591 eikenbladsla recepten

Altijd lekker

INGREDIENTEN

2 sjalotjes-, 200 g kastanjechampignons-, 1 krop eikenbladsla-, 1/2 krop frisee sla-, olijfolie-, verse tijm-, balsamico-azijn-, mosterd-, groene olijfolie-, 1 zakje geraspte Cantenaar of gruyerekaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een fruitige salade, uit te breiden met kaas, kip of ingredienten naar keuze.

INGREDIENTEN

1 krop eikenbladsla400 gr. witte druiven1 sjalotje2, eetl. van elk; peterselie, bieslook, dragon, kervel1/2 eetl., kappertjes1/2 dl witte wijnazijn1 1/2 dl olijfolie, extra, verginezoutpeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 krop eikenbladsla, , 2 plakjes kalfslever, , 6 cl olijfolie (extra vierge), , 4 cl balsamicoazijn, , 6 blaadjes salie, , peper, , zout, , 2 eetlepels pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 krop eikenbladsla, 2 plakjes kalfslever, 6 cl olijfolie (extra vierge), 4 cl balsamicoazijn, 6 blaadjes salie, peper, zout, 2 eetlepels pijnboompitten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch recept volgens de methode Montignac; uit: Vlees nog Vis. (Koolhydraatmaaltijd) 1 - 4 personen

INGREDIENTEN

150 gr gare ronde zilvervliesrijst, 150 gr gare rode linzen, 1 eetl citroen- of limoensap, 1 theel koriander, 1/2 theel kruidenzout, (1 teentje knoflook), 1/2 of klein kropje eikenbladsla,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Montignac
  •  20-30 min.

Voorgerecht uit het tweede Vrouw Online kerstmenu. Bron: The Greenery
Ook heel lekker met brokkelige oude Goudse en (extra) wat uitgebakken spekjes en croutons erbij

INGREDIENTEN

1 krop eikenbladsla, 75 gorgonzola verbrokkeld, 1 handpeer, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels mosterd, zout en peper, 4 eetlepels (olijf-)olie, 25 g gepelde walnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker simpel voorgerecht

INGREDIENTEN

1 kropje eikenbladsla, fetakaas, zonnebloempitten of noten, olijf- of zonnebloemolie, evt aan te vullen met een sjalotje en een teentje knoflook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

1 krop eikenbladsla - 1 sjalot - 2 Jonagold-appelen - 500 g kippenlevertjes - vers gemalen peper - zout - 50 g boter - 1 dl honingvinaigrette - 2 eetlepels pijnboompitten - sap van 1 citroen, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Buiten een voorgerecht, kan het ook een bijgerecht zijn

INGREDIENTEN

1 kropje eikenbladsla, fetakaas, zonnebloempitten of noten, olijf- of zonnebloemolie, evt aan te vullen met een sjalotje en een teentje knoflook

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram kippenlevertjes - 12 artisjoharten uit blik - 1 kleine krop eikenbladsla - 20 gepelde, ongezouten walnoten - 100 gram dun gesneden bacon - 20 gram boter - zout en peper - Voor de vinaigrette : 4 eetlepels notenolie - 8 eetlepels extra vergine olijfolie - 4 eetlepels witte wijnazijn - 2 theelepels vleoibare honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 kippenlevertjes (ca. 250 g), 12 artisjokkenharten (uit blik), 1 kleine krop eikenbladsla (of een andere soort sla), ca. 20 gepelde ongezouten walnoten, 100 g bacon (dungesneden), 20 g boter, zout, versgemalen peper voor de vinaigrette:, 4 eetlepel notenolie, 8 eetlepels olijfolie (extra vergine), 4 eetlepels witte wijnazijn, 2 theelepels vloeibare honing.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Eikenbladsla (of andere stevige, beetje bittere sla uit een zakje) -, eetl. croutons -, eetl. pijnboompitten -, 4-5 (of meer) zwarte ontpitte olijven -, dessertlepel jalopena pepers uit een potje (Casa Fiesta) -, eetl. gedroogde tomaten (ook uit een potje) -, 30 gr. feta., dressing:, eetl. balsamico azijn -, eetl. olijfolie (of notenolie) -, beetje suiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Salade met mozzarella, perzik, eikenbladsla

INGREDIENTEN

Gemixte sla -, eikenblad sla -, partjes perzikken uit klein blik -, bolletje mozzarella -, peper -, zout -, azijn -, olijfolie -, suiker -

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla.
Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza.
Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zomerse, pittige maaltijdsalade van krieltjes, tomaat, sla, feta en chorizo. Lekker pittige avondmaaltijd op een zonnige dag. Ook zeer geschikt voor picknicks.

INGREDIENTEN

- pond krieltjes, - zakje eikenbladsla, - 2/3 tomaten, - halve plak Dodoni feta, - ca. 150 gram chorizo in plakjes, - half bekertje creme fraiche, - 2/3 bosuitjes, - teen knoflook, - 2 eetlepels olijfolie, - peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

60 g gepelde walnoten, 1,5 el olijfolie, klein trosje druiven (pitloos), 1 kleine appel, 1 kleine ui, 1 kropje eikenbladsla, 1 tl notenolie, 2 of 4 sneetjes muesli- of rozijnenbrood, 150 g verse geitenkaas, 2 takjes tijm of 1 tl gedroogde, 2 tl honing, zout, ca. 1 dl (mosterd-)vinaigrette

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Leuk en exclusief om zo?n amuse te maken. Jammer genoeg geen orginele foto van deze amuse!!

INGREDIENTEN

, 6 gamba?s, in kruiden gemarineerde zwarte olijven (ontpit), Klein eetje creme fraiche, Klein beetje mayonaise, 1 tl sojasaus, eikenbladsla, , bieslooksprietjes, rode peper, notenolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Gevulde maaltijdsalade met een honing-mosterddressing. Met pasta, sla, geitenkaas en noten.

INGREDIENTEN

- max. 200 gr. pasta (fussili), - 1 zak gemengde sla (eikenbladsla melange), - rondje geitenkaas met honingsmaak, in kleine stukjes, - zakje elitehaver, - 2 gesneden tomaten, - 6 gedroogde tomaten in reepjes, - honing-mosterd dressing (zelfgemaakt of kant-en-klaar, lekker van de AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekkere mager salade

INGREDIENTEN

1 klein blik tonijn op water(210 gr)*50 gr komkommer in stukjes*75 gr tomaten in stukjes*50 gr avocado in stukjes*40 gr bleekselderij in stukjes*40 gr radijs in dunne plakjes*40 gr romeinse of eikenbladsla in stukjes gescheurd., DRESSING*4 eetl. olijflolie extra vierge*2 eetl vers citroensap*2 tenen knoflook*1/2 theelepel zwarte peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkere combi van veld en eikenbladsla, gerookte kip, gebakken bacon, pijnboompitjes, cherrytomaatjes en aardbeien met een mosterd-honingdressing.

INGREDIENTEN

150 gr veldsla, 150 gr eikenbladsla, 300 gr gerookte kipfilet, 1 ons bacon, 1 ons pijnboompitjes, doosjes cherrytomaatjes, doosje aardbeien, vers gemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijke maaltijdsalade met gerookte kip, boontjes, avocado & bacon!

INGREDIENTEN

200 gram sperziebonen, 200 gram gemengde slasoorten (rucola, kropsla, eikenbladsla, veldsla), 1 rijpe avocado in partjes, 250 gram gerookte kip, in blokjes, 4 plakjes bakbacon, 4 sneetjes witbrood in blokjes, 2 eetl. olijfolie, 60 gram Parmezaanse of oude kaas, , Voor de dressing:, , 3 eetl. olijfolie, 1-2 eetl. citroensap, 1-2 theel. mosterd, 1 eetl. mayonaise, 2 eetl. fijngesneden koriander, zout, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Appeltje eitjedag, lekker snel en voedzaam.........

INGREDIENTEN

2 eetlepels Olijfolie, 1 zak Italiaanse wokgroente (750 gr. diepvries) AH of ander merk, 8 Eieren, 50 ml. Melk 1, 1 bakje Ricotta (verse kaas, 250 gr.) AH of..., 1 zak Eikenbladsla melange (100 gr.), 2 eetlepels sladressing Balsemico,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lunch voor 1 pers 310 kcal

INGREDIENTEN

1 ciabattabroodje> eikenbladsla> 2 plakjes ardennerham> 2-3 eetl gebakken champignons met tijm

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  •  
  •  0-10 min.

Het recept van deze heerlijke salade vond ik in een kookboek van Dr. Oetker. De combinatie van bramen en gerookte eendenborst is erg lekker. De salade is heel simpel te maken en goed passend in een Herfstmenu. Natuurlijk ook in de winter lekker. Gebruik dan diepvries bramen. ( Gebruik je bramen uit de dievries, laat die dan plm. 30 minuten tevoren ontdooien)

INGREDIENTEN

1 krop eikenbladsla -, 2 pakjes met plakjes gerookte eendenborst (plm. 300 -400 gram) -, 200 gram verse bramen of bramen uit de diepvries -, walnoten naar smaak, Dressing:, 2 eetlepels frambozenazijn -, 2 eetlepels druivenpitolie -, 4 eetlepels olijfolie -, zout, versgemalen peper -, 2 theelepels pittige mosterd -, 1 eetlepel honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voor het millenniumbuffet

INGREDIENTEN

Serveer de volgende hapjes mooi op een lepel:, Een mooi stukje eikenbladsla met daarop een mini-blokje pate, een schepje cranberriecompote en een takje rozemarijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

70 gram rucola, 70 gram veldsla, 100 gram eikenbladsla, 25 gram walnoten in stukjes, 1/2 gekookt bietje, 25 gram geitenkaas met honing, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico-azijn, ½ theelepel mosterd, ½ eetlepel honing, peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een feestelijke amuse

INGREDIENTEN

* 4 sneetjes Pain Madeleine, * mayonaise, * eikenbladsla, * rauwe ham, * peer, * citroensap, * peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  •  
  •  0-10 min.

Lekker ideetje voor de lunch(box)

INGREDIENTEN

-1 snee boerenbrood of roggebrood, -stukje blauwschimmelkaas, -1 eetlepel verse kaas, -cayennepeper, -wat cognac, -fijngesnipperd eikenbladsla

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*4 dikke plakken vloervolkorenbrood*boter of margarine*1/4 krop eikenbladsla*1 gerookte kipfilet(125gr)*mosterdhoningdressing(Sense)*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  •  
  •  0-10 min.

Smakelijke lunch

INGREDIENTEN

1 eikenbladsla; 150 g druiven; 2 eetlepels walnoten; kaas; vinaigrettesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Salade van waterkers en rucola. Bedankt Jamie Oliver!!!

INGREDIENTEN

- Frissee sla, - Eikenbladsla, - Waterkers, - Rucola, - Zoete peer (2), - Walnoten, - Olijfolie, - Citroensap, - Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

VAN DE KAZEN DIE IN ONS LAND WORDEN GEMAAKT KAN JE EEN HEERLIJK HOLLANDS KAASPLATEAUBSAMENSTELLEN.REKEN ONGEVEER 100 GR PER PERSOON.UITERAARD IS HET HET MOOISTE WANNEER JE WAT GROTERE STUKKEN KAAS OP HET PLATEAU LEGT.

INGREDIENTEN

1/2 krop eikenbladsla100 gr walnoten100 gr druiveneventueel 4 verse vijgen,gehalveerd80 gr Friese nagelkaas80 gr kernhem80 gr brandnetelkaas80 gr oude amsterdammer80 gr harde geitenkaas

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

De olijven worden gemarineerd en gevuld met wat mayonaise en sojasaus

INGREDIENTEN

Paar blaadjes eikenbladsla, 8 gamba?s, , in kruiden gemarineerde zwarte olijven (ontpit), , mayonaise, , 1 el sojasaus, , bieslooksprietjes, , rode peper, , notenolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1schijf watermeloen zonder schil en pit, 2 bolletjes gember op siroop, 50 gr gesneden fricando, wat eikenbladsla, 2 eetl dressing zonder olie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-1999
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Romig, rokerig en Oosters. Een heerlijk voorgerechtje.

INGREDIENTEN

2 norivellen, 2 el sesamzaad, 1 rijpe avocado, 2 el limoensap, 3 el sesamolie, 1 tl sake, 1 el lichte sojasaus, 1 zak eikenbladsla (100 g), 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lauwwarme paddenstoelensalade met brie.
VOorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

400g paddenstoelen (naar keuze), 2 eetl. sesamolie, 1 teentje knoflook, gepeld en geperst, zout en versgemalen peper, Stukje gemberwortel van 2 cm, geraspt, 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 3 eetl. ketjap manis, 1 krop (eiken)bladsla of gemengde bladsla., 1 citroen in plakjes, of citroensap., 150 g brie, in reepjes, 2 eetl. gehakte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2008
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze salade kan ook worden gegeten als hoofdgerecht (voor 4 personen) Een lichter alternatief voor de traditionele geitenkaasbereidingen. Door de appels niet te schillen wordt de quercetine bewaard, een sterke antioxidant. per portie 343 kcal/ 1435 kJ

INGREDIENTEN

8 sneden geroosterd brood (200 g), 2 mooie appels, 1 geitenkaas genre Chavroux, 4 koffielepels Luikse siroop, eikenbladsla,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Warme broodsalade met pancetta, parmezaanse kaas en gepocheerd ei

INGREDIENTEN

- 1 ciabatta, - goede olijfolie, - 1 teen knoflook, geperst, - zeezout en peper, - 12 plakjes pancetta of ontbijtspek of parmaham, - sap van 1 citroen, - 4 grote verse eieren, - 3 handenvol rucola, - 1 krop eikenbladsla, - 100 gram geraspte parmezaan (vers),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2005
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 tortilla's; 1 el mierikswortel; 6 el halvanaise; 6 el zure room; 300 gram kalkoenfilet; 100 gram old amsterdam in flinters; 1 rode ui in halve ringen; eikenbladsla; het sap van 1 citroen; peper en zout. Peterselie fijngesneden.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies