse kaas, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heel lekker soepje voor de feestdagen

INGREDIENTEN

1kg courgettes,2 groente bouillonblokjes,2lookteentjes en 1liter, water + een doosje kruidenkaas(boursin of gelijkwaardig) een beetje olijfolie, (boter kan ook)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lamshaasjes zijn nog lekkerder dan biefstuk vind ik. Dit is een perfect gerecht voor de feestdagen. De lamshaasjes hoef je ook maar 3 tot 4 minuten te bakken.

INGREDIENTEN

Ca. 500 gram lamshaasjes, 25 gram boter, peper en zout, 1 el bloem,1 tl suiker, 6 el vleesfond, 1 dl zoete witte wijn of appelsap, 4 el creme fraiche, 3 tl kaneel., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker hoofdgerecht voor de feestdagen met als bijgerecht geglaceerde raapjes en brikdeegbakje gevuld met peer en cranberry en aardappelrotsjes

INGREDIENTEN

1 kg vlees naar keuze (ree hert of everzwijn); 100 g gerookt spek; 30, g vetstof; 30 g bloem; 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, 1 wortel, 1 stukje knolselder); 1 klein blikje tomatenpuree, 2,5 dl, vleesbouillon; 500 g champignons, 2 uien, MARINADE: 2 uien, 3 wortelen, 1 takje selderij; 2 takjes peterselie, 1 knoflookteentje, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, enkele, peperkorrels zout, 5 jeneverbessen, 5 dl rode of witte wijn (bij, witte wijn komt de wild smaak meer door), 2 tot 3 eetlepels olie, 1, dl azijn, scheutje cognac., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top