Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fazantenfilets

Fazantenfilets recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fazantenfilets met cranberries

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 6 el. cranberriecompote, 2 el. bosbessenjam, 1 1/2 dl. slagroom of garderoom, 40 gr. boter of margarine, 1 tl. kaneel, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilets met cranberries

INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*6 el. cranberriecompote*2 el. bosbessenjam*1 1/2 dl. slagroom of garderoom*40 gr. boter of margarine*1 tl. kaneel*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilets met Calvados

Heerlijk feestrecept, met een lekkere roomsaus

INGREDIENTEN

-500 g fazantenfilets, -50 g margarine, -1/2 ui en 1/2 appel, -25 g gerookt spek, -15 ml wildfond, -200 ml creme fraiche, -200 ml melk, -10 ml roux, -25 ml Calvados

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilets met cranberry?s

INGREDIENTEN

4 FAZANTEFILETS, 6 EETLEPELS CRANBERRIECOMPOTE, 2 EETLEPELS BOSBESSENJAM, 1 1/4 DL SLAGROOM, 40 GRAM BOTER, 1 THEELEPEL KANEEL, ZOUT, PEPER,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilets Met Cranberry?S

INGREDIENTEN

4 FAZANTEFILETS, 6 EETLEPELS CRANBERRIECOMPOTE, 2 EETLEPELS BOSBESSENJAM, 1 1/4 DL SLAGROOM, 40 GRAM BOTER, 1 THEELEPEL KANEEL, ZOUT, PEPER,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Fazantenfilets op Normandische wijze

4 ? 6 personen; bereidingstijd: ? 15 min.

INGREDIENTEN

- ? 700 g fazantenfilets (diepvries), - 1 grote wortel, - 1 ui, - 3 appelen (bv. boskoop of jonagold), - 1,5 dl appelcider, - 2 dl kippenbouillon, (1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water), - 1 glaasje calvados, - 1/2 dl room, - 5 eetl. boter, - het sap van 1/2 citroen, - 2 eetl. bloemsuiker, - 1 eetl. bloem, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Fazantenfilets met cognacsaus en krokante spruitjes

Makkelijk en super lekker feestelijk gerecht.

INGREDIENTEN

Fazantenfilets 4, pancetta (of dun ontbijtspek) 6 sneetjes, spruit 750 g, kastanje 350 g, bieslook (in ringetjes) 2 el, cognac 100 ml, gevogeltefond 200 ml, room 250 ml, nootmuskaat, boter, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

Fazantenfilets met boschampignons en zilveruitjes

Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding (enkele uren vooraf, 20 min. + 20 min. in de oven) )

INGREDIENTEN

700 gr fazantenfilets (diepvries), - 6 a 8 sneetjes gezouten spek - 1 sjalotje, - 200 gr zilveruitjes (diepvries), - 200 gr verse boschampignons, - 1 dl rode wijn, - 4 dl wildfond (bokaal), - 1 borrelglas Cointreau, - 1 eetl. poedersuiker, - 4 eetl. boter, - instantsausbinder, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geflambeerde fazantenfilets met citroensaus

"Filets de faisan flambes a la sauce au citron"

INGREDIENTEN

700 g fazantenfilets - 1 glaasje jenever - sap van 1/2 citroen - 1,5 dl room - 1 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water) - 2 eetl. boter - 1/2 eetl. fijngesnipperde peterselie - 12 korianderzaadjes - 1/4 koffiel. tijm - peper en zout. Voor de tomaten : 2 tomaten - basilicum - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Fazantenfilet Met Groene Kool En Eendenlever

Verassend

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 sjalotjes, gesnipperd, groene-koolbladeren, 8 plakken parmaham, 4 plakjes verse eendenlever, versgemalen peper, zout, keukengaren of crepinette(darmnet), boter, voor de saus:, --------------, 15 cl gevogeltefond, 1 dl cream sherry, 15 cl room, 50 gr eendenlever

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Fazantenfilet met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

60 g boter - zout - cayennepeper - 1 bakje rucolacress - 1 eetlepel vloeibare honing - 4 grote stronken witlof - 3 perssinaasappels - 1 pot gevogeltefond (380 ml) - 4 fazantenfilets (circa 100 g per stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantfilet met butternut, witloof en fondant aardappelen

Een hoofdgerecht dat je grotendeels op voorhand kunt klaarmaken...dus ideaal voor een groot aantal genodigden

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets 4 stronkjes witlof 50 gr boter 400 gr butternut pompoen l wildfond, l gevogeltefond 200 gr boter 8 grote Charlotte aardappelen 1 teentje look, , , Het smaakt nog beter met zelfgemaakte fond !

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fazantenfilet met roerbakwitloof

Een heerlijk recept dat snel gemaakt is, met daarenboeven een prima saus

INGREDIENTEN

-4 fazantenfilets, -8 struikjes witloof, -1/2 l room, -1 dl wildfond, -1 dl droge witte wijn, -1 eetlepel aalbessengelei, -geklaarde boter, -nootmuskaat, -peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilet met kerriekool

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 1 el. kerrie, 1 kg. witte kool, 250 gr. rookspek, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl. tijm, 1 laurierblad, 2 dl. droge witte wijn, peterselie, 50 gr. boter of margarine, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet in folie

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el. gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl. kerrie, 2 tl. gemberpoeder, 1 dl. apricot brandy, 25 gr. boter of margarine, 1 el. olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilet in folie

INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm)*1 ui*1 teentje knoflook*4 el. gehakte gember*4 ananasschijven*1 tl. kerrie*2 tl. gemberpoeder*1 dl. apricot brandy*25 gr. boter of margarine*1 el. olijfolie*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet met kerriekool

INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*1 el. kerrie*1 kg. witte kool*250 gr. rookspek*2 uien*8 jeneverbessen*2 tl. tijm*1 laurierblad*2 dl. droge witte wijn*peterselie*50 gr. boter of margarine*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde spruitjes met fazant gevuld met witloof

4 pers. van "vifke"

INGREDIENTEN

1 kg spruitjes, 4 fazantenfilets, 4 struikjes witloof, 4 stukjes darmnet, boter, fijne suiker, nootmuskaat, peper en zout, , Voor de saus:, , 2 dl wildfond; 1 eetlepel ijskoude boter., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

FAZANTFILETS MET APPEL- MOSTERDSAUS

INGREDIENTEN

- 700g fazantenfilets (diepvries) - 1,5 appel (bv. Jonagold) - 1,5 dl kalfsfond - 1,5 dl droge sherry - 1 dl room - 1 koffielepel gewone mosterd - 1 eetlepel mosterd "oud recept" - 1,5 eetlepel ciderazijn - 1,5 eetlepel bloemsuiker - sap van 1/2 citroen - 4 eetlepels boter - instantsausbinder - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Duo van fazant met Trappist

Een feestelijk wildgerecht met een heerlijke saus

INGREDIENTEN

-2 panklare fazantjes of fazantenfilets, -1/4 savooikool, -4 witlof stronkjes, -1 flesje donkere Trappist, -200 ml wildfond, -groene peperbolletjes op sap, -scheut room, -aalbessengelei, -50 g spekreepjes, -muskaatnoot, -tijm, laurier, peper en zout, -pommes rissolees (gebakken aardappelblokjes), -4 peertjes in rode wijn (blik of zelf bereid), --zelfbereide peertjes--, -1/2 fles rode wijn, -1 kaneelstokje, -3 kruidnagels, -250 g suiker, -sap 1 sinaasappel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Fazant met cognacsaus geserveerd met pastinaakpuree en schor

Mooi wild recept.

INGREDIENTEN

3 stuks Sjalotten, 4 stuks Fazantenkarkassen, 2 deciliter Kippenfond, 100 gr. Knolselderij, 1 takje Tijm, 1 stuk Laurierblad, 3 deciliter Room, 0.50 deciliter Cognac, 8 stuks Schorseneer, 0.50 stuk Citroen, 250 gr. Pastinaak, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 1 snufje Nootmuskaat, 4 stuks Fazantenfilets, 6 stuks Kastanjechampignons, 1 eetlepel Truffel zomer, 1 klontje Boter, 1 scheut Citroensap, 15 gr. Kaas Parmezaanse, geraspte, 4 takjes Kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet in bladerdeeg

Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

Kruidentuiltje, Ganzenleverpastei 100 gram, Acaciahoning (4 soeplepels), 1 ei, klont boerenboter, bladerdeeg, peper en zout, porto: 2 glazen, witte wijn of schuimwijn: 20 cl, fazantenfilets: 2, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

fazantenfilet gevuld

Lekker,gemakkelijk en anders

INGREDIENTEN

1,5 kg.fazantenfilet,500 gram eendenlevermousse,10 sneden Bayonneham,1 klontje boter,peper en zout., Voor de saus:1 1/2 dl.madera-wijn,3 dl.wildfond,3 dl.room., 500 gr.oesterzwammen,boter,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazant met witloof.

INGREDIENTEN

* 4 fazantenborsten., * 8 stonkjes witloof., * 150 gr boter., * 1/2 dl porto., * 1/2 liter room., * 2 dl bruine wildjus., * 1 eetlepel graanmosterd., * 4 druivenvladen., * Peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden fazant met varkenspoten, witloof en Palm

Een heel origineel wildgerecht met Palmbier.

INGREDIENTEN

2 panklare fazanten - 2 stronken witloof - 3 gekookte varkenspoten - 4 porties aardappenpuree - 500 g boter - 2 dl gevogeltebouillon - 2 fijngehakte sjalotten - 1,5 dl Palmbier - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazant met Specerijen-YoghurtSaus

Hoofdgerecht Zeeuws Kerstmenu. Let op dag van te voren voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 wilde fazanten filets , 4 el yoghurt , 2 dl gevogeltebouillon , 2 steranijs , 2 kruidnagels , 1 teen knoflook , halve ui , halve rode paprika , half el paprikapoeder , half el nootmuskaat , half el kummel , half el koriander , half kaneelstokje , klontje koude boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Fazantenborst In Champagnesaus

INGREDIENTEN

2 Fazantenborstfilets, 40 gr.gesmolten boter, zout, vers gemalen peper, sap van 1/2 citroen, gersapte schil van 1/2 sinaasappel, 30 g., boter, 2 etl. paneermeel. 1/8 ltr.champagne, (of witte wijn, bijvoorbeeld Bourgogne), 1/8 ltr. kippen- of fazantenbouillon, 4 eetl., slagroom, klein blikje artisjokbodems, 50 g., zachte,gladde wildpate.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Fazantfilet met boschampignons in korstdeeg

Je kan dit super lekker  gerecht voor 90 % de dag ervoor maken, zodat de dag zelf er bijna geen werk meer is

INGREDIENTEN

700 g fazantenborstfilets vers in het wildseizoen, anders (diepvries), 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 2 eetl. boter, 1 ei, peper en zout, Voor de vulling:, 250 g bospaddenstoelen, 60 g walnootpitten, 2 koffiel. mosterd op traditionele wijze, 2 sjalotten, 1 eetl. boter, 6 jeneverbessen, , Voor de saus:, , 400 ml wildfond (bokaal), 3 eetl. rode porto, 1 eetl. walnotenolie, instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazant met witloof, spruitjes, rösti-aardappelen en roomsaus met Orval

Super feestelijk en culinair gerecht dat ongelooflijk lekker is . Koken met trappisten is in, maar het moeten niet altijd stoofpotjes zijn. Wat dacht je van dit hoogstaand gerecht met Orval? Er zijn veel verschillende stappen in dit gerecht , maar ze worden elk apart behandeld. Is het toch te moeilijk? Maak dan enkel de fazant met roomsaus en bijvoorbeeld gestoofd witlof. 

INGREDIENTEN

Voor de fazant :, , 8 filets van fazant, 8 cl Orval, 25 g boter, peper, zout, , voor de crunch met Orval (1) :, , 60 g bloem, 65 g kastanjemeel, 25 g hazelnootpoeder, 12 g suiker, 40 g Orval, 1 kl gistextract, 1 el kandijsiroop, , voor de crunch met Orval (2) :, , 15 g bloem, 15 g kastanjemeel, 25 g hazelnootpoeder, 2 g zout, 30 g boter (op kamertemperatuur), 1 tl Sosa (eventueel), , voor het witloof :, , 8 ministronkjes witloof, 25 g boter, 1 citroen, peper, zout, , voor de tatin van witlof :, , 8 stronken witlof, 60 g boter, 2 el suiker, 1 vel bladerdeeg, zout, peper, , voor de roomsaus met Orval:, , 1 sjalot, 1 dl Orval, 3 dl fazantenbouillon, 2 dl room, 30 g boter (koud), , voor de crème van witlof :, , 5 stronken witlof, 30 g hazelnootboter, peper, zout, ½ citroen, 1 el suiker, 1tl vijfkruidenpoeder, 1 mespunt Xantana, , voor de spruiten:, , 8 spruitjes, 2 el blanke fond, 25 g boter, nootmuskaat, peper, zout, , voor de rösti :, , 2 aardappelen, 75 g geklaarde boter, peper, zout, olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top