Fazantenfilets met cranberries
4 fazantenfilets, 6 el. cranberriecompote, 2 el. bosbessenjam, 1 1/2 dl. slagroom of garderoom, 40 gr. boter of margarine, 1 tl. kaneel, zout en peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Fazantenfilets met cranberries
*4 fazantenfilets*6 el. cranberriecompote*2 el. bosbessenjam*1 1/2 dl. slagroom of garderoom*40 gr. boter of margarine*1 tl. kaneel*zout en peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Fazantenfilets met Calvados
Heerlijk feestrecept, met een lekkere roomsaus
-500 g fazantenfilets, -50 g margarine, -1/2 ui en 1/2 appel, -25 g gerookt spek, -15 ml wildfond, -200 ml creme fraiche, -200 ml melk, -10 ml roux, -25 ml Calvados
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-12-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Fazantenfilets met cranberry?s
4 FAZANTEFILETS, 6 EETLEPELS CRANBERRIECOMPOTE, 2 EETLEPELS BOSBESSENJAM, 1 1/4 DL SLAGROOM, 40 GRAM BOTER, 1 THEELEPEL KANEEL, ZOUT, PEPER,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-03-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Fazantenfilets Met Cranberry?S
4 FAZANTEFILETS, 6 EETLEPELS CRANBERRIECOMPOTE, 2 EETLEPELS BOSBESSENJAM, 1 1/4 DL SLAGROOM, 40 GRAM BOTER, 1 THEELEPEL KANEEL, ZOUT, PEPER,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-07-2000Nederlands10-20 min.
Fazantenfilets op Normandische wijze
4 ? 6 personen; bereidingstijd: ? 15 min.
- ? 700 g fazantenfilets (diepvries), - 1 grote wortel, - 1 ui, - 3 appelen (bv. boskoop of jonagold), - 1,5 dl appelcider, - 2 dl kippenbouillon, (1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water), - 1 glaasje calvados, - 1/2 dl room, - 5 eetl. boter, - het sap van 1/2 citroen, - 2 eetl. bloemsuiker, - 1 eetl. bloem, - peper en zout
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-10-2005Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Fazantenfilets met cognacsaus en krokante spruitjes
Makkelijk en super lekker feestelijk gerecht.
Fazantenfilets 4, pancetta (of dun ontbijtspek) 6 sneetjes, spruit 750 g, kastanje 350 g, bieslook (in ringetjes) 2 el, cognac 100 ml, gevogeltefond 200 ml, room 250 ml, nootmuskaat, boter, olijfolie, peper en zout
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2017Frans30-60 min.
Fazantenfilets met boschampignons en zilveruitjes
Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding (enkele uren vooraf, 20 min. + 20 min. in de oven) )
700 gr fazantenfilets (diepvries), - 6 a 8 sneetjes gezouten spek - 1 sjalotje, - 200 gr zilveruitjes (diepvries), - 200 gr verse boschampignons, - 1 dl rode wijn, - 4 dl wildfond (bokaal), - 1 borrelglas Cointreau, - 1 eetl. poedersuiker, - 4 eetl. boter, - instantsausbinder, - peper en zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-01-2004Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Geflambeerde fazantenfilets met citroensaus
"Filets de faisan flambes a la sauce au citron"
700 g fazantenfilets - 1 glaasje jenever - sap van 1/2 citroen - 1,5 dl room - 1 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water) - 2 eetl. boter - 1/2 eetl. fijngesnipperde peterselie - 12 korianderzaadjes - 1/4 koffiel. tijm - peper en zout. Voor de tomaten : 2 tomaten - basilicum - peper en zout.
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-09-2000Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Fazantenfilet Met Groene Kool En Eendenlever
Verassend
4 fazantenfilets, 4 sjalotjes, gesnipperd, groene-koolbladeren, 8 plakken parmaham, 4 plakjes verse eendenlever, versgemalen peper, zout, keukengaren of crepinette(darmnet), boter, voor de saus:, --------------, 15 cl gevogeltefond, 1 dl cream sherry, 15 cl room, 50 gr eendenlever
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-12-2000Belgisch30-60 min.
Fazantenfilet met sinaasappelsaus
60 g boter - zout - cayennepeper - 1 bakje rucolacress - 1 eetlepel vloeibare honing - 4 grote stronken witlof - 3 perssinaasappels - 1 pot gevogeltefond (380 ml) - 4 fazantenfilets (circa 100 g per stuk)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2000Fusion Hoofdgerecht20-30 min.
Fazantfilet met butternut, witloof en fondant aardappelen
Een hoofdgerecht dat je grotendeels op voorhand kunt klaarmaken...dus ideaal voor een groot aantal genodigden
4 fazantenfilets 4 stronkjes witlof 50 gr boter 400 gr butternut pompoen l wildfond, l gevogeltefond 200 gr boter 8 grote Charlotte aardappelen 1 teentje look, , , Het smaakt nog beter met zelfgemaakte fond !
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-12-2013Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Fazantenfilet met roerbakwitloof
Een heerlijk recept dat snel gemaakt is, met daarenboeven een prima saus
-4 fazantenfilets, -8 struikjes witloof, -1/2 l room, -1 dl wildfond, -1 dl droge witte wijn, -1 eetlepel aalbessengelei, -geklaarde boter, -nootmuskaat, -peper en zout,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-12-2006Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Fazantenfilet met kerriekool
4 fazantenfilets, 1 el. kerrie, 1 kg. witte kool, 250 gr. rookspek, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl. tijm, 1 laurierblad, 2 dl. droge witte wijn, peterselie, 50 gr. boter of margarine, zout en peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Fazantenfilet in folie
4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el. gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl. kerrie, 2 tl. gemberpoeder, 1 dl. apricot brandy, 25 gr. boter of margarine, 1 el. olijfolie, zout en peper,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Fazantenfilet in folie
*4 fazantenfilets*4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm)*1 ui*1 teentje knoflook*4 el. gehakte gember*4 ananasschijven*1 tl. kerrie*2 tl. gemberpoeder*1 dl. apricot brandy*25 gr. boter of margarine*1 el. olijfolie*zout en peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Fazantenfilet met kerriekool
*4 fazantenfilets*1 el. kerrie*1 kg. witte kool*250 gr. rookspek*2 uien*8 jeneverbessen*2 tl. tijm*1 laurierblad*2 dl. droge witte wijn*peterselie*50 gr. boter of margarine*zout en peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoofde spruitjes met fazant gevuld met witloof
4 pers. van "vifke"
1 kg spruitjes, 4 fazantenfilets, 4 struikjes witloof, 4 stukjes darmnet, boter, fijne suiker, nootmuskaat, peper en zout, , Voor de saus:, , 2 dl wildfond; 1 eetlepel ijskoude boter., ,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-03-2002Belgisch30-60 min.
FAZANTFILETS MET APPEL- MOSTERDSAUS
- 700g fazantenfilets (diepvries) - 1,5 appel (bv. Jonagold) - 1,5 dl kalfsfond - 1,5 dl droge sherry - 1 dl room - 1 koffielepel gewone mosterd - 1 eetlepel mosterd "oud recept" - 1,5 eetlepel ciderazijn - 1,5 eetlepel bloemsuiker - sap van 1/2 citroen - 4 eetlepels boter - instantsausbinder - peper en zout.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-12-2000Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Duo van fazant met Trappist
Een feestelijk wildgerecht met een heerlijke saus
-2 panklare fazantjes of fazantenfilets, -1/4 savooikool, -4 witlof stronkjes, -1 flesje donkere Trappist, -200 ml wildfond, -groene peperbolletjes op sap, -scheut room, -aalbessengelei, -50 g spekreepjes, -muskaatnoot, -tijm, laurier, peper en zout, -pommes rissolees (gebakken aardappelblokjes), -4 peertjes in rode wijn (blik of zelf bereid), --zelfbereide peertjes--, -1/2 fles rode wijn, -1 kaneelstokje, -3 kruidnagels, -250 g suiker, -sap 1 sinaasappel
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2005Belgisch30-60 min.
Fazant met cognacsaus geserveerd met pastinaakpuree en schor
Mooi wild recept.
3 stuks Sjalotten, 4 stuks Fazantenkarkassen, 2 deciliter Kippenfond, 100 gr. Knolselderij, 1 takje Tijm, 1 stuk Laurierblad, 3 deciliter Room, 0.50 deciliter Cognac, 8 stuks Schorseneer, 0.50 stuk Citroen, 250 gr. Pastinaak, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 1 snufje Nootmuskaat, 4 stuks Fazantenfilets, 6 stuks Kastanjechampignons, 1 eetlepel Truffel zomer, 1 klontje Boter, 1 scheut Citroensap, 15 gr. Kaas Parmezaanse, geraspte, 4 takjes Kervel
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-2012Hoofdgerecht30-60 min.
Fazantenfilet in bladerdeeg
Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!
Kruidentuiltje, Ganzenleverpastei 100 gram, Acaciahoning (4 soeplepels), 1 ei, klont boerenboter, bladerdeeg, peper en zout, porto: 2 glazen, witte wijn of schuimwijn: 20 cl, fazantenfilets: 2, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-01-2005Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
fazantenfilet gevuld
Lekker,gemakkelijk en anders
1,5 kg.fazantenfilet,500 gram eendenlevermousse,10 sneden Bayonneham,1 klontje boter,peper en zout., Voor de saus:1 1/2 dl.madera-wijn,3 dl.wildfond,3 dl.room., 500 gr.oesterzwammen,boter,peper en zout.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-2000Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Fazant met witloof.
* 4 fazantenborsten., * 8 stonkjes witloof., * 150 gr boter., * 1/2 dl porto., * 1/2 liter room., * 2 dl bruine wildjus., * 1 eetlepel graanmosterd., * 4 druivenvladen., * Peper & zout.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-2010Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebraden fazant met varkenspoten, witloof en Palm
Een heel origineel wildgerecht met Palmbier.
2 panklare fazanten - 2 stronken witloof - 3 gekookte varkenspoten - 4 porties aardappenpuree - 500 g boter - 2 dl gevogeltebouillon - 2 fijngehakte sjalotten - 1,5 dl Palmbier - peper en zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Fazant met Specerijen-YoghurtSaus
Hoofdgerecht Zeeuws Kerstmenu. Let op dag van te voren voorbereiden.
4 wilde fazanten filets , 4 el yoghurt , 2 dl gevogeltebouillon , 2 steranijs , 2 kruidnagels , 1 teen knoflook , halve ui , halve rode paprika , half el paprikapoeder , half el nootmuskaat , half el kummel , half el koriander , half kaneelstokje , klontje koude boter
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2001Nederlands30-60 min.
Fazantenborst In Champagnesaus
2 Fazantenborstfilets, 40 gr.gesmolten boter, zout, vers gemalen peper, sap van 1/2 citroen, gersapte schil van 1/2 sinaasappel, 30 g., boter, 2 etl. paneermeel. 1/8 ltr.champagne, (of witte wijn, bijvoorbeeld Bourgogne), 1/8 ltr. kippen- of fazantenbouillon, 4 eetl., slagroom, klein blikje artisjokbodems, 50 g., zachte,gladde wildpate.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-01-2001Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Fazantfilet met boschampignons in korstdeeg
Je kan dit super lekker gerecht voor 90 % de dag ervoor maken, zodat de dag zelf er bijna geen werk meer is
700 g fazantenborstfilets vers in het wildseizoen, anders (diepvries), 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 2 eetl. boter, 1 ei, peper en zout, Voor de vulling:, 250 g bospaddenstoelen, 60 g walnootpitten, 2 koffiel. mosterd op traditionele wijze, 2 sjalotten, 1 eetl. boter, 6 jeneverbessen, , Voor de saus:, , 400 ml wildfond (bokaal), 3 eetl. rode porto, 1 eetl. walnotenolie, instantsausbinder
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2016Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Fazant met witloof, spruitjes, rösti-aardappelen en roomsaus met Orval
Super feestelijk en culinair gerecht dat ongelooflijk lekker is . Koken met trappisten is in, maar het moeten niet altijd stoofpotjes zijn. Wat dacht je van dit hoogstaand gerecht met Orval? Er zijn veel verschillende stappen in dit gerecht , maar ze worden elk apart behandeld. Is het toch te moeilijk? Maak dan enkel de fazant met roomsaus en bijvoorbeeld gestoofd witlof.
Voor de fazant :, , 8 filets van fazant, 8 cl Orval, 25 g boter, peper, zout, , voor de crunch met Orval (1) :, , 60 g bloem, 65 g kastanjemeel, 25 g hazelnootpoeder, 12 g suiker, 40 g Orval, 1 kl gistextract, 1 el kandijsiroop, , voor de crunch met Orval (2) :, , 15 g bloem, 15 g kastanjemeel, 25 g hazelnootpoeder, 2 g zout, 30 g boter (op kamertemperatuur), 1 tl Sosa (eventueel), , voor het witloof :, , 8 ministronkjes witloof, 25 g boter, 1 citroen, peper, zout, , voor de tatin van witlof :, , 8 stronken witlof, 60 g boter, 2 el suiker, 1 vel bladerdeeg, zout, peper, , voor de roomsaus met Orval:, , 1 sjalot, 1 dl Orval, 3 dl fazantenbouillon, 2 dl room, 30 g boter (koud), , voor de crème van witlof :, , 5 stronken witlof, 30 g hazelnootboter, peper, zout, ½ citroen, 1 el suiker, 1tl vijfkruidenpoeder, 1 mespunt Xantana, , voor de spruiten:, , 8 spruitjes, 2 el blanke fond, 25 g boter, nootmuskaat, peper, zout, , voor de rösti :, , 2 aardappelen, 75 g geklaarde boter, peper, zout, olijfolie
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-10-2017Belgisch60-120 min.

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »