278 fazant recepten

INGREDIENTEN

1 fazant, enkele druivenbladeren, 1 laagje kalfsvet, enkele kruidnagels, enkele jeneverbessen, 50 gram boter, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hersttijd is wildtijd

INGREDIENTEN

1of2 fazanten - boschampions (verschillende soorten) - 2 sjalotten - boter - 1dl room - 1dl water - 3 eetlepels cherry - 2 eetlepels peperselie - zout - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

MET RAUWE HAM EN LAURIER

INGREDIENTEN

3 fazanten, enkele plakjes rauwe ham, enkele blaadjes laurier, peper, zout, 20 g. boter en 0,5 dl eetlepels notenolie, borrelglas armagnac of cognac, 5 dl. wildfond, 2 eetlepels crhme franche, een groente, meiknolletjes, vossenbessencompote

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite' www.wijntop5.nl' waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

1 fazant, 250 gram gezouten spek, 1 saucijsje, 250 gram gerookt spek, 1 kg zuurkool, 2,5 dl Elzasser wijn, 2 dl bouillon, tijm, laurier, 1 kruidnagel, 10 jeneverbessen, 100 gram ganzevet,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 fazant/ 2 personen.1 kg witloof. 1 citroen. 1 plakje vet spek.Boter.Aardappelkroketjes., , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 fazant, -400 g druiven (ontpit), -1.5 dl wijn (wit/droog), -peper, -zout, -1 dl room, -50 g boter (bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

40 gram ganzeleverpastei - 1 fazant - 4 dl wildbouillon - 4 kastanjes - 2 blaadjes gelatine - zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Je moet het even durven, zo'n hele fazant braden, toch is het beslist niet moeilijker dan een kip bereiden; dit is een goed gerecht voor een feestelijk etentje, lekker met roergebakken savooiekool en rode kool

INGREDIENTEN

1 fazant, zout, peper, 50 g boter, 25 g kruidenboter, 100 g reepjes ontbijtspek, 1 dl droge witte wijn, 2 el madeira, 4 el creme fraiche

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een lekker recept voor een speciale gelegenheid.

INGREDIENTEN

1 grote fazant, P & Z, cayennepeper, 250 g witte druiven, 2 sinaasappelen, 30 g boter, 2 dl droge witte wijn, 5 dl muskaatdruiven in blik.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2005
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 fazant - 250 gram ganzelever - 1 truffel - 0/5 dl cognac - 200 gram boter - peper - zout 2,5 dl madera - 12 kleine uitjes - 1 eetlepel poedersuiker - bloem - 1 eetlepel tomatenpuree - 1 dl bouillon - 250 gram champignons.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere fazant met een heerlijke roomsaus.

INGREDIENTEN

-1 jonge fazant (panklaar), -zout en peper, -cognac, -2 plakjes vers vet spek, -1 ui, 1 wortel, 1/4 selderijknol, -2 eetl boter, -1 th lepel jeneverbessen, -1/4 l rode wijn, -1/4 l room, -scheutje bouillon (tabletje)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echt een heerlijk maal! Pas op je wil meer!

INGREDIENTEN

1 panklare fazant, in vieren zout 150 g boter 1 eetl. bloem 2 eetl. bruine basterdsuiker 1 kg zuurkool 2 goudreinetten in partjes 1 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een tong strelend recept.

INGREDIENTEN

1 flinke fazant, lapjes vetspek, 60 gr. boter,sap van drie sinaasappelen3/4 l. druivensap, 1 kopje groene thee (echtwaar), 30 geplede walnoten, zout, peper, 1 d.l. wild of kalfsfond en 2 trosjes druiven.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 flinke fazant in stukken, boter, 250 gram dobbelsteentjes spek, 1 ui, 15 jeneverbessen, zwarte peper, laurierblaadje, 1 eetlepel jenever, 750 gram zuurkool, 2 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kleine fazant (ca. 500/600 gr) - 1 1/2 el boter - 500 gr zuurkool - 4 jeneverbessen - 1 laurierblaadje - 1 1/2 dl witte wijn - 1 dl slagroom - maizena of allesbinder - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Twee fazanten, 2 dl fond van fazant (zie mijn recepten onder 'anders'), cognac of jenever om te flamberen, port om te blussen, boter, stengel selder, ui, peper en zout, bloem, 2 dl room.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g Parma-ham, 75 g doorregen spek, 6 salieblaadjes, 1 ? tl. Zout, ? tl zwarte peper, ? tl. Geraspte citroenschil, 1 fazant ca. 1,2 kg, 4 el olie, 4 dunne plakken vet spek, 1/8 l droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bron; niets als tenenkaas

INGREDIENTEN

1 fazant, peper en zout, cayennepeper, 250 gram witte druiven, 2 sinaasappelen, 30 gram boter, 2 dl droge witte wijn, 1 blik muskaatdruiven, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 fazant, peper en zout, cayennepeper, 250 gram witte druiven, 2 sinaasappelen, 30 gram boter, 2 dl droge witte wijn, 1 blik muskaatdruiven, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Niet goedkoop, maar subliem van smaak, dit recept is voor 10 personen, en best zelf te bereiden; succes verzekert !

INGREDIENTEN

-1 panklare fazant, -1 1/2 l water, -zout, -soepgroente (150 g), -4 blaadjes witte gelatine, -3 eetlepels heet water, voor de saus:, -30 g boter en 30 g bloem, -1/4 l warme melk, -zout en verse witte peper, verder: -1/4 l room

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 fazant van ongeveer 1½ kilogram, 4 plakken doorregen vet gerookt spek, 50g boter, peper, zout, 1,5 deciliter rode wijn, enkele takjes peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 mooie fazant, 2,5 dl cider, 50 g boter, 20 g bloem, 2 soeplepels olijfolie, 1 soeplepel arachideolie, 5 jeneverbessen, 1 teentje knoflook, 3 appelen, bessengelei, zout en peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Fazant met appeltjes en salie

INGREDIENTEN

1 fazant van 1 kg;, 4 zure appels van 100g elk;, 4 koffielepels Calvados;, 4 koffielepels dikke room;, 2 koffielepels olijfolie(extra vierge);, 1 eetlepel rozijnen;, 6 cl appelcider;, 1 takje salie;, citroensap;, peper en zout, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram borstspek - 1 fazant - 250 gram vet spek - 1 ei - 1/2 dl slagroom - 6 sjalotjes - 1 dl cognac - pasteikruiden - 1 dl port - tijm - zout, peper - 500 gram bardeerspek - 2 blaadjes gelatine

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 grote fazant zout, peper of wildkruiden 1 sneetje oud witbrood 3 eetl. melk 100 gr. rozijnen 4 eetl. cognac lever van de fazant 100 gr. spek in plakjes 100 gr. verwarmde boter 250 ml appelsap of water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Als jong al riep ik dit, en een ieder lachte erom, maar tot mijn verbazing zag ik dat dit egt bestond. Eetse lekker. Heb ik ook gedaan.

INGREDIENTEN

1 kg. Zuurkool uit het vat, 200 gr. doorregen spek in reepjes of blokjes, 6 jeneverbessen, 1/2 liter bouillon, 1/2 liter droge witte wijn., , Ingrediënten voor fazant:, 2 fazanten, peper, zout, lapjes vet om me te barderen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 fazant van ca. 1 kg, Versgemalen peper, Zout, 125 gr boter, 2 plakken vers spek, 50 gr Ardennerham, 10 jeneverbessen, 3 dl wildbouillon, 2 dl rode wijn, 1/2 dl gin, 20 gr bloem, 50 gr fijne pate, 1/2 dl koffieroom.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Iedereen die wel eens een fazant heeft gebraden, weet dat de bouten een veel langere braadtijd vereisen dan de borstfilets. In het gerecht van vandaag worden de borstfilets snel om en om gebakken en de boutjes langzaam gaar gesmoord.

INGREDIENTEN

4 a 5 zachtzure appels, zoals Breaburn, - 1,5 eetl. limoen of citroensap, - 4 borstfilets van (gefokte) fazant, - 4 fazantenboutjes, - zout, - witte peper uit de molen, - 60 gram boter, - 4 eetl. olijfolie (traditioneel), - 3 dl gevogeltefond, uit potje, - 2 theel. allesbinder, - 1,25 dl (kook)room,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ontbeende fazant - 1/2 dl slagroom - 500 gram fazantevlees - 2 eieren - 1,5 dl cognac - zout, peper - 200 gram gekookte ham - 0,3 dl madera - 250 gram vet spek - 2 sjalotjes - 150 gram borstspek - tijm - 4 liter kalfsbouillon

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk wild recept, voor op zo'n koude winteravond

INGREDIENTEN

-1 gekuiste fazant, -1 eetlepel cognac, -zout en peper, -20 g fijn gesneden spek en 2 dunne plakjes spek, -2 eetlepels boter, -1 ui; 1 wortel;1 stuk selderijknol, -jeneverbessen, -peperkorrels,laurierblad;, -2 eetl bloem, -1 kopje rode wijn, -ongezouten bouillon, -1/8 l room, -250 g wit brood, -2 eetl boter, -200 g witte druiven, -750 g zuurkool, -2 eetl boter, -1 appel, 1 ui, -1/4 l witte wijn, -2 kruidnagels en 1 laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 panklare fazant van ongeveer 800 gram, zout, ? bosje peterselie, 1 kleine ui, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel olie, ? theelepel milde mosterd, ? theelepel zwarte peper, 100 gram ontbijtspek in plakken., , Voor de saus:, 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, 1 kleine ui, ? bosje peterselie, 100 gram kleine champignons, 1 tomaat, 3-4 eetlepels bouillon, ? theelepel zout, 1 mespuntje peper, 1/8 liter room.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

Boter 50 gram, droge champagne 0,50 fles(sen), courgette(s) 2,fazant 2,gevriesdroogde vleesfond 1 koffielepel(s), sjalot(ten) 3,Proven?aalse kruiden arachideolie 1 soeplepel(s) olijfolie 2 soeplepel(s), peper en zout,room 1 dl,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een magnetronrecept

INGREDIENTEN

8 stukken fazant (samen ? 1 kg), , 2 fijngesnipperde uien -, een takje rozemarijn, , 2 el rozijnen -, 1 fijngesnipperd knoflookteentje, , peper, zout, 1 mespuntje suiker -, 1 kl bindmiddel, , 1 glaasje droge sherry -, 1 glas droge witte wijn, , 1 pakje (400 g) Spinazie-, Suikerpeultjes (diepvries), , 4 kuipjes Ready Rice Longgrain

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 schoongemaakte fazant, 2 stevige appels, in kleine partjes, zout & peper, verse tijm, 1 vanillestokje, 3 el boter, 3 el milde olijfolie, 1 bak paddestoelenmix (400 gr), 2 teentjes knoflook, 10 cl cognac, 20 cl kalfsfond, 100 ml zure room, 1 bosje bladpeterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 jonge schoongemaakte fazant, wat plantaardige olie of gesmolten boter, zout, versgemalen zwarte peper, 4 plakjes doorregen of mager ongerookt spek, Ca. 6 dl bouillon, getrokken van de ingewanden, het nekje, enz.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Fazant met zuurkool, , 2 fazanten, lapjes vet spek om mee te barderen, zout, peper, 100 gram boter, , voor de zuurkool:, , 1 kilogram zuurkool uit het vat, 200 gram doorregen spek in reepjes of blokjes, 0,5 liter bouillon, 0,5 liter droge, witte wijn, 6 jeneverbessen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kilo zuurkool uit het vat, 200 gr. doorregen spek in reepjes of blokjes, 6 jeneverbessen, ? liter bouillon, ? liter droge witte wijn., , Ingredienten voor fazant:, 2 fazanten, peper, zout, lapjes vet om me te barderen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazant met sjalotten, zuurkool met gepofte aardappel en rozemarijnsaus

INGREDIENTEN

2 ? fazant, boter, sjalotjes, rozemarijn, cognac, gevogeltefond, kalfsfond. Sjalotten: 750 gr sjalotjes, laurier, wijn azijn,bruine suiker, piment, steranijs, kruidnagel, jeneverbessen., 10 aardappels, rozemarijn, knoflook, balsamicoazijn, zeezout, laurier., 750 gr zuurkool, 2 sjalotjes, 1 appel, witte wijn, 10 plakjes katenspek., , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 fazant van ? 1 kg, 2 el slaolie, 500 gr mager gerookt spek in blokjes, 4 plakjes doorregen spek, 1 ui gesnipperd, 1/2 tl tijm, 1/2 el gehakte peterselie, 3 jeneverbessen gekneusd, 2 tl zout, 1/2 tl peper, 1 dl witte wijn, 1 el cognac, 100 gr vet spek in kleine blokjes, voor de gelerende bouillon, 2 preien in ringen, 8 takjes bladselderie, restanten en afval van de fazant, 1 bosje peterselie, zout en peper, 4 blaadjes gelatine

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Frans
  •  120 min. <

Dit gerecht moet 4 uur marineren,maar het resultaat is heerlijk

INGREDIENTEN

1 ovenklare fazant*30 gr boter*4 tl bloem*6 tl slagroom, VOOR DE MARINADE;, 1 tl honing*2 tl geraspte gratefruitschil*6 tl verse gehakte basilicum*6 tl fijngesneden bieslook*1 tl mosterdpoeder*1/2 tl zout*1/2 tl vers gemalen zwarte peper*1,5 dl madeira*6 tl olijfolie*4 vijgen,in kwarten gesneden*125 gr ontpitte kersen*, VOOR DE GARNERING;, 1 verse vijg in partjes*8 kersen*partjes grapefruit*plukjes waterkers*

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies